malagos Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 a jak po tym "dniu otwartych drzwi" ? Którys ze staruszków znalazł domek?...... Quote
Onaa Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Malagos, tam do geriatrium nie ma wstępu dla odwiedzającyh schronisko :(. Quote
APSA Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [quote name='malagos']a jak po tym "dniu otwartych drzwi" ? Którys ze staruszków znalazł domek?......[/QUOTE] Mniej więcej ;-) Pewna zalękniona staruszka w sobotę na zawsze opuściła progi Palucha - po 11 latach! Tego samego dnia poszła do adopcji piękna młoda i zdrowa suczka spod naszej wolontariackiej opieki. Mimo, ze miała same zalety, to ponad rok czekała na dom. Mysza, wysyłam pw :) Dogo, Sprocket jest większy od Opala i to sporo - jest wielkości sznaucera średniego lub nawet większy (wyższy). Tarzyk jest porównywalny z Opalem (taki spory sznaucer mini z niego). [COLOR=Orange]Doszedł do mnie przelew 100 zł na ogłoszenia Perełki. Z tego 5 zł poszło na pakiet ogłoszeń z bazarku, 20 zł na wyróżnione allegro. [/COLOR] Quote
migdalena Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Apsa są tylko 4 psiaki .Romeo,psiak z blizną, szkielecik i czarny labek. Więcej ich nie było. Wkładałam głowę do środka, wszystkie posłania były puste. Ale nie wchodziłam do geriatrium tylko brałam psy z wybiegu. Quote
migdalena Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Beatko, oby problemy z kupą okazały się wymysłem lekarzy ! Jak nie mogą zdiagnozować to zostaje im gdybanie... Tylko,że taka "wizytówka" zrobiona przez schronisko ,skazywała go na dożywocie !:angryy: Quote
Jaaga Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Dziewczyny, wstawcie tu może tego psiaka, który jest w schronie tak długo, jak Majka. Może kogoś wzruszy i akurat coś się dla niego znajdzie. Moja Sara była 9 lat w schronie, teraz Maja ją przebiła - 11 lat. Dla mnie to niewyobrażalny szmat czasu, a dla tych zwierząt prawie całe ich zycie. Quote
mysza 1 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [quote name='Jaaga']Dziewczyny, wstawcie tu może tego psiaka, który jest w schronie tak długo, jak Majka. Może kogoś wzruszy i akurat coś się dla niego znajdzie. Moja Sara była 9 lat w schronie, teraz Maja ją przebiła - 11 lat. Dla mnie to niewyobrażalny szmat czasu, a dla tych zwierząt prawie całe ich zycie.[/QUOTE] Jak przestępcy, tyle lat za kratami :( tylko nie wiadomo za jakie przestępstwo:( Quote
sleepingbyday Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 ja chcę zobaczyć pudlisia po kąpielli!!! dziewczyny, długo mnei nei było, ae raz, ze delegacje miałam, adwa, ze jakies bieżące sprawy mnie przypinały do konkretnych wątków, szczeniaków z lisiej nory, teraz mieszka, który mna wstrząsnał. ale ten onek, a własciwie donek -matko, co za skandal! mizantropia mnie ogarnia. taki wzrok może miec żywe stworzenie? co ten pies przeszedł?? slyszałam, że w dniach otwartych znalazło dom ok 40 psów (radio). oby na stałe, oby dobre domy. czy to sa statystykli o wiele większe, niż w normalny weekend? Quote
Dada M Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Właściwie to nie jest żadna rekordowa liczba. Bywały takie weekendy, że do adopcji było wydawanych nawet 60 zwierząt. Adopcji ogólnie jest sporo, ale jest też sporo zwrotów z adopcji, no i wciąż przybywa do schroniska wiele zwierząt, po które nikt się nie zgłasza. Quote
sleepingbyday Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 no własnie, tak cos czułam, ze zwrotów z adopcji troche jednak jest. w idealnym świecie psy byłyby porządnie rozpoznane, kandydaci na ds porządnie rozpoznani, a jeszcze konsult szkoleniowca w domu. moim zdaniem 90% zwrotów nie miałoby miejsca.... ale to widealnym świecie, a wtakowym w schronach byłyby kolejki oczekujących na psa ludzi.... Quote
APSA Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Sbd ten DONek miał straszny wzrok. I taki pysk, nie wiem, jakby cały spuchnięty. Tez bym chciała idealny świat, w którym psy trafiałyby do schroniska (wyglądającego jak dom tymczasowy) tylko w skrajnych przypadkach. Chciałabym też żeby hodowla psów rasowych była prowadzona przede wszystkim pod kątem zdrowia i charakteru, a nie grubości kości, kątowania i ilości sierści... Psiak z podobnie długim stażem jak Dziadziuś i Majka to Filozof. Nie wiem dokładnie, jak długo jest w schronisku, może być tylko 7 lat, a może być i 12. [SIZE=3]Filozof to piesek bardzo pospolitej urody. Nic dziwnego, że jest w schronisku już bardzo długo - on sam nie pamięta już, ile to lat. Filozof jest spokojnym staruszkiem o filozoficznej naturze. Niewiele trzeba mu do szczęścia - własny kącik, najlepiej z ogródkiem, gdyż ciągle jeszcze ma ochotę od czasu do czasu rozprostować stare kości. [/SIZE][IMG]http://psyzpalucha.pl/images/com_sobi2/gallery/194/194_image_1.jpg[/IMG] [IMG]http://psyzpalucha.pl/images/com_sobi2/gallery/194/194_image_4.jpg[/IMG] [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/s3/DSCF5635.jpg[/IMG] Quote
Beat2010 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='migdalena']Beatko, oby problemy z kupą okazały się wymysłem lekarzy ! Jak nie mogą zdiagnozować to zostaje im gdybanie... Tylko,że taka "wizytówka" zrobiona przez schronisko ,skazywała go na dożywocie !:angryy:[/QUOTE] Nie przez lekarzy, tylko BA. Gdy Iwonka rozmawiała o nim , to usłyszała jako pierwsze:"ale Pani wie, że on nie trzyma kupy" no i dożywocie murowanei w końcu dołączyłby do koszyczka :shake:. Przy wypisie dr powiedział, że Pudliś, przy kontynuacji leczenia, korygowaniu lekarstw co jakiś czas, pożyje jeszcze drugie tyle ( czyli ile? 10 lat ?) Chłopakowi udało się! Nie pisałam, że przy siusianiu zmienia podniesione łapki przez przerywania....:laugh2_2:. Quote
Beat2010 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='sleepingbyday']ja chcę zobaczyć pudlisia po kąpielli!!! Po kąpieli Pudliś był podobny do siebie sprzed kąpieli, tylko zapach się zmienił :evil_lol:. Szokiem będzie Pudliś po fryzjerze, ale to jeszcze za jakiś czas! Obiecuję zdjęcia! Quote
Onaa Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='Beat2010']Nie przez lekarzy, tylko BA. Gdy Iwonka rozmawiała o nim , to usłyszała jako pierwsze:"ale Pani wie, że on nie trzyma kupy" no i dożywocie murowanei w końcu dołączyłby do koszyczka :shake:. Przy wypisie dr powiedział, że Pudliś, przy kontynuacji leczenia, korygowaniu lekarstw co jakiś czas, pożyje jeszcze drugie tyle ( czyli ile? 10 lat ?) Chłopakowi udało się! [B]Nie pisałam, że przy siusianiu zmienia podniesione łapki przez przerywania....:laugh2_2:.[/B][/QUOTE] Dobre :lol:. Quote
sleepingbyday Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 no dobra, zgadzam sie na pudlisia po fryzjerze ;-). Quote
APSA Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Mysza, czy to od Ciebie mam 50 zł na koncie? Dziękuję :loveu: Quote
Onaa Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 A ja zapraszam na bazarek dla koszyczkowych staruszków, który wreszcie się zrobił :): [url]http://www.dogomania.pl/threads/193837-Majteczki-hand-made-torebka-i-kosmetyczne-cacka-na-staruszki.-Do-11.10.2010[/url]. Quote
migdalena Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Bazarek fajny, jest wszystko dla wymagających kobiet:p Quote
Onaa Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='migdalena']Bazarek fajny, jest wszystko dla wymagających kobiet:p[/QUOTE] Fajnie że Ci się podoba, a najważniejsze że troszkę grosików się uzbiera na te biedne psia dziadki :). Quote
Dada M Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Dostałam sms od APSY, która była dziś w schronisku - Perełka została dziś odebrana przez właścicieli :) Sunia zaginęła w kwietniu, nie wiem, w jakich okolicznościach i czemu tak późno została odnaleziona. Quote
iwna5702 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 UWAGA! ALARRM! Dzis Beata byla u naszych podopiecznych. Nasz starszy piesio - Rudzik, zostalo ogolony do skory. Byla zapisany latem kiedy doskwieraly upaly, doczekal sie teraz - jiey jest juz noca blisko zera. Stal w boksie i doslownie sie trzasl. Dostalslome do budy - ale nie wiadomo czy to wystarczy, zeby sie nie rozchorowal. Moze APSA bedzie jutro u swoich staruszkow - moze mogalby poprosic o przeniesienie Rudzika do nich dopoki mu siersc nie odrosnie - napisze pw. Quote
Dada M Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Będziemy dopiero w weekend, niestety. Może napisz maila do p. dyrektor ? Czasem bezpośrednie prośby skutkują. Quote
mysza 1 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='APSA']Mysza, czy to od Ciebie mam 50 zł na koncie? Dziękuję :loveu:[/QUOTE] Tak :) nie ma za co ;) Quote
Recommended Posts