Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro do Dziewczynek jedzie Ciocia Tora&Faro. zawiezie karme, obrózki, Fiprexy oraz smakolyczki :)

A najwazniejsze, ze dziewczynki poznaja kolejna Ciocię, kolejna osobe, która trzyma za nie kciuki :loveu:

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no tak rozumiem ją, miała jeszcze pewnie więcej stresu niż reszta, bo i kąpiel i nie ma sióstr, ale zniosła to z godnością:) no ale siku mogłaby już zrobić!!! co do jedzenia, dostała jedzonko, ale nie zjadła wszystkiego, niewiele zostawiła, ale tak widać, że chyba je tyle co jej potrzeba. Fajnie marszczy nosa i kłapie paszczą:) już podchodzi też na ugiętych łapach i merda kitą, ale nie można zbyt energicznie ruszyć ręką bo od razu ucieka.

Na dziś daję jej święty spokój, bo za dużo miała przeżyć.

Wet. powiedział, że idzie jej 6 miesiąc, czyli ma 5 mcy.

Zdjęcia jutro, nie mogę namierzyć ładowarki do bat., być może już wywiozłam.

Dzwoniłam do Ciebie Marta, bo jeszcze miałam nadzieję, że jesteś w hoteliku, bo potrzebuję jedno zdjęcie.

Posted

każdy pies inaczej reaguje, ale porównując te co były czy są u mnie, to ta jest taka najbardziej przestraszona. Zastanawia mnie jej zmarszczony nos:) bo merda przy tym ogonem podchodzi i nie warczy, może ona się tak pięknie uśmiecha:)

Posted

[quote name='Tora&Faro']Strasznie się cieszę że wszystkie dziewczynki już są bezpieczne...piękne są:loveu:

Czy oprócz tego co mamy do zawiezienia od Eli coś jeszcze trzeba dokupić?[/QUOTE]

Nie, nie :) nic nie potrzeba :) Ciocia weź smakołyki bo to łakomczuchy sa :D

[quote name='tripti']każdy pies inaczej reaguje, ale porównując te co były czy są u mnie, to ta jest taka najbardziej przestraszona. Zastanawia mnie jej zmarszczony nos:) bo merda przy tym ogonem podchodzi i nie warczy, może ona się tak pięknie uśmiecha:)[/QUOTE]

Wiesz co, u mojego TZ-ta brata ciotecznego sa dwa psiaki. Jeden z Nich tak marszczy nos od szczeniaka :) taki Jego urok :)

Posted

może coś się nada do ogłoszeń, narazie tyle, bo bardzo wolno mi się załącza to na fotosik. Kreska jest cichutka, ale dziś próbowała warczeć jak pilnowała swojej miski, bo tak jak wczoraj nie zjada wszystkiego z miski, ale później miski pilnuje. Warczała na psy. Nosa dziś już tak fajnie nie marszczy:( Z Melką super, natomiast Diana chodzi napięta jak agrafka. Melcia do chciałaby się bawić, ale Kreska jeszcze nie łapie o co chodzi. Robaki narazie nie wyszły, ale załatwiła się. Generalnie to dziś dużo lepiej niż wczoraj, ale nadal porusza się na ugiętych łapach. Z czasem bedzie coraz lepiej, mam nadzieje;) założyłam jej obróżkę taką byle jaką nie na podwórko na pewno, ale chodziło mi o to, aby ją przyzwyczaić, no i jest dobrze, dała sobie założyć bez problemu i nie drażni jej za bardzo.

Posted

Coteczki napiszcie odpowiedz dla Lilki, ja tylko wiem , ze Niunia jest bardzo kontaktowa, wesola, nie boi sie i moze juz byc adoptowana, im szybciej opiszecie sunie to i Allegro bedzie szybciej uaktualnione:)

Posted

Sunieczki są w hoteliku u Astaroth, w miejscowości Brzeziny koło Sulejówka:)

Powiem Wam że aż mi się nie chciało wyjeżdżać od tych małych pociech:)
Przez całą naszą wizytę dziewczyny szalały z Brutuskiem, przybiegały tylko na chwilę po smakołyki i leciały dalej:), poza Niunią oczywiście, bo ta to się garnie do człowieka jak tylko może:) i generalnie we wszystkim jest pierwsza;): po smakołyki pierwsza, głaskać się pierwsza, na kolanka pierwsza...naprawdę spokojnie można ją już ogłaszać bo domek powinna znaleźć migiem:) Natomiast Buba i Myszka owszem po smakołyczki przychodziły chętnie, ale generalnie wolały uganiać się z Brutuskiem po sadzie, a jak robiło im się za gorąco to zażywały kąpieli w stawiku;)
W porównaniu z Bubą Myszka jest jeszcze bardzo zdystansowana, nawet jak chce podejść to robi to ze sporą nieśmiałością, za to Buba się nie krępuje...nawet na plecach miałam odbite jej łapinki bo wykorzystała moment że przykucnęłam;):) no i wygląda na to, że to ona będzie "ustawiała" stosunki w stadzie bo nawet bawiąc się w najlepsze z Brutusem i Myszką potrafiła pokazać co jej się podoba, a co nie.

Mam całą masę fotek, za moment je zgram i wstawię na wątek:)

Aha, wystroiłyśmy z Natalią dziewczynki w obróżki od Cioci Ellig:), przez chwilę jedna i druga wyglądały na zdziwione, ale za moment już nie pamiętały że przybyło im "coś nowego":)

PS Rzeczywiście łasuchy z nich niesamowite;)