Mantis Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Nie zaprzeczę, cudowne :loveu: Dziś urządziłam pannom "pranie". Ineska lamentowała, Dafne trochę obrażona, ale przyjęła kąpiel z godnością, a Kropka? Nieustannie machała ogonkiem :) Choć pod koniec próbowała zwiać ;) Kropka cieszy się z obecności człowieka, choć na zbyt bliski kontakt, np. przytulenie, reaguje wycofaniem. Od szczotki też się próbowała izolować, ale Mantis nieugięta ;) Po dwóch tygodniach w towarzystwie Kropki, stwierdzam... to niezwykle kochane i bezproblemowe stworzonko. Cieszy się na widok człowieka, cieszy się na perspektywę spaceru, choć zbyt długi jeszcze nie jest mile widziany. Kropka po prostu lubi być w domu. Bardzo lubi dzieci. Koty jej w ogóle nie przeszkadzają. Z innymi psami próbuje nawiązać kontakt. Jeśli nie czuje aprobaty, nie narzuca się. Kocham ją. I wierzę, że pokocha ją ktoś dobry i mądry. I temu komuś nie będą przeszkadzały te ataki, które nadal występują, ale o ile nie da się ich wyeliminować to da się z nimi żyć. U boku takiego kudłatego cuda... Quote
Andzike Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Halo!!! Gdzie sie podziali wszyscy wielbiciele Kropencji? Quote
leni356 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Kropka miała wczoraj badanie poziomu amoniaku we krwi i wyszło w normie. Pani wet ją zbadała też dokładnie, bo przyszło mi do głowy że to może być cukrzycowe, ale zarówno cukrzyca jak i padaczka to raczej nie jest. Cukier w poprzednim badaniu krwi wyszedł w normie, choć mieli taki przypadek psa który miał podobne objawy i poziom cukru w badaniach wychodził ok, ale raz udało im się zbadać krew w czasie ataku nakłuwając ucho i okazało się że poziom cukru mu wtedy spadał. U Kropki to trwa kilka sekund dosłownie Pani wet zbadała jej też kręgi szyjne, bo czasami one dają takie objawy, ale bez RTG nic nie wyjdzie Za wizytę pani wet nic nie policzyła, bardzo miło z jej strony. Zapłaciłam tylko za badanie amoniaku. Kropka bardzo się podobała, w poczekalni się pytali jaka to rasa (no jak to jaka - kudłacz :cool3:), pani wet również była zachwycona Kropką Andzike, dostałaś maila? Trzeba wkleić na pierwszą Quote
Andzike Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 [quote name='leni356'] Za wizytę pani wet nic nie policzyła, bardzo miło z jej strony. Zapłaciłam tylko za badanie amoniaku. Kropka bardzo się podobała, w poczekalni się pytali jaka to rasa (no jak to jaka - kudłacz :cool3:), pani wet również była zachwycona Kropką Andzike, dostałaś maila? Trzeba wkleić na pierwszą Kudłacz, czyli najfajniejsza rasa na świecie :) A Kropeczka to chyba rozkochuje w sobie wszystkich, których spotka na drodze :) Wkleiłam i zmieniłam tytuł :) Quote
leni356 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Dziś Kropka była na RTG, okazało się że ma śrut :-( Boże, co ten psiak przeszedł w swoim życiu? :( Quote
malawaszka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 co za koszmar :shake: niewyobrażalna ilość zwierzaków ma w sobie to cholerstwo - to tak jakby każdy dziad miał wiatrówkę i strzelał jak to tarczy do zwierzaków :( Quote
leni356 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Proszę nie offować na wątkach, to niezgodne z regulaminem. Inaczej zaprasza się ludzi na wątek, poczytaj regulamin mika_ Quote
leni356 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Kropka dziś, w drodze na badania (zdjęcia robione komórką, więc kiepska jakość) Z moją Nelly: Quote
Andzike Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Jakość nieważna - Kropeczka cudna i tak - tak samo jak Nelly :) Dziewczyny, odmeldowuję się na dwa tygodnie - jakby mnie ktoś szukał to jestem na egipskiej plaży... Mam nadzieję, że po powrocie zastanę prośby i groźby o zmianę tytułu na KROPKA w NOWYM DOMU ;) Quote
Mantis Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Nie wiem czy jakiegokolwiek psa podziwiałam tak, jak podziwiam Kropkę. Niewiadoma, pewnie nienajlepsza przeszłość, pobyt w schronisku i prześwietlenie, które wykazało, że ktoś do niej strzelał :(... a ona taka radosna, zawsze uśmiechnięta i wszystkich kochająca. Inteligentna oaza spokoju. Dziś Kropka jedzie do "dziadka", na wieś :) Będzie się działo :cool3: Bierzemy aparat :lol: Quote
E-S Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Witam moją miłość Kropkę. Ona ma śrut w środku ? Niech Was ręka boska broni przed pomysłami typu tomograf, rezonans - pole magnetyczne + metal poszatkuje psa. Ataki mogą być spowodowane zatruciem metalami ciężkimi - jeśli dostała dawno temu ze śrutówki - metal zaczął się rozpadać, truje ją. Warto zrobić badanie na zawartość metali ciężkich w organizmie - z sierści albo krwi. Długo to trwa. Śrut w zależności od rodzaju zawiera: węgiel, mangan, krzem, siarka, fosfor, MIEDŹ (to ważne, zatrucie miedzią zdaża się u ludzi), molibden, nikiel, chrom, antymon, już pomijam, że najbardziej popularnym śrutem jest śrut OŁOWIANY - czyli śmiertelna trucizna dla organizmu ... Quote
mshume Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 O matuchno i co wtedy? Jest jakaś odtrutka?... :( Ja też pokochałam Kropcię, taka słodzizna ciapciowata :) Quote
E-S Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Muszą to z niej wyjąć. Nie wiem, gdzie to jest i czy cały śrut da się wydłubać, ale muszą - inaczej dalszy rozpad metali będzie ją truł coraz bardziej, ona ma jakiś zespół toksykologiczny - bo wiem, że żadne leki przeciwpadaczkowe nie działają, co świadczy o innym podłożu drgawek niż padaczka czy kwestie mózgowe. Quote
leni356 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Tak jak pisałam na opis RTG trzeba poczekać do środy. Problem w tym że zdjęcie jest tylko okolic szyi, a czy w innych miejscach jest śrut to nie wiadomo. Drugi problem to że Kropka jest tuż po operacji (sterylce), więc póki co na kolejną narkozę się nie zdecydują tak szybko. Kropkę badała dr Wróblewska i myślę że przy niej zostaniemy, to ona wpadła na to że ataki mogą być od kręgosłupa i wysłała Kropkę na rtg. Fundusze się już dawno skończyły, za badanie amoniaku 60 zł i rtg 69 zł zapłaciłam sama. Kasy już nie mamy na nic więcej :( Quote
E-S Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Ja jestem w dramatycznej zapaści finansowej, ale postaram się pomóc. Leni, Kropka to miss charakteru i urody dogomanii, sunia - skarb, musimy jej pomóc jakoś. Ten śrut i truje - rdzeń, połączenia nerwowe, bo jak rozumiem jest w pobliżu kręgosłupa i być może uciska rdzeń, jeśli nic nie zrobimy - Kropka umrze w mękach. Wiem, że wiąże metale i toksyny węgiel - taki na biegunkę, zwykły czarny i mleko. To daje się ludziom na szybko, na odtrucie. Nie wiem jak u psów, czy mozna Kropce np węgiel rozpuszczać w wodzie i niech to pije. Trzeba nagłośnić, że do Kropki strzelano, że ma w sobie śrut, że ją truje, niezbędna jest operacja aby wyjąć metal (ile musi upłynąć między narkozami? miesiąc co najmniej, bo nie pamietam?). Chciałam wrzucić jej banerek w sygnaturę, ale nic mi nie działa - nie mogę nawet skasować niczego, a co dopiero wstawić. Quote
leni356 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Może macie pomysł na jakieś bazarki? Mamy kilka rzeczy ale to będzie mało. Mantis, ogromne podziękowania za opiekę nad Kropką :loveu: Ewa, między narkozami chyba miesiąc, dopytam w środę. Kropka dostała póki co lek przeciwzapalny. Wcześniej dostała bromek potasu niewielką dawkę, żeby sprawdzić czy ataki nie mają podłoża padaczkowego i nie działał, a wręcz było gorzej. Jeśli chodzi o śrut to on jest jakby między łopatkami, na środku, ale prześwietlenie było tylko górnej części, więc nie wiadomo czy nie ma jeszcze w innych częściach? Quote
E-S Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Leni przeszperam chałupę, mieszkanie po remoncie więc ino gruz, nasr ... ać, podpalić i uciekać, nie wiem gdzie mam buty własne, ale sukcesywnie torując sobie przez pokoje - przy nieocenionej pomocy Bugiego :diabloti: - drogę do normalności może coś wynajdę nie zarezerwowanego na nowodworzaki. Quote
Hermiona Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Śledzę wątek Kropeczki od początku, to nie do wiary ile ona w sobie kryje tajemnic (dosłownie i w przenośni...). Podajcie na PW adres, podeślę Wam kilka drobiazgów na bazarek dla niuni. Quote
Margi Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Wpłaciłam 30 zł dla Kropeczki na konto kudłaczy. Quote
leni356 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 E-S, Margi, Hermiona - bardzo dziękujemy Trzeba znaleźć kogoś kto wystawi bazarek, łącznie trochę rzeczy nazbieramy chyba Quote
E-S Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Leni, daj mi namiary na konto kudłaczkowe też. Quote
leni356 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Przyszło 30 zł od Margi dla Kropeczki - dziękujemy bardzo :loveu: Ewa, wyślę konto, dzięki A od dzisiaj Kropeczka ma nową koleżankę :lol: Quote
Mantis Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Tyle się ostatnio działo, że nie wiem od czego zacząć... może od linka ;) Koleżanka Kropeczki - Gaia (29 strona - zapoznanie dziewczynek) Quote
Recommended Posts