Linssi Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Jaago, to dowiedz sie prosze ile bedzie potrzebne, to zasponsoruje Oskarkowi wymiatanie robali ;) Quote
Radek Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 No proszę jaki luksus, nawet odrobaczanie się trafi Oskarowi. Pewnie w całym dotychczasowym życiu nie miał tak dobrze. Quote
erka Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Radku, z pewnością nigdy nie miał tak dobrze. Teraz mu się tak powodzi, jak Saruni u Ciebie:):). Quote
Radek Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Fajnie, że na stare lata ma ciepło i dobrych ludzi. Quote
erka Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Wpłyneło na konto Oskarka 55 zł z bazarku Rudzi-Bianki:). Bardzo serdecznie dziekujemy!:):) Quote
Jaaga Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Trzyma się, trzyma. Dzis jest cieplo i pierwszy raz nie chciał wrócić ze spaceru. Został sobie więc w ogrodzie, a ja ciągle przez okno zaglądam, czy już pod furtka nie stoi. Quote
Radek Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Chęć na spacerowanie zależna od pogody:) Skąd ja to znam? Quote
Radek Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 [SIZE=3][COLOR=red][B]Oskarku, Wesołych Świąt dla ciebie i osób opiekujących się[/B][/COLOR][/SIZE] :tree1: Quote
kika22 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 [B][COLOR=#0000ff]Każdemu Dogomaniakowi, obojętnie skąd, od świtu, aż do zmroku - Wesołych i przyjemnych Świąt![/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]P.S. Wszystkim psiakom nowych domków, a dogomaniakom braku pracy [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Sylwia i cała reszta [/COLOR][/B] Quote
emilia2280 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Jaago, 2 worki dziadowej karmy zamówione na poczátku tygodnia byly, ale nie wiem kiedy dostarczá. Majá Twój telefon, mam nadziejé ze zadzwoniá najpierw. Quote
erka Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 [URL]http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic1[/URL] Quote
Jaaga Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Dziękuję za świąteczne zyczenia. Emilio, karma dotarła. Pięknie dziękujemy. Linssi, Oskar dostał Drontal na odrobaczenie. Kosztował 40 zł, bo na 35 kg 35 zł + dodatkowe 5zł z małej tabletki do jego 40 kg. Pieniądze wyłozyła Erka. Odrobaczyłam Oskara, Opieńka i Muszkę i pierwszy raz zdarzyło mi się, że chyba sa psy uczulone na lek, bo Oskar i Opieniek wymiotowali. Opieniek połozył się spać i zwymiotował w łóżku, Oskar wytrzymał dłużej, ale za to było intensywniej. Chyba też dopadła go biegunka, bo do rana kursowalismy na spacery. Mam nadzieję, że jednak preparat się wchłonął. Lekarze zachwalają Drontal, a tu na 3 psy, dwa wymiotowały przy dawkach idealnie obliczonych do wagi. Oskar nie dostaje już sterydu i znowu jest pogorszenie z łapą. Rana między palcami zrobila się duża i paskudna, znowu nie stawia nogi. Już kupiłam Rivanol i zaczynamy moczenie. Na wargach też strupy odpadły i odnowiły się rany. Nie wiem, co robic, przeciez nie może całe zycie być na sterydach? Już ma problem z jedzeniem, bo coraz bardziej tyje, ciągle pije i ciągle sika. Ostatni spacer ok. godz. 23, potem nocą szczeka, ze musi wyjść i spacerujemy sobie np. o 3.30. , kolejny spacer wczesnym rankiem i tak wkoło całą dobę. Wczoraj było ciepło, więc zostawilismy go w dzień w ogrodzie. Pochodził sobie, poobsikiwał, co miał zaznaczyć i zaczął kopać dziurę pod ogrodzeniem, żeby wrócić do domu. Trzeba było szybko iść po cwaniaka. I to tyle jego ogrodowej kariery. Quote
Elka_Ka Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Wszystkim wielbicielom psiaków, kociaków i innych zwierzaków życzę cudownych, pogodnych i spokojnych Świąt i wszystkiego naj... w Nowym Roku i żeby nie zabrakło Wam cierpliwości i zapału w tym co robicie! Quote
Radek Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Oskar, nie wygłupiaj się i bądź zdrowy;) Quote
Elka_Ka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 A co z Oskarkiem??? Czy też się zatruł??? Quote
Jaaga Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Nie, Oskar nie odchodzi nigdzie. Chociaż problem z noga dalej jest. Moczę mu w rivanolu, wygląda lepiej, ale dalej źle chodzi. Quote
Elka_Ka Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='Jaaga']Nie, Oskar nie odchodzi nigdzie. Chociaż problem z noga dalej jest. Moczę mu w rivanolu, wygląda lepiej, ale dalej źle chodzi.[/QUOTE] Całe szczęście w nieszczęściu. Strasznie szkoda Reksia:placz: taki fajny piesio:-( Że też takie potwory ta ziemia nosi:angryy: Zabić takiego sku...a to mało:angryy::2gunfire: Quote
erka Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 Operację wyjęcia gwoździa ze złamanej łapy oraz śrutu będzie miał Oskarek już po Nowym Roku. Wcześniej jednak myślimy o tym, aby skonsultować te wiecznie jatrzące się rany na łapach i wargach u specjalisty dermatologa, podobno jest taki w Ustroniu. Te rany na łapach są ogromnie bolesne, gdy się odnawiają ,Oskar nie może chodzić. Podobno w czasie podawania sterydów było lepiej, ale przeciez nie można go cały czas faszerowac sterydami. A niestety weci, u których był do tej pory nie potrafia okreslić przyczyny powstawania tych ran. Dzisiaj uaktualniłam rozliczenie Oskara, debet wyniósł [B]288,52 zł.[/B] Ale, aby Oskarek nie wchodził w Nowy Rok z długiem przelałam tą kwotę na jego konto ze skarpety psów kieleckich, czyli saldo Oskarka wynosi na koniec roku [B]0 zł.[/B] [B][COLOR=darkgreen]Bardzo dziękujemy wszystkim wspierającym Oskarka i życzymy Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, liczymy również na dalszą pamięć.:Rose::iloveyou:[/COLOR][/B] [B][COLOR=#006400][/COLOR][/B] [B][COLOR=#006400][URL=http://img560.imageshack.us/i/kartkawiteczna1.gif/][IMG]http://img560.imageshack.us/img560/9968/kartkawiteczna1.gif[/IMG][/URL][/COLOR][/B] [B][COLOR=#006400]Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL][/COLOR][/B] Quote
Linssi Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Erka, skad masz takie fajne kartki?? Oskarek zacznie rok na plusie ;) (niech ktos mi podesle konto bo mi wetlo :P) Quote
Radek Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Oskarkowi i jego opiekunom życzę wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym roku. Quote
Elka_Ka Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 [SIZE="3"][B][COLOR="#ff00ff"]Oskarkowi, jego opiekunom, wszystkim zwierzakom tego świata i wszystkim pozytywnie pro zwierzęco nawiedzonym życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku![/COLOR][/B][/SIZE]:BIG::laola::cunao: Quote
holly101 Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Samych cudowności i przede wszystkim Domku W Nowym Roku dla Oskarka :) I wszystkiego dobrego dla wszystkich Aniołków go wspomagających! Quote
AresekSE Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 wszystkiego najlepszego dla Oskarka i jego opiekunow, ja tez cos wysle tylko banki zaczna dzialac :-) Quote
Jaaga Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Dziękuję wszystkim w imieniu swoim i Oskara za zyczenia i również zyczę wszystkiego najlepszego w rozpoczynającym się roku. Jutro umawiam go na wizytę w Ustroniu, bo rany są brzydkie. Kończy mu sie Azathioprine, ale nie widzę, żeby sam, bez sterydu działał. Wczoraj Oskar był na długim wieczornym spacerze. Chciałam zrobić zdjęcia, ale jak na złość od razu rozładowała się bateria. Spacer miły, ale trzeba było unikać miejsc, które były posypane solą, bo Oskar nie ma bucików. Tak sobie myślę, że może warto byłoby mu kupić jakieś, żeby rany nie ślimaczyły się z wilgoci i wciąż nie odnawiały? Szkoda, że ma duże łapy, bo Albinka ma nieużywany komplet. Na bazarku, na którym zbieramy pieniądze na dług po Reksiu sporo już się nazbierało, a jedna dobra duszyczka wpłaca także gotówkę, więc to co zostanie, myślę że najrozsądniej będzie przekazać na Oskara. Mam nadzieję, że nikt tam nie bedzie mial nic przeciwko temu. Oskara czeka wizyta w Ustroniu, pobranie wycinków do badań, usunięcie śruby i wyjęcie śrutu z przedniej łapy. Jak na jednego psa, to naprawdę sporo. Quote
Recommended Posts