Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='maja602']Nikt więcej nie chce się wypowiedzieć?[/QUOTE]

To może ja się wypowiem. Chociaż z tego co wiem, Tattoi nie prowadzi już hoteliku...
Moja Nordi była u niej, i [B]NIE POLECAM[/B] :(
Chociaż ma raczej same dobre opinie.

Sunia przyjechała do hoteliku w lutym, mimo zapewnień że dostanę bez problemu zdjęcia do ogłoszeń, nie mogłam się ich doprosić przez jakieś dwa miesiące...
Wysoka cena (ok. 500 zł/mies. - karmę i "leki antydepresyjne" musiałam kupować oddzielnie).
Podobno sunia zaczęła być agresywna, Tattoi w porozumieniu z behawiorystką od razu zaproponowały "leki na uspokojenie", bo "albo podajemy leki, albo suka jest do uśpienia".
Dobrze że zadziałała Fundacja Bernardyn i Emir, bo okazało się że to były bardzo silne leki, a sunia po odebraniu okazała się normalnym psem, a nie agresorem, w którego trzeba pchać psychotropy.

To tak krótko, a tutaj wątek Nordi : [url]http://www.dogomania.pl/threads/198508-Nordi-sunia-po-tragicznych-przej%C5%9Bciach-ju%C5%BC-bezpieczna-w-Fundacji-EMIR_-wspom%C3%B3%C5%BC./page25[/url]

Posted

Słyszałam o Nordi i znam historię Szafranka. Trzeba tylko dodać, ze Szafranek pogryzł Tattoi. Tak przynajmniej Ona pisała na wątku. Czy w związku z tym zasługuje na wpisanie jej na listę? Najwięcej problemów mam z takimi hotelikami, gdzie opinie sa skrajnie różne.

Posted

to moze ja wam zacytuje - do uzupełnienia na stronie 1 hotelu koło Krakowa -
[url]http://www.dogomania.pl/threads/186573-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-wpisujcie-tylko-sprawdzone/page5[/url] - wpis nr 106.

Posted

Rozumiem, że chodzi o hotelik w Wieliczce. W tej miejscowości jest sporo osób, które zarabiają na psach. mam na mysli hodowle, które są nastawione na rozmnażanie za wszelką cenę. Ogłoszenie o owczarkach szkockich za 300 zł. i inne rasy.
Mam zaufanie do opinii zuzlikowej, ale proszę może jeszcze ktoś się wypowie na temat tego hotelu.

Posted

Cioteczko Maju super, że założyłaś taki temat. Wszystko jest czarno na białym.
Przyznam racje z tym że nie wiadomo jak oceniać hoteliki o których ludzie mają skrajnie różne zdania :shake:
Swoją drogą, nie rozumiem ludzi których cieszy zarobek na psim nieszczęściu :shake:
Ale nie mają do tego warunków... Szkoda słów poprostu...
Będę dalej śledzić wątek!

Posted

Hoteliki, które wyrobiły sobie złą opinię są na pierwszej stronie. Przed oddaniem psa do hotelu warto sprawdzić, czy nie ma go na liście. Zaznaczam, że bazuję na opinii innych dogomaniaków, stąd moja prośba, zeby zgłoszenia nie były powodowane konfliktami, lecz były w miare obiektywne.

Posted

myślę ze warto także wspomnieć o hotelu dla zwierząt "syriusz" w Tomaszkowie pod Olsztynem... wydaje mi się ze na dogomani nie ma żadnych ogłoszeń, jednak w internecie jest ich sporo. Hotel płatny, wydawałoby się ze dobre, domowe warunki, prowadzony przez panią weterynarz- jednak z autopsji wiem,ze nikt więcej nie powinien oddać tej pani jakiegokolwiek stworzenia!Zostawiłam tam moje 2 psy,( oba po przejściach) gdy wyjechać musiałam na 10 dni za granicę.Pani była uprzedzona o lękach i pomysłach moich psiaków-twierdziła ze nie ma obawy, na pewno sobie poradzi, dostała dokładne instrukcje jak się z nimi obchodzić , jak karmić. O tym ze pies zginął w 5 dniu pobytu tam dowiedziałam się dopiero po powrocie , gdy pojechałam je odebrać.Jak było naprawdę tego nigdy się nie dowiem, ale pani chyba niechcący powiedziała trochę za dużo. Pies uciekł jej ponieważ "poluźniła" mu obrożę,a on się akurat czegoś przestraszył. W ofercie napisane jest że psy mają do dyspozycji 4000 m wybiegu, szkoda tylko że nieogrodzonego z żądnej strony!.W rozmowie okazało się ze pani jednak zamyka psy w klatkach, puszcza je także luzem na nieogrodzonym podwórku, pozwala jeść padline z pola i końskie kupy (bo psy tak to lubią!)Podobno o tym że pies uciekł poinformowani byli wszyscy w miejscowości... tylko ze gdy ja jeździłam z ogłoszeniami, pytałam nikt nic nie wiedział.Ahh no i Pani szukała psa... głównie na własnym podwórku- bo przecież gdyby był w pobliżu to na pewno by wrócił po jedzenie a szukać go po lesie nie chciała- by nie uciekł dalej:|Mój pies dzięki pomocy niemalże 50 wspaniałych osób odnalazł się ok 1 km od miejsca zaginięcia po 12 dniach samotnej tułaczki po lasach. Wyglądał jak chodząca śmierć... dziś jest już dobrze, psiak wrócił do formy. Ja jednak ostrzegam Was, by nikt nie musiał przeżywać takiego koszmaru...a jest to prawdziwy koszmar,nie można spać, jeść , myśleć o niczym innym. Oddając go tam myślałam że jest to najlepsze miejsce jakie mogę mu znaleźć na czas mojej nieobecności- dziś wiem jak bardzo się myliłam.
tutaj linki do ogłoszeń, gdyby ktoś myślał że oczerniam bezpodstawnie hotelik:[URL="http://www.dogomania.pl/threads/207377-Olsztyn-Powt%C3%B3rka-z-dzieci%C5%84stwa-zagubiony-samotny.-AMIGO-ZN%C3%93W-SZCZ%C4%98%C5%9ALIWY-W-DOMKU-%21%21%21?daysprune=100"]http://www.dogomania.pl/threads/207377-Olsztyn-Powt%C3%B3rka-z-dzieci%C5%84stwa-zagubiony-samotny.-AMIGO-ZN%C3%93W-SZCZ%C4%98%C5%9ALIWY-W-DOMKU-!!!?daysprune=100[/URL]
oraz [URL]http://www.dogomania.pl/threads/113543-Schronisko-w-Olsztyni******-koty-do-adopcji-w%C4%85tki-zdj.-ze-spacer%C3%B3w.../page86[/URL] (post nr2129)
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/123433-Baza-zwierz%C4%85t-zaginionych/page18"]http://www.dogomania.pl/threads/123433-Baza-zwierz%C4%85t-zaginionych/page18 [/URL]
(post 447)

Posted

Myślę, że opisana sytuacja jest wystarczającym powodem za umieszczeniem hoteliku w Tomaszowie na liście złych hoteli . Zaginięcie psa oddanego pod opiekę, oraz brak poszukiwań i nie powiadomienie własciciela, to dyskwalifikuje hotelik. Jednak, jeżeli ktoś jeszcze ma doświadczenia z ww. hotelikiem, proszę o informacje.

Posted

[quote name='nika28']To może ja się wypowiem. Chociaż z tego co wiem, Tattoi nie prowadzi już hoteliku...
Moja Nordi była u niej, i [B]NIE POLECAM[/B] :(
Chociaż ma raczej same dobre opinie.

Sunia przyjechała do hoteliku w lutym, mimo zapewnień że dostanę bez problemu zdjęcia do ogłoszeń, nie mogłam się ich doprosić przez jakieś dwa miesiące...
Wysoka cena (ok. 500 zł/mies. - karmę i "leki antydepresyjne" musiałam kupować oddzielnie).
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/198508-Nordi-sunia-po-tragicznych-przej%C5%9Bciach-ju%C5%BC-bezpieczna-w-Fundacji-EMIR_-wspom%C3%B3%C5%BC./page25[/url]"][/URL][/QUOTE]

Nika- dlaczego znowu kłamiesz? Jakie 500 złotych?
Płaciłaś za domowy hotel 350 złotych plus karma. Do tego comiesięczny preparat przeciwko kleszczom.

Wiesz- nie sil się na odpowiedź- nie chce mi się czytać kolejnych łgarstw.

Posted

[quote name='maja602']Dodałam na pierwszej dwa hoteliki. Mam na ich temat tylko złe opinie.[/QUOTE]
widziałam ze dodałaś syriusz. Jeśli chodziło o ten co ja o nim pisałam to jest on w Tomaszkowie pod Olsztynem

Posted

[quote name='Tattoi']Nika- dlaczego znowu kłamiesz? Jakie 500 złotych?
Płaciłaś za domowy hotel 350 złotych plus karma. Do tego comiesięczny preparat przeciwko kleszczom.

Wiesz- nie sil się na odpowiedź- nie chce mi się czytać kolejnych łgarstw.[/QUOTE]

Znowu kłamię ? :) Oj, chyba pomyliłaś mnie z kimś innym, bo nigdzie żadnego kłamstwa nie napisałam.

Tak, w jednym miesiącu było nawet powyżej 500 zł.

Kończę temat.

Posted

[quote name='maja602']Proszę inne osoby, które znją sytuację o wypowiedź na temat dwóch ostatnio zgłoszonych osób przez Zerduszko i przez Kamę210.
Byłam na wątku Szafranka, z którego dotarłam do wątku Nordi. Postępowanie tattoi określam jako co najmniej dziwne. Chiciałabym, aby inne osoby się wypowiedziały. Czekam na opinie na temat działalnosci emdziołka i hotelu u tattoi.[/QUOTE]
Ja sytuacji powyższych psów nie znam, nie byłam też w hotelu ani nie miałam okazji poznać Tattoi osobiście ale moja znajoma miała u Tattoi psa komercyjnie - szukała czegoś gdy wyjeżdżała na wakacje (dodam, że suka stara z dużmi problemami ze zdrowiem i poruszaniem się, wymagająca specjalnego traktowania, podawania leków) i była zachwycona, sunie odebrała w super kondycji (jak na jej stan), dodatkowo w klinice porobiono psu badania, wszystko w uzgodnieniu z właścicielką, codzienny kontakt telefoniczny - słowem wszędzie poleca i będzie załamana, że na te wakacje nie ma gdzie oddać psa.
Wiem też że Tattoi niejednokrotnie pomagała w tańszych sterylkach/kastracjach, zgadzała się też po zabiegach przetrzymywać zupełnie za darmo psy do czasu ich powrotu do zdrowia. Te dwie opinie które cytujesz to pierwsze złe słowa jakie czytam na temat działalności Tattoi, wiem, że służyła pomocą w wielu przypadkach.

Posted

No właśnie. Skrajnie różne opinie. Z opłatami, jak wywnioskowałam z dyskusji na wątku Nordi też nie wiadomo do końca jak było. Nie umieszczę zatem Tattoi na liście, bo jak to ktoś, kiedyś powiedział, " są plusy ujemne i plusy dodatnie". Poza tym, z tego co ktoś napisyał wynika, Tattoi już nie prowadzi hotelu.

Dodam tylko, że będąc na wątku Szafranka zirytowała mnie informacja, że po bardzo krótkim pobycie psa w hotelu powiedziano o jego eutanazji z powodu agresji. Odebrałam to jako nietrafiony żart. Byłam wiele razy pogryziona i przez psy, i przez dzikie koty, przy ich odławianiu ale żadnego z tego powodu nie pozbawiłam życia. Wręcz przeciwnie wszystkie są w nowych domach. Do nieznanego psa, jakim był Szafranek należy podchodzić z ograniczonym zaufaniem. Nie wiadomo jakie on miał doświadczenia w kontaktach z ludźmi. Warto było zastosować zabezpieczenia np. kaganiec. Staram się także zrozumieć Tattoi, ponieważ z powodu dotkliwych ran po pogryzieniu cierpiała.

Posted

[quote name='nika28']Wysoka cena (ok. 500 zł/mies. - karmę i "leki antydepresyjne" musiałam kupować oddzielnie). [/QUOTE]
A w innych hotelach leczą i fiprexują za darmo?
To po co wliczasz dodatkowe wydatki i przeinaczasz fakty tak, by kogoś pokazać w gorszym świetle?

[quote name='maja602'] Warto było zastosować zabezpieczenia np. kaganiec.[/QUOTE]
Szafranek jest teraz w innym hotelu, w którym mimo prób nie udało się psu założyć nawet obroży... co dopiero mówić o kagańcu. Tylko nowy hotel wie już, że pies ugryzł... więc mają szerszą wiedzę dotyczącą reakcji psa w określonych warunkach.
I nie zawsze da się przewidzieć reakcję psa, więc rady po fakcie nt. zabezpieczenia....

Dodam jeszcze, że Tattoi bezpłatnie hotelowała psy z przytuliska Znajdki. Psy wymagające opieki weterynaryjnej (były otrute trutką na szczury) i nie było zastrzeżeń. Wysterylizowała dwie suki także na krechę, za co miała zapłacone dopiero po paru miesiącach...

Posted

[quote name='bric-a-brac']A w innych hotelach leczą i fiprexują za darmo?
To po co wliczasz dodatkowe wydatki i przeinaczasz fakty tak, by kogoś pokazać w gorszym świetle?

Szafranek jest teraz w innym hotelu, w którym mimo prób nie udało się psu założyć nawet obroży... co dopiero mówić o kagańcu. Tylko nowy hotel wie już, że pies ugryzł... więc mają szerszą wiedzę dotyczącą reakcji psa w określonych warunkach.
I nie zawsze da się przewidzieć reakcję psa, więc rady po fakcie nt. zabezpieczenia....

Dodam jeszcze, że Tattoi bezpłatnie hotelowała psy z przytuliska Znajdki. Psy wymagające opieki weterynaryjnej (były otrute trutką na szczury) i nie było zastrzeżeń. Wysterylizowała dwie suki także na krechę, za co miała zapłacone dopiero po paru miesiącach...[/QUOTE]

Agresja z Twojej strony odnośnie dawania rad przeze mnie jest zupełnie nieuzasadniona. Wydaje mi się, że takich rad w ogóle nie powinnam dawać osobie, która prowadzi hotel dla psów i profesjonalnie się nimi zajmuje. Dlatego też mojej wypowiedzi nie traktowałam jako radę. Więc przystopuj. Staram się wytłumaczyć sytuację z Szafrankiem w sposób spokojny i racjonalny.

Posted

[quote name='maja602']Agresja z Twojej strony odnośnie dawania rad przeze mnie jest zupełnie nieuzasadniona. Wydaje mi się, że takich rad w ogóle nie powinnam dawać osobie, która prowadzi hotel dla psów i profesjonalnie się nimi zajmuje. Dlatego też mojej wypowiedzi nie traktowałam jako radę. Więc przystopuj. Staram się wytłumaczyć sytuację z Szafrankiem w sposób spokojny i racjonalny.[/QUOTE]

Agresja? Gdzie ja byłam agresywna? Napisałam kilka szczegółów, które odnosiły się do Twojego postu...

Posted

[quote name='Tattoi']
[B]Płaciłaś za domowy hotel 350 złotych plus karma.[/B] Do tego comiesięczny preparat przeciwko kleszczom.

[/QUOTE]

Co to jest domowy hotel? Mogę prosić o szczegóły?

Posted

[quote name='bric-a-brac']Agresja? Gdzie ja byłam agresywna? Napisałam kilka szczegółów, które odnosiły się do Twojego postu...[/QUOTE]

Tak to odebrałam. Jeżeli miałaś inne intencje, a tylko moje odczucie było mylne, to wszystko w porządku.

• 2 weeks later...
Posted

HEJ!!! Zapraszam na bazarek. Można kupić fajne drobiazgi i zapewnić Szafrankowi kolejny miesiac pobytu w DT. Zajrzyjcie.

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/211841-kosmetyki-biżuteria-i-inne-na-Szafranka-do-15.08-OTWARTE[/URL]