Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='leni356']Fundusze Kropki:

Mamy już wydatki z kliniki:
-1083 zł (usg, doby szpitalne, operacja, odrobaczenie - dostaniemy wypis z kliniki i rachunek to wkleimy na wątek)

:-o:crazyeye::crazyeye:

Czy za te pieniądze lekarze postawili konkretna diagnozę co suni w koncu dolega ???
Rozumiem >>doba to 25 zl x 12 dni == 300 zl czyli za same kafelki :shake:
reszta to leczenie tak ? , ale co leczyli ??

ja jestem rozrzutna, podobno :oops: ale to bez konkretów to masakra za te pare dni

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

avii napisał(a):
[quote name='leni356']Fundusze Kropki:

Mamy już wydatki z kliniki:
-1083 zł (usg, doby szpitalne, operacja, odrobaczenie - dostaniemy wypis z kliniki i rachunek to wkleimy na wątek)

:-o:crazyeye::crazyeye:

Czy za te pieniądze lekarze postawili konkretna diagnozę co suni w koncu dolega ???
Rozumiem >>doba to 25 zl x 12 dni == 300 zl czyli za same kafelki :shake:
reszta to leczenie tak ? , ale co leczyli ??

ja jestem rozrzutna, podobno :oops: ale to bez konkretów to masakra za te pare dni

Oprócz torbieli na jajniku nie zdiagnozowali nic, powiedzieli że nie ma chorób skórnych, Madallena z nimi w kontakcie, ja mam tylko info od niej. Będzie dokładna rozpiska co ile kosztowało
Według relacji dziewczyn jak Kropka u nich była miała wyłysienie na skórze (więc rozumiem że robili jej zeskrobinę) i ataki. Co jest powodem ataków nie stwierdzili, nie ma padaczki, ponieważ to nie przeszkadza jej w funkcjonowaniu to nie zdecydowali się dać jej żadnych leków

Robili jej usg i sterylkę, doba w klinice to 25 zł :(

Posted

Takk robię tez allegra cegiełkowe. Na pierwszej stronie więcej szczegółów, jak jakieś pytania nie ma problemu zawsze chętnie odpowiem mailem [email protected], gg 2245542, lub telefon który mogę ewentualnie podac na priva aczkolwiek podejrzewam zę dla pół dogo jest znany.

Leni Isadora7 robi allegro cegiełkowe, ja za nie zapłace tylko wyslij wszystkie dane a nr konta mi

Posted

Dziękuję wszystkim za pomoc Kropce. Nie wiem co bym bez Was zrobiła..

Napiszę do Isadory w sprawie allegro cegiełkowego, tylko nie wiem czy zrobi bo Kropka nie jest chora.. Robiliśmy cegiełki dla kudłaczki po wypadku, ze złamaną miednicą, wtedy ludzie kupowali.
Zgłosiłam Kropkę do funduszu sterylkowego - może jakieś dofinansowanie tej operacji z usunięciem torbieli uzyskamy. Dziękuję wszystkim którzy zaoferowali wsparcie

150 zł - skarpeta kudłaczy (fundusze są u Madalleny)
150 zł - od darczyńców Ponki
50 zł - Afik
100 zł - leni356
100 zł - Taks
20 zł - bico
------
570 zł

1083 zł - 570 zł = 513 zł brakuje

bazarek Mantis: http://www.dogomania.pl/threads/189689

290 zł za transport pokryła Skarpeta kudłaczy

Kropka dziś wyszła z kliniki, jest u Mshume która zawozi ją jutro do nowego dt, do Mantis

Posted

Wpadłam na chwilkę ;) Kropcia jest słodziak, taka całuśna ciapka. Jest baaardzo urodziwa :) Nie jest bojażliwa.Pospacerowała sobie po ogrodzie,zjadła miskę royala i poszła lulu. Te ataki drgawek są dość częste, mam też wrażenie,że ona się tak jakby zawiesza na chwilę... Jednak nie wygląda to jjstrasznie. Myślę,że z jej urodą i charakterem znajdzie się dom, który ją pokocha taką, jaka jest. Jutro ruszamy około 8-9.

Posted

Mshume dzięki :loveu: Będziemy chciały jej jeszcze zbadać ten amoniak i jak sugerowała Beka wybrać się do dr Olkowskiego, może wpadnie na to co to może być.

Posted

leni356 napisał(a):
[quote name='avii']

Oprócz torbieli na jajniku nie zdiagnozowali nic, powiedzieli że nie ma chorób skórnych, Madallena z nimi w kontakcie, ja mam tylko info od niej. Będzie dokładna rozpiska co ile kosztowało
Według relacji dziewczyn jak Kropka u nich była miała wyłysienie na skórze (więc rozumiem że robili jej zeskrobinę) i ataki. Co jest powodem ataków nie stwierdzili, nie ma padaczki, ponieważ to nie przeszkadza jej w funkcjonowaniu to nie zdecydowali się dać jej żadnych leków

Robili jej usg i sterylkę, doba w klinice to 25 zł :(

A czy miała oznaczony poziom hormonów? choroby tarczycy tez powoduja łysienie (znów moja sunia to miała)

Posted

beka napisał(a):
[quote name='leni356']

A czy miała oznaczony poziom hormonów? choroby tarczycy tez powoduja łysienie (znów moja sunia to miała)

Ubytki sierści weci powiedzieli że od pcheł, co jest częste jak pies ma włos. Moja sunia też tak miała

Kropka już u Mantis

Posted

Kropeczka jest przekochanym stworzonkiem :) Ogonek w ciągłym ruchu.
Bardzo lubi spacerki, ale w domu trochę się izoluje. Poleżała trochę w przedpokoju, trochę w łazience. Nie wchodzi na salony ;) Ines i Dafne na razie ignoruje. Na koty też nie zwraca uwagi.
Miała kilka ataków :shake: Wygląda to tak, jakby się wzdrygała z zimna, trwa to krótko, kilka sekund.

Posted

Wpłynęły fundusze za które bardzo dziękujemy:

50 zł - Afik :Rose:
100 zł - leni356 :Rose:
100 zł - Taks :Rose:
20 zł - bico :Rose:
150 zł - od darczyńców Ponki :Rose:
43 zł - Energy i madcat1981 :Rose:
50 zł - Małgorzatta :Rose:
50 zł - Asia (przez skarpetę kudłaczy dla Kropki) :Rose:

U Madalleny są fundusze ze skarpety kudłaczy: 150 zł

Razem: 713 zł

Podliczenie z kliniki. Mantis wstawi skan jak znajdzie skaner

Badanie krwi - 75 zł
Badanie zmian skórnych, odpchlenie, zabezpieczenie przeciwko kleszczom - 68 zł
USG jamy brzusznej - 100 zł
Operacja ovari - usunięcie torbieli - 540 zł (w tym sterylizacja)
Kontynuacja antybiotyku - 12 zł
Doby szpitalne - 325 zł

Suma 1120 zł :mdleje::flaming:

W zasadzie połowa z tego to operacja która niestety była konieczna :(

Posted

Małgorzatta napisał(a):
Gdzie mogę znaleźć konto do wpłat dla Kropki? Strony tak wolno mi się dziś przewijają, że nie mam cierpliwości szukać... Chciałam przelać 50 zł.

Dziękujemy, prześlę nr konta

Użytkownik usunięty napisał(a):
A ja jestem ciekaw, bo zachwyca mnie ta sunia - jak u niej teraz z tymi atakami ?

Mantis mówiła że te ataki wyglądają tak jak człowiek się wzdryga jak mu jest zimno. Pod wpływem stresu jakby są częstsze, np w nowym miejscu, potem w klinice częstotliwość się zmniejszyła, więc to może świadczyć o podłożu nerwowym. Weci orzekli że nie przeszkadza jej to w funkcjonowaniu, więc nie przepisali żadnych leków.
Nie udało się zbadać poziomu amoniaku we krwi, bo przekroczony poziom może dawać takie objawy, trzeba to jeszcze zrobić ale na SGGW, ale przy obecnym stanie finansów (dług w klinice) to się nieco obsunie

Mantis napisze jak się aktualnie zachowuje

Posted

Użytkownik usunięty napisał(a):
A ja jestem ciekaw, bo zachwyca mnie ta sunia - jak u niej teraz z tymi atakami ?

To jest odpowiednie określenie... Kropka zachwyca. Jest piękna, pełna wdzięku i ma w sobie to "coś" co sprawia, że człowiek zakochuje się w niej od pierwszego spojrzenia.

Ataki wyglądają tak, jak napisała Leni. Czasem trwają 3-4 sekundy, czasem są krótsze i wtedy wygląda to tak, jakby łapała nieistniejącą, natarczywą muchę.
Zaraz po przyjeździe były częstsze, więc bardzo prawdopodobne, że nasilają się pod wpływem stresu. Sierść nie jest w najlepszym stanie, ale już odrasta. Nie chcę jej jeszcze męczyć. No i posterylkowy fartuszek przeszkadza. Jak odpocznie, poczuje się lepiej, zajmiemy się też wyglądem.
Kropka bardzo dużo śpi. Chyba poczuła się bezpiecznie i odsypia długie, schroniskowe miesiące.
Bardzo ożywia się na spacerkach. Sam urok i wdzięk :)

Posted

Czyli że wygląda na taką sunię, jaką jest - nie zwodzi wyglądem.
A może po stabilizacji w 1 miejscu i bez stresu te ataki miną ?
W sumie - ona normalnie funkcjonuje mimo ataków, a one nie są straszne - to nie powinny i właścicielom przeszkadzać, skoro psu nie przeszkadzają.