jambi Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 ariss napisał(a):dlaczego ja tu dopiero teraz trafiłam:crazyeye: no nic, trzeba nadrobić stracony czas;) Witam się serdecznie:lol: dlaczego? pojęcia nie mam, ale jak mówią "lepiej późno niż wcale" :cool3: ... co do nadrabiania - było takie coś kiedyś (nie moge sobie teraz przypomnieć film to czy książka :hmmmm: ) "w poszukiwaniu straconego czasu" :p Witam Cię serdecznie! i zapraszam! :multi: ... a ja Cię znaaam! na Polach bywasz, z Gassirą cudną średniaczką i masz na imie... Ewa? ;) Quote
ariss Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 jambi_ napisał(a):dlaczego? pojęcia nie mam, ale jak mówią "lepiej późno niż wcale" :cool3: ... co do nadrabiania - było takie coś kiedyś (nie moge sobie teraz przypomnieć film to czy książka :hmmmm: ) "w poszukiwaniu straconego czasu" :p Witam Cię serdecznie! i zapraszam! :multi: ... a ja Cię znaaam! na Polach bywasz, z Gassirą cudną średniaczką i masz na imie... Ewa? ;) tak:crazyeye: o kurcze, czy ja mam daleko posuniętą sklerozę?:oops: czy ta znajomość do dziś była tylko jednostronna? sto lat już tam nie byłam:-( ale wszystko jest do nadrobienia:cool3: Quote
zerduszko Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 jambi_ napisał(a):mówisz o kradzieży? z ręką na sercu - ino raz! :p a wogóle - Witaj!!! Ułaskawili Cię??? Nie, ogólnie o "jestem grzecznym pieskiem, nie interesują mnie TE CUDNE pokusy" i nagle bzzzzum, nawiewka do czegoś co pół h wcześniej mijał :mad: Moje bydle jest miszczuniem w tym temacie ;) Jakie ułaskawili, musiałam odsiedzieć <cicho> swoje ku uciesze mojego małszonka :angryy: Ale Was podglądywałam :p Ps. Jak nauczyłaś "nie wolno" :eviltong: Liz puszcza w myślach na samo mojespojrznie, ale bez dozoru... pewnie by pochłonęła :razz: A Kluch, no Kluch będzie walczył do ostatniego włosa na głowie :angryy: Jedyne co to udało mi się nauczyć wracania do domu na smyczy ze zdobyczą i wymiana na "co sobie piesek chce zjeść z lodówki" :lol: Quote
jambi Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 ariss napisał(a):tak:crazyeye: o kurcze, czy ja mam daleko posuniętą sklerozę?:oops: czy ta znajomość do dziś była tylko jednostronna? sto lat już tam nie byłam:-( ale wszystko jest do nadrobienia:cool3: a skąd! jaka tam jednostronna! może tylko - sporadyczna ;) o skleroze w tym wieku Cię nie posądzam...:cool3: pogrzeb troche w pamięci, może się uda... Gassira była wtedy jeszcze szczylem więc było to już ładny kawał czasu temu... no chyba, że jednak moje stadko nie zapisało się w Twojej pamięci...:shake: ale - jak mówisz - wszystko jest do nadrobienia :p zerduszko napisał(a):Nie, ogólnie o "jestem grzecznym pieskiem, nie interesują mnie TE CUDNE pokusy" i nagle bzzzzum, nawiewka do czegoś co pół h wcześniej mijał :mad: Moje bydle jest miszczuniem w tym temacie ;) Ps. Jak nauczyłaś "nie wolno" :eviltong: Liz puszcza w myślach na samo mojespojrznie, ale bez dozoru... pewnie by pochłonęła :razz: A Kluch, no Kluch będzie walczył do ostatniego włosa na głowie :angryy: Jedyne co to udało mi się nauczyć wracania do domu na smyczy ze zdobyczą i wymiana na "co sobie piesek chce zjeść z lodówki" :lol: nie, no nawiewka się zdarzała, ale później to już ja reagowałam szybciej, a i w główkach się bardziej poukładało :eviltong:... zresztą jak ja się wydrę to klękajcie narody!:razz: a "nie wolno" było koniecznością, zresztą ja uważam, że najważniejsze komendy dla psa to "PUŚĆ!" i "STÓJ!" - obie mogą uratować psu życie - reszty może nie umieć :p a jak nauczyłam :hmmmm: bo ja wiem :niewiem: talent mam :razz: A tak sobie myślę, że dawno nie było nic o kotkach. Ale co tu pisać o kotkach, jak one nudne życie prowadzą; mała dziczyzna Titou dzika jak zawsze, na kolanka nie, na rączki nie, tylko w nocy spacery po naszych plecach urządza, za to Kotosław Remi - przytulak pierwszej klasy... na kolanka tak, na rączki tak, i w nocy śpi na mojej głowie... pomyślałam zatem, że skoro życie nie przynosi mi tematu w kwestii "koty" zaprezentuję Wam fragment mojej twórczości, stworzony onegdaj, podczas sesji, gdy mózg zaczynał mi z lekka parować i oddałam się obserwacjom otaczającego świata... siedzi kot na parapecie, dupskiem nam kaktusa gniecie co tak siedzi? czy nie czuje, że go kaktus w dupsko kłuje? dalej nie pamiętam... mam to gdzieś zapisane ;) Quote
Blisss Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 historyki przednie :D a co do tarzania ... znam ten bol - moj oneczek wytarzal sie rowniez - z tym ze w kocie - swierzo rozjechanym ... cudnie bylo z nim paradowac przez osiedle :shake: sasiadki myslaly ze on kogos zamordowal ... mialo to tez dobre strony bo potem przez jakis czas tylko niestety schodzily nam z drogi :diabloti: Quote
Saththa Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 jambi_ napisał(a): [COLOR=red]dam Ci radę: MUSISZ nauczyć go, że nie wolno! Aron kiedyś zjadł coś co mu w zęby wpadło... pisałam o tym, mało go wtedy nie straciłam... Bedzie! musze tylko wene złapać ;) Z własnej woli nie oddaje, muszę ręką wyjąć i chociaż to jest dobre, że pozwala mniej lub bardziej ale pozwala heh. Nie mam pojęcia jak sie zabrać do tego, żeby zawsze oddawał. To cię cieszę i proszę Wena atakuj :) Quote
zerduszko Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 jambi_ napisał(a):nie, no nawiewka się zdarzała, ale później to już ja reagowałam szybciej, a i w główkach się bardziej poukładało :eviltong:... zresztą jak ja się wydrę to klękajcie narody!:razz: Mordę rozdartą mam, ale to chyba nie to chodzi ;) jambi_ napisał(a):a "nie wolno" było koniecznością, zresztą ja uważam, że najważniejsze komendy dla psa to "PUŚĆ!" i "STÓJ!" - obie mogą uratować psu życie - reszty może nie umieć :p a jak nauczyłam :hmmmm: bo ja wiem :niewiem: talent mam :razz: Moja Klucha umie wchodzić tylnymi łapkami na ścianę, nie przydatne, ale za to do nauczenia w przeciwieństwie do Stój :eviltong: Podziel się talentem :razz: Twój kot to jakiś masochista? :evil_lol: Quote
Fides79 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 ludwa napisał(a):No...ja nie wiem czy owi spożywający podzieliliby zdanie o profilaktyce. Na pewno za to oskarżyliby o kradzież. A to już jest karalne;) i co wtedy? Jambi by musiała paczki słąć za kratki;) eee tam, kradzież kurczaka to nie przestępstwo, tylko wykroczenie, chyba że owi panowie wycenili by ukradzioną zakąskę na więcej niż 250 zł, a pewnie kosztowała nie więcej niż 30 zł, więc to była by mała szkodliwość czynu i sąd Grodzki penie by wydał jedynie karę grzywny i upomnienie czy też pouczenie :fadein::grin: ale on był wtedy nieletni!! najwyżej dostał by kuratora ;) nie wydaje mi się ;) ee ja wiem? myślisz, że to zajście oduczyło ich od biesiadowania pod chmurką? nie sądzę aby ich Aron oduczył spożywania, jednak zadziałał w opisany sposób, żebyś nie musiała takich panów oglądać na przyszłość, co się okazało skuteczne, bo juz z nim nie chodzisz na spacery w miejsce ów zdarzenia :grin: Quote
Fides79 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 siedzi kot na parapecie, dupskiem nam kaktusa gniecie co tak siedzi? czy nie czuje, że go kaktus w dupsko kłuje? :roflt::roflt::roflt::turn-l::turn-l: nie wytrzymam :turn-l::turn-l: twórczośc pierwsza klasa proszę o całośc tego pięknego poematu :modla: czy powstał on na skutek wydarzeń autentycznych?? Quote
jambi Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Fides79 napisał(a)::roflt::roflt::roflt::turn-l::turn-l: nie wytrzymam :turn-l::turn-l: twórczośc pierwsza klasa proszę o całośc tego pięknego poematu :modla: czy powstał on na skutek wydarzeń autentycznych?? ależ oczywiście!:p toż napisałam wyżej, że zrobiłam sobie przerwę na odparowanie mózgu i oddałam się obserwacjom otaczającego świata, akurat wzrok mój padł na parapet naprzeciwko, na którym wylegiwał się kot (tam jest grzejnik pod spodem, a parapet kamienny) i tyłkiem prawie przewrócił kaktusa, nawet zawołałam wtedy do mamy "kot idiota kaktusa gniecie" a moja mama: "gdzie?! jak?!" no więc ja: "dupskiem, na parapecie" i tak mi się rymnęło, a dalej to już poszło ;) dobra, odszukam i wpisze całość :grins: zerduszko, pytałaś czy to masochista... tak :evil_lol: autentyczny i najprawdziwszy... ale jego już nie ma, to był kot Michał Quote
jambi Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Blisss napisał(a):a co do tarzania ... znam ten bol - moj oneczek wytarzal sie rowniez - z tym ze w kocie - swierzo rozjechanym ... cudnie bylo z nim paradowac przez osiedle :shake:sasiadki myslaly ze on kogos zamordowal ... no to rozumiesz co czułam... :roll: Saththa napisał(a):Z własnej woli nie oddaje, muszę ręką wyjąć i chociaż to jest dobre, że pozwala mniej lub bardziej ale pozwala heh. Nie mam pojęcia jak sie zabrać do tego, żeby zawsze oddawał. Spróbuj mu zaproponować wymianę - tzn. to, co dostaje od Ciebie, ale musi to byc coś atrakcyjnego. Jeśli widzisz, że łapie coś z ziemi, ostro i stanowczo zareaguj np. komendą "FE!" - krótka, treściwa i zwykle działa, ale stanowczo nie "ojeeej, feeee" zwykłe krótkie "FE!", jeśli odpuści pochwal koniecznie i daj mu smakołyk z ręki. a tak przy okazji - czy ktoś wie jak się wrzuca filmiki? w sensie, żebym potem mogła je tu pokazać? znalazłam kilka filmików z moimi koondlami, jest szansa, żeby choć raz Mia się ukazała... Quote
Blisss Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 jambi_ napisał(a):no to rozumiesz co czułam... :roll: a tak przy okazji - czy ktoś wie jak się wrzuca filmiki? w sensie, żebym potem mogła je tu pokazać? znalazłam kilka filmików z moimi koondlami, jest szansa, żeby choć raz Mia się ukazała... rozumiem calkowicie :p a film to ja wrzucam na wrzute i daje linka :) dziewczyny wrzucaja na YouTube i tez zamieszczaja wrzucaj filmy, wrzucaj :loveu: Quote
jambi Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Dawno nie było żadnych zdjęć... a że ostatnio dużo było o Aronie, oto i on: (należy oglądać z podkładem muzycznym*...) Jestem przystojny, ja to wieem! :razz: i z profiiiilu to widać oł jeeeeee! jestem przystojny, jestem przystojny fotoszop nie dla mnie bo jestem przystojnyyyyy.... ...... ja to wieeeeeeeeeeemm! (* na melodię: We are the champions Queen :evil_lol: ) Quote
Fides79 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Aron powinien śpiewać tak: "Jestem bombastick. Jestem nastick. Jestem fantastic. Jestem sam plastik. Wyrywam chwasty, to znaczy laski. Uśmiech mam - to po mamie masz. Nogi, wzrok - to po mamie masz. Zębów błysk - to po mamie masz. Piękny krok - a to po mnie masz. Przystojny jestem i trudno mi z tym, bo niespokojny mam życia rytm. Każda dziewczyna chce poznać mnie, a przecież za krótka noc na to i za krótki dzień. ..." Quote
zerduszko Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 jambi_ napisał(a):Spróbuj mu zaproponować wymianę - tzn. to, co dostaje od Ciebie, ale musi to byc coś atrakcyjnego. Jeśli widzisz, że łapie coś z ziemi, ostro i stanowczo zareaguj np. komendą "FE!" - krótka, treściwa i zwykle działa, ale stanowczo nie "ojeeej, feeee" zwykłe krótkie "FE!", jeśli odpuści pochwal koniecznie i daj mu smakołyk z ręki. A jeśli po gromkim FE pies umiera ze śmiechu :razz: Ps. Ostatnio mi psiur wielki rozdarł spodnie kolczatką, także sprzeciwiam się nosić tego ustrojstwa na opak :p Ale model jaką ma grziwę rozwianą :loveu: Quote
jambi Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 joł! jeee! yes! yes! yes! :ylsuper: taaak Fides, zwłaszcza ten fragment: Przystojny jestem i trudno mi z tym, bo niespokojny mam życia rytm. pasuje jak ulał :evil_lol: gorzej z tymi "laskami"... mogłyby przeżyć zawód... boć to kastrat :roflt: a propos zębów... zęby Arona to jednocześnie jego duma i porażka w jednym. Duma bo w tym wieku są wszystkie i biaaałe - weci oceniaja go po zębach na 5 - 6 lat :roflt: ale... właśnie... czy ktoś zauważył, że coś tu nie teges? zerduszko - ta kolczatka, asekuracyjnie, w czasie zabaw z psami zawsze zdejmowana. Moje psy NIE ŚMIĄ śmiać się po gromkim "FE" :diabloti: Quote
ariss Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 jambi_ napisał(a):a skąd! jaka tam jednostronna! może tylko - sporadyczna ;) o skleroze w tym wieku Cię nie posądzam...:cool3: pogrzeb troche w pamięci, może się uda... Gassira była wtedy jeszcze szczylem więc było to już ładny kawał czasu temu... no chyba, że jednak moje stadko nie zapisało się w Twojej pamięci...:shake: ale - jak mówisz - wszystko jest do nadrobienia :p jest tylko jedno wytłumaczenie;) zbyt rzadko musiałaś się tam pojawiać:eviltong::diabloti: Quote
malawaszka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 ale fajne portrety :loveu: a co jest nie teges z zębami? Quote
jambi Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 ariss napisał(a):jest tylko jedno wytłumaczenie;) zbyt rzadko musiałaś się tam pojawiać:eviltong::diabloti: jaaaa?:crazyeye: kochana! przez całe studia bywałam na Polach codziennie! okrągły rok - słońce czy deszcz, lato czy zima... musowo!:p malawaszka napisał(a):ale fajne portrety :loveu: a co jest nie teges z zębami? oj Wasia Wasia... przyjrzyj się :eviltong: Quote
zerduszko Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 jambi_ napisał(a):a propos zębów... zęby Arona to jednocześnie jego duma i porażka w jednym. Duma bo w tym wieku są wszystkie i biaaałe - weci oceniaja go po zębach na 5 - 6 lat :roflt: ale... właśnie... czy ktoś zauważył, że coś tu nie teges? Cos za luźno... brakuje jednego z przodu? jambi_ napisał(a):zerduszko - ta kolczatka, asekuracyjnie, w czasie zabaw z psami zawsze zdejmowana. A z zerduszkami?? :lol!: jambi_ napisał(a):Moje psy NIE ŚMIĄ śmiać się po gromkim "FE" :diabloti: Cieniarze :eviltong: Quote
ariss Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 jambi_ napisał(a):jaaaa?:crazyeye: kochana! przez całe studia bywałam na Polach codziennie! okrągły rok - słońce czy deszcz, lato czy zima... musowo!:p ja tam też bywałam swojego czasu codziennie, a w głowie pustka....:( proszę nie czepiać się zęboli przystojniaka:eviltong: Quote
jambi Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 malawaszka napisał(a):że jest 5 między kłami? :hmmmm: noooo... a ile pies ma siekaczy? :cool3: a ile powienien mieć sznaucer? :razz: ech.... pomijając wszystko inne, na zawsze zamkło to drogie do ewentualnej kariery.... :roflt: zerduszko napisał(a):Cos za luźno... brakuje jednego z przodu? nie brakuje - nigdy go nie było :eviltong: A z zerduszkami?? :lol!: tyż :p Cieniarze :eviltong: :hmmmm: ale w sensie, że chodza za mną jak cień? ariss napisał(a):ja tam też bywałam swojego czasu codziennie, a w głowie pustka....:( proszę nie czepiać się zęboli przystojniaka:eviltong: ta pustka... no to ja nie wiem... widocznie faktycznie nie stanowiliśmy nic szczególnego do zapamiętania :eviltong: ja się nie czepiam - to inni się czepiali, ja go kocham takiego jaki jest :loveu: Quote
Fides79 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 gorzej z tymi "laskami"... mogłyby przeżyć zawód... boć to kastrat :roflt: ee tam, Ty zaraz nie wiadomo o czym myślisz :evil_lol: a podrywać zgrabne suczki przecież może i je oczarowywać swoją rozwianą grzywą tylko się nie będzie mógł rozmnożyć, a to już całkiem co innego :cool3: Quote
jambi Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 o co to to nie :nono: Aron kocha tylko Balbine :p znalazłam wierszyk o Kocie ;) Siedzi kot na parapecie dupskiem nam kaktusa gniecie, co tak siedzi? czy nie czuje? że go kaktus w dupsko kłuje? zaraz zaśnie, oczy mróży dobrze kotu to nie wróży! Już doniczka się przechyla, do wypadku tylko chwila! we śnie kotek się przeciągnął, nagle łbem w doniczkę rąbnął kaktus, który stał w donicy utkwił kotu w potylicy, wrzask podnosi kocur wielki, w głowie tkwią mu już igiełki, igły w nosie, igły w uchu igły nawet ma na brzuchu grzbiet, ogonek, cztery łapki - widok to niezwykle rzadki gdy kot się zamienia w jeża, owszem, czasem się najeża lecz to zwykle metafora! Trudno, trzeba do doktora... a teraz czekam na słowa krytyki, pukanie się w czoło i dziwne usmieszki :eviltong: (oczywiście, tylko te pierwsze wersy są w oparciu o rzeczywistość, cała reszta to efekt mojej wybujałej wyobraźni) Quote
Recommended Posts