E-S Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Na działce u Madalleny było 11 psów. W tym moja Zdrapka - z avatarka i Kropka. Wszystkie pieski szalały po trawie, ganiały po lesie po krzaczkach jagód - oprócz księżniczek kudłatych - TYLKO po ścieżynkach. Żadnego kwiatka nie zdeptały. Te typy tak mają. Kiedy Zdrapka ma do wyboru - iść ze mną i Bugim po ścieżce wydeptanej w trawie - albo sama po chodniczku, ale naokoło i dużo dalej - zawsze idzie sama naokoło po chodniczku. Jak ja ją - Kropeczkę - miziałam to raz miała dość i poszła pod krzaczek się walnąć w cień - ale głaskałam ją na słońcu, a był upał i myślałam, że nie wytrzymała temperatury. Quote
Mantis Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Jedenaście? Kurcze, fajnie! :) Ale jak sobie radziłyście z wymizianiem takiej ilości? Z trzema ledwo daje radę ;) Zdrapka i Kropka to królewny :loveu: Kropka lubi czasem pobyć w wyborowym towarzystwie. Znaczy - sama ze sobą :razz: Quote
E-S Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Mantis napisał(a):Jedenaście? Kurcze, fajnie! :) Ale jak sobie radziłyście z wymizianiem takiej ilości? Z trzema ledwo daje radę ;) Zdrapka i Kropka to królewny :loveu: Kropka lubi czasem pobyć w wyborowym towarzystwie. Znaczy - sama ze sobą :razz: Wiesz, do tej pory zastanawiałyśmy się jak sobie radzi np Funia z takimi 10 psiakami ze schroniska, śmierdzącymi, z pchłami, do szczepienia, do sterylek, do opieki non stop i pilnowania, czy się nie rozliżą, nie pogryzą, wiesz, pokąpać to wszystko, dredy powycinać, pazury obciąć, wyczesać, do weta w tą i nazad, oswajać (Arielka była kompletnie dzika, Pipi też), kupy z działki zbierać bo przeż w gnoju bysmy utonęły - 60 kup dziennie, ale wiesz co, spoko, mimo że jeszcze 2 dzieci na głowie. Tylko, że wiesz - to urlop - nie jechałysmy codziennie rano do pracy, no nie? Tylko od rana do nocy psy i żadnych innych obowiązków - no jeszcze dzieci, ale to cudowne dziewczynki i nie były zbyt absorbujące ani kłopotliwe, tylko kochane jak zwykle. Quote
leni356 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Przyszło 50 zł od E-S - Kropeczka bardzo dziękuje :loveu: Aktualny stan skarpetki Kropkowej: +30 zł - Margi +15 zł - Kmurdz +100 zł - Marta +40 zł - Shanara +50 zł - E-S -------- 235 zł Kropka cudeńko :loveu: Quote
leni356 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Mam kilka zdjęć Kropki podczas wizyty u mnie. Ona jest nieziemsko cudowna :loveu: Quote
Wisełka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='leni356'] pięknaaaaa :loveu: Quote
Wisełka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 I ten pychol przecudny :loveu: :loveu: :loveu: Quote
mshume Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ciotki: proszę wykrzesać z się wenę twórczą ;) Jak wspomniałam Mantis, ogłoszenie Kropy ma się ukazać w Metrze :) To powinien być chwytający za serce, krótki tekst. Napiszcie tu na wątku wasze teksty, to coś razem skompilujemy ;) Quote
Wisełka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Dać dużą fotę #156 i każdy już będzie ją chciał mieć :loveu: :loveu: :loveu: Quote
mshume Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Podoba mi się tekst o Gajce z psydoadopcji. :) Mozna go trochę zmienić,np: Kropka - śliczna, kudłata sunia, ma 5 lata, jest niewielkiego wzrostu,waży 10 kg. Ma wyjątkowy charakter:niezmiernie łagodna i spokojna, zawsze pogodna, blisko człowieka, ale nie narzucająca się. Lubi towarzystwo dzieci i zwierząt. Kropka ma piękny miękki włos i cudowne ucholce. Los okrutnie ją potraktował:sunia była postrzelona i wyniku tego zdarzają jej się drżenia (jakby było jej zimno).Nie przeszkadza jej to normalnie żyć. Sunia jest po sterylizacji.Przebywa pod Warszawą. Zaproponujcie zdjęcia do ogłoszenia. Nie wiem ile drukują w Metrze fotek? Quote
Wisełka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 mshume napisał(a):Podoba mi się tekst o Gajce z psydoadopcji. :) Mozna go trochę zmienić,np: Kropka - śliczna, kudłata sunia, ma 5 lata, jest niewielkiego wzrostu,waży 10 kg. Ma wyjątkowy charakter:niezmiernie łagodna i spokojna, zawsze pogodna, blisko człowieka, ale nie narzucająca się. Lubi towarzystwo dzieci i zwierząt. Kropka ma piękny miękki włos i cudowne ucholce. Los okrutnie ją potraktował:sunia była postrzelona i wyniku tego zdarzają jej się drżenia (jakby było jej zimno).Nie przeszkadza jej to normalnie żyć. Sunia jest po sterylizacji.Przebywa pod Warszawą. Zaproponujcie zdjęcia do ogłoszenia. Nie wiem ile drukują w Metrze fotek? 1 maleńkie zdjęcie i bardzo krótkie ogłoszenie :razz: Quote
E-S Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 mshume napisał(a):Podoba mi się tekst o Gajce z psydoadopcji. :) Mozna go trochę zmienić,np: Kropka - śliczna, kudłata sunia, ma 5 lata, jest niewielkiego wzrostu,waży 10 kg. Ma wyjątkowy charakter:niezmiernie łagodna i spokojna, zawsze pogodna, blisko człowieka, ale nie narzucająca się. Lubi towarzystwo dzieci i zwierząt. Kropka ma piękny miękki włos i cudowne ucholce. Los okrutnie ją potraktował:sunia była postrzelona i wyniku tego zdarzają jej się drżenia (jakby było jej zimno).Nie przeszkadza jej to normalnie żyć. Sunia jest po sterylizacji.Przebywa pod Warszawą. Zaproponujcie zdjęcia do ogłoszenia. Nie wiem ile drukują w Metrze fotek? Dopisałabym: sunia jest całkowicie pozbawiona agresji i akceptuje wszystkie inne zwierzęta. Ideał zrównoważonego, kochającego psiego przyjaciela. Quote
mshume Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ewa, to co napisałam jest duuuuzo za długie.;) Trzeba pomyleć o dobrym, krótkim tekscie. Może tak, skrócone na maxa: Kropka - śliczna, kudłata i niewielka sunia, ma 5 lat.Ideał zrównoważonego, kochającego psa. Lubi towarzystwo dzieci i zwierząt. Sunia była postrzelona, dlatego zdarzają jej się drżenia (jak z zimna).Nie przeszkadza jej to normalnie żyć . Jest po sterylizacji.Przebywa pod Warszawą. Quote
Wisełka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 mshume napisał(a):oops:p jak króciutkie? Ze 30 słów :p, ale na cafeanimal można dłuższe napisać a oni sobie skrócą :roll: Quote
E-S Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 mshume napisał(a):Ewa, to co napisałam jest duuuuzo za długie.;) Trzeba pomyleć o dobrym, krótkim tekscie. Może tak, skrócone na maxa: Kropka - śliczna, kudłata i niewielka sunia, ma 5 lat.Ideał zrównoważonego, kochającego psa. Lubi towarzystwo dzieci i zwierząt. Sunia była postrzelona, dlatego zdarzają jej się drżenia (jak z zimna).Nie przeszkadza jej to normalnie żyć . Jest po sterylizacji.Przebywa pod Warszawą. No, tak jest OK. A gdzieś wyczytałam, że Mój Pies robi kalendarz na 2011 r. i że jest konkurs - wysyła im się foty psa i może ukazać się w kalendarzu. Wyślijmy Kropkę, co ? To chyba do 30 sierpnia jest. Quote
mshume Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Dobrze ,teraz zaproponujcie 1 fotkę Kropki, które oddaje całą jej urodę :) Mantis- podeślesz fotkę Kropki do Mój Pies? Fajnie by było :) Quote
elmira Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Kropka jest szalenie fotogeniczna. Warto posłać jej fotki. Ja niestety nie wiem, gdzie trzeba przesłać. Quote
eve-w Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 ja bym wysłała to, gdzie widać jej wszystkie kłaki i wycięła łepetynkę. Quote
E-S Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [quote name='elmira']Kropka jest szalenie fotogeniczna. Warto posłać jej fotki. Ja niestety nie wiem, gdzie trzeba przesłać. http://kobieta.interia.pl/raport/kobietaizycie/news/konkurs-na-najpiekniejszego-psa-i-kota,1505315 Quote
E-S Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 eve-w napisał(a):ja bym wysłała to, gdzie widać jej wszystkie kłaki i wycięła łepetynkę. Czyli które ? Bo mnie się najbardziej podoba to z banerka, z tym jęzorkiem :) Mam je w dużym formacie na dysku, bom przecież sama robiła. Quote
elmira Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [quote name='E-S']http://kobieta.interia.pl/raport/kobietaizycie/news/konkurs-na-najpiekniejszego-psa-i-kota,1505315 Dzięki Ewa:) To prześlijmy fotkę Kropy, tę, o której piszesz. Quote
E-S Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 elmira napisał(a):Dzięki Ewa:) To prześlijmy fotkę Kropy, tę, o której piszesz. Dobra, to zrobię, wybiorę jakieś 3 foty skoro tyle można :) Zabieram się wobec tego za to TERAZ. Quote
Recommended Posts