eria Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 http://img194.imageshack.us/img194/3381/dsc1728d.jpg pięknie Ci wyszła ta fotka!!! A w ogóle Jambi, chciałam Ci napisać, że.... śniłaś mi się całą noc :D Teraz już nie bardzo pamiętam o co tam chodziło w tym śnie, rano jeszcze trochę pamiętałam, ale nie miałam czasu by skrobnąć :) Quote
jambi Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 [quote name='Fides79']ooo jaka fajna, prawie oswojona, trzeba było brać w kieszeń i rozszerzać zwierzyniec :lol: niestety... uciekła :grins: [quote name='eria']http://img194.imageshack.us/img194/3381/dsc1728d.jpg pięknie Ci wyszła ta fotka!!! :lying: eria... takie słowa z Twoich ust... :mdleje: ale ... serio czy chcesz być miła... [quote name='eria'] A w ogóle Jambi, chciałam Ci napisać, że.... śniłaś mi się całą noc :D Teraz już nie bardzo pamiętam o co tam chodziło w tym śnie, rano jeszcze trochę pamiętałam, ale nie miałam czasu by skrobnąć :) co jest z tymi snami? malawaszka śni o pingwinach, eria o mnie... mam nadzieje, że to nie było nic nieprzyzwoitego :oops: a przypomniało mi się, że ludwie też się ostatnio śniłam... [quote name='Fides79'] miłego weekendowego wypoczynku :) Dziękuję Fides :buzi: ja Wam wszystkim również życzę miłego weekendu! :multi: Quote
malawaszka Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 hahaha a ja się śniłam ostatnio Madze100 :roflt: Quote
puchu Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 [quote name='jambi_']Witaj puchu! :multi: moje futra napewno mniej miękkie i oryginalne jak Twoje :lol: Ariuch dziękuje za komplement, acz prosi, żeby przekazać, że jest na tyle "szorstka", że pańcia męczy skubaniem ;) a o tych wyborach, to chyba coś było u Ciebie w galerii? ;) Ano było coś takiego ;) Aż mi się cieplej zrobiło jak sobie oglądałam zdjęcia :) Quote
eria Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Serio, Jambi, kompozycyjnie mi się bardzo podoba :) ! Quote
ariss Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 niezła lista, każdy ma swoją;) ja też mam:) malawaszka napisał(a):a ja mam na pierwszym miejscu olbrzyma czarno-srebrnego :cry: aaaa i królestwo za takiego psa :cry: niech mi ktoś wyhoduje :grins: olbrzymy cz-sr są super:loveu:, ciekawe jakby średniak wyglądał:hmmmm: w ogóle i u olbrzymów i u średniaków powinny być dopuszczane takie umaszczenia jak u miników!!!! no bo niby dlaczego nie? Motyl cytowany przez erie rewelacja!!!!!! Quote
Fides79 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 dzieńdoberek :lol: jak tam po weekendzie? co do listy ja też mam, baaardzoooo ooobszeeerrrrnną :cool3: a umaszczenie u średniaków i olbrzymów jak najbardziej powinno byś takie samo jak u mini Quote
AnkaG Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Ja też jestem za jednakowym umaszczeniem u wszystkich wiekości sznupów. Sama mam czarno -srebrne i myślę, że fajnie by wyglądął taki olbrzymek :) Quote
jambi Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Co do kolorów u olbrzymów i średniaków - ja osobiście wyznaję zasadę - jeśli takie się rodzą powinny być uznane! I w zasadzie nie dotyczy to tylko sznaucerów, w wielu rasach występują kolory, które są nieuznawane, kto mi powie, co się dzieje z takimi szczeniakami? A długość sierści? jeśli od wielu lat, w miotach rodzą się psy o różnej długości sierści to dlaczego jeden typ jest uznawany a inny to kundel? (wiadomo, że pije do Owczarków Niemieckich) ... to jest wierzchołek góry lodowej, o tych "uznawanych i nieuznawanych" elementach mogę długo... znane mi są również historie usypiania szczeniąt bo nie taki kolor, sprzedawania bez metryki, żeby nie było, że w takiej hodowli urodziło się "coś takiego"... tylko po co? ech.... to dla rozluźnienia - troche lata... no, właściwie już jesieni, słonecznej :) Quote
jambi Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 a żeby nie było że ja ostatnio tylko o roślinkach - Moje bardzo grzeczne, doskonale wychowane psy, które wcale nie żebrzą... :grins: Quote
Tekla64 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 witam sie bom tu po raz pierwszy i jesli moge to nie ostatni. czy mnie sie dobrze widzi ze Aron ma lekko rudawa brode???? to moja Tekla nie jest w tej rudziejacej facjacie sama?! wszystkiego na raz nie nadrobie ale poczatek bardzo mi sie podoba i bede parla naprzod. Quote
Fides79 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 oooo jakie apetyczne gruszeczki mmmmniammm :p a pieski świetne, Aron jak się ułożył, wyrównał się z dziewczynami :loveu: pozdrawiamy Was serdecznie z chorym Felutkiem ;) Quote
jambi Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Witam Tekla! :multi: Tekla64 napisał(a):witam sie bom tu po raz pierwszy i jesli moge to nie ostatni. mam taką nadzieję ;) Tekla64 napisał(a):czy mnie sie dobrze widzi ze Aron ma lekko rudawa brode???? to moja Tekla nie jest w tej rudziejacej facjacie sama?! nie tyle brode co wąsidła :p , a intensywność zredzienia jest proporcjonalna do ilości wody i słońca :) im więcej zażywa kąpieli w słońcu tym więcej partii ma zrudziałych - bywało, że nie tylko wąsy, brodzie, ale i łapy - zwłaszcza przednie mnie się wydaje, że one, te czarne maja tak w większości ;) Tekla64 napisał(a): wszystkiego na raz nie nadrobie ale poczatek bardzo mi sie podoba i bede parla naprzod. to tak jak ja u Ciebie :lol: zapraszam! Quote
jambi Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Fides79 napisał(a):oooo jakie apetyczne gruszeczki mmmmniammm :p a pieski świetne, Aron jak się ułożył, wyrównał się z dziewczynami :loveu: pozdrawiamy Was serdecznie z chorym Felutkiem ;) one tylko tak apetycznie wyglądają - gruszeczki znaczy :evil_lol: w rzeczywistości stanowią wyzwanie dla uzębienia - z racji swojej twardości ;) a co do piesów - one zawsze tak trzymają jeden poziom, i to nie ze względu na to, że Aron jest gentelmenem i się nie wywyższa, tylko im bliżej podłogi tym większa szansa :evil_lol: Pozdrów Felutka! ucałuj, wygłaskaj i opiekuj sie nim, czytałam w galerii Arii, że Felutek złapał zapalenie gardła co to wirusowo szaleje po Łodzi :roll: Quote
Fides79 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 jambi_ napisał(a):nie tyle brode co wąsidła :p , a intensywność zredzienia jest proporcjonalna do ilości wody i słońca :) im więcej zażywa kąpieli w słońcu tym więcej partii ma zrudziałych - bywało, że nie tylko wąsy, brodzie, ale i łapy - zwłaszcza przednie mnie się wydaje, że one, te czarne maja tak w większości ;) oj mają,mają, mój Gamoniek tez tak ma, zresztą on jest ostatnio mocno wielokolorowy ha ha ha a przednie łapy rudzieją bo Model potrafi sobie je osikać :roflt::roflt:chociaż od łażenia po wodzie lub mokrej trawce też zmieniają barwy Quote
Fides79 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 jambi_ napisał(a):one tylko tak apetycznie wyglądają - gruszeczki znaczy :evil_lol: w rzeczywistości stanowią wyzwanie dla uzębienia - z racji swojej twardości ;) Pozdrów Felutka! ucałuj, wygłaskaj i opiekuj sie nim, czytałam w galerii Arii, że Felutek złapał zapalenie gardła co to wirusowo szaleje po Łodzi :roll: ech jak takie twarde, to nie na moje ząbki :shake: Jestesmy już po wizycie u weta, mamy "zapalenie górnych dróg oddechowych", zapłaciliśmy za dwa zastrzyki 40 zł :mdleje: i ponowna wizyta w czwartek :roll: Quote
puchu Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 http://img52.imageshack.us/i/p1020982y.jpg/ Znajomy widok ;) Świetny duet stanowił Ariuch z gościnnie występującym westem ;) Quote
Tekla64 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 PROPONUJE ZROBIC NALEWECZKE Z TYCH GRUSZECZEK [ OWOCE TYZ BEDA DO SKONSUMOWANIA SAMODZIELNIE LUB DO CIAST] do tej pory nie wszytkie sie przyznawaly do tego ze ichnie tyz rudzieja ale ja Tekle i tak kocham mimo ze teraz to nawet zaczyna sie trzykolorowa robic bo siwieje do tego. zazdroszcze owocow bo mnie wszystko susza zabrala , kociska moje sa permametnie ganiane nie koniecznie w celach zlapaniowych , taki rytual se wypracowaly jedne gonia inne uciekaja a w kondycji sa wszystkie hihihi i co robic jest, za to cudze sa juz inaczej traktowane ,a zaluje ze juz nie mam takiego kota jak Hubert , kot co to nie bal sie zadnego psa i znal swoja wartosc a i wiedzial ze z psami mozna sie calkiem fajnie dogadac i wiele skorzystac. Quote
filodendron Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Moja mam z takich gruszeczek robiła cuda w occie - takie do mięsa - pychota, mniam. Właśnie twarde były do tego idealne :) Ale fajne foty. Nie mam sznupka, tylko pundlucha-pseudziucha - rudzieje na gębie, ale jemu można to zgolić :D Quote
jambi Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Fides79 napisał(a): Jestesmy już po wizycie u weta, mamy "zapalenie górnych dróg oddechowych", zapłaciliśmy za dwa zastrzyki 40 zł :mdleje: i ponowna wizyta w czwartek :roll: no to zdrówka! :kciuki:a jak dzisiaj? lepiej już? puchu napisał(a): Znajomy widok ;) ja myślę, że co by nie mówić, każdy właściciel psa zna ten widok ;) ale ciekawa rzecz, ja siedziałam dokładnie w tym miejscu, z którego było zrobione to zdjęcie i też zajadałam, ale do mnie moje psy zawsze siedza w takiej sytuacji zadnią częścią, a gdy sama jem to nawet nie ruszają tyłków żeby mi "potowarzyszyć" :p ... za to przy moim tacie (jak na zdjęciu), moim dziecku (któremu non-stop coś "przypadkiem" wypada z rączek), czy mistrzuniu w tej materii - mojej mamie (która przecież NIGDY psów przy stole nie karmi) żebractwo odchodzi na całego... choć właściwie to nie żebractwo bo bez nachalności, one po prostu czekają i patrzą, patrzą, patrzą.... hipnotyzują tą rękę, trzymającą kawałek czegoś do jedzenia... :roll: Tekla64 napisał(a): do tej pory nie wszytkie sie przyznawaly do tego ze ichnie tyz rudzieja ba, ja znam takie co sie nie przyznają że same "rudzieją" i mimo wieku utrzymują, że ta głębia koloru to naturalne... :evil_lol: filodendron napisał(a):Moja mam z takich gruszeczek robiła cuda w occie - takie do mięsa - pychota, mniam. Właśnie twarde były do tego idealne :) no i właśnie takie będą - w occie bo ja osobiście, za wszelkie przetwory w occie dam się pokroić, a już za śliweczki w occie to nawet na małe kawałeczki :lol: Quote
Blisss Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 żebractwo co to go nie ma - przepiękne :cool3: a czy te gruchy to nie są przypadkiem te co muszą poleżeć ze 2 tygodnie? Bo to najpyszniejsze gruchy na świecie są jak odleżą swoje :loveu: może wypróbuj na kilku sztukach bo jeśli to ta odmiana to mniam! Quote
jambi Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 A dzisiaj spotkałam się na forum z takim oto stwierdzeniem: "według mnie wiezienie kota w mieszkaniu i kazaniu mu s***ać do kuwety to sadyzm" Trzeba przyznać, że co prawda nigdy nie wydawało mi się, że "więzię" koty ale co jak co - u mnie koty srają bezpośrednio do kuwety (no, czasem obok), i trzymam je ewidentnie w mieszkaniu, co zgodnie z tym stwierdzeniem czyni ze mnie sadystę...:diabloti: Cóż wydawało mi się, że sadyzm objawia się w nieco inny sposób, ale widać się myliłam. Dzięki jednak osobie, która wyraziła powyższa opinię, klapki spadły mi z oczu i wyszło szydło z worka. :cool3: Zatem musze chyba powaznie pomyśleć nad uwolnieniem moich kotów, nad zerwaniem okowów z ich biednych łap, nad wyrwaniem ich z tego bezdusznego więzienia, z rąk oprawcy takiego jak ja... No więc - komu kotka? komu? tylko do domu z ogrodem - dużym - żeby była swoboda, ze stałym dostępem do świeżego powietrza no i bezsprzecznie z możliwością swobodnego załatwiania potrzeb fizjologicznych. Zwolennicy kuwet proszę nie dzwonić! :diabloti: To żart oczywiście... ale coś w tym jest, tyle, że to nie do końca tak. Wszystkie moje koty nie były wynikiem kaprysu, Michał - znaleziony na ulicy przemoknięty, Remi-Kici - kociak z Fundacji siedzący w klatce, po zabraniu z ulicy osieroconego miotu, Titou - kociak z działek... czy to, że mieszkam w mieszkaniu na 2 piętrze a moje koty załatwiają się do kuwety oznacza, że powinnam się odwrócić, przejść na drugą stronę ulicy albo zwyczajnie "olać" ? To pytanie retoryczne. :p I oczywiście, każdy może mieć swoje zdanie. :p a ja... jestem sadystką.:roll: jestem sadystką..:eviltong: jestem sadystką...:evil_lol: Quote
Tekla64 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 no widzisz to nie jestes sama co to sie wlasnie czegos o sobie dowiedziala , ja sie okazalam nieodpowiedzilanym czlowiekiem pozwalajacym sie mnozyc kotom jak chca i byle jak, rodzic i sie wychowywac w bog wi jakich warunkach, schorowane i bidne skazanych na marny i krotki los - kotow wiejskich. ale ja wlasnie mam teraz wiejskie koty , czesc na poldzikich bywalo [teraz juz nie bo wyginely] i tych kotow nie da sie przerobic na mieszkaniowe choc i one potrafia z kuwety korzystac to stanowczo wola dwor , i nic sie nie da zrobic ze potrafia lazic po calej wsi i to nie tylko mojej, po plach, lasach i bog wi gdzie , wracaja jak moga gdy im sie zachce a ja sie ciesze ze wracaja, zadnego kota nie wyrzucilam, zadnego nie zaglodzilam i nie zostawilam bez weterynaryjnej opieki. ale moje koty zyja jak one chca , chca ze mna, to zyja ze mna ,chca sprobowac innych mozliwosci to ich sprawa. choc dosc dlugo mialam koty w mieszkaniu i wlasnie Frytz po 5 latach na 4pietrze potrzebowal tylko 3 mies by sie przestawic na takiego wiejskiego kota [co to byl wymarzony dla mnie , tyn sie trzymal naszego terenu ale niestety go ustrzelili z wiatrowki na wlasnym podworku bo byl rudy i sral na cudzy trawnik] ale widzialam jaki byl szczesliwy moc prowadzic takie wlasnie zycie po tym miejskim, co nie znaczy ze jakbysmy sie na wies nie wyprowadzili to tak samo nie bylby szczesliwy dalej na tym 4 pietrze. moje zdanie jest takie' kazdemu takiego kota jakiego chce i tyla ila jest w stanie utrzymac ez mozna sie z tym zdaniem nie zgadzac Quote
zerduszko Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Między bogiem a prawdą... ja tam się czuję więziona w tym ciasnym mieszkaniu, więc mam nadzieję, że ten sadysta co mnie uwięził zlituje się i uwolni mnie, psy me oraz! przyszłe koty :( Zbladłam serio :D A myślałam, że to ja mam skrzywione poglądy dot. zwierzakowej wolności ;) Quote
Tekla64 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 to kocie w klace cudne jest bo moje ulubione trzykolorowe zapomnialam dodac poprzednio :oops: Quote
Recommended Posts