Murka Posted October 14, 2024 Posted October 14, 2024 Dnia 14.10.2024 o 13:30, Madie napisał: @Murka ustaliliśmy z Dorą, że ja będę opłacała koszty hotelowania ( weta niestety nie mogę na 100% wziąc na siebie) Marudy. Moja kocica znalazła dom i maluchy też wiec z przyjemnością zasponsoruję Szczebrzeszyniaka. Daj znać czy chcesz coś na początek czy rozliczymy sie po prostu normalnie 🙂 Spokojnie, możemy się rozliczać normalnie na koniec miesiąca :) Quote
Isiak Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Cieszę się, że kotki dostały szansę i zimę spędzą już w cieple i zaopiekowane. 1 Quote
agat21 Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Czyli to dziś kciuki za złapanie kotków? Quote
DORA1020 Posted October 15, 2024 Author Posted October 15, 2024 Dziekuję za trzymanie kciuków:) Kocie pojechały,nie było łatwe to łapanie,chociaż kotki nie są dzikuskami,ale z chęcią do kontenerka nie wchodziły rudy raz uciekł,bielutki tez wył w kontenerku,i też raz zwiał a Maruda to kot jakich mało,przytulaczek wielki i bardzo kochane kocisko przy łapaniu białego pomogła mi sąsiadka,a rudaska i Marudę sue Bardzo dziekuję:) Murka z białaskiem miała dzisiaj iśc do weta. Podałam również karmę uskładaną dla kotków. Jak dostanę zdjęcia to od razu ogłoszę rudaska,mam nadzieję,że długo nie będzie czekał na dom,jest zdrowy,tylko miał kleszcze,to do usunięcia. Pózniej pewnie Murka coś napisze. 5 Quote
Isabel Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Całe szczęście, że akcja zakończyła się powodzeniem! 🙂 Quote
bakusiowa Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Niezła akcja. Takie akcje łapania kotów są stresujące i wyczerpujące bo przecież może się nie udać. Quote
elik Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 W samą porę przyjdzie pomoc finansowa od córki Figunia. Prosiła, żeby Jej nadpłatę deklaracji dla Elio, który szybko znalazł DS, przekazać na potrzeby kotków Dora1020. Zaraz przekażę to Nesiowata, która była skarbnikiem Elio. Dora1020 na czyje konto przelać kasę? 1 Quote
agat21 Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Bardzo się cieszę, że się udało złapać kiciule i że już Białasek jedzie do weta. Quote
Murka Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Białasek jest już po wizycie okulistycznej i jest szansa na uratowanie oczka. Są tam jakieś zrosty, oczko jest cofnięte, jest entropium (zawinięta powieka) - nie powtórzę dokładnie tego co mówiła wetka. Dostałam 4 rodzaje kropli i będę biegać zakrapiać. Kocurek dostał też zastrzyki (lek przeciwbólowy i zapalny). W przyszłym tygodniu kontrola. Muszę powiedzieć, że kotek był niesamowicie grzeczny przy badaniu. Tzn. nie był zachwycony, ale nie reagował agresją, pozwalał się przytrzymać itd. Dałam mu już Advocate, bo miał sierść cała w pchlich odchodach + świerzb w uszach. W każdym razie fartnęło się kocurkowi, bo akurat dzisiaj w lecznicy do 12.00 była praktykantka prof. Balickiego z Lublina, która specjalizuje się w okulistyce. Potem dopiero byłaby szansa w piątek na taką profesjonalna konsultację. Będzie prowadzić leczenie Białaska i może też zoperować entropium przy kastracji. Póki co nic obiecać nie może, bo sprawa oczka jest zadawniona, ale zobaczymy jak oko zareaguje na leki. 2 Quote
Murka Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Nie wiem co Wy na to, ale ja bym go nazwała Filemon - bo jest biały jak ten kotek z bajki :) A i zważyliśmy go - waży 5,5 kg Quote
bakusiowa Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Biedny białasek. Dobrze że nadeszła pomoc. Potrzebne będą pieniądze na leczenie. Quote
Murka Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Trochę się ubrudził, bo zrobił koopę w kontenerku, ale nie chcę go na razie stresować kąpaniem. Tu kropelki (jeszcze po jedne muszę podjechać dzisiaj wieczorem, bo będą specjalnie zrobione): Quote
agat21 Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Dobre wieści! hurra! Jeśli oczko uda się uratować, to już w ogóle rewelacja. Quote
DORA1020 Posted October 15, 2024 Author Posted October 15, 2024 Dnia 15.10.2024 o 14:52, Murka napisał: Nie wiem co Wy na to, ale ja bym go nazwała Filemon - bo jest biały jak ten kotek z bajki 🙂 A i zważyliśmy go - waży 5,5 kg Fajnie,może być Filemon Quote
DORA1020 Posted October 15, 2024 Author Posted October 15, 2024 Dnia 15.10.2024 o 13:50, elik napisał: W samą porę przyjdzie pomoc finansowa od córki Figunia. Prosiła, żeby Jej nadpłatę deklaracji dla Elio, który szybko znalazł DS, przekazać na potrzeby kotków Dora1020. Zaraz przekażę to Nesiowata, która była skarbnikiem Elio. Dora1020 na czyje konto przelać kasę? Bardzo dziekuję❤️ Na konto Murki Quote
DORA1020 Posted October 15, 2024 Author Posted October 15, 2024 Kochany:) ale minka ale teraz spanko w ciepełku,już nie będę go widziała śpiącego w trawie tak samo Maruda i rudasek/tez na razie do tej pory nie ma imienia/ cieplutko,bezpiecznie:) trzymajcie się chłopaki Quote
elik Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Dnia 15.10.2024 o 19:52, DORA1020 napisał: Bardzo dziekuję❤️ Na konto Murki Dzięki 🙂 Przekaże Nesiowata nr konta do przelewu. 1 Quote
Murka Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Dora się martwiła czy kotki (zwłaszcza Maruda) jedzą. Filemon zjadł pięknie saszetkę, suchego też podjadł. Daje sobie zakrapiać oczka bez problemu, daję mu też smaczki po kropieniu, żeby mu się nie kojarzyło to tylko z czymś nieprzyjemnym. Maruda wsunął saszetkę. Rudzielec był trochę zestresowany i nie chciał jeść nawet mokrego, ale wieczorem całkiem go puściło - ociera się, łasi i nawet suche je :) rudy spał już na podusi, a Maruda w legowisku na kocyku :) 3 Quote
Murka Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 Dnia 15.10.2024 o 19:58, DORA1020 napisał: Kochany:) ale minka ale teraz spanko w ciepełku,już nie będę go widziała śpiącego w trawie tak samo Maruda i rudasek/tez na razie do tej pory nie ma imienia/ cieplutko,bezpiecznie:) trzymajcie się chłopaki To jego ulubione miejsce póki co i tutaj sobie śpi i zawsze go zastaję gdy do niego przychodzę. Schodzi (bo to taki wysoki drapak - tuba z otworami) tylko do miseczek lub robi hyc na parapet okienka. W kuwecie jeszcze nie był. 1 Quote
DORA1020 Posted October 16, 2024 Author Posted October 16, 2024 Dnia 15.10.2024 o 22:23, elik napisał: Dzięki 🙂 Przekaże Nesiowata nr konta do przelewu. Dziekuję😊Również Nesiowatej🌹 bardzo dziekuję:) Quote
DORA1020 Posted October 16, 2024 Author Posted October 16, 2024 Dnia 16.10.2024 o 01:08, Murka napisał: Dora się martwiła czy kotki (zwłaszcza Maruda) jedzą. Filemon zjadł pięknie saszetkę, suchego też podjadł. Daje sobie zakrapiać oczka bez problemu, daję mu też smaczki po kropieniu, żeby mu się nie kojarzyło to tylko z czymś nieprzyjemnym. Maruda wsunął saszetkę. Rudzielec był trochę zestresowany i nie chciał jeść nawet mokrego, ale wieczorem całkiem go puściło - ociera się, łasi i nawet suche je 🙂 rudy spał już na podusi, a Maruda w legowisku na kocyku 🙂 To cieszę się ,ze go puściło,był głodny biedaczek,bo na działce nic nie zjadł. Wszystkie kotki lubią saszetki Felixa,a Filemon suchą tylko Purina One fioletową,400g podarowała mu sąsiadka,której łezka zakręciła się w oku jak odjeżdżał. Quote
DORA1020 Posted October 16, 2024 Author Posted October 16, 2024 Dnia 16.10.2024 o 01:10, Murka napisał: To jego ulubione miejsce póki co i tutaj sobie śpi i zawsze go zastaję gdy do niego przychodzę. Schodzi (bo to taki wysoki drapak - tuba z otworami) tylko do miseczek lub robi hyc na parapet okienka. W kuwecie jeszcze nie był. Bo on nie wie co to kuweta,na pokojach nie był,myślę,że szybko załapie,bo to mądry kotek. Quote
agat21 Posted October 16, 2024 Posted October 16, 2024 Super wieści o wszystkich kotach 😀 Bardzo się cieszę, że się już tak szybko przyzwyczaiły. Zresztą do dobrego łatwo się przyzwyczaić 😉 Pełny brzucho, ciepełko, wygodnie.. 1 Quote
Murka Posted October 16, 2024 Posted October 16, 2024 Dnia 16.10.2024 o 08:03, DORA1020 napisał: Bo on nie wie co to kuweta,na pokojach nie był,myślę,że szybko załapie,bo to mądry kotek. Być może masz rację, choć trudno uwierzyć, żeby ktoś takiego kota nie wpuszczał do domu. Póki co nadal w kuwecie nic, nasikał za to na kocyk w plastikowym legowisku, próbował też zagrzebać. Może też go trochę stres trzyma. Ale już dziś jest spokojniejszy, nawet zaczyna mu się podobać głaskanie. Zakrapiamy się dzielnie. Parę fotek Marudy, jaki to fajny kot :) 2 Quote
Murka Posted October 16, 2024 Posted October 16, 2024 A dla rudego Hania wymyśliła imię Rudolf - jak na moje to pasuje :) Wygląda jakby był wkurzony, ale to superowy kot, okropny miziak, łasi się itd. Tylko trochę chudawy, ale apetyt ma, więc szybko się odkarmi :) 1 Quote
Recommended Posts