Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anita_happy napisał(a):
dobra.nie weselszy jak ja dzis...
na TYLE..Tekla+Tula+Latika
Przód..JA...Mama..Tośka i Layla

Anita czy Ty autobusem jeździsz?...mnie ciężko trzy psiaki ulokować,a o czterech,to już zapomnieć mogę:-)

Posted

daśka napisał(a):
Anita czy Ty autobusem jeździsz?...mnie ciężko trzy psiaki ulokować,a o czterech,to już zapomnieć mogę:-)

my jak Flinstonowie jechali!!!
i wiesz jak malo paliwa poszło!
ide spac
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Posted

Ja tylko dodam,że również odwoziłam Ramzia do nowego domku,trochę poszczekał na kotka,ale i kotek go potraktował pazurkiem;-) W domku czekała na niego miska z jedzonkiem.Pani Ramzia zestresowana na maxa,ale jak go pozna z pewnością nabierze do Ramzia śmiałości!!!
P.S.Jaki on piękny ,ogromny,słodki i rudy...dosłownie psiak same ochy i achy jak dla mnie:-)

Posted

Ramzes w nowym domku...........
Ramzes na sile chce sie zaprzyjaznic z kotem.......:) biega za nim i skacze czego kociamber niestety nie rozumie....
Panstwo probuja roznych sposobow aby przelamac ich nastawienie.... na razie nic to nie daje. Kot sztywny ze strachu a Ramzes zainteresowany na maksa.... Macie moze jakies sprawdzone sposoby na taka sytuacje?
Mam nadzieje, ze Domek sie zaloguje i sam napisze co i jak.

Posted

Witam z tej strony Kinga Rangotis, nasze pierwsze wrazenia sa pozytywne poza jednym, Ramzes za wszelka cene chce dorwac kota, próby ze smaczkami nie działaja, również próba z zamknieciem kota w klatce i podsuniecie jej Ramzesowi raczej sie niepowiodła....Pomocy :]

Posted

witamy nowy domek .... :)

czyli Ramzes chce się bawić z kotem, a kot się go boi ???

ja kiedyś wypróbowałam pewien sposób na zapoznanie psa z kotem , który raz podziałał ....
posadziłam kota na kolanach , głaskałam że by się uspokoił ... potem wprowadziłam psa do pokoju ... jak kot się dosyć niecierpliwił i zaczynał wyrywać wychodziłam z pokoju .. żeby się uspokoiły .... potem znowu siadałam na krzesełku i zapoznawałam ... i jak coś nie tak było znowu ... powtarzałam procedurę od początku ...

nie ukrywam trochę to trwało .... ale poskutkowało ...
proponuję Ramzesa wziąć na smycz , kota na kolana i jak coś nie tam odciągać Ramzesa ... kota uspokajać ... i ponownie ich zapoznawać żeby kocina przestała się go bać ...

... nie wiem czy ten sposób pomoże ... u mnie pomógł .... potrzeba czasu i cierpliwości ...

... może pudzian ma inne sposoby ... Majka jak trafiła do pudziana nie tolerowała kotów ... pudzian odezwij się i dawaj jakiś rady ... ...

może inne sposoby, zna ktoś ???

Posted

kingarangol napisał(a):
Witam z tej strony Kinga Rangotis, nasze pierwsze wrazenia sa pozytywne poza jednym, Ramzes za wszelka cene chce dorwac kota, próby ze smaczkami nie działaja, również próba z zamknieciem kota w klatce i podsuniecie jej Ramzesowi raczej sie niepowiodła....Pomocy :]

Witaj Kingo,Ania z tej strony....Kiniu proszę zostawcie narazie kota w łazience,lub w jednym z pokoi,przenoście rzeczy z legowiska kota do Ramzesa i odwrotnie.Kiniu przede wszystkim aby opanować sytuacje Ty musisz się uspokoić,poczuć pewnie w nowej sytuacji,wówczas i psu się to udzieli.Myślę,że kici przez kilka dni nie stanie się krzywda,jezeli będzie izolowana,a w tym czasie Ty spokojnie zdążysz zaprzyjaźnić się z Ramzesem i poczujesz się pewniej.Zacznij od tresury Ramzesa,naucz go np siad,słyszałam,że on to potrafi,więc weź kupę smaków i naucz go siadać.Ramzes jest i jeszcze przez najbilży czas będzie pobudliwy i rozemocjonowany,trzeba mu to wybaczyć,swoje w zyciu przeżył.Pamiętasz jak Ci pokazałam moją Daśkę,ona była wyobraź sobie 100 razy gorsza,nic nie dało się z nią zrobić,a sama widziałaś jak dziś się zachowuje.Potrzeba cierpliwości i wytrwałości...pies po przejściach to wyzwanie,ale sama zobaczysz,jak to osiągniesz będziesz z siebie mega dumna.Przetrzymajcie kilka dni kicię w łazience,jej wielka krywda się nie stanie,a popracujcie nad Ramziem,nawet podczas nauki banalnego siadania wypracujecie z nim ,że jeżeli czegoś od niego wymagacie i on to zrobi,to zostanie nagrodzony. To bardo ważne aby uzbroić się w cierpliwość,ale wiem,że dasz radę.