Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wtrącę się wam tu trochę ciotki.
mimo że nie piszę tu u was ale wasz wątek ta Geriatria jest kwintesencją mojego życia lubię , kocham staruszki i weteranów schroniskowych, kalekich i pokrzywdzonych psiaków dlatego jak tylko będę miał możliwośc zgłoszę się do was z pomocą na dom dla jakiegoś waszego dziadza noo chyba że tą geriatrię zamkną jak piszecie i tyle bedziemy wiedzieć o umierających w ciszy i osamotnieniu dziadziach

Posted

[quote name='tymuś']wtrącę się wam tu trochę ciotki.
mimo że nie piszę tu u was ale wasz wątek ta Geriatria jest kwintesencją mojego życia lubię , kocham staruszki i weteranów schroniskowych, kalekich i pokrzywdzonych psiaków dlatego jak tylko będę miał możliwośc zgłoszę się do was z pomocą na dom dla jakiegoś waszego dziadza noo chyba że tą geriatrię zamkną jak piszecie i tyle bedziemy wiedzieć o umierających w ciszy i osamotnieniu dziadziach[/QUOTE]
[B]Tymuś[/B] , zrób szybko miejsce, na geriatrii czeka Blue, piękny i bardzo miły owczarek niemiecki, trochę ślepnie, dla niego Wasza Przystań byłaby ideałem. A [URL="http://www.psyzpalucha.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=2&sobi2Id=1022&Itemid="][COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]tu[/B] [/SIZE][/COLOR][/URL]o nim.

Posted

Gdyby Paluch wydawał psiaki do DT to by można było w większym stopniu im pomóc a tak kicha.Nawet Fundacje nie mogą wziąć do DT psiaka.
Nie rozumiem dlaczego tak się przed tym bronią,jedynie by wystarczyło podpisać umowę z DT tak samo jak z DS.

Posted

Kiedyś wydawał osobom prywatnym- teraz od tego odstąpiono.
Fundacje mogą brać na dt psy.

Umowy były podpisywane i jakoś to szło- do czasu.
Teraz nie ma tego i myślę, że już nie wróci- chociaż...hmmm

Jeżeli się walczy ze schroniskiem to całe geriatrium zamkną i tyle będzie z tego dobrego.
Czy tu nie można się dogadać jakoś na miejscu? od razu pismo trzeba wysyłać? (chociaż wiadomo, że to nie wciśnie nic pozytywnego a wręcz przeciwnie).
Zamknie się geriatrium na 10 spustów a kto będzie cierpiał w tej całej przepychance? Tak tak- jak zawsze- psy!

Posted

[quote name='magdyska25']Kiedyś wydawał osobom prywatnym- teraz od tego odstąpiono.
Fundacje mogą brać na dt psy.

Umowy były podpisywane i jakoś to szło- do czasu.
Teraz nie ma tego i myślę, że już nie wróci- chociaż...hmmm

Jeżeli się walczy ze schroniskiem to całe geriatrium zamkną i tyle będzie z tego dobrego.
Czy tu nie można się dogadać jakoś na miejscu? od razu pismo trzeba wysyłać? (chociaż wiadomo, że to nie wciśnie nic pozytywnego a wręcz przeciwnie).
Zamknie się geriatrium na 10 spustów a kto będzie cierpiał w tej całej przepychance? Tak tak- jak zawsze- psy![/QUOTE]

Dokladnie.
Jakby pismo cos by tu mialo pomoc to juz dawno wolontariusze by takie pisma wyslali.
Walka z wladzami schroniska moze prowadzic tylko do jednego - zamkna geriatrie dla wolontariuszy.
I juz nikt tym psom nie pomoze ;-(((

Posted

masakra. jakby co, ja tez na pw poprosze o info.

ja się zabrac do tego palucha?

szlag mnie trafia, bo oni nie patrza przez pryzmat dobrostanu zwierząt, tylko ew swoich kłopotów.
mają obszar do poprawy - geriatria, dostali info z zewnatrz (w końcu nie poleciała do prasy) i jedyne, o czym myśla, to jak odpowiedzieć, zeby w papierach ładnie wygladało. a powinni myślec, jka poprawic geriatrię!
wysiłki ida nie w ta stronę co trzeba. a jakby szły dobrze, to mieliby wszystko rozwiązane. kuźwa.

Posted

wladze schroniska dbaja tylko o jedno: O to zeby na zewnatrz wygladalo na to ze w schronisko jest wzorowe. Brudy zamiata sie pod dywan.
Jak byla w sierpniu afera z trenerem psa, filimik wyciekl na you tube, to byly takie kontrole, tak ograniczyli mozliwosc spacerow z psami, ze wiele osob zrezygnowalo z tego zeby w schronisku pomagac.
w takich sytuacjach NAJBARDZIEJ cierpia psy.

Posted

[quote name='Anula']To czemu Fundacja "Koci Świat" nie może zabierać psiaków do DT?[/QUOTE]

Fundacje mogą brać psy ale to nie oznacza, że schronisko chętnie daje. Jak się władza uprze to jako powód wystarczy "nie bo nie", bo "w schronisku pieskom najlepiej".

Posted

[quote name='Anula']To czemu Fundacja "Koci Świat" nie może zabierać psiaków do DT?[/QUOTE]
A jaki dostała powód odmowy?
Pytała formalnie (na piśmie)?

Czy nie może brać w ogóle, czy nie dostała zgody na konkretne zwierzę?
Nie dać zgody na wydanie konkretnego psa mogą zawsze, z dowolnego powodu (w szczególności leczenie), ale jeśli odmowa dotyczy ogólnie niezgody na wydawanie zwierząt tej fundacji, to sama chętnie poznam przyczynę.

Posted

[quote name='magdyska25']Jeżeli się walczy ze schroniskiem to całe geriatrium zamkną i tyle będzie z tego dobrego.
Zamknie się geriatrium na 10 spustów a kto będzie cierpiał w tej całej przepychance? Tak tak- jak zawsze- psy![/QUOTE]
[B]Magdyska[/B] ,nie denerwuj się, nie sądzę, żebym była Brucem Wszechmogącym i jeden mail (nie jakieś pismo) wiele zdziałał. Afera zaczęła się, jak chciałam zaadoptować Sajgonka, a opiekunka przyprowadziła go do recepcji, prosto pod oczy dyrektorki. Wszyscy chcieli go wyciągnąć, najlepiej cudzymi rękami. No więc go wyciągnęłam, a swoje powiedzieć dyrektorce mam prawo. W bezpośredniej rozmowie się nie da, bo pani W. bardzo się denerwuje i ma mało czasu. Jej odpowiedź przyszła na drugi dzień, więc jeżeli coś zaordynowała, to na pewno nie po moim mailu. Mogę go każdemu przekopiować na pw i odpowiedź też, niczego się nie wstydzę.
Ja się z nikim nie przepycham, robię, co mogę, Kłębuszek też by tam umarł i nikt by o tym nie wiedział, a to wy jesteście co tydzień na miejscu, nie ja i widzicie, co się dzieje. Ile lat można patrzeć na złe lub nie trafione decyzje i dyskutować o tym na dogomanii? Ja od czasu pierwszej "wizyty" na geriatrii wzięłam trzy psy, zresztą moje wcześniejsze też się o nią otarły.
Więc proszę, nie oskarżajcie mnie o to, że coś zepsułam, psy umierały i będą umierać i na razie nie widzę rychłych zmian.

Posted

[quote name='APSA']A jaki dostała powód odmowy?
Pytała formalnie (na piśmie)? Czy nie może brać w ogóle, czy nie dostała zgody na konkretne zwierzę?
Nie dać zgody na wydanie konkretnego psa mogą zawsze, z dowolnego powodu (w szczególności leczenie), ale jeśli odmowa dotyczy ogólnie niezgody na wydawanie zwierząt tej fundacji, to sama chętnie poznam przyczynę.[/QUOTE]
Karmelka kiedyś nie wydali fundacji od pudli(?), bo powiedzieli, że ciepło i jedzenie ma tu, tak samo jak w dt fundacji. I może lepiej, że poszedł do prywatnej osoby, a nawet o niebo lepiej, bo ma tu dom i luksusy, których nigdzie, w żadnym dt by nie miał, bo go kocham i jest mój. Najlepiej, żeby adoptowały psy chore i stare osoby prywatne, które zajmą się konkretnym psem. Zresztą teraz fundacją może byc każdy, wystarczy to zgłosić do urzędu.

Posted

[quote name='APSA']A jaki dostała powód odmowy?
Pytała formalnie (na piśmie)?

Czy nie może brać w ogóle, czy nie dostała zgody na konkretne zwierzę?
Nie dać zgody na wydanie konkretnego psa mogą zawsze, z dowolnego powodu (w szczególności leczenie), ale jeśli odmowa dotyczy ogólnie niezgody na wydawanie zwierząt tej fundacji, to sama chętnie poznam przyczynę.[/QUOTE]
Nie znam szczegółów.Wiem,że Fundacja bardzo pomaga plaskatym i jest w tym ukierunkowana.Trzeba było na cito wyciągnąć pekinka z Palucha i taka była odpowiedź Osy.Można to skonfrontować z Osą albo bezpośrednio z Fundacją "Koci Świat"

Posted

[quote name='magdyska25']Jeżeli się walczy ze schroniskiem to całe geriatrium zamkną i tyle będzie z tego dobrego.[B]
Czy tu nie można się dogadać jakoś na miejscu?[/B] od razu pismo trzeba wysyłać? (chociaż wiadomo, że to nie wciśnie nic pozytywnego a wręcz przeciwnie).

a wolontariusze się dogadują? bo psom jak było tam źle tak jest a jałowe dyskusje na dogo tego nie zmienią

Posted

[quote name='dziuniek'][B]Magdyska[/B] ,nie denerwuj się, nie sądzę, żebym była Brucem Wszechmogącym i jeden mail (nie jakieś pismo) wiele zdziałał. Afera zaczęła się, jak chciałam zaadoptować Sajgonka, a opiekunka przyprowadziła go do recepcji, prosto pod oczy dyrektorki. Wszyscy chcieli go wyciągnąć, najlepiej cudzymi rękami. No więc go wyciągnęłam, a swoje powiedzieć dyrektorce mam prawo. W bezpośredniej rozmowie się nie da, bo pani W. bardzo się denerwuje i ma mało czasu. Jej odpowiedź przyszła na drugi dzień, więc jeżeli coś zaordynowała, to na pewno nie po moim mailu. Mogę go każdemu przekopiować na pw i odpowiedź też, niczego się nie wstydzę.
Ja się z nikim nie przepycham, robię, co mogę, Kłębuszek też by tam umarł i nikt by o tym nie wiedział, a to wy jesteście co tydzień na miejscu, nie ja i widzicie, co się dzieje. Ile lat można patrzeć na złe lub nie trafione decyzje i dyskutować o tym na dogomanii? Ja od czasu pierwszej "wizyty" na geriatrii wzięłam trzy psy, zresztą moje wcześniejsze też się o nią otarły.
Więc proszę, nie oskarżajcie mnie o to, że coś zepsułam, psy umierały i będą umierać i na razie nie widzę rychłych zmian.[/QUOTE]

to zawsze będzie nieustanne lawirowanie pomiędzy prawem mieszkańca wawy (z którego podatków opłacana jest pensja każdego pracownika) do wglądu w sposób działania schronu, a ewidentnymi szkodami, które bywa, że wynikają z takich interwencji. obydwie strony mają racje i to powinien byc koniec tematu, czy dziuniek powinna, czy nie powinna.

winny to tu jest paluch, anie my.

Posted

dziewczyny,
jest jak jest, wszystkie wiemy,
i wiemy, że im wiecej krzyku - tym gorzej dla psów
wiemy również, że w naszym kraju nie wszystko mozna POKAZAC
więc

szukajmy domów w milczeniu.

Posted

[quote name='malawaszka']tylko co zrobić jak szukamy, znajdujemy i .... z jakichś wydumanych powodów psy dalej siedzą tam gdzie siedziały :shake:[/QUOTE]

wiem kochana wiem......
ale ostatnie akcje pokazały, że im więcej krzyku tym więcej ograniczeń

Posted

[quote name='malawaszka']tylko co zrobić jak szukamy, znajdujemy i .... z jakichś wydumanych powodów psy dalej siedzą tam gdzie siedziały :shake:[/QUOTE]
Te, co znalazły dom, już tam nie siedzą, są po prostu wciąż nowe (stare), to jest hydra z odrastającymi głowami.