Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On sie konsultowal z dwojka kolegow,pokazywal te wyniki,i uwazaja ,ze chodzi o problem z wchlanianiem ,jakis klopot z jelitami.Zeby nie sklamac,dopytam jutro doladnie.Zalecenie jest
taki ,ze ma dostawac karme wet ,lekko strawna,o wys poziomie bialka.Niedobory wit B uzupelnilismy na razie ,podajac Catosal.
Wet mowil o przeroscie blony sluzowej jelita,o ile dobrze pamietam.Na razie sie odmeldowuje.

Posted

Wyslalam dzis zaliczkowo 150 zl za pobyt Ramzia za listopad.
Wplaty na chlopaka......
15.11.2010.................Tula............20 zl na transport
15.11.2010.................Agnieszka S............50 zl...........dla Ramzesa.
Bardzo serdecznie dziekujemy.....:):)

Posted

Może chłopak po prostu za mało karmy dostaje. Moja ok. 4-letnia suka, bardzo podobna do niego ma 68 w kłębie i waży 45-47 kg. Przy tej wadze wygląda w sam raz, ale jej dzienna dawka karmy to 500-600 g przy średnio 2 godzinach dziennie biegania luzem, a to jak nic wychodzi ok. 17 kg karmy miesięcznie (jest na bezzbożowej acanie). Myslę, że chłopak nie wyglada źle, bo rr powinny mieć lekko widoczne żebra.

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Ramzio........:) chudzina nasza.......
a ja tak sobie mysle, ze moze badania krwi to moglibysmy mu zrobic......

no ja tez tak mysle, ze nawet trzeba by bylo ...niewiem co z tych biochemicznych trzeba by bylo zrobic, zeby byla mozliwosc pelnej diagnostyki - jutro sie dowiem

Posted

anes38 napisał(a):
Może chłopak po prostu za mało karmy dostaje. Moja ok. 4-letnia suka, bardzo podobna do niego ma 68 w kłębie i waży 45-47 kg. Przy tej wadze wygląda w sam raz, ale jej dzienna dawka karmy to 500-600 g przy średnio 2 godzinach dziennie biegania luzem, a to jak nic wychodzi ok. 17 kg karmy miesięcznie (jest na bezzbożowej acanie). Myslę, że chłopak nie wyglada źle, bo rr powinny mieć lekko widoczne żebra.

Ramzes zjada w tej chwili prawie 800 g Hillsa dziennie.Mam natomiast owczarka,ktory ma w klebie 66 cm i jak pzrekroczy 40 kg ,to wyglada ,jak klucha i siadaja Jej tylne nogi.Mysle,ze to
osobnicza sprawa.Ramzes ewidentnie pzrytyl na tej karmie.

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
no ja tez tak mysle, ze nawet trzeba by bylo ...niewiem co z tych biochemicznych trzeba by bylo zrobic, zeby byla mozliwosc pelnej diagnostyki - jutro sie dowiem

Dowiedz sie...tak,jak pow mozna to zrobic z dnia na dzien.Rozmawialam dzis z wetem,pow,ze wg Niego nic nie wyjdzie.Od razu dodam,ze pies byl wielokrotnie odrobaczany
m.in Aniprazolem.

Posted

andzia69 napisał(a):
tak wyglądał w lipcu:

tak w sierpniu:

listopad:(

wg mnie nie wygląda nic a nic lepiej...o ile nie gorzej w porównaniu do lipca:(

Bo tak naprawde to tym Hillsem karmie moje dzieci.

Posted

Moja suńka jak do mnie przybyla wyglądala tak:

Po 6 tygodniach tak:

Dostawała 4 razy dziennie po 300 g rozmoczonej w wodzie holistycznej amerykańskiej karmy dla szczeniaków, potem weterynaryjnego Royala, bo bylo podejrzenie o niewydolność trzustki. W międzyczasie były zwalczane lamblie i tasiemce.

Posted

Na zdjęciach to huska sąsiadów-najlepsza przyjaciółka Afry do momentu, gdy ta nie zaczęła rządzić i suki ostro sie starły. Ale dam linka sąsiadce. Co prawda ma już huską i 2 koty i trochę ciasno w domu;). Wrzućcie huskiego na forum huskich.

Posted

Ramzes ma postawiona diagnoze,ma zalecenie ,co do rodzaju karmy.Zjadl na razie jeden worek.Dostaje jedzenie,ile chce,a ja wiem,ile zjadl,bo waze karme.
Poza tym...moze byloby milo,gdyby ktos dorzucil sie dziewczynom do karmy.Jesli zjada 800 g dziennie,czyli 24 kg mies,to wychodzi suma 420 zl za samo zarcie.

Posted

diagnozę miał postawiona trochę w ślepo skoro nie miał podstawowych badan...powinien miec zrobione oprocz morfologii aspat, alat, kreatynine, bialko i glukoze - wtedy można mówić o porządnej diagnozie
koszt tych badan wg tego co napisała yumanji to 90zl
na calosc nie dam rady ale 40zl mogę przesłać
czy Ktoś może dorzucić do badan Ramzeska?????

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Ja doloze reszte z bazarku bransoletkowego dla Ramzia.......
Lu_Gosiak wielkie dzieki.....:):)

ekstra!!!:):):multi:
w takim razie yumanji moglabys jutro zrobic Ramzesowi te badania??