Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malagos']a jak po tym "dniu otwartych drzwi" ? Którys ze staruszków znalazł domek?......[/QUOTE]
Mniej więcej ;-) Pewna zalękniona staruszka w sobotę na zawsze opuściła progi Palucha - po 11 latach!
Tego samego dnia poszła do adopcji piękna młoda i zdrowa suczka spod naszej wolontariackiej opieki. Mimo, ze miała same zalety, to ponad rok czekała na dom.

Mysza, wysyłam pw :)

Dogo, Sprocket jest większy od Opala i to sporo - jest wielkości sznaucera średniego lub nawet większy (wyższy). Tarzyk jest porównywalny z Opalem (taki spory sznaucer mini z niego).

[COLOR=Orange]Doszedł do mnie przelew 100 zł na ogłoszenia Perełki. Z tego 5 zł poszło na pakiet ogłoszeń z bazarku, 20 zł na wyróżnione allegro.
[/COLOR]

Posted

Apsa są tylko 4 psiaki .Romeo,psiak z blizną, szkielecik i czarny labek. Więcej ich nie było. Wkładałam głowę do środka, wszystkie posłania były puste. Ale nie wchodziłam do geriatrium tylko brałam psy z wybiegu.

Posted

Beatko, oby problemy z kupą okazały się wymysłem lekarzy ! Jak nie mogą zdiagnozować to zostaje im gdybanie...
Tylko,że taka "wizytówka" zrobiona przez schronisko ,skazywała go na dożywocie !:angryy:

Posted

Dziewczyny, wstawcie tu może tego psiaka, który jest w schronie tak długo, jak Majka. Może kogoś wzruszy i akurat coś się dla niego znajdzie. Moja Sara była 9 lat w schronie, teraz Maja ją przebiła - 11 lat. Dla mnie to niewyobrażalny szmat czasu, a dla tych zwierząt prawie całe ich zycie.

Posted

[quote name='Jaaga']Dziewczyny, wstawcie tu może tego psiaka, który jest w schronie tak długo, jak Majka. Może kogoś wzruszy i akurat coś się dla niego znajdzie. Moja Sara była 9 lat w schronie, teraz Maja ją przebiła - 11 lat. Dla mnie to niewyobrażalny szmat czasu, a dla tych zwierząt prawie całe ich zycie.[/QUOTE]
Jak przestępcy, tyle lat za kratami :( tylko nie wiadomo za jakie przestępstwo:(

Posted

ja chcę zobaczyć pudlisia po kąpielli!!!

dziewczyny, długo mnei nei było, ae raz, ze delegacje miałam, adwa, ze jakies bieżące sprawy mnie przypinały do konkretnych wątków, szczeniaków z lisiej nory, teraz mieszka, który mna wstrząsnał.
ale ten onek, a własciwie donek -matko, co za skandal! mizantropia mnie ogarnia. taki wzrok może miec żywe stworzenie? co ten pies przeszedł??

slyszałam, że w dniach otwartych znalazło dom ok 40 psów (radio). oby na stałe, oby dobre domy. czy to sa statystykli o wiele większe, niż w normalny weekend?

Posted

Właściwie to nie jest żadna rekordowa liczba. Bywały takie weekendy, że do adopcji było wydawanych nawet 60 zwierząt.
Adopcji ogólnie jest sporo, ale jest też sporo zwrotów z adopcji, no i wciąż przybywa do schroniska wiele zwierząt, po które nikt się nie zgłasza.

Posted

no własnie, tak cos czułam, ze zwrotów z adopcji troche jednak jest. w idealnym świecie psy byłyby porządnie rozpoznane, kandydaci na ds porządnie rozpoznani, a jeszcze konsult szkoleniowca w domu. moim zdaniem 90% zwrotów nie miałoby miejsca.... ale to widealnym świecie, a wtakowym w schronach byłyby kolejki oczekujących na psa ludzi....

Posted

Sbd ten DONek miał straszny wzrok. I taki pysk, nie wiem, jakby cały spuchnięty.
Tez bym chciała idealny świat, w którym psy trafiałyby do schroniska (wyglądającego jak dom tymczasowy) tylko w skrajnych przypadkach.
Chciałabym też żeby hodowla psów rasowych była prowadzona przede wszystkim pod kątem zdrowia i charakteru, a nie grubości kości, kątowania i ilości sierści...

Psiak z podobnie długim stażem jak Dziadziuś i Majka to Filozof. Nie wiem dokładnie, jak długo jest w schronisku, może być tylko 7 lat, a może być i 12.

[SIZE=3]Filozof to piesek bardzo pospolitej urody. Nic dziwnego, że jest w schronisku już bardzo długo - on sam nie pamięta już, ile to lat. Filozof jest spokojnym staruszkiem o filozoficznej naturze. Niewiele trzeba mu do szczęścia - własny kącik, najlepiej z ogródkiem, gdyż ciągle jeszcze ma ochotę od czasu do czasu rozprostować stare kości.

[/SIZE][IMG]http://psyzpalucha.pl/images/com_sobi2/gallery/194/194_image_1.jpg[/IMG]

[IMG]http://psyzpalucha.pl/images/com_sobi2/gallery/194/194_image_4.jpg[/IMG]

[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/s3/DSCF5635.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='migdalena']Beatko, oby problemy z kupą okazały się wymysłem lekarzy ! Jak nie mogą zdiagnozować to zostaje im gdybanie...
Tylko,że taka "wizytówka" zrobiona przez schronisko ,skazywała go na dożywocie !:angryy:[/QUOTE]
Nie przez lekarzy, tylko BA. Gdy Iwonka rozmawiała o nim , to usłyszała jako pierwsze:"ale Pani wie, że on nie trzyma kupy" no i dożywocie murowanei w końcu dołączyłby do koszyczka :shake:. Przy wypisie dr powiedział, że Pudliś, przy kontynuacji leczenia, korygowaniu lekarstw co jakiś czas, pożyje jeszcze drugie tyle ( czyli ile? 10 lat ?)
Chłopakowi udało się!
Nie pisałam, że przy siusianiu zmienia podniesione łapki przez przerywania....:laugh2_2:.

Posted

[quote name='sleepingbyday']ja chcę zobaczyć pudlisia po kąpielli!!!

Po kąpieli Pudliś był podobny do siebie sprzed kąpieli, tylko zapach się zmienił :evil_lol:.
Szokiem będzie Pudliś po fryzjerze, ale to jeszcze za jakiś czas! Obiecuję zdjęcia!

Posted

[quote name='Beat2010']Nie przez lekarzy, tylko BA. Gdy Iwonka rozmawiała o nim , to usłyszała jako pierwsze:"ale Pani wie, że on nie trzyma kupy" no i dożywocie murowanei w końcu dołączyłby do koszyczka :shake:. Przy wypisie dr powiedział, że Pudliś, przy kontynuacji leczenia, korygowaniu lekarstw co jakiś czas, pożyje jeszcze drugie tyle ( czyli ile? 10 lat ?)
Chłopakowi udało się!
[B]Nie pisałam, że przy siusianiu zmienia podniesione łapki przez przerywania....:laugh2_2:.[/B][/QUOTE]

Dobre :lol:.

Posted

A ja zapraszam na bazarek dla koszyczkowych staruszków, który wreszcie się zrobił :):
[url]http://www.dogomania.pl/threads/193837-Majteczki-hand-made-torebka-i-kosmetyczne-cacka-na-staruszki.-Do-11.10.2010[/url].

Posted

[quote name='migdalena']Bazarek fajny, jest wszystko dla wymagających kobiet:p[/QUOTE]

Fajnie że Ci się podoba, a najważniejsze że troszkę grosików się uzbiera na te biedne psia dziadki :).

Posted

Dostałam sms od APSY, która była dziś w schronisku - Perełka została dziś odebrana przez właścicieli :)
Sunia zaginęła w kwietniu, nie wiem, w jakich okolicznościach i czemu tak późno została odnaleziona.

Posted

UWAGA! ALARRM!
Dzis Beata byla u naszych podopiecznych.
Nasz starszy piesio - Rudzik, zostalo ogolony do skory. Byla zapisany latem kiedy doskwieraly upaly, doczekal sie teraz - jiey jest juz noca blisko zera. Stal w boksie i doslownie sie trzasl. Dostalslome do budy - ale nie wiadomo czy to wystarczy, zeby sie nie rozchorowal.
Moze APSA bedzie jutro u swoich staruszkow - moze mogalby poprosic o przeniesienie Rudzika do nich dopoki mu siersc nie odrosnie - napisze pw.