Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tilia']moth, z tym się zgadzam, ale mogliby co jakiś czas jeszcze obniżyć cenę ;)[/quote]

To by zaraz leszekpw krzyczał, że jakość mięsa w promocyjnej partii spadła. :diabloti:

Ja sama lubię dodatki :oops: Dlatego postanowiłam robić zapas tej karmy, która akurat jest w ciekawej promocji. :evil_lol:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli nie mozesz zrozumiec mojego postu ktory napisałem jeden post wczesniej to chyba nie mam do czynienia ze zbytnia inteligencja:diabloti: skoro porownujesz jakosc obu karm na podstawie tej samej ceny nie biorac pod uwage rzeczy o ktorych mowilem chwile wczesniej.

Posted

[quote name='leszekpw']

Gdyby Acana dzis byłą sprzedawana od jednego dystrybutora tylko na całą Polske jej cena kształtowałaby sie nie 150 pare zł za large breed tylko co najwyzej 130 zł.[/quote]

Skąd taka pewność.

[quote name='leszekpw']
Wiec nie porownuj skladnikow obu karm na podstawie ceny.[/quote]

No tak, przepraszam. :oops: To przecież twoje zajęcie.

[quote name='leszekpw']
Idac twoim tropem jesli CHS bedzie kiedys sprzedawana z tylu zrodeł jak teraz Acana to juz nie bedzie kosztowac 159 zł lecz duzo wiecej,[/quote]
Jeszcze raz, skąd ta pewność. Może cena zostanie a jakośc spadnie?

[quote name='leszekpw']
Jeszcze raz Ci tluke do glowy.[/quote]

Wypraszam sobie. Tłuc to ty możesz tylko siebie.

[quote name='leszekpw']
Gdyby Acana była sprzedawana dzis tylko przez jednego dystrybutora bezposrednio od producenta jej cena bylaby nizsza.
I analogicznie gdyby CHS sprzedawało tyle zrodeł co dzis Acane, to cena bylaby wyzsza.[/quote]

I jeszcze raz... Masz szklaną kulę? Myślisz, że jak napiszesz coś 8 razy w jednym poście, to reszta uwierzy?

[quote name='leszekpw']
Wiec nie mozesz porownywac ze sa tej samej jakosci dlatego tylko, że cena jest przyblizona.[/quote]

Ale ja się od ciebie uczę. Skoro cena jest wyznacznikiem jakości, a cena Acany wskazuje na kiepską jakość to... dalej sobie daruję.

Nie wiem czy wiesz, ale to producent ustala cenę końcową, nie pośrednik. Więc twoje wywody mają się nijak.

Posted

[quote name='leszekpw']Jesli nie mozesz zrozumiec mojego postu ktory napisałem jeden post wczesniej to chyba nie mam do czynienia ze zbytnia inteligencja:diabloti: skoro porownujesz jakosc obu karm na podstawie tej samej ceny nie biorac pod uwage rzeczy o ktorych mowilem chwile wczesniej.[/quote]

Jakbys był inteligentny i popatrzył na czas wiadomości, to byś się domyślił, że nie mogłam tego przeczytać, gdyż pisałam poprzedniego posta.

Posted

Ja juz sie wypisuje z dyskusji:) skoro nie mozesz zrozumiec ze cena Acany nie oddaje jej prawdziwej wartosci, bo juz tyle zrodeł ja sprzedaje ze naliczaja marze, a gdyby byłą sprzedawana z jednego zrodla to cena bylaby duzo nizsza.

I analogicznie gdyby tyle zrodeł sprzedawało CHS co teraz Acane to cena CHS byłaby duzo wyzsza.

Wiec nie plec bredni i nie porownuj jakosci obu karm, iż sa podobnej jakosci ze wzgledu na cene. PAPA:evil_lol:

HAHAHA dobre sobie producent ustala ostateczna cene:D To skad takie roznice jesli chodzi o jedna i ta sama karme w roznych zrodlach, przykladowo Trovet RRD 15 kg w jednym miejscu 250 zł w innym 209 zł?:D

Troche ekonomii postudiuj co wpływa na ostateczna cene, bo napewno nie producent ktory ustala tylko cene nabywcza dla dystrybutora a ten moze walic sobie juz marze jaka chce.

Alem sie usmial:D NO ale ok smiech to zdrowie.

ja moge kupic acane po 150 zł a sprzedac komu innemu za 200 zł. Producent mi zabroni? NIE...bo ma zysk z tego ze kupiłem u niego.

Finito dyskusji bo nie ma to najmniejszego sensu. Pozdrawiam i zyj sobie w swoim wyimaginowanym swiecie:D

Posted

[quote name='leszekpw']
Troche ekonomii postudiuj co wpływa na ostateczna cene, bo napewno nie producent ktory ustala tylko cene nabywcza dla dystrybutora a ten moze walic sobie juz marze jaka chce.
[/quote]

Całe szczęście, że znasz się tak świetnie na wszystkim. Szkoda tylko, że tak wybiórczo. Jak dostudiujesz co może wpływac na cenę, porozmawiasz z dystrybutorami, to może wrócimy do dyskusji.

Posted

Jeszcze tak na dodatek do twojej wiadomosci, niestety dla Ciebie ale jestem po studiach ekonomicznych, toteż orientuje sie co wpływa na cene, popyt i podaz i to co napisałaś ze producent ustala ostateczna cene to jedna wielka brednia...ale ok KONIEC cicho szaaa!:)

Posted

Ja kupowałam Acanę, w czasach, gdy była sprzedawana tylko i wyłącznie przez jednego dystrybutora-importera. I cena była mniej więcej stała. Co ciekwasze, cena nie wzrosła po tym, gdy Acana pojawiła się w sklepach internetowych. Jest mniej więcej w tej samej cenie co u generalnego dystrybutora (czasem nawet tańsza, co mnie szczególnie dziwi). Jeśli chodzi o sklepy nie internetowe - ja znam jeden, który sprzedawał Acanę i też zrezygnował, bo cena detaliczna była mu narzucona przez dystrybutora. Sklep nie mógł jej ani obniżyć, ani podwyższyć. Dlatego nie opłacało im się tej karmy sprzedawać, bo ludzie woleli w tej samej cenie karmę mieć dostarczoną do domu niż samemu się na miasto pofatygować. I nie dziwię się. Sama tak robię :eviltong:

Posted

[quote name='leszekpw']Jeszcze tak na dodatek do twojej wiadomosci, niestety dla Ciebie ale jestem po studiach ekonomicznych, toteż orientuje sie co wpływa na cene, popyt i podaz i to co napisałaś ze producent ustala ostateczna cene to jedna wielka brednia...ale ok KONIEC cicho szaaa!:)[/quote]

Widać musiałeś sporo zajęć opuścić. Trzeba było na zjęcia chodzić, a nie rzucać kamieniami w szkołe. Pracowałam w tej branży, sprzedawałam karmy. Ale możesz się upierać przy swoim. Nigdzie nie napisałam, że producent ustalając cene na dany produkt nie bierze pod uwagę popytu i podaży. Mylisz pojęcia. Koniec bo zrobił się off.

Posted

[quote]I analogicznie gdyby tyle zrodeł sprzedawało CHS co teraz Acane to cena CHS byłaby duzo wyzsza.[/quote]

Jest jeszcze coś takiego jak konkurencja. Powinieneś to wiedzieć studiując ekonomię ;) Jeśli kiedyś Acana była sprzedawana tylko u jednego dystrybutora to on mógł sobie ustalić cenę - za tyle kupowaliśmy, bo innych sprzedającyh Acanę nie było. Teraz są sklepy internetowe, hurtownie. I bardzo prosty wniosek - jeśli dany sklep sprzedaje taniej to więcej ludzi kupuje właśnie tam. Każdy chce mieć jak najwięcej klientów - stąd obniżki i prezenty (nie mówie o gratisach dodawanych do karm przez producenta, tylko o tych, które dodają sprzedawcy w sklepach internetowych, Allegro).

Posted

o widze ze dyskusja nadal trwa:eviltong::eviltong:leszekpw przy swoim ,inni staraja sie cos mu wytlumaczyc - sie nie da, probowalam ;)
u mnie poki co zmienilo sie jedno - sucz robi wieksze koopy, chcociaz to moze chwilowe - ale to i tak nie jest najwazniejsze u mnie, wiec karmy nie skreslam ;) Mam nadzieje, ze siersc sie bedzie polepszac - zaczynam tez zmniejszac dawke witamin siersciowych

Guest ursa81
Posted

Coś wam zdradzę :) Cena hurtowa Acany niespecjalnie różni się od ceny hurtowej "lepszych" karm :) Tu jest pies pogrzebany - na Acanie sklepy mają niewielki narzut - (czytaj: zarobek). Daje to Wam do myślenia? :cool3: To raczej oczywiste, że Acana jest mniej polecana przez sklepy, a o dziwo tak wielu doświadczonych hodowców stosuje właśnie tę karmę i uważa ją za najlepszą. Bajka na temat słabej jakości składników jest całkiem dobrym wytłumaczeniem. Można też zasłaniać się tym, że psy od Acany zapadają na tajemnicze choroby :cool3: Tylko gdzie te konkretne przykłady?

Dlaczego sprzedawca poleci karmę za 200zł (i zarobkiem 100zł), a nie Acanę za 140zł (z zarobkiem 40zł)?
Pytanie stawiam w kosmos, niczego nie sugeruję ;)

Figa! ;) Właśnie, że sugeruję :D

Posted

napsize, ze nie amcie racji bo acana to go..o bo on proponuje lepsze karmy, ktore sa naprawde dobre;/ hahahahaha

jutro bedziemy miec acane z lososiem i ziemniaczkami:dna kolacje jzu dam psom.. mzoe wymeiszam z proformance.. nie wiem.. im sie nic nie dzieje jak im zmieniam karme z michy na miche bez stopniowego wprowadzania;p

Posted

Witam, czy ktos zwas karmi swojego psiaka Acaną Sport ?? Moja teraz Je Nutre Nugets, i w domu niemozna wytrzymać, pierdu pierdu, pierdułka dogania :crazyeye::evil_lol:

Posted

Cekin jadl sport w wakacje:D upaly nieznosne a on w wymsuzonej przezemnie przerwie w cwiczenaich i rzucaniu pilki domagal sie jeszcze rzucania pilki;/ niezmordowany byl;/

Posted

Hej, a mozesz powiedziec ile Cekin ma spaceru dziennie napisz w godzinach, i czy oprocz nich, cos cwiczycie itp. Bo niewem czy kupowac zwykłą, czy sport

Posted

cek latem biegal srednio 1-2 godz dziennie w samo poludnie;/ a wiec w najgorsze slonce.. do tego czasmai plywal.. teraz nic sie nie zmienilo z ruchem.. srednio 1=3 godz dziennie biegania z apilka i jakies cwiczenia tj posluszenstwo itp.. nic specjalnego..

Posted

mamy salmon&potato, nie smierdzi jakos okrutnie.. chyba bardziej cuchnie pro plan z lososiem.. psy zjadly pare granulek bo tyle im dalam;p zobaczymy czy mlody bedzie sie slinil tak jak na ppp

Posted

jak sie akrme powacha z pudla to smierdzi:D psy zjadly pomieszane z prof.. tego nam zostalo ze 2-3 kg;/ acana jest naprawde twarda.. w prof zeby wbilam a w acane nawet nie probwoalam jak lekko sie nie dlao jak w prof;p

Posted

Marmara pisz koniecznie jak ci sprawdza ta acana , bo u mnie adult premium niezbyt, przeczyściło mi psa, były i sporadyczne bączki, choć nie wykluczam, ze poprostu przestawilam go zbyt szybko (3 dni) z ppp salmon&rice...

Posted

U nas nie było żadnych sensacji przy przestawianiu z tym że trwało ono około tygodnia. Teraz jedziemy już na całej dawce i jest ok. Kupka na razie jak przy RC raz dziennie, z tym że jednego dnia zdarzyły się dwie ;) Mam nadzieję że na Seniorze sucz mi trochę schudnie :shake:

Guest ursa81
Posted

No kurcze... a gdzie nasz główny Dyskutant? Akurat w takim momencie się wycofał... ;)

Z Acaną trzeba uważać, tak jak z innymi holistycznymi. Dużo składników - duże prawdopodobieństwo nietolerancji, niestety. Wielu psom Acana nie pasuje ale to nie znaczy, że jest złej jakości karmą. Próbujcie, innej rady nie ma. :)

Posted

Zdecydowałam się na Acanę z łososiem :multi::multi:
Psom nowość L&R tak smakowała, dlatego więcej jadły niż Hillsa. :evil_lol:
Lamb & rice jest oki, leje na nią psom trochę oleju lnianego i słonecznikowego (jak na każdą inną) i grzywkowi pp daję dodatkowo biotynę.
Do Acany planuję dodawać karmę Orijen. Boję się dawać aż tak wysoko białkową karmę, a jednak Acana jak dla moich bardzo żywiołowych psów zawiera trochę za mało białka. Co o tym myślicie? można tak mieszać?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...