chita Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 trafilam na watek calkiem przypadkiem... mieszkam neicale 40km od grudziadza z tym ze nie ma mnie teraz w PL, z grudziadza jest toyota, odnosnie dr Mederskiego-operowal moja suke, grozila jej przez moment amputacja, dzis nie widac sladu po 'ulomnosci', operowal takze suczke mojej ciotki rowniez z powodzeniem, takze osobiscie moge z czystym sumieniem go polecic w razie potrzeby, klinika jest super jak i obsluga chociaz fakt nie sa tani, doba w hoteliku kosztowala ostatnio 30zl natomiast nie wiem czy "hotelik" a "szpitalik" licza tak samo.... trzyamam za mala kciuki... Quote
zoja. Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Do Grudziądza tez daleko, a nadal jest szansa, ze SGGW zreperuje się na początku września.. Quote
bajk21. Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Droga Teresko dr. Galanty też mógłby wykonać tę operację bez rentgeno telewizji, tyle, że jest to po pierwsze bardziej niebezpieczne, a ja chcę dla Tili operacji jak najbezpieczniejszej, po drugie w uśpieniu do oper4acji wykonuje się portografię właśnie oglądajac to na tym urządzeniu, portografia mówi nam o tym ile jeszcvze ewentualnych naczyń jest otwartych, oprócz tego, które jest widoczne na USG z Doplerem. Rozumiem, że nioe dowierzasz dr. Galantemu i nie uwarzasz go za lekarza z górnej półki, ale w takim wypadku dr. Mederski też nie byłby z górnej półki, ponieważ, równiez chciałby wykonać portografię i przeprowadzać operację przy Rentgeno telewizji. Niestety niema takiej możliwości, aby uniknąść drugiej operacji, ponieważ nie można od razu zamknąć całkowicie tego naczynia, bo zaczęły by się problemy kardiologiczne. Można by było zaryzyko0wać pierścień, ale jeśli nie spełni oczekiwań, to Tila po prostu nie przeżyje. Dlatego tak trudne są decyzje w takich sytuacjach. Mam natomiast prośbę do tych, którzy chcieliby pomóc. Proszę dzwońcie do kliniki SGGW w Warszawie i proście o rozmowę z dr. Lechowskim, on jest kierownikiem katedry i jest władny przyspieszyć naprawę tego urządzenia. Jeśli sporo osób będzie na niego naciskało, że umierające zwierzeta czekają na operacje, które nie mogą odbyć się bez Rentgeno telewizji, to może przyspieszymy to w Warszawie i Tila nie będzie musiała nigdzie jezdzić. Nr. Tel. do kliniki SGGW 22-847 37 40 begin_of_the_skype_highlighting 22-847 37 40 end_of_the_skype_highlighting, 22-853 09 54 begin_of_the_skype_highlighting 22-853 09 54 end_of_the_skype_highlighting, 22-593 61 04 begin_of_the_skype_highlighting 22-593 61 04 end_of_the_skype_highlighting , prosic z dr. Lechowskim w sprawie naprawy Rentgeno mtelewizji. Też sobie poczytałam na temat Kliniki dr. Mederskiego z Grudziądza i myślę po tych informacjach o nim, że jest bardzo dobry w ortopedii i w tej dziedzinie współpracuje z zagranicą, ale nic nie było wspomniane o współpracy przy chirurgii miękkiej, a to jest naprawdę poważna operacja, czy są może jakieś osoby, które wykonywały tam tego typu operacje? Quote
paros Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Dzieki Lilk_a :Rose: Tila ma piękne allegro cegiełkowe http://allegro.pl/show_item.php?item=1207009695 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
lilk_a Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 [quote name='paros']Dzieki Lilk_a :Rose: Tila ma piękne allegro cegiełkowe http://allegro.pl/show_item.php?item=1207009695 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: i teraz otwieramy wszyscy swoją pocztę , książkę adresową , zaznaczamy wszystkich i rozsyłamy link z prośbą o pomoc ....... Quote
paros Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 [quote name='lilk_a']i teraz otwieramy wszyscy swoją pocztę , książkę adresową , zaznaczamy wszystkich i rozsyłamy link z prośbą o pomoc ....... rano umieściłam Tilę na fb i nk oraz film Lilk_i o niewidomej klaczy z córeczką w potrzebie :cry: http://www.dogomania.pl/threads/191663-URODZIŁAM-SIĘ-BEZ-OCZU-wyrok-śmierci-dla-matki-i-córki.... :modla::modla: Quote
EVA2406 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Jolu, nie wiem co napisać, co radzić............................... Każda opcja ma plusy i minusy, ale jeśli szybko aparatu na SGGW nie naprawią to nic innego nie zostanie jak robić operację poza Warszawą, bo przecież suni w nieskończoność w lecznicy nie będą trzymali, a kroplówki codziennie musi dostawać. Quote
lilk_a Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 filmik o Tili , jest tam nr konta na końcu , prośba o pomoc , kto może jeszcze rozesłać wśród znajomych , na adresy w skrzynkach mailowych , na fb ,nk , to wysyłajcie , jest tam też w opisie zaproszenie na allegro cegiełkowe ,( mam odzew z youtube w sprawie Zulusa i siwej klaczy ze ludzie wpłacą , lub już wpłacili ) [video=youtube;IOVM-E8wG2A]http://www.youtube.com/watch?v=IOVM-E8wG2A[/video] i przypomnę jeszcze link do allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=1207009695 Quote
kakadu Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 lilka fajny film, ale ten przedostatni tekst sie pokazuje zbyt krotko i nie udalo mi sie go przeczytac do konca, a to jest apel wiec moze by ten czas troche wydluzyc? Quote
TERESA BORCZ Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 jestem po podróży w domku. BAJK, kochanie nie mam opini o dr. Galantym i nie wiem z jakiej jest półki. skoro dogo mówi ze jest specem to ja wierzę . Z wiadomosci uzyskanych na dogo wiem że przeprowadzil sporo operacji ,tego właśnie typu, i poszukuję specjalisty bo decyzję trzeba podjać , a jak widać nikt i nigdzie nie kwapi się z naprawą urządzenia a czas leci i koszty rosną, szanse suni się nie zwiekszają wręcz odwrotnie, na naprawę urzadzen nie ma wpływu nasze telefonowania bo nie o zaniedbania tu chodzi ale o sporą kase , a z tym to różnie bywa. Mamy jeszcze 2 opcje proponowane, o ja w ten wrzesień nie wierzę. Potem będzie pażdziernik. Dalej dzwonie do Wrocławia. czy macie juz konkretny termin warszawski? Quote
lilk_a Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 kakadu napisał(a):lilka fajny film, ale ten przedostatni tekst sie pokazuje zbyt krotko i nie udalo mi sie go przeczytac do konca, a to jest apel wiec moze by ten czas troche wydluzyc? wstawiłam pauzę :) Quote
TERESA BORCZ Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dzwoniłam w sprawie aparatury. Powiedziano ze potrzeba conajmniej dwa tygodnie. Koszmar. Quote
paros Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 TERESA BORCZ napisał(a):Dzwoniłam w sprawie aparatury. Powiedziano ze potrzeba conajmniej dwa tygodnie. Koszmar. Ja dzwoniłam pod trzy nr tel. i pod każdym uzyskałam inną odpwiedź :shake: Quote
lilk_a Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 na allegro 60 cegiełek sprzedanych :) jak na jeden dzień to chyba nieźle :) Quote
phase Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 lilk_a napisał(a):na allegro 60 cegiełek sprzedanych :) jak na jeden dzień to chyba nieźle :) `. Super !. Oby tak dalej. :) Quote
EVA2406 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 paros napisał(a):Ja dzwoniłam pod trzy nr tel. i pod każdym uzyskałam inną odpwiedź :shake: Nie wie lewica co czyni prawica. tak jak ze wszystkim w naszym pięknym kraju, niestety :shake: Quote
zoja. Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Dziewczyny, proszę o podbijanie bazarków dla Tili: kończą się 5ego września, a zastój totalny. Sama nie daję rady. BR BK BS BC Quote
paros Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 zoja. napisał(a):Dziewczyny, proszę o podbijanie bazarków dla Tili: kończą się 5ego września, a zastój totalny. Sama nie daję rady. BR BK BS BC Podnosimy bazarki Tili Nie chcę zapeszać ale trzymajcie mocno kciuki Quote
phase Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='paros'] [COLOR=silver]Nie chcę zapeszać ale trzymajcie mocno kciuki [/COLOR][/QUOTE] `. Czymamy. :) Quote
paros Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Tila szykuje sie do operacji. Jest już w klinice na ul. Powstańców gdzie ma robione badania. Jutro o godz.17.00 rozpocznie się operacja w wynajętej sali w klinice na ul. Powstańców. Operował będzie dr Galanty. TRZYMAJCIE MOCNO KCIUKI Quote
lilk_a Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Malutka , trzymaj się:loveu::loveu::loveu::loveu: ..... zaciskam tak mocno jak się da Quote
TERESA BORCZ Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Bardzo dobrze że coś sie zaczyna dziać, bo czas ucieka. Dobrze ze to akurat dr.Galanty sie zdecydował bo ma chociaz praktykę. Sprawa psinki spędza mi od kilku dni sen z powiek. Dziś nareszcie dodzwnilam sie do dr. Skrzypczaka we wROCŁAWIU. powiedział ze to bardzo skomplikowana operacja i raczej tego wewnętrznego typu zespolenia nie ryzykował w kraju. Nie zna niestety doktora Galantego. Polecił gdybyśmy nie znalazły speca, zwrócenie się do ludzkiego chirurga naczyniowca, bo takie operacje są czesto wykonywane na ludziach i wtedy sprawa byłaby o wiele prostsza także ze sprzętem. Nigdy by mi to nie przyszło do głowy, ale skoro już jest wyjście to możemy wszystkie zdobyte po drodze informacje zakodować na przyszłość w razie potrzeby. Zebrało mi się sporo informacji, zapisane skrupulatnie w zeszyciku, no i poznałam nieco wetów z górnej, i bardzo wysokiej półki. Teraaz wszyscy chyba jesteśmy sercem i myślami z kruszynką, popierając równocześnie bazarki. Kasy trzeba będzie sporo. BAJK, TRZYMAJ SIĘ NIC SIE NIE MARTW. ZNAM TEN BÓL. WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE. NAJWAZNIEJSZE POZYTYWNE MYŚLENIE. Czy w tej klinice mają ten rentgen tv? Quote
paros Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Dobrze Teresko, że wszystko zapisujesz, to będę wiedziała do kogo zwracać się z pytaniem gdzie znaleźć fachowca i pomoc :lol: Tylko musisz podac mi do siebie nr telefonu bo nie mam :shake: W tej klinice mają rentgen TV, chociaż nie taki jak na SGGW. :shake: Ale ten na SGGW nie wiadomo kiedy będzie czynny, bo nikomu tam nie zależy na szybkiej naprawie. Właściwie to nie ma z kim rozmawiać, nie ma osoby kompetentnej w tej sprawie. Quote
Recommended Posts