Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie ma NIC
Nie ma ogłoszeń, DT ani perspektyw na DS :(

Dobrze, że ma chociaż imię :) AMELKA! Trzymaj się kochana! Wiem, że dziewczyny Cię nie zostawią!

• Replies 712
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taki na szybko tekst do ogłoszeń,trzeba tylko podać jakiś kontakt,można tez dopisać,że szukamy choćby DT:

Nazywam się Amelka, mam niespełna 3 miesiące i tylko 3 łapki.
Taka się już urodziłam.
Moim domem jest schronisko w którym jestem wyrzutkiem, bo brakuje mi jednej łapki.
Zapewne gdybym była człowiekiem byłabym wytykana palcami i wyśmiewana.
Tak bardzo chcę się bawić z innymi pieskami, ale inne szczenięta dokuczają mi, podgryzają, ponieważ jestem tą inną, GORSZĄ.
Czy mam być skazana na odrzucenie do końca życia?Przecież ja sobie tak świetnie radzę bez tej jednej łapki!
Czy los się kiedyś do mnie uśmiechnie?Czy dostanę szansę na to aby pokazać,że brak łapki nie przeszkadza mi w normalnym życiu?Ja też potrafię kochać!Brak łapki nie oznacza braku serca!
Pytanie jest tylko jedno-czy znajdę człowieka dla którego będę przyjaciółką,a nie kalekim stworem?
Nie skreślaj mnie,daj mi szansę na lepsze życie!

Posted

diana79 napisał(a):
są może zbierane deklaracje na DT?

Diana, jeszcze nie. Liczymy na to, że ktoś się nad maleńką zlituje i przygarnie kruszynkę na bezpłatny :(

Ale jak jesteś chętna to oczywiście Amelka przyjmie każdą złotówkę.

Avilla bardzo ładny tekst :)
Obowiązkowo trzeba dopisać o domu Tymczasowym.

Posted

ja niestety nie mogę pomóc finansowo, no może 10zł miesięcznie dam radę :-) pomyślałam, że płatny DT szybciej się może znaleźć i może warto zacząć zbierać deklaracje, wtedy przy rozsyłaniu wątku od razu można prosić o deklaracje co sądzicie?

Posted

diana79 napisał(a):
ja niestety nie mogę pomóc finansowo, no może 10zł miesięcznie dam radę :-) pomyślałam, że płatny DT szybciej się może znaleźć i może warto zacząć zbierać deklaracje, wtedy przy rozsyłaniu wątku od razu można prosić o deklaracje co sądzicie?

Nie jest to zły pomysł, oczywiście.

Ja jednak wierzę, że ktoś z dobroci serca zlituje się nad malutką i znajdzie jej odrobinkę miejsca u siebie w zamian za karmę i ew. koszty leczenia. przecież to psie dziecko, skazane na masowy mord jak reszta dorośnie :(:(:(

Posted

[quote name='Kana']Dziewczyny bardzo chętnie sprawdzę ten dom!
A przy okazji mogę mieć małą na oku i pod kontrolą!

Było by super, maluch musi pójść do dobrze sprawdzonego domku:p

Posted

napisze do tej Pani odnosnie wizyty zobaczymy co ona na to:) i bedziemy sie głowic nad transportem:)mam nadzieje ze sie uda a co do spr domku oczywiscie jesli jest taka mozliwosc to jest to wazne ale mysle ze ktos kto chce wziasc takiego pieska to osoba wrazliwa a sunia jak najszybciej musi opuscic schron, zreszta nawet robiac taka wizyte nie ma sie gwarancji ze dom bedzie idealny:( dobrze to jest zrobic wizyte poadopcyjna taka z nienacka:)bez zapowiedzi:)
trzeba sie spieszyc by ktos nas nie ubiegł i nie adoptował jej ktos nam całkiem obcy:(

Posted

Kana napisał(a):
Czy to jest gdzieś w okolicach Wawy? Ten schron?

właśnie nie, też o to pytałam i jest na wątku odpowiedź, z tego co pamiętam to koło Piły, ale nie pamiętam za dobrze:)

Posted

martaipieski napisał(a):
napisze do tej Pani odnosnie wizyty zobaczymy co ona na to:) i bedziemy sie głowic nad transportem:)mam nadzieje ze sie uda a co do spr domku oczywiscie jesli jest taka mozliwosc to jest to wazne ale mysle ze ktos kto chce wziasc takiego pieska to osoba wrazliwa a sunia jak najszybciej musi opuscic schron, zreszta nawet robiac taka wizyte nie ma sie gwarancji ze dom bedzie idealny:( dobrze to jest zrobic wizyte poadopcyjna taka z nienacka:)bez zapowiedzi:)
trzeba sie spieszyc by ktos nas nie ubiegł i nie adoptował jej ktos nam całkiem obcy:(

martaipieski. Czy Pani zadzwoniła z dzisiejszych ogłoszeń? Na jakich stronach mała jest ogłaszana i czy w ogóle?

Proponuję, żeby jak najszybciej Kana skontaktowała się z Panią w celu przeprowadzenia wizyty. Szybciutko szybciutko :)

martaipieski. Jakie jest kierownictwo schronu? Czy istnieje możliwość wydania psa na DT i na jakich zasadach? Czy nie wydają na DT i trzeba będzie od razu ją wyadoptować?

Kolejna sprawa, czy da ją radę zarezerwować? (tak się wiecie co? zastanawiam po co? malutka ma taką konkurencję, że nikt nie będzie chciał kalekiego psiaka)

Ale się denerwuję :)