da-NUTKA Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Baśka!!!!!!!!!!!!!! Czy Ty dalej marzysz?????????????????????????? :evil: :evil: :evil: :evil: Bo u nas Twoje marzenie ma już 20 cm i dalej pada :evilbat: :evilbat: Quote
Baśka Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 da-NUTKA napisał(a): Szkolenie, szkolenie, szkolenie.... ... i tak przez najbliższe trzy lata ... 8) :D da-NUTKA napisał(a): Idę sobie ze szczeniakiem i widzę w oddali dwoje młodych ludzi i alaskana. Matko święta, kiedy alaskan (roczny) zobaczył Bastera, runął w naszym kierunku jak strzała. W pierwszej chwili zamarłam, wyglądało to na atak rozwścieczonego psa. ............ A to po prostu, piesek chciał się pobawić :evil: Energia go rozpierała. Baster się wystraszył, ja też, bo pies był nie okiełznania. Szkoda :( , bo pozytywne kontakty ze spotkanymi psami są bardzo ważne. Kilka razy zadrzyło mi się stawać w obronie mojego Bobiego. Wiejskie psy są tchórzliwe i napastliwe jednocześnie. To nie łatwe zadanie ... utrzymać własne zwierzę przy sobie i jednocześnie odgonić :evilbat: :evilbat: :evilbat: intruza. Raz jeden dosłownie nawarrrrczałam :evil: , co prawda nie na psa, a na właściciela idiotę ... stał kawałek dalej i czekał ... ciekawam na co :evil: Quote
Baśka Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 da-NUTKA napisał(a):Baśka!!!!!!!!!!!!!! Czy Ty dalej marzysz?????????????????????????? :evil: :evil: :evil: :evil: Bo u nas Twoje marzenie ma już 20 cm i dalej pada :evilbat: :evilbat: Moje marzenie zwolna odcina nas od cywilizacji :fadein: Z okien domu widzę drogę, ale dojechać do niej (jakieś 500m) już za chwilę nie będziemy mogli :o :) Quote
Baśka Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 kacpru, zawsze można posiłkować się starym prześcieradłem lub powłoką i część piachu lub błota szybko da się usunąć ... Quote
basia Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Moje marzenie zwolna odcina nas od cywilizacji Nas też :o Na szczęście co jakiś czas pług nas ratuje, ale jak do rana dotrzymamy to nie wiem :-? Baśka, piękne zdjęcie :) Bobi ma kolegę czy to może koleżanka?? :wink: P.S. W sobotę są u nas zawody psich zaprzęgów :angel: Wczoraj w nocy trenowaliśmy na trasie, ale śnieg był nie ubity i nie było łatwo, za to było ekstra :lol: Aaaa.. no i była herbatka z sokiem malinowym :P Quote
Baśka Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 basia napisał(a): Baśka, piękne zdjęcie :) Bobi ma kolegę czy to może koleżanka?? :wink: Basiu, dziękuję :) Te Bobiskowe igry, to z braciszkiem Kaduczkiem :) Co do śniegu, to mam małe schizo :lol: W mieście prawie czarno (jedynie daleko od chodników i jezdni, na trawnikach resztki) , a u nas, na wsi biało i w błocie śniegowym (bo 2 na +) można utonąć :roll: Wow! Zawody! Fajno macie :multi: Quote
da-NUTKA Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 :tort: :beerchug: Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta Quote
Baśka Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 :BIG: :hand: :D :lol: Hihihi! Jak to przyjemnie, że jednak świętujemy ... właśnie wróciłam z miłego spotkania, zakrapianego szampanem ... to nasi koledzy z pracy :D Wszystkiego dobrego, miłe Panie!!! Quote
basia Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Wzajemnie dziewczęta, wzajemnie :lol: Zobaczcie sobie tutaj jak wygląda moja okolica 8) http://www.husky.com.pl/index.php?show=foto&scieszka=2004_05/kubalonka/foto_przed/foto Quote
da-NUTKA Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Basiu, okolica jak z bajki................. :lol: :P Cudnie :roll: :roll: Quote
basia Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Prawda? :) Bajka bajką... nadal ostro sypie :-? Quote
Baśka Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Noooo, nieźle napadało :o :D Na taki śnieg, to tylko sanie lub skuter śnieżny ... i ... co tu mówić o codziennym dojeździe do pracy :wink: :lol: Pięknie, ale ... nie praktycznie :fadein: U nas wszystko się topi, a w nocy twardnieje ... jak długo jeszcze :-? Quote
da-NUTKA Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Baśka napisał(a): :wink: :lol: Pięknie, ale ... nie praktycznie :fadein: :-? Praktyczne, praktyczne........... Baster czyściutki, mało piachu w domu ........... same plusy Quote
Baśka Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Czyste łapki, to duuużo :gent: , ale na chlebek zarabiać trzeba :-? i w związku z tym boimy się, że któregoś dnia zostaniemy w szczerym polu :o :roll: , a śnieżek znowu pada :lol: Quote
da-NUTKA Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 U nas niestety też pada, a w dodatku wieje zimny, przenikliwy wiatr. Ale, co tam. Dałam Basterowi kość, później nachyliłam się z kawałeczkiem wędzonego (no, wiem, że nie wolno :oops: , ale to był naprawdę bardzo mały kawałeczek) i pieseczek spokojnie oddał kość. A jeszcze później, Baster obgryzał sobie kosteczkę, a ja go głaskałam. Jestem dumna i szczęśliwa z mojego psiaczka. A............. już przestaje się mieścić na siedząco pod ławą :-? chyba musi być trochę zdziwiony :lol: Quote
Baśka Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 da-NUTKA napisał(a): Jestem dumna i szczęśliwa z mojego psiaczka. Z dużą radością czytam, Danusiu, Twoje słowa :D Spokojny i wesoły pies, to SKARB! Basiu, znasz może katowicką stawkę? Quote
Baśka Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 No proszę! Katowice - dobra firma :D Na stronach Oddziału jest piękna stawka :angel: Cieszy mnie, że już tak wiele hodowli, z których wystawiane są psy, znam :jumpie: Czad pojawił się tu na krótko, z opowieściami o swojej suni, a będziecie mogi poznać się w realu :D - Warka jest w pośredniej. Basiu, konkurujesz, jak zawsze :wink: :fadein: z Hajnówką. Wystawiane będą także dzieci po siostruni (Kobzie) Bobiego - Lupo i Lena, a także przyrodni brat Bobiego - Hajduk. Oczywiście YODA .. tu mielibyśmy szanse :-? :P może (?) na medal :roll: Fajno, fajno - róbcie zdjęcia, bo domyślam się, iż Danusiu wybierasz się. Quote
da-NUTKA Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Ależ oczywiście, że będę. Muszę zobaczyć Yodę - w końcu to tatuś Basterka :angel: A Ty, Basiu, dlaczego nie przyjedziesz z Poznania? Przecież to nie jest daleko :o Quote
Baśka Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 da-NUTKA napisał(a): A Ty, Basiu, dlaczego nie przyjedziesz z Poznania? Przecież to nie jest daleko :o Daleko, daleko ... niestety :( Quote
da-NUTKA Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Przczeczytałam kilka pierwszych postów (jeszcze z 2003 roku), kiedy Basiu opisywałaś zachowanie Bobiego przed spacerkiem. W związku z tym mam pytanie. Uczę Bastera siad, waruj, siad (w takiej kolejności). O ile siad i waruj wykonuje poprawnie, to przejście z waruj do siadu zupełnie nie wychodzi. Głupolek jeden leży, wpatruje się we mnie tymi swoimi czarnymi ślepkami i nic............... Podstawiałam żarełko pod pycholek i podnosiłam coraz wyżej ....... a Baster nic. Czy mam pomóc podnosząc go do góry???????? Nie wiem jak to zrobić. A teraz coś śmiesznego :evil: Baster leżał, później czołgał się do zabawki i nawet nie zauważyłam, kiedy w takiej pozycji, kiedy tylko trochę podniósł swoje doooooopsko, nasiusiał. Patrzę, pies leży i kałuża na podłodze. Czy Bobiego zdarzały się takie wpadki???????????????? Quote
kacpru Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 nie macie pojecia jak Wam zazdroszcze :) pozwolicie ze od czasu do czasu bede sobie tu zagladac i jeszcze bardziej Wam zazdroscic ;) nic madrego nie napisze ale chetnie poczytam. Chyba znajdzie sie tu miejsce dla milosnika rasy,ktory zna podhalany jedynie z kartonow na krupowkach ;) Czy ktos z Was bedzie na miedzynarodowce w katowicach? chcialabym zobaczyc miski na zywo 8) a Tobie Danutko gratuluje takiego madrego psa i zycze powodzenia w dalszym prowadzeniu :) Quote
da-NUTKA Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Kacpru, dziekuję. Ale przed nami - Basterem i całą naszą rodzinką - jeszcze dłuuuuuuuuga droga. Cały czas uczymy się siebie nawzajem i tyle Bastera trzeba nauczyć...... żeby wyrósl na takiego mądrego i spokojnego psiaka jak Bobi Basi :lol: Quote
basia Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Baśka, oczywiście, że w Katowicach konkurujemy z Hajnówką :) To już jakby tradycja. Jakby jej nie było w naszej klasie to bym się zaczęła martwić :wink: da_Nutka, zazdroszcze tak pojętnego psa. Ciekawe czy będzie tak jak z Luną (czego oczywiście ci nie życzę), że było super do 6 miesiąca. Potem zachowywała się jakby zapomniała wszystko czego ją nauczyłam :evil: :( No ale teraz jest OK. Chciałam Was też poinformować, że podhalan Kacper mieszkający w ruinach domu w Wawie, znalazał nowy, ciepły dom, w którym czuje się świetnie, bo do swoich się łasi a obcych oszczekuje :wink: kacpru, wpadaj jak najczęściej :) Zapraszamy do Katowic :) Quote
da-NUTKA Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Czytałam o Kacperku i gdybym nie miała Bastera, to chętnie bym go wzięła.......... śliczny psiaczek. Basiu, Baster może i pojętny, ale uparty jak osiołek. A właśnie, czy to upór, czy może zmęczenie????????????? Otóż Baster na spacerach (godzinnych) przejdzie kilka metrów i dalej, bach..... w śnieg i leży, i nie chce się ruszyć. Po chwili, czasami kilka minut mówię "chodź" i szczeniak powoli się podnosi i idzie. Może ja za dużo z nim spaceruję, on 18 marca kończy dopiero 3 miesiące :roll: Ale jest taki duży, po powrocie z pracy mam wrażenie, że znowu urósł :roll: , wczoraj był chyba trochę niższy Danka Quote
da-NUTKA Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :klacz: :klacz: :klacz: Basterkowi udało się z "waruj" wrócić do "siadu". Co prawda dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo to trwało , ale załapał o co niedouczonej pańci chodzi. Już coraz mniej podgryza za ręce, nawet zaczyna lizać języczkiem, kiedy przysunie się blisko twarz, wie i rozumie, że pewnych rzeczy się nie dotyka swoimi ostrymi ząbkami ............ a jest u nas dopiero 3 tygodnie i 3 dni :calus: Najbardziej reaguje na " nie" powiedziane spokojnie, półgłosem. Baśka, w jakimś temacie przeczytałam Twoją wypowiedź i ziewaniu i uspokajaniu psa. Dzisiaj strasznie zieeeeeewałam (jak teraz to piszę, to też ziewam - to strasznie zaraźliwe), Baster najpierw poszczekał, a później odszedł. Co to jest "Galaktyka", jakieś czasopismo? Danka Quote
Recommended Posts