Beat2010 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 (edited) Niewidomy Staś po liftingu :) 1911/12 Edited March 4, 2013 by Beat2010 Quote
dziuniek Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='Beat2010']Niewidomy Staś po liftingu :) 1911/12 http://www.paluch.org.pl/images/kacik2/1362072558_1.jpg A czy teraz mu nie będzie zimno, taki ogolony? Quote
beataczl Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='dziuniek']A czy teraz mu nie będzie zimno, taki ogolony?[/QUOTE] tez tak pomyslalam,jeszcze noce zimne w dzien tylko coraz cieplej..chyba troche za szybko .. Quote
Beat2010 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='dziuniek']A czy teraz mu nie będzie zimno, taki ogolony?[/QUOTE] przebywa w budynku geriatrii,chyba za wczesnie :( Quote
magdyska25 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Może ktoś z Was zna suczkę/orientuje się czy ktoś z nią wychodził? chodzi o średnią z sali 12. Podchodzi pod dzikiego/bardzo strachliwego psa. Quote
morisowa Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Zapraszam na bazarek dla chorutkiej Krysi, która miała to szczęście, że opuściła schronisko zanim trafiła na geriatrię: http://www.dogomania.pl/forum/threads/240781-Torebki-DAVIDJONES-na-leczenie-staruszki-Krysi-do-17-03-2013 Quote
malawaszka Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Wreszcie się udało i czarny dziadeczek sznupeczek opuścił schronisko i już pewnie dotarł do ciepłego domku :multi: matko jak się cieszę!!!! tyle miesięcy! jest wyłysiały jak mój Zgredek :( długa droga przed nim do zdrowia, ale przynajmniej już teraz będzie badany i leczony!!! :multi: Quote
Beat2010 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 malawaszka napisał(a):Wreszcie się udało i czarny dziadeczek sznupeczek opuścił schronisko i już pewnie dotarł do ciepłego domku :multi: matko jak się cieszę!!!! tyle miesięcy! jest wyłysiały jak mój Zgredek :( długa droga przed nim do zdrowia, ale przynajmniej już teraz będzie badany i leczony!!! :multi: 2000/12/??? domek- w końcu :) , wyleczy sie, wyleczy :) Quote
dziuniek Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 A co z tym szarym sznaucerkiem, z obciętym ogonkiem? A jak czuje się Bluś i Olcia? Quote
APSA Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Wczoraj Morgan opuścił schronisko. A Gufi ze słynnej afery filmowej geriatrię (przeniósł się na inny rejon), ponieważ schronisko opuścił też ślepy owczarek Kamil. Bluś ma się szczekająco, domaga się spacerów, choć trzeba uważać z intensywnością, bo jak za dużo, to łapy zaczynają się plątać. Olcia mnie nastraszyła, bo była i nie ma. Śledztwo wykazało, że ma się dobrze i przeprowadziła się na inny rejon - ma większy boks z małym wybiegiem i jest z tego powodu całkiem zadowolona. Wychodzi sobie, patrzy na świat i szczeka na przechodzących. W międzyczasie dzielnie zniosła branie na ręce i strzyżenie. Szary sznaucerek bez zmian, wczoraj był na spacerze. Quote
dziuniek Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 APSA, wiem wszystko od tajnych informatorów;). Jedyny żal to to, że niektóre psiaki opuszczają schronisko na sam koniec swojego życia, które spędziły w schronisku. Tak bardzo szkoda mi Blusia i Olci, może ktoś ich wreszcie zauważy, szczególnie Olcię, ileż to lat można spędzić w schronisku??? Quote
APSA Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Znaczy że niepotrzebnie się produkuję na wątku? ;) Quote
malawaszka Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 APSA napisał(a):Znaczy że niepotrzebnie się produkuję na wątku? ;) potrzebnie bo nie wszyscy mają tajnych informatorów :eviltong: a są może jeszcze jakieś zdjęcia sznaucerka? Quote
sleepingbyday Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 hej! d lugo mnie nie było, a tu takie dobre wieści :-) Quote
dziuniek Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 APSA napisał(a):Znaczy że niepotrzebnie się produkuję na wątku? ;) Ach, potrzebnie, a ostatnio coś skromnie... Quote
APSA Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Bo mam na zmianę albo czas, albo internet. Szary sznupek nie ma nowych zdjęć. Quote
dziuniek Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 APSA napisał(a):Olcia mnie nastraszyła, bo była i nie ma. Śledztwo wykazało, że ma się dobrze i przeprowadziła się na inny rejon - ma większy boks z małym wybiegiem i jest z tego powodu całkiem zadowolona. Wychodzi sobie, patrzy na świat i szczeka na przechodzących. W międzyczasie dzielnie zniosła branie na ręce i strzyżenie. Pewnie to wynik "nowych porządków", ale może i dobrze, może ją ktoś wypatrzy. Właściwie dlaczego przebywała cały czas na geriatrii to nie wiem, chyba nie jest na nic chora? Wreszcie się udało i czarny dziadeczek sznupeczek opuścił schronisko i już pewnie dotarł do ciepłego domku :multi: matko jak się cieszę!!!! tyle miesięcy! jest wyłysiały jak mój Zgredek :-( A dlaczego ten Twój piesek był wyłysiały, miał jakieś kłopoty z tarczycą, świerzb , nużycę, czy po prostu z "biedy schroniskowej"? Quote
malawaszka Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 dziuniek napisał(a): A dlaczego ten Twój piesek był wyłysiały, miał jakieś kłopoty z tarczycą, świerzb , nużycę, czy po prostu z "biedy schroniskowej"? mój Zgreduś był zabiedzony - ważył 5,5 kg - szkielet (teraz waży 8 kg), a do tego Zespół Cushinga i zniszczone jelita Quote
APSA Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 dziuniek napisał(a):Pewnie to wynik "nowych porządków", ale może i dobrze, może ją ktoś wypatrzy. Właściwie dlaczego przebywała cały czas na geriatrii to nie wiem, chyba nie jest na nic chora? To wynik normalnych działań - "wypychanie" z geriatrii psów, które nie wymagają intensywnej terapii na rejon, w którym opiekun chce takiego psa przyjąć. Zdecydowanie dobrze, teraz będzie miała częstsze spacery i wolontariuszkę, która skutecznie promuje starszaki. Olcia dostaje tabletki na serce i - o ile pamiętam - to ze względu na serce znalazła się na geriatrii. Quote
APSA Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Sznupek (można promować) Przytył i wygląda ogólnie dobrze, jeszcze trochę i będzie aż za dobrze. Przestał szczekać, zrobił się trochę ufniejszy, ale nożyczkom mówi nie (ma kilka małych kołtunków, jeden obcięłam, drugiego już nie dał). no name Quote
APSA Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Buka - względnie nowa na geriatrii, w schronisku od 2005 r. Fila - względnie nowa na geriatrii, w schronisku od 2005 r. Fila i Bluś, który wolałby się przytulać albo chodzić, a nie pozować Quote
Recommended Posts