Jump to content
Dogomania

Bim- bity przez ludzi, gryziony przez psy, nareszcie w domu :)

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki- dziś wieczorem wpiszę wpływy .

Z wiesci Bimowych, bo Pani dziś dzwoniła- ogólenie jest dobrze, są pewne postępy: Bim wchodzi na górę po schodach- Pan kupił takie dywaniki schodowe po których Bim się nie śliska i dzięki temu się nauczył. śpi na kocu przy łóżku - na łóżko też potrafi wskoczyć;) Całe dnie chodzi za swoją Panią krok w krok- jest jeszcze niespokojny i mało pewny siebie. Jak zasypia wieczorem, to potrafi spać potem do 10 rano;) Problem jest na razie trochę z zostawaniem samemu w domu- panikuje, dlatego jeździ z Panią samochodem wszedzie-co bardzo lubi!!, i jak Pani idzie do sklepu , to Bimek sobie śpi w aucie.
Dom będzie się kontaktował z behawiorystą w Słupsku aby pomóc Bimowi w pokonaniu lęku, zasugerowałam klatkę kennelową też- może uda się pożyczyc aby zobaczyć czy Bimowi by to odpowiadało- może na razie boi się dużej przestrzeni w domu...na pewno Bim nigdy w domu nie mieszkał, bo boi się wszelkich odgłosów- wody, suszarki, itp.
W tygodniu Bimek idzie na zapoznanie się z panią weterynarz.
Do Pana jest cały czas na dystans, ale żadnej agresji nie wykazuje- Pan pracuje i wraca późno , więc ich kontakt jest ograniczony i na pewno będzie trwało dłużej całe to oswajanie, ale daje się czasem pogłaskać, bierze smakołyki-jest wszystko na dobrej drodze, tylko potrzebny jest czas i cierpliwość.
Kot wyjada mu z miski;) Bim na spacerach nie reaguje na inne psy, nie wyrywa się, ładnie idzie na smyczy . Pani jeździ z nim na spacery duzo poza teren domu, Bim bardzo to lubi.
Rozpieszczany jest smakołykami i gotowanym mięskiem....na suchą karmę zaczyna patrzeć więc z pogardą;)
W lutym powinien domek już miec internet , to będą zdjęcia.

Posted

No, chociaż jedna dobra wiadomość na przełomie roku. Jestem dobrej myśli. A z panami zawsze tak jest - trudniej się zaprzyjaźnić z kimś, kogo w domu nie ma. I jeszcze jedno - potwierdzicie? Psy lgną do pań, suki do panów. Przynajmniej w mojej rodzinie tak jest.

Bartkowi rodziców gratuluję, rodzicom Bartka.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Dzięki- dziś wieczorem wpiszę wpływy .

Z wiesci Bimowych, bo Pani dziś dzwoniła- ogólenie jest dobrze, są pewne postępy: Bim wchodzi na górę po schodach- Pan kupił takie dywaniki schodowe po których Bim się nie śliska i dzięki temu się nauczył. śpi na kocu przy łóżku - na łóżko też potrafi wskoczyć;) Całe dnie chodzi za swoją Panią krok w krok- jest jeszcze niespokojny i mało pewny siebie. Jak zasypia wieczorem, to potrafi spać potem do 10 rano;) Problem jest na razie trochę z zostawaniem samemu w domu- panikuje, dlatego jeździ z Panią samochodem wszedzie-co bardzo lubi!!, i jak Pani idzie do sklepu , to Bimek sobie śpi w aucie.
Dom będzie się kontaktował z behawiorystą w Słupsku aby pomóc Bimowi w pokonaniu lęku, zasugerowałam klatkę kennelową też- może uda się pożyczyc aby zobaczyć czy Bimowi by to odpowiadało- może na razie boi się dużej przestrzeni w domu...na pewno Bim nigdy w domu nie mieszkał, bo boi się wszelkich odgłosów- wody, suszarki, itp.
W tygodniu Bimek idzie na zapoznanie się z panią weterynarz.
Do Pana jest cały czas na dystans, ale żadnej agresji nie wykazuje- Pan pracuje i wraca późno , więc ich kontakt jest ograniczony i na pewno będzie trwało dłużej całe to oswajanie, ale daje się czasem pogłaskać, bierze smakołyki-jest wszystko na dobrej drodze, tylko potrzebny jest czas i cierpliwość.
Kot wyjada mu z miski;) Bim na spacerach nie reaguje na inne psy, nie wyrywa się, ładnie idzie na smyczy . Pani jeździ z nim na spacery duzo poza teren domu, Bim bardzo to lubi.
Rozpieszczany jest smakołykami i gotowanym mięskiem....na suchą karmę zaczyna patrzeć więc z pogardą;)
W lutym powinien domek już miec internet , to będą zdjęcia.[/QUOTE]

Aniu dzięki za dobre wieści, oby tylko takie docierały. :) Jak wpiszesz wpływy, doślę po niedzieli brakującą kwotę , jutro zrobię porządek z wpłatami ( na początku) bo ciągle nie umiem sobie ostatnio wygospodarować ani grama czasu .. Tytuł już zmieniam.

Posted

Bim, jak miło zobaczyć w końcu po tak długim czasie tak wspaniały tytuł :)
powodzenia chłopaku, nie psoć, słuchaj się swoich ludzi i bądź szczęśliwy :)

Posted

Wpływy do dnia dzisiejszego:
+10zł bico
+30zł malibo57
+10zł memory
'+10zł kado
+30zł Livka i Nikuś
+10zł Alfa s

[B]Zostaje po podliczeniach +3zł[/B]

[COLOR=red]Proszę o poinformowanie wszystkich wpłącających o niedokonywaniu przelewu- dużo osób ma pewnie ustawione na automatyczny przelew...poczekam do końca miesiąca- jak coś wpłynie to będę prosiła i informacje na jakiego psa przelać całość.
Proszę pilnować przelewów, bo chcę uniknąć sytuacji, gdzie będę musiała każdemu z osoba odsyłać jego deklarację!![/COLOR]

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Bimek dobrze:) Przykleił się do swojej Pani jak rzep i wszędzie za nią chodzi;) Ale Panu tez daje się dotknąć. Nocka ok-Bimek bał się wejść na górę po schodach , tak więc wszyscy spali na dole w salonie. Nic nie narobił, tylko rano siknał na choinkę- no, ale skąd ma wiedzieć , że to inan choinka niż na dworzu;) Był dziś spacer- daje sobie zapinac smycz bez problemu. Na razie jest ok, choć stres jeszcze bidulak ma. Fotek an razie nie będzie, bo w domu jeszcze nie mają podłączonego neta, ale wieści na bierząco telefonicznie będą.
Aaaa - w domu jest kot przybłęda -jakoś się ostatnio zadomowił, na razie Bimek ok- kot bardziej przestraszony;)

[B]Wstawiam rozliczenie:[/B]
Po grudniu został :- -67zł
Za hotel styczeń : - 80zł

Wpłaty:
+10zł bico
+30zł malibo57
+10zł memory

[COLOR=darkred][B]Zostaje: - 97zł[/B][/COLOR][/QUOTE]

Aniu, coś mi się nie zgadza, w rozliczeniu, Ty chyba 2x odjełaś od długu , wpłaty Biko, memory i malibo57 ?

Po dodaniu długu z grudnia i opłaty za hotel w styczniu ( obie sumy na minusie) , mamy [B]-147zł + 100zł wpłat to daje
- 47 zł . Proszę sprawdź to jeszcze po moim liczeniu. Wydaje mi się ,że mam dopłacić 47 zł

[/B]Do wszystkich już napisałam Pw o zawieszenie wpłat , jedna osoba ma zapchaną skrzynkę ( mam na myśli tych co nie wchodzą na wątek lub wchodzą rzadko. )

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']tak, masz rację- namieszałam;)
47zł do zapłaty zostało- dzięki za trzymanie ręki na pulsie:)[/QUOTE]

Nie ma za co :). Obraczus, dziękuję za zmniejszenie długu;) . W takim razie jutro przesyłam pozostałe 40 zł . Proszę o potwierdzenie jak dotrze.

Jak już formalnościom i rachunkom stało się zadość , chciała bym Tobie Aniu bardzo serdecznie podziękować za opiekę nad Bimkiem. Równie mocno dziękuję wszystkim którzy przyczynili się do wyjazdu Bimka do Ani, utrzymanie go w hotelu , Piance za Bazarki :loveu: za zaglądanie na Bimowy wątek , ogólnie dziękuję Wam wszystkim za całokształt :) [B]ogromne dzięki, bez Was wszystkich to by się nie udało[/B].:calus:

Posted

Bardzo się cieszę, że Bimek już w domu :) Mam nadzieję, że szybko uda się rozwiązać kłopot z lękami separacyjnymi. Strasznie dużo psiaków ma ten kłopot :( No cóż... w końcu to zwierzaki stadne i trudno im zrozumieć, że jak ich stado wychodzi (Pańciowie) na trochę zostawiając pieska samego w domu to jeszcze nie koniec świata. Ja mam obecnie dwa psy w domu (+dwa koty) w tym jednego dzikusa (banerek w podpisie) na dłuuugim tymczasie. Dziki Ciapek widzi w Fąflu (naszym psie) swojego przewodnika i strasznie rozpacza, gdy Fąfel wychodzi z domu. Moje i męża wyjścia z domu nie stanowią większego problemu dla Ciapka, ale Fąfel zawsze musi być przy Ciapku i basta :eviltong:

Posted

Cudowna wiadomość jak na moje pierwsze wejscie po chorobie, co za radość on tak dlugo czekał!!! I domek wydaje się superowy, trzymam mocno kciuki za powodzenie na zawsze, to sśiczny pies!Posyłam moją deklarację styczniową , zmniejszy dług!

Posted

Rozmawiałam z domkiem Bima jakos przed weekendem- sa postępy z zostawaniem samemu w domu!! Bimek czuje sie pewniej i tak nie panikuje. Spał ostatnio z Panem w jednym łóżkui sie przytulał spryciarz;) Ale jak Pan wraca z pracy to szczeka na niego , tak jakby nie pamiętał kto to;) Z czasem na pewno będzie dobrze.
Z kotem wyjadają sobie nawzajem z misek;) wielka przyjaźń!!

Rozliczenie wstawię na koniec miesiąca.