Asti Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 [URL]http://www.acana.com.pl/www/index.php?art=3&cat=17&pro=23[/URL] O co chodzi z tym dawkowaniem? Dorosły BC waży 14-20kg, mój ma teraz ponad 2 kg. Musze kupić karmę, więc szybko potrzebuję odpowiedniej informacji! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estera Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Ja bym na początek dawała ok. 600 gr. I obserwuj. jak będzie za chudł zwiększ dawkę i odwrotnie ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
asiek Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 7-8 tyg szczeniak ważacy troszke ponad 2 kg powinien dostawac ok 160g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estera Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 wq momencie kiedy będzie ważył ok. 25 kg jak bedzie dorosły? W tabeli dawkowania jest trochę inaczej... Chyba, że źle spojrzalam i tam jest waga szczeniaka, a nie dorosłego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asti Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Estera, ale wg Royal Canin powinnam dawać 200g! Więc Acana coś kręci z tą tabelą albo będzie trzeba dawać tego potwornie dużo. Nexee tego w życiu nie zje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squ Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 [B]Asti [/B]przeczytaj to co asiek napisała :razz: Dawkowanie jest ok. Dla szczyla 1-3kg 6-12 tyg. dawkowanie to 116-174g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grrrond Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Ktoś się orientuje gdzie w Warszawie można dostać Acanę normalnie w sklepie? Oczywiście im taniej tym lepiej ;) napiszcie prosze jak macie jakieś miejsce do polecenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estera Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 [quote name='Asti']Estera, ale wg Royal Canin powinnam dawać 200g! Więc Acana coś kręci z tą tabelą albo będzie trzeba dawać tego potwornie dużo. Nexee tego w życiu nie zje.[/quote]Wątpię aby Acany dawać potwornie dużo. Zauważyłam , że ze wszystkich karm jakie testowałam RC ma największą dawkę dla mojego psiuta. Acana ma dużo niższa. Dlatego źle odczytujemy tabelę, a asiek ma rację ;) 160 gr :eviltong: Link to comment Share on other sites More sharing options...
martita Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 [COLOR=green]grrrond [/COLOR][COLOR=black]acane mozesz zamowic na [URL="http://www.animalia.pl"]www.animalia.pl[/URL] a odebrac osobiscie[/COLOR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bura Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 A czy gdzieś w Rzeszowie ją dostanę w sklepie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cambel&Megi Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 [quote name='Bura']A czy gdzieś w Rzeszowie ją dostanę w sklepie??[/quote] Raczej nie... Ja widziałam tylko Acanę dla kotów, i tylko ją sprowadzają, w sklepie zoologicznym na ul. Jagiellońskiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cala2 Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Grrrond - ja jakies poł roku temu kupowałam Acanę w sklepiku zoologicznym mieszczącym sie w pawilonie w Tesco na Gorczewskiej 212/226. Mieli wtedy spory wybór rodzajów acany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chefrenek Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Na stronie Acany jest wykaz sklepów które ją sprzedają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewka i haker Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 [quote name='Chefrenek']Na stronie Acany jest wykaz sklepów które ją sprzedają.[/quote] o to dobrz musze wejsc za raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
grrrond Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Dzięki za odpowiedzi, ale jeszcze mam pytania: [B]Martita[/B], czy można po prostu pójść do siedziby Animalii na łowiecka i kupić, czy trzeba zamowić przez internet? [B]Cala2[/B], pewnie mówisz o AQUARIUSIE,a to chyba dosyć drogi sklep prawda? jak się orientujesz w cenie to proszę napisz mi mniej więcej po ile tam idzie Acana :) [B]Chefernek[/B], owszem jest rozpiska, ale dużo z tamtych sklepów jest umieszczona dosyć daleko ode mnie :shake: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnes Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 [B]grrrond[/B] a czemu nie chcesz kupic karmy w sklepie net w Warszawie ale z dostawa do domu? Chyba ze nie bierzesz opakowania 15 kg i nie chcesz placic za dowoz? albo napisz gdzie mieszkasz - dzielnica/ulica to moze cos znajde:) bo mam kontakty do niektorych fajnych sklepow:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asti Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 No to zamówiłam dla papisie Acane Puppy & Junior :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grrrond Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Agnes, właśnie cały problem w tym, że nie chcę kupować 15kg worka karmy ;) będę miała małego psa, więc 15kg czy nawet 7 wydaje mi się trochę za dużo jak na jeden raz, myślałam o kupowaniu po 3kg około, ale jak to bywa z mniejszymi paczkami - od razu drożej... zamawianie więc nie ma sensu, poza tym dla mnie to nie problem gdzieś podjechać, ale część sklepów na stronie Acany jest ode mnie daleko, po drugiej stronie Wisły i tak, że nawet nie wiem jak na taką ulicę się dostać :eviltong:. Kabaty (Aquarius w Tesco przy al.ken) są dla mnie dosyć korzystnym punktem, ale to drogi sklep... Sama mieszkam na granicy Ochoty i Mokotowa. Będę wdzięczna za wszelkie namiary ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnes Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 na kabatach wlasni widzialam acane - w tesco w tym sklepie co mowilas :) Chyba 3 kg w graniach 50 zl Z tego co patrzylam na sklepy net to niekoniecznie tak duzo ;) Moze jednak tam sie przejedz :) Oczywiscie zalezy jaki rodzaj karmy to inna cena, ja tak tylko zerknelam bo sie zdziwilam, ze w ogole maja. Ale najlepiej zadzwonic do nich zapytac o cene - zeby nie jechac na darmo. Przy malym psie to faktycznie problem z duzym worem - chociaz kolezanka kupowala Acane i trzymala w pudle - sa bardzo szczelne. Ale i pies taki co jadl wszystko i mu sie nie nudzilo. Kupowanie w animalii o tyle korzystne ze jak nawet zamowisz 3 kg to ci przywioza za 5 zl - co jest dla mnie niefajne jak zamawiam 15 kg i tez "musze" placic za dowoz - dlatego u nich nie kupuje:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bura Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 [quote name='Cambel&Megi']Raczej nie... Ja widziałam tylko Acanę dla kotów, i tylko ją sprowadzają, w sklepie zoologicznym na ul. Jagiellońskiej.[/quote] Tak na Jagiellońskiej jest kocia. Ale na spróbunek kupię na wystawie bo już wiem, że będą a potem to się zobaczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ursa81 Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Ja polecam sklep internetowy grandecane. [URL]http://www.grandecane.pl/[/URL] Bezinteresownie :) Nie mam tam żadnych konekcji ;) Niedrogo i zawsze najnowsze dostawy i długie daty przydatności. Dostawa szybka i bezpłatna (ale tylko przy karmie powyżej 4 kg :( ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grrrond Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 A do siedziby Animalii można po prostu pójść i cos kupić, czy trzeba na około - zamówic internetem i dopiero pójść? Pytanie następne: Jak odmierzyć dawkę Acany? Będę potrzebowała mniej więcej 140g dziennie Acany Puppy Small Breed, ale nie mam kubeczka - miarki :-( nie mam pojęcia jak to odmierzyć, wagi też nie mam :eviltong:, mam za to kubeczki: Bosch, Nutro Choice,Pro Plan, Gilpa, Dog Chow,Royal Canin do mini i do większych, Science Plan... można jakoś tych użyc ;)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chefrenek Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Chyba możesz też pójść i kupic. Przy zamówieniu możesz poprosić o miarkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnes Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 nie uzywalabym innych miarek - ja tak chcialam zrobic jak mialam miarki eukanuby royala i chyba boscha - tak mniej wiecej chcialam dawac Acane a to mniej wiecej oznaczaloby ze dawalabym o jakies 50 g wiecej karmy ;) A to dziennie - sporo. Ale poszlam do sklepu w Tesco do zoologika i poprosilam ladnie o miarke Acany - dali bez problemu :) A najlepiej przy zamowieniu/zakupie karmy poprosic o miarke i bez problemu daja. Albo jak ja - w jakimkolwiek sklepie gdzie maja Acane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talagia Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 [quote name='grrrond'] Pytanie następne: Jak odmierzyć dawkę Acany? Będę potrzebowała mniej więcej 140g dziennie Acany Puppy Small Breed, ale nie mam kubeczka - miarki :-( nie mam pojęcia jak to odmierzyć, wagi też nie mam :eviltong:, mam za to kubeczki: Bosch, Nutro Choice,Pro Plan, Gilpa, Dog Chow,Royal Canin do mini i do większych, Science Plan... można jakoś tych użyc ;)?[/QUOTE] Wyszło mi mniej wiecej 125g Puppy Large Breed wg miarki Hillsa ;) [QUOTE] nie uzywalabym innych miarek - ja tak chcialam zrobic jak mialam miarki eukanuby royala i chyba boscha - tak mniej wiecej chcialam dawac Acane a to mniej wiecej oznaczaloby ze dawalabym o jakies 50 g wiecej karmy A to dziennie - sporo. Ale poszlam do sklepu w Tesco do zoologika i poprosilam ladnie o miarke Acany - dali bez problemu A najlepiej przy zamowieniu/zakupie karmy poprosic o miarke i bez problemu daja. Albo jak ja - w jakimkolwiek sklepie gdzie maja Acane.[/QUOTE] Ja musze starszemu psiakowi dawac okolo 200g Hillsa na porcje i niestety miarka Science Planu tego nie obejmuje :D wiec przesypalam orginalna miarka taka ilosc jaka byc powinna i wychodzi idealnie pelny kubek Acany :evil_lol: Wiec mozna sobie ułatwić życie :evil_lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts