Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to Dziadziuś Nam rozkwita, wspaniałe wieści.:multi: Chciałabym tam być u Was i zobaczyć na własne oczy jak Dziadziuś podbija serce ślicznej panienki.

Posted

Arktyka napisał(a):
Ingrid44- ....jaki stary? Wypraszamy sobie!;):) Dzisiaj pani na spacerku powiedziala ,ze wcalenie wyglada na takiego staruszka:)

Przepraszam Najmocniej ! :) :) :)

Posted

[quote name='Arktyka']Zapomnialam powiedziec ,ze musze uwazac na moje paluszki jak daje Dziadulkowi tabletke , bo Dziadus lapie lapczywie byle tylko nie dac kolezance kensa...:eviltong:

Przedtem tak sie nie zachowywal...zawsze pilnowalam czy aby na pewno tabletka nie zapodziala sie gdzies miedzy zebiskami...:cool3::roll::razz:
i czy Dziadus nie kombinuje by ja gdzies wypluc , gdy ja nie widze...

teraz tylko pilnuje jak wspomnialam wyzej bym przypadkiem nie stracila palcow...;)

Arktyko,
Byłam niedawno na wykładzie pewnej Finki. Dowiedziałam się, że popełniamy spory błąd podając smaczek czy tabletkę psu od gory. Jesli psiak jest głodny czy po prostu łakomy to może nas ugryźć. Dlatego psu podajemy cokolwiek zawsze od dołu na otwartej dłoni :cool3:.

Posted

[quote name='_Goldenek2']Arktyko,
Byłam niedawno na wykładzie pewnej Finki. Dowiedziałam się, że popełniamy spory błąd podając smaczek czy tabletkę psu od gory. Jesli psiak jest głodny czy po prostu łakomy to może nas ugryźć. Dlatego psu podajemy cokolwiek zawsze od dołu na otwartej dłoni :cool3:.

Goldenek2:)
Ja o tym wiem, tyle tylko ze ide na latwizne...;)

gdy daje tabletke Dziadulkowi obok jest zawsze tymczasowiczka Niusia....ktora potrafi gdy robie to zbyt wolno porwac mi z reki kesek przeznaczony dla Dziadulka...:mad:wiec rzucam jej kawalek w jedna strone by odwrocic uwage i w tym czasie daje szybko Dziadulkowi kesek z tabletkom...no i dziadek rzuca sie na moje palce;);)wiem moge przeciez kazde z nich w tym czasie rozdzielic...i na spokojnie podawac leki...
ale w tym wypadku mam pewnosc ze dziadulek nigdzie nie ukryl tabletki miedzy zebiskami:cool1:, bo zjada kesek lapczywie;)

Moze metoda niezbyt dobra hmm...wychowawczo ,ale bardzo skuteczna:eviltong:
a ze czasem palec zaboli...:evil_lol:no coz palcow mam 10 a Dziadulka jednego!:lol:

Posted

Arktyka napisał(a):
Moze metoda niezbyt dobra hmm...wychowawczo ,ale bardzo skuteczna:eviltong:
a ze czasem palec zaboli...:evil_lol:no coz palcow mam 10 a Dziadulka jednego!:lol:

Ale jak Ci palce odgryzie to bedziesz miała klopoty ze stukaniem w klawiaturę. O to się boimy:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Akrum napisał(a):
o właśnie.... może Arktyki nie ma, bo już jej Dziadziuś paluchy odgryzł ;)

Bardzo mozliwe :shake::evil_lol: :roll: Jak Arktyka postradala paluszki to i fotek nie bedzie, bo czym guzik nacisnie ?:cool3::cool3::cool3:

Posted

HiHiHi :)
Paluszki jeszcze cale;)
Moge nowe fotki Dziadulkowi porobic ,ale tylko z telefonu , bo moj aparat fotograficzny calkowicie zastrajkowal....:(
Aha , a na Dziadka troche sie poskarze....

Moj synus nie domknol drzwiczek lodowki:mad: i Dziadulek w mig wykorzystal sytuacje
zrzerajac mi miesko na obiad:diabloti: oczywiscie mial wspolniczke:evil_lol:
Z lodowki zniknelo nie tylko miecho...ale i wedliny, zolty ser i nawet topiony:-(:shake:
A ta malpa "biala";) zzarla nawet ogorki malosolne....dobierali sie tez do masla...
Cala dwojka mi sie "przesr..ten tego"....:mad:
Zostawili mi tylko folijki do sprzatania....a dziadulek jeszcze w to wszystko nasiusial:diabloti::shake:

Posted

ale się usmiałam ztego co napisałaś Arktyka :)
toż to miały fajną wyżerkę psinki :)
Dziadziuś jest the best :)
nigdy mnie nie przestanie chyba zadziwiać :)
heh, jeszcze nasiusiał sobie na to wszystko... mały diabeł z niego :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Wyzereczke mialy oj mialy;)ale mnie wcale nie bylo do smichu:shake::-(
Na szczescie w nocy nie napaskudzily...za to w dzien nabiegalam sie troche po tych schodach na spacerki z czego "winowajcy" byli bardzo szczesliwi:evil_lol::lol:
To juz nie jest sam Dziadus tylko " lodowkowa mafia":eviltong:chodze tylko i sie zastanawiam co te "diablaki" jeszcze wymysla...:diabloti:??

Posted

Najpierw uśmiałam się tak, że aż oplułam monitor.Potem już pomyślałam....ale za każdym razem lacham się i nic na to nie poradzę.Sorki Arktyko...Pozdrawiam psotnika.

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Arktyka jest cudowna.... ale jak dziadek tak się będzie nadal zachowywał to o DS mozna tylko pomarzyć.... nawet jak go weźmie ktoś to zaraz odda z powrotem :(

Nie bedzie tak zle. Trzeba bedzie tylko uprzedzic ludzi zeby nie zostawiali otwarej lodowki i zadnego jedzonka na wierzchu :) :) :)

Ale trzeba przyznac ze Kurdupelek to nie lada Chuligan !

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Arktyka jest cudowna.... ale jak dziadek tak się będzie nadal zachowywał to o DS mozna tylko pomarzyć.... nawet jak go weźmie ktoś to zaraz odda z powrotem :(

Musiałabyś kochana wiedzieć i widzieć jakie u mnie psoty się odbywają.Podobne też odchodzą i jakoś żadnego staruszka się nie pozbywam ;):evil_lol:Demolka była też niejedna i z pewnością jeszcze będą inne :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Ale zarówno Ty, Arktyka, ja i pewnie wiele cioteczek to osoby kochające psy bezgranicznie.... Jednak zdecydowana większość chce, aby pies był idealny..... Dlatego tak dużo psiaków jest bezdomnych :(:(:(. Większość ludzi bardziej sobie ceni porządek i wygodę niż przywiązanie psa....