Andzike Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 Mantis napisał(a):To jest odpowiednie określenie... Kropka zachwyca. Jest piękna, pełna wdzięku i ma w sobie to "coś" co sprawia, że człowiek zakochuje się w niej od pierwszego spojrzenia. Sam urok i wdzięk :) Dokładnie - to jest własnie opis Kropeczki :) Leni, są jakieś nowe wpłaty? zmieniać tytuł? Quote
Mantis Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Nie wykryto dotychczas przyczyny ataków, nie wiem czy samoistnie znikną. Minęło kilka dni, więc trudno określić na ile Kropka czuje się ustabilizowana. Będę ją obserwować i relacjonować. Użytkowniku usunięty, chciałabym, żeby potencjalny domek miał takie podejście do adopcji Kropki :) Oczywiście, że najlepiej byłoby znaleźć przyczynę i wyeliminować skutki, ale jeśli to okaże się niemożliwe... trzeba ją kochać taką, jaka jest. A to wcale nie jest trudne. Kropka nie zwodzi, Kropka uwodzi :) Quote
elmira Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Kropka jest najpiękniejszym psem, jakiego zdarzyło mi się widzieć:) My również widzieliśmy atak Kropci. Rzeczywiście wygląda to jak chęć złapania muchy, krótkie wzdrygnięcie, ale bez utraty śiadomości. My zaobserwowaliśmy to pod schroniskiem, trwało to ułamek sekundy. Quote
leni356 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Ja się tak w Kropce zakochałam że rodziców namawiałam na nią, ale kolejnego psa mieć nie mogą niestety. Na pewno znajdzie się dobry domek dla tej przylepki kochanej. Wpłynęło do skarpetki Kropki: 50 zł od MAŁGORZATTA 50 zł od ASI przez skarpetę kudłaczy dla Kropki bardzo dziękujemy :loveu: Brakuje 407 zł, można zmienić w tytule Quote
Andzike Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 leni356 napisał(a): Brakuje 407 zł, można zmienić w tytule Już zmieniam :) W piątym poście wrzuciłam linka do dogomaniackich wczasów u Madalleny na które Kropeczka się na chwilę załapała i linki do kilku filmików z cudną dziewczyną :) Quote
Mantis Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Super! Andzike, dziękuję za filmiki :) Trudno opisać urok dziewczynki, a na filmikach widać jaka Kropeczka jest sympatyczna i życzliwie nastawiona do ludzi. Nieustannie macha ogonkiem :) I bardzo-bardzo lubi dzieci. Moja mała asystentka Kasia, stwierdziła, że Kropka jest pierwszym psem w naszym domu, który woli jej towarzystwo niż moje. No i niestety muszę jej przyznać rację. Kropka jest strasznie niedopieszczona. Można ją głaskać, miziać, drapać bez końca. A jak fantastycznie się porusza :lol: Jak mały niedźwiadek, ale z wielką gracją :) Quote
Użytkownik usunięty Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Co racja to racja. Na filmach widać jak się zachowuje, faktycznie przesłodka i z gracją poruszająca się przedstawicielka psiej płci pięknej. Widać też, że rzeczywiście taka taktowna, delikatna, nawet przy pieszczotach, prawie pyta "czy można" ?. Quote
Małgorzatta Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Rzeczywiście, bardzo słodka i ładna psinka. Quote
Andzike Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Mantis napisał(a): Jak mały niedźwiadek, ale z wielką gracją :) Właśnie!!! Mi też Kropencja przypomina niedzwiadka :) cudnego, słodkiego, puchatego misia :) Quote
kmurdz Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Mantis! kropka jest u Ciebie?? ale wspaniale! :) dorzucam sie na pieknotke! kto zbiera? Quote
Mantis Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Hmm, no właściwie to Kropka się wyprowadziła... do drugiego pokoju :razz: Podejrzewam, że maczały w tym łapki - Dafne i Ines. :mad: No ale nie będę się wtrącać, niech sobie dziewczyny same układają relacje. Po dwóch dniach Kropka stwierdziła, że posłanko to nie jest odpowiednie miejsce dla takiej damy ;) Typowy kanapowiec :loveu: kmurdz, też się cieszę :) To zaszczyt gościć taką królewnę :) I dziękuję za pomoc. Leni zbiera :) eve-w... no wiesz, Kropencja - Ekscelencja to jeszcze, ale Ciapencja, nigdy w życiu :eviltong: Quote
Andzike Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 No pięknie, to Ines i Dafne wyprowadziły Kropencje??? Wrzuciłam do szóstego postu rozliczenie wpłaty / wydatków Kropencji - dzięki Leni :) Kropeczce nadal brakuje 407zł na pokrycie długu za leczenie... Quote
Mantis Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Ines i Dafne to teraz "papużki nierozłączki" i chyba dały do zrozumienia Kropce, że to jej pokój,a resztę mieszkania niech sobie bierze. Kropka się nie narzuca. Ani ludziom, ani psom. Dziś na spacerze Kropka nie bardzo miała ochotę zwiedzać krzaczki. Uparcie szła w jednym kierunku. Sądziłam, że zainteresował ją piesek, który biegał w pobliżu. Chcąc zobaczyć dokąd zmierza, puściłam ją na luźnej smyczy. I dokąd zaprowadziła nas Kropka? Wprost pod drzwi :) Mądrala :lol: Quote
Andzike Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Mantis napisał(a):I Dziś na spacerze Kropka nie bardzo miała ochotę zwiedzać krzaczki. Uparcie szła w jednym kierunku. Sądziłam, że zainteresował ją piesek, który biegał w pobliżu. Chcąc zobaczyć dokąd zmierza, puściłam ją na luźnej smyczy. I dokąd zaprowadziła nas Kropka? Wprost pod drzwi :) Mądrala :lol: Nie dość, że uwodzi urodą, to jeszcze zachwyca inteligencją.... Mantis, nie za dobrze Ci??? :D :D :D Quote
leni356 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Nic dziwnego że tak się zachowuje, boi się ze znowu domek straci :( Quote
Andzike Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 leni356 napisał(a):Nic dziwnego że tak się zachowuje, boi się ze znowu domek straci :( Domek Mantis, może "stracić" tylko na rzecz domku idealnego :) i takiego domku Kropencja wyczekuje :) Quote
leni356 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Andzike napisał(a):Domek Mantis, może "stracić" tylko na rzecz domku idealnego :) i takiego domku Kropencja wyczekuje :) Chodziło mi o to że Kropka miała ostatnio sporo przejść, to normalne że tak się zachowuje, moja sunia też zresztą na samym początku nie chciała się oddalać od domu za bardzo, niechętnie wychodziła na spacer, ale chętnie wracała z powrotem i to szybko. Quote
leni356 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Przyszło 60 zł od E-S i 30 zł od Grety - dziękujemy bardzo :loveu: Quote
Andzike Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 leni356 napisał(a):Przyszło 60 zł od E-S i 30 zł od Grety - dziękujemy bardzo :loveu: Dopisałam w 6 poście i zmieniłam tytuł. Leni, przelałam Ci te 17zł, bo tak mnie razi ta nierówna końcowka ;) Quote
leni356 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Andzike napisał(a):Dopisałam w 6 poście i zmieniłam tytuł. Leni, przelałam Ci te 17zł, bo tak mnie razi ta nierówna końcowka ;) Wpłynęło, dziękujemy Quote
Mantis Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='Andzike']Mantis, nie za dobrze Ci??? :D :D :D Oj dobrze, dobrze :lol: Proszę patrzeć, podziwiać i zazdrościć :evil_lol: Kropka bardzo wszystkim dziękuję za wsparcie finansowe, ciepłe myśli i... uwielbienie. :loveu: Taka nieskromna ona ;) Bujamy w obłokach ;) Co tam masz? Eee, nic ciekawego, sama poszukam... No chooodźcie! Quote
Mantis Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Hmm, chyba mi się już znudził ten spacer Już znam drogę do domu <dumna> Reeety, jeszcze chcą jakąś sesje. No dobra, jak pogłaskasz to się zgadzam :p I nawet się uśmiechnę :) I pokażę język :eviltong: Quote
Andzike Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Patrze i zazdroszczę !!! Cudowne to Twoje kudłate towarzystwo !!!! :) Quote
Recommended Posts