Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kama210']dziekujemy Wam wszystkim za pomoc dla naszego szczupaka ...

.. yumanji
- masz jakieś wieści o Ramzesiątku ... przytył coś .... czy masz jakieś wskazówki przed wyadoptowaniem ?
... dobrze by było jakbyś mogła zrobić jakieś zdjęcia ... byle jakie ale żebyśmy mogły zobaczyć Ramzesiątko nasze ... za daleko żeby jechać osobiście ... a dawno zdjęć nie było .... pogoda do d...py ale jakiekolwiek zdjęcie pożądane .... dla Nas .,..

najwyżej wyślij na [email protected] a ja wkleję ....
Zdjecia zrobie jutro,zeby tylko tak nie lalo i wysle do Ciebie...
A wskazowki...nie sadze,zeby on mogl pojechac pociagiem.

Posted

[quote name='anita_happy']
TOŚKOWA RODZINA

kto zna TOSKE to wie..kto to...
na transport dla Ramzesa
Joanna J. /fb/+100zł
Dominika J./fb/+ 50 zł

RAMZES ma na transport juz 150 zł

plus deklaracje osób, kt piszą mi na fb..jak przyjdą wpłaty..ujawnie

[quote name='anes38']Przelew poszedł. Mam nadzieję, że mam szczęśliwą rękę:).
anes38 + 50 zł - grasiasssssssssssssssssss

[quote name='tula']ja dodaję kolejne 20 zł i czekam na konto na PW:)

[quote name='daśka']ja również daję 20 złociszów

+ 240 zł / - 260zł
bilet do RAJU JUŻ PRAWIE W KIESZENI!!!!
a potem wszystko się w JEGO ŻYCIU zmieni....

iiiii

takie foty bedzie miał RAMZESIK

Posted

AIMEZ...a teraz do tablicy!!!!?

ankiete Państwo DOSTALI i WZÓR UMOWY ???? Wysłałam do Ciebie na email!!!!
WAŻNE - Kazdy pies takie coś ma...
Ankieta + Umowa....
to i to podpisujemy, lakujemy i w archiwaaa

w umowie - wydajemy psa "pod rygorem wykonalnosci" kastracji - jak pies będzie sie nadawał..ponieważ teraz to nie wiem czy sie nadaje???

UMOWA JEDZIE Z PSEM....albo Umowa wypełniona przez "Nas" leci emailem, a wraca via POCZTA - podpisana przez DOMEK

teraz pytanie...
KTO Zawiera tą UMOWĘ - JAKO OPIEKUN - Oddajacy????
zastanowić sie proszę...las rąk widzę...

uprzedzam - ja się nie wychylam...bo juz mam pełno psów:) jakby tak wszystkie mi wróciły :) to małe schronisko
od dziś zawieram umowy na psy, które sama znajduje...

AHA..piszę TEGO POSTA - bo wiem, że daśka przyniesie nam same dobre wieści - że DOM Z WIDOKIEM NA MORZE...i na RAMZESA CZEKA ŁOŻE!!!!

Posted

[quote name='Aimez_moi']Nie mam mozliwosci wydrukowania teraz.......
Wydrukuje w poniedzialek w pracy....
A kto moze przekazac Ramzia?

Aimez - ty nie drukujjj....
Ankietę i umowę podeslij do domku via email...
umowe wypełnic trzeba w WORDZIE - dane oddającego...
i do domku podesłac..
domek ...wydrukuje i podpisze..a Umowe zabierze Pan TRANSPORT i nam w Wawie przekaże...

Posted

yumanji upominasz się o opłatę ... ok ... zawsze masz regulowane zaraz po upomnieniu ...

... ja się upominam o zdjęcia ... dzisiaj jest piękna pogoda ... więc mam nadzieję że dzisiaj zobaczymy w końcu piekne zdjęcia Ramzesa ...

Posted

a ja tak tylko DODAM - bo czytaja wątek sponsorzy, że jak kasa jest przeznaczoan na bilet to jej na inny cel nie wydajemy - Jak ktos wpąlca na bilet RAMZESA do DS - te pieniądze zostana wydane wyłacznei na transport...wiec drodzy sponsorzy - nie stresujcie się - finansów niezdefraudujemy...
AImez..czy już zamawiać termin transporu?>

Daśka nie była na PA..ale dzwoniła do Pańcopstwa...
Pani jeszcze łózekczka dla Ramzeska nie ma..ale czeka....

Daśka pojedzie na PA w tyg - I hope :/

Posted

kama210 napisał(a):
yumanji upominasz się o opłatę ... ok ... zawsze masz regulowane zaraz po upomnieniu ...

... ja się upominam o zdjęcia ... dzisiaj jest piękna pogoda ... więc mam nadzieję że dzisiaj zobaczymy w końcu piekne zdjęcia Ramzesa ...

Nie sadze.zebys dzisiaj zobaczyla piekne zdjecia Ramzesa....ja wiem,ze "zyje" tylko to ,co widac w internecie...ale ja widze stado psow,ktorym trzeba posprzatac i
z ktorymi mozna w taka piekna pogode polazic po okolicy.Przedtem dlugo padalo,wiec taki sloneczny dzien to dla Nas mila odmiana.W kwestiach finansowych juz porozumialam sie z
Aimez i wszystko jest w najlepszym porzadku.Jesli sie wyrobie,to beda i zdjecia.
I prosze tego nie traktowac jako upominania sie,lecz przypomnienie.Nie ma chyba w tym nic zlego,jak sadze.Milego dnia dla wszystkich.

Posted

przepraszam że chcę zobaczyć psa który jest pod naszą opieką .... zresztą chyba nie tylko ja...
Ty masz z nim do czynienia na co dzień , my wiemy tyle że żyje , jak mówisz ....
... nie przeszkadzam więc ...
... zrobienie zwykłego zdjęcia w czasie spaceru nie wymaga zbytniego zachodu ....
szkoda ...

Posted

kama210 napisał(a):
przepraszam że chcę zobaczyć psa który jest pod naszą opieką .... zresztą chyba nie tylko ja...
Ty masz z nim do czynienia na co dzień , my wiemy tyle że żyje , jak mówisz ....
... nie przeszkadzam więc ...
... zrobienie zwykłego zdjęcia w czasie spaceru nie wymaga zbytniego zachodu ....
szkoda ...

Bylas u mnie 16 pazdziernika i wtedy jeszcze zyl.
Ja rozumiem,ze ludzie ,ktorzy placa za psy pzrebywajace u mnie,maja frajde,jak po odpaleniu kompa zobacza zdjecie swojego ulubienca.Ok.Psy maja robione zdjecia co jakis czas,ale dla
mnie nie jest to priorytet.Ja nie jestem od tego,zeby sprawiac frajde ludziom,tylko PSOM.Najpierw je karmie,poje,wyprowadzam na spacery,sprzatam boksy,podaje leki,glaszcze ,a potem
zajmuje sie rzeczami b blahymi,jak wlasnie tzrasniecie fotki.I nie mowimy tu o waznych zdjeciach,potzrebnych np do ogloszen.Teraz akurat Ramzes nie potzrebuje zdjecia do plakatu
wyborczego.Jest zadowolony,bo sie dzis wybiegal,jak glupi.
Poza tym,najlatwiej akurat jest wyprowadzic na 30 sek psa z boksu i trzasnac Mu zdjecie i mozna wykreowac wszystko.Nie zrobilam tego dzisiaj,bo nie bylo dzis akurat na to czasu.
Czekam na weta i mamy podjac decyzje ,czy usypiac psa,wokol ktorego chodze od paru godzin.Wiec,wybacz,ale dzis fotki nie bedzie.Postaram sie jutro.

Posted

Jumanji - ja nie płaciłam i wg ciebie nie powinnam sie tu odzywać, ale juz nie wytrzymuję! Tobie się za coś płaci tak? więc i za robienie zdjęć psom przebywającym u ciebie!!! Jeśli nie podoba ci się taki zakres obowiązków to przestań prowadzić taki hotel!
Dlaczego na wątkach psów w innych hotelikach są i pełne informacje o psie - nie ograniczające sie do zdania: pies żyje! łącznie ze zdjęciami???? widać sie da - tylko się nie chce!!! jak bym bardzo chciała zobaczyć psa,który je specjalistyczną karmę - bo interesuje mnie jak przytył po tej karmie za kupę kasy!!!

Posted

andzia69 napisał(a):
Jumanji - ja nie płaciłam i wg ciebie nie powinnam sie tu odzywać, ale juz nie wytrzymuję! Tobie się za coś płaci tak? więc i za robienie zdjęć psom przebywającym u ciebie!!! Jeśli nie podoba ci się taki zakres obowiązków to przestań prowadzić taki hotel!
Dlaczego na wątkach psów w innych hotelikach są i pełne informacje o psie - nie ograniczające sie do zdania: pies żyje! łącznie ze zdjęciami???? widać sie da - tylko się nie chce!!! jak bym bardzo chciała zobaczyć psa,który je specjalistyczną karmę - bo interesuje mnie jak przytył po tej karmie za kupę kasy!!!

Odklapnij sie ,ok?rozmawiam z przyszlymi wlascicielami,opowiadam o psie,jade na wizyte przedadopcyjna,dzwonia po adopcji po porady...pomagam ,jak moge...
a Ramzes nie przytyl po karmie w spektakularny sposob tak,zeby to bylo widac..to troche za krotki okres...ja widze roznice...
Poza tym ..dzis "na tapecie"byl pies z nowotworem kosci...a nie zdjecia Ramzesa..ja ustalam,co jest wazniejsze...nie podoba sie ..mozna isc gdzie indziej..
Napisalam...ja jestem od tego,zeby bylo dobrze psom,a nie ludziom....to jest moj priorytet...do jutra nie umrzesz bez zdjec...

Posted

yumanji napisał(a):
Morfologie?nie mial.Myslisz,ze powinien?rozmawialas moze ze swoim wetem?cos sugerowal?

tak...pokazywalam te wyniki badan, ktore dostalam i powiem szczerze, moja wetka byla w szoku bo wlasnie mowilam, ze chyba nie mial morfologii...Ona twierdzi, ze morfologia to podstawa i np.badanie wit B12 malo powie bez niektorych parametrow z krwi...zeby postawic diagnoze sugerowala na dzien dobry badanie krwi

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
tak...pokazywalam te wyniki badan, ktore dostalam i powiem szczerze, moja wetka byla w szoku bo wlasnie mowilam, ze chyba nie mial morfologii...Ona twierdzi, ze morfologia to podstawa i np.badanie wit B12 malo powie bez niektorych parametrow z krwi...zeby postawic diagnoze sugerowala na dzien dobry badanie krwi

Nic straconego ,mozna to zrobic z dnia na dzien...natomiast powiem tak...on oprocz chudniecia nie ma zadnych objawow..brak wymiotow,biegunki,zadnych objawow wskazujacych na anemie np
to zwawy,energiczny ,zywiolowy pies,ma apetyt,kupy w normie..
Ogladal go kilka razy dr Marczak z weterynaryjnego banku krwii w Falenicy,on pobierak krew w kier niewydoln tzrustki,oraz moj wet ..ale tak ,jak mowie,to badanie mozna zrobic prawie od reki,jest laboratorium na miejscu....
Ramzes przytyl po podawaniu tej karmy,ale zjadl jak do tej pory jeden worek...tj 12 kg,na m-c Mu to nawet nie starczylo..mysle,ze o jeszcze krotko...

Posted

Robilam Rudusiowi pelna morfologe z biochemia,ale teraz juz mi sie nie chce sprawdzac na watku...zadzwonie rano do weta i spytam,ale tutaj to nie sa jakies straszne koszty...

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
no tojak mozna z dnia na dzien to ekstra....a jaki jest koszt??
wlasnie i te braki innych objawow oprocz chudniecia mnie martwia

Nie powinny,tak mysle...on jest naprawde w swietnej formie..mam tu w sumie 18 psow,wiec porownanie mam...to nie jest chory pies..Lola z Szydlowca byla w zlej formie...
a Ramzes biega ,skacze,lata po 12 godz po podworku z moimi psami,nie kladac sie nawet na chwile,ma apetyt,jest radosny,pzrymilny...nawet,jesli mylisz o czyms niefajnym,to
nic na to nie wskazuje...ale ja jutro sie dowiem o te badania i mozna mu je zrobic...
Moj wet ma takie b zdroworozsadkowe podejscie,nie dusi,zeby robic komplet badan za duza kase bez jakis wyraznych wskazan,bo zdaje sobie sprawe,ze z kasa krucho,ale zawsze mnie
kieruje do specjalisty,kiedy uzna,ze to tzreba zrobiC.
Porozumiemy sie jutro w sprawie badan.