Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magda779 napisał(a):
Wiadomo już co dolega Kropce ????

Jeszcze nie, czekamy na info z wyników badań. Ubytki sierści to prawdopodobnie od pcheł, kudłacze często mają uczulenia. Tych ataków w klinice nie było, podejrzewają że to pozostałość po przebytej nosówce. Ale konkretnych badań jeszcze nie ma

Posted

beka napisał(a):
u mojej suczki takie podobne ataki były spowodowane wielokrotnie przekroczonym poziomem amoniaku we krwi

dzięki beka. Madallena poprosiła o badanie amoniaku, ale nie zrobią go na miejscu, bo nie mają u siebie laboratorium, a to badanie trzeba robić w 10-15 min od pobrania krwi. Może uda się w innej klinice po odebraniu Kropki. Na razie wyników nie ma jeszcze, będą jutro, przepraszają ale mieli kilka pilnych przypadków wymagających natychmiastowej pomocy i się nie wyrobili.

dobre wiadomości są takie że ataków w klinice miała dużo mniej, więc jakby ustępuje. Ubytki sierści podejrzewają od pcheł, odrośnie. jutro będą pobierać zeskrobinę i obejrzą pod mikroskopem

Posted

Morfologia i biochemia wyszła dobrze. Nużeńca i innych chorób skórnych nie ma. Co do ataków nadal nie wiedzą

Niunia ma 5 lat, waży 14 kg, powinna trochę zrzucić. Będzie mieć też usg jamy brzusznej

Posted

Tyle dobrego. Ja zauważyłam atak u Kropki pod bramą schroniska. Tz mi tłumaczył, że Kropcia złapała muchę i stąd te dziwne ruchy. Ataki są chwilowe i wynikają (jako laik oceniam) z podniecenia, ze stresu? No nie wiem, nie jestem specjalistą. Ale ładnie z nami jechała, leżała w klatce, wypuszczaliśmy ją na siusiu (oczywiście na podwójnej smyczy i w dwóch obrożach) Dziewczyny widziały, że wzięłam sobie do serca uwagi Leni. Nie miała w podróży ataków. Potem w domu znów miała. A nie miała powodów do nerwów. Dziewczyny, jak chcecie to ja się piszę na tymczas u Was;)

Posted

Elmira, choć na tymczas :)
Zapraszamy, grilla robimy !
Tzn Madalena robi, Zdrapka bawi psy a ja walczę z siłą sygnału blu konekta na górce w lesie.
Kropeczki nam nie wysterylizują - boją się podać narkozy z uwagi na objawy neurologiczne o etio;ogii nadal nieznanej.
Aby zbadać poziom amoniaku we krwi - mucimy ją zabrać do laboratorium w Warszawie, bo coś tam jest takiego, że analiza musi być zrobiona najpóźniej 15 min po pobraniu.
Jest podejrzenie toksycznego tła ataków - lekarka mówiła, że Kropka reaguje, jakby ją boczki bolały - jest podejrzenie, że coś jej zostało po porodzie (kawałek łożyska?) i truje ją albo w coś wrasta, albo ropomacicze ją truje o ile jest ropomacicze (ropopicze jak mawia mój przyjaciel :))
Kropka kradnie serce, jest najbardziej uroczą sunią, jaką spotkałam. No normalnie się zakochałam :) Musimy ją zdiagnozować i zacząć leczyć i znaleźć najlepszy dom dla tego cuda. Niestety okazuje się, że to będzie kosztowało ...

Posted

na SGGW przyjmuje dr Olkowski , a najlepiej udac sie do jego gabinetu w Milanówku.
Neurologia to jego specjalność, jest dociekliwy . Polecam. To on leczył moja Ragę i on zasugerowałten amoniak (choć weci przed nim sugerowali padaczkę) i miał rację

Posted

Biedna kochana cudowna sunieczka.
Najważniejsze, że jest bezpieczna, będzie leczona i znajdzie najwspanialszy pod słońcem domek !

trzymam kciuki za ślicznotkę.

Posted

Elmira też ma bana :shake: A ja musiałam wyjechać i mam bardzo rzadko dostęp do internetu. Elmira podliczyła transport i na Kropkę wyszło 290 zł za paliwo, do tego dojdą koszty weta - nie wiem skąd brać fundusze. Na razie Madallena ma tylko 150 zł na Kropkę, a to dużo za mało. Błagam o wsparcie dla Kropki, dorzućcie się proszę

Posted

[quote name='Poker']Biedna Kropcia.Że też wyjechałam i nie mogę bazarków robić. Jak wrócę , to nadgonię.

Ooo, super !!!
Dziewczyny, błagamy o wpłaty, nawet najdrobniejsze !!! Kropkę czeka sterylka we wtorek, ma dwa torbiele na jajniku. Transport wynióśł 290zl, a kosztów leczenia jeszcze nie znamy, ale jedno jest pewne - nie będę one niskie :(
Po wyjściu z kliniki Kropeczka jedzie na DT do kochanej ciotki Mantis - na szczęście bezpłatny transport zapewni mshume, ale to jedyna dobra "bezpłatna" wiadomość...

Posted

Dogo07 napisał(a):
A , tak bo nie tak jak trzeba wkleiłam.
Dzięki :).
Zaraz poprawię.

Dogo07, serdeczne dzięki w imieniu Kropki. Konto wyślę na pw. Dziś byłam niedostępna, ale jutro już jestem

Posted

Kropeczka już po sterylce, wszystko poszło ok i czuje się dobrze. Nie mam jeszcze od Madalleny kwoty do zapłacenia w klinice, ale będzie niemała :( Bardzo prosimy o wsparcie dla Kropki

Posted

Fundusze Kropki:

Mamy już wydatki z kliniki:
-1083 zł (usg, doby szpitalne, operacja, odrobaczenie - dostaniemy wypis z kliniki i rachunek to wkleimy na wątek)

do tego dochodzi transport
-290 zł

czyli na dzień dzisiejszy koszty razem:
-1373 zł

w skarpetce Kropki jest:
+150 zł

Mamy do uzbierania 1223 zł

Macie jakiś pomysł jak taką kwotę uzbierać? potrzebuję pomocy w wysyłaniu pw

Zmieńcie tytuł proszę - trzeba podać w tytule kwotę która jest do zapłacenia