Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Wreszcie się udało i czarny dziadeczek sznupeczek opuścił schronisko i już pewnie dotarł do ciepłego domku :multi: matko jak się cieszę!!!! tyle miesięcy! jest wyłysiały jak mój Zgredek :( długa droga przed nim do zdrowia, ale przynajmniej już teraz będzie badany i leczony!!! :multi:

Posted

malawaszka napisał(a):
Wreszcie się udało i czarny dziadeczek sznupeczek opuścił schronisko i już pewnie dotarł do ciepłego domku :multi: matko jak się cieszę!!!! tyle miesięcy! jest wyłysiały jak mój Zgredek :( długa droga przed nim do zdrowia, ale przynajmniej już teraz będzie badany i leczony!!! :multi:

2000/12/???
domek- w końcu :) , wyleczy sie, wyleczy :)

Posted

Wczoraj Morgan opuścił schronisko.
A Gufi ze słynnej afery filmowej geriatrię (przeniósł się na inny rejon), ponieważ schronisko opuścił też ślepy owczarek Kamil.
Bluś ma się szczekająco, domaga się spacerów, choć trzeba uważać z intensywnością, bo jak za dużo, to łapy zaczynają się plątać.
Olcia mnie nastraszyła, bo była i nie ma. Śledztwo wykazało, że ma się dobrze i przeprowadziła się na inny rejon - ma większy boks z małym wybiegiem i jest z tego powodu całkiem zadowolona. Wychodzi sobie, patrzy na świat i szczeka na przechodzących. W międzyczasie dzielnie zniosła branie na ręce i strzyżenie.
Szary sznaucerek bez zmian, wczoraj był na spacerze.

Posted

APSA, wiem wszystko od tajnych informatorów;). Jedyny żal to to, że niektóre psiaki opuszczają schronisko na sam koniec swojego życia, które spędziły w schronisku. Tak bardzo szkoda mi Blusia i Olci, może ktoś ich wreszcie zauważy, szczególnie Olcię, ileż to lat można spędzić w schronisku???

Posted

APSA napisał(a):
Olcia mnie nastraszyła, bo była i nie ma. Śledztwo wykazało, że ma się dobrze i przeprowadziła się na inny rejon - ma większy boks z małym wybiegiem i jest z tego powodu całkiem zadowolona. Wychodzi sobie, patrzy na świat i szczeka na przechodzących. W międzyczasie dzielnie zniosła branie na ręce i strzyżenie.

Pewnie to wynik "nowych porządków", ale może i dobrze, może ją ktoś wypatrzy. Właściwie dlaczego przebywała cały czas na geriatrii to nie wiem, chyba nie jest na nic chora?

Wreszcie się udało i czarny dziadeczek sznupeczek opuścił schronisko i już pewnie dotarł do ciepłego domku :multi: matko jak się cieszę!!!! tyle miesięcy! jest wyłysiały jak mój Zgredek :-(

A dlaczego ten Twój piesek był wyłysiały, miał jakieś kłopoty z tarczycą, świerzb , nużycę, czy po prostu z "biedy schroniskowej"?

Posted

dziuniek napisał(a):

A dlaczego ten Twój piesek był wyłysiały, miał jakieś kłopoty z tarczycą, świerzb , nużycę, czy po prostu z "biedy schroniskowej"?

mój Zgreduś był zabiedzony - ważył 5,5 kg - szkielet (teraz waży 8 kg), a do tego Zespół Cushinga i zniszczone jelita

Posted

dziuniek napisał(a):
Pewnie to wynik "nowych porządków", ale może i dobrze, może ją ktoś wypatrzy. Właściwie dlaczego przebywała cały czas na geriatrii to nie wiem, chyba nie jest na nic chora?

To wynik normalnych działań - "wypychanie" z geriatrii psów, które nie wymagają intensywnej terapii na rejon, w którym opiekun chce takiego psa przyjąć. Zdecydowanie dobrze, teraz będzie miała częstsze spacery i wolontariuszkę, która skutecznie promuje starszaki.
Olcia dostaje tabletki na serce i - o ile pamiętam - to ze względu na serce znalazła się na geriatrii.

Posted

Sznupek (można promować)
Przytył i wygląda ogólnie dobrze, jeszcze trochę i będzie aż za dobrze. Przestał szczekać, zrobił się trochę ufniejszy, ale nożyczkom mówi nie (ma kilka małych kołtunków, jeden obcięłam, drugiego już nie dał).

no name

Posted

Buka - względnie nowa na geriatrii, w schronisku od 2005 r.

Fila - względnie nowa na geriatrii, w schronisku od 2005 r.

Fila i Bluś, który wolałby się przytulać albo chodzić, a nie pozować