Sankja Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Nie ma NIC Nie ma ogłoszeń, DT ani perspektyw na DS :( Dobrze, że ma chociaż imię :) AMELKA! Trzymaj się kochana! Wiem, że dziewczyny Cię nie zostawią! Quote
paulinken Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Mogę małej porobić parę ogłoszeń. Jakiś tekst chwytający za serce ktoś proponuje? ;) Quote
Avilia Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Taki na szybko tekst do ogłoszeń,trzeba tylko podać jakiś kontakt,można tez dopisać,że szukamy choćby DT: Nazywam się Amelka, mam niespełna 3 miesiące i tylko 3 łapki. Taka się już urodziłam. Moim domem jest schronisko w którym jestem wyrzutkiem, bo brakuje mi jednej łapki. Zapewne gdybym była człowiekiem byłabym wytykana palcami i wyśmiewana. Tak bardzo chcę się bawić z innymi pieskami, ale inne szczenięta dokuczają mi, podgryzają, ponieważ jestem tą inną, GORSZĄ. Czy mam być skazana na odrzucenie do końca życia?Przecież ja sobie tak świetnie radzę bez tej jednej łapki! Czy los się kiedyś do mnie uśmiechnie?Czy dostanę szansę na to aby pokazać,że brak łapki nie przeszkadza mi w normalnym życiu?Ja też potrafię kochać!Brak łapki nie oznacza braku serca! Pytanie jest tylko jedno-czy znajdę człowieka dla którego będę przyjaciółką,a nie kalekim stworem? Nie skreślaj mnie,daj mi szansę na lepsze życie! Quote
Sankja Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 diana79 napisał(a):są może zbierane deklaracje na DT? Diana, jeszcze nie. Liczymy na to, że ktoś się nad maleńką zlituje i przygarnie kruszynkę na bezpłatny :( Ale jak jesteś chętna to oczywiście Amelka przyjmie każdą złotówkę. Avilla bardzo ładny tekst :) Obowiązkowo trzeba dopisać o domu Tymczasowym. Quote
diana79 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 ja niestety nie mogę pomóc finansowo, no może 10zł miesięcznie dam radę :-) pomyślałam, że płatny DT szybciej się może znaleźć i może warto zacząć zbierać deklaracje, wtedy przy rozsyłaniu wątku od razu można prosić o deklaracje co sądzicie? Quote
Sankja Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 diana79 napisał(a):ja niestety nie mogę pomóc finansowo, no może 10zł miesięcznie dam radę :-) pomyślałam, że płatny DT szybciej się może znaleźć i może warto zacząć zbierać deklaracje, wtedy przy rozsyłaniu wątku od razu można prosić o deklaracje co sądzicie? Nie jest to zły pomysł, oczywiście. Ja jednak wierzę, że ktoś z dobroci serca zlituje się nad malutką i znajdzie jej odrobinkę miejsca u siebie w zamian za karmę i ew. koszty leczenia. przecież to psie dziecko, skazane na masowy mord jak reszta dorośnie :(:(:( Quote
Avilia Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wrzuciłam maleństwo na swój profil na n-k.Może ktoś sie nią zainteresuje. Quote
martaipieski Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 dzwoniła do mnie Pani z trojmiasta zdecydowana na danie DT z mozliwoscia ze bedzie to pozniej DS jak uda jej sie zorganizowac transport to da znac Quote
Akrum Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 czyli tak - szukamy transportu Piła - gdzie dokładnie ma jechać? szukamy osoby do przeprowadzenia wizyty. Quote
Kana Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Dziewczyny bardzo chętnie sprawdzę ten dom! A przy okazji mogę mieć małą na oku i pod kontrolą! Jak coś to proszę o pw. Quote
Energy Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='Kana']Dziewczyny bardzo chętnie sprawdzę ten dom! A przy okazji mogę mieć małą na oku i pod kontrolą! Było by super, maluch musi pójść do dobrze sprawdzonego domku:p Quote
martaipieski Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 napisze do tej Pani odnosnie wizyty zobaczymy co ona na to:) i bedziemy sie głowic nad transportem:)mam nadzieje ze sie uda a co do spr domku oczywiscie jesli jest taka mozliwosc to jest to wazne ale mysle ze ktos kto chce wziasc takiego pieska to osoba wrazliwa a sunia jak najszybciej musi opuscic schron, zreszta nawet robiac taka wizyte nie ma sie gwarancji ze dom bedzie idealny:( dobrze to jest zrobic wizyte poadopcyjna taka z nienacka:)bez zapowiedzi:) trzeba sie spieszyc by ktos nas nie ubiegł i nie adoptował jej ktos nam całkiem obcy:( Quote
Energy Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Mam nadzieję, że to rzeczywiście dobry człowiek chce małą zabrać, ale czasami zdarzają się naprawdę różne pobudki, niestety. Quote
tripti Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Kana napisał(a):Czy to jest gdzieś w okolicach Wawy? Ten schron? właśnie nie, też o to pytałam i jest na wątku odpowiedź, z tego co pamiętam to koło Piły, ale nie pamiętam za dobrze:) Quote
aganela Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 to schronisko jest w woj.wielkopolskim ,tu jest taka chyba ich prosta strona ;http://www.wetserwis.com.pl/s/index.php ps.jeśli możecie to też zaglądajcie na ten wątek suni z tego schroniska ,jeszcze szczeniak sunia owczarka niem.,plączą jej się łapki..kochająca cały świat! http://www.dogomania.pl/threads/187096-niespełna-roczna-suczka-owczarek-niem.-po-wypadku-czeka-w-schronie-POMOCY!!! tam na wątku.. Quote
Sankja Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 martaipieski napisał(a):napisze do tej Pani odnosnie wizyty zobaczymy co ona na to:) i bedziemy sie głowic nad transportem:)mam nadzieje ze sie uda a co do spr domku oczywiscie jesli jest taka mozliwosc to jest to wazne ale mysle ze ktos kto chce wziasc takiego pieska to osoba wrazliwa a sunia jak najszybciej musi opuscic schron, zreszta nawet robiac taka wizyte nie ma sie gwarancji ze dom bedzie idealny:( dobrze to jest zrobic wizyte poadopcyjna taka z nienacka:)bez zapowiedzi:) trzeba sie spieszyc by ktos nas nie ubiegł i nie adoptował jej ktos nam całkiem obcy:( martaipieski. Czy Pani zadzwoniła z dzisiejszych ogłoszeń? Na jakich stronach mała jest ogłaszana i czy w ogóle? Proponuję, żeby jak najszybciej Kana skontaktowała się z Panią w celu przeprowadzenia wizyty. Szybciutko szybciutko :) martaipieski. Jakie jest kierownictwo schronu? Czy istnieje możliwość wydania psa na DT i na jakich zasadach? Czy nie wydają na DT i trzeba będzie od razu ją wyadoptować? Kolejna sprawa, czy da ją radę zarezerwować? (tak się wiecie co? zastanawiam po co? malutka ma taką konkurencję, że nikt nie będzie chciał kalekiego psiaka) Ale się denerwuję :) Quote
Recommended Posts