Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akrum:) Dziadzius zasponsorowal mi calkiem za darmo...to co zwykle...czyli zasikane podlogi i szafki...;)no i ten specyficzny "zapaszek" -calkiem gratisss!!;)
Powiem Wam szczerze ,ze juz przywyklam do regularnego "dewastowania" tych ze rzeczy sikami "Pierniczka"-kiedys bede bogata i se kupne nowe;) ale martwi mnie to ,ze te dziadziunia zachowanie moze skutecznie odstraszac potencjalny domek...:(
I juz praktycznie sama nie wiem jak go tego oduczyc....a wiem ze potrafi przetrzymac i nie narobic, bo jak zabieram go w "gosci"
to chlopak potrafi zachowac czystosc pod warunkiem ze jest caly czas pod kontrola...wiec nie jest to problem nie trzymania moczu...nadal na spacerach faszeruje go przekaskami za siusku na dworzu i mam nadzieje ze dziadzius w koncu zaskoczy...:);)

Posted

a może by trzeba rady od Jamora zasięgnąć, On potrafi cuda zdziałać :cool3: może cosik podpowie jak się zachować, co zrobić...
on to taki drugi Cesar - "poskramiacz psów" :evil_lol:

Posted

wejdź w Społeczeństwo, potem Lista użytkowników i wpisz w wyszukiwanie Jamor
znajdzie się i napisz do niego pw, albo tam jest też jego strona www.

Posted

A próbowałaś może te miejsca, które zazwyczaj podsikuje Rambuś myć wodą z octem, podobno działa. Jakiś czas temu miałam u siebie na kilkudniowym tymczasie psiaka ze schronu robił dokładnie to samo i najpierw kupiłam odstraszacz w sprayu, tylko zanim popsikałam posikane miejsce trzeba je było dokładnie wymyć a później właśnie dowiedziałam się o tej metodzie z octem u mnie zadzaiałało :)

Posted

Nie robilam z tym octem, ale dzisiaj wyprobuje:)

Akrum-znalazlam namiary na Jamora i wyslalam mu pw w sprawie Dziadulka.

Wszystkim cioteczkom bardzo dziekuje za wszelkie rady:)

Posted

Ocet to dobry pomysl bo nawet dezynfekuje. Cala podloge mozna myc z woda z octem bo nieszkodliwe dla zwierzakow.

Arktyka, Jamor to policjant ,ktory trenuje policyjne psy i ma hotelik dla psiakow z Dogo. Przygotuj sie na ciekawa odpowiedz. On nie pisze tak jak my. Mam u niego w Hoteliku malego pieska ,jak Jamor cos o nim napisze to wszyscy sikaja ze smiechu. Bardzo interesujace slownictwo i styl :) :) :)

Posted

[FONT=Verdana]
Kto mógłby lepiej zrozumieć twojego psa, jeśli nie słynny Zaklinacz Psów?

[FONT=Verdana]
Fani programu "Zaklinacz Psów" emitowanego w stacji National Geographic Channel (od kwietnia 2010 roku) z pewnością będą zachwyceni, ponieważ 21 lipca 2010 roku ukazuje się w Polsce długo oczekiwana książka gwiazdy tego programu - Cesara Millana. Książka nosi taki sam tytuł jak program i zdążyła już zawojować listy bestsellerów za oceanem. W USA znajdowała się przez 50 tygodni na liście bestsellerów New York Timesa, z czego przez 15 tygodni gościła na 1. miejscu tej listy. Jeszcze nigdy żadna książka o psach i żaden psi szkoleniowiec nie byli tak popularni zarówno wśród anonimowych właścicieli psów, jak i wśród gwiazd z wielkiego świata. Cesar Millan szkoli przecież psy m.in. Oprah Winfrey, Nicolasa Cage'a czy Willa Smitha.
"Zaklinacz Psów" to poradnik napisany językiem prostym, zrozumiałym, ale i pełnym humoru. Słynny behawiorysta i ekspert w dziedzinie psich zachowań podaje receptę na rozwiązanie wielu problemów z czworonogami oraz odpowiada na odwieczne pytania dręczące ich właścicieli. Jednak zanim Cesar Millan odsłoni tajniki swoich metod, najpierw przytoczy ciepłą opowieść ze swego dzieciństwa i młodości. Stąd wyłoni się obraz niezwykłego meksykańskiego chłopca, którego natura obdarzyła rzadkim talentem do nawiązywania kontaktu ze zwierzętami.
Książka zapoznaje z prostymi zasadami pracy z czworonogiem, dzięki którym właściciele poznają potrzeby swoich psów i uczą się patrzeć na świat ich oczami. Okazuje się, że pies to nie człowiek i nie myśli tak jak człowiek, nawet gdy będzie miał ładne ubranko czy modne zabawki, a cała tajemnica postępowania ze zwierzakiem opiera się na słynnej formule Zaklinacza - ćwiczenia, dyscyplina i uczucia (dokładnie w takiej kolejności).
Życzę więc miłej wakacyjnej lektury i mam nadzieję, że każdy z Was zostanie najlepszym przyjacielem swojego psa.
[/FONT]

[/FONT]

Posted

o super, że w końcu Cesar wydał książkę, muszę sobie zamówić. oglądam jego programy często i muszę przyznać, wyciągam z tego wiele korzyści i dobrych rad :)

Posted

Dziadus chyba ma za nic moje starania z tym octem...jak ma tylko okazje to zaraz zaznacza cokolwiek....ostatnio staram sie mu obnizyc troche "mniemanie" o swojej wysokiej pozycji w naszym stadzie....dostaje ostatni jedzonko, pierwsza przechodze przez drzwi(co w przypadku Dziadka jest proste,bo nie nadaza...;) )rozkladam sie w jego legowisku zajadajac sie kanapkami-syn patrzy przez to na mnie troche dziwnie hihi ;) ale po malu zaczyna to przynosic "rezultaty" bo juz dziadkowi moge zabrac pileczke nie bojac sie ze obgryzie mi palce;)

Posted

Arktyka napisał(a):
Dziadus chyba ma za nic moje starania z tym octem...jak ma tylko okazje to zaraz zaznacza cokolwiek....ostatnio staram sie mu obnizyc troche "mniemanie" o swojej wysokiej pozycji w naszym stadzie....dostaje ostatni jedzonko, pierwsza przechodze przez drzwi(co w przypadku Dziadka jest proste,bo nie nadaza...;) )rozkladam sie w jego legowisku zajadajac sie kanapkami-syn patrzy przez to na mnie troche dziwnie hihi ;) ale po malu zaczyna to przynosic "rezultaty" bo juz dziadkowi moge zabrac pileczke nie bojac sie ze obgryzie mi palce;)

Bardzo dobre postepowanie. Najwazniejsze zeby wiedzial kto jest przewodnikiem stada . Wlasnie o tym pisze w swoich ksiazkach Cesar Milian ,przeczytalam wszystkie na wszelki wypadek bo mam ogromnego Doga i nie fajnie by bylo gdyby to on rzadzil w domu i robil co chcial.

Posted

Dziekuje Syla -rowniez pozdrawiamy cieplutko z Dziadziuniem :)
Dziadziuniowi niezbyt podoba sie ta zmiana...;) patrzy na mnie oburzonym wzrokiem i dziabie....hihi,ja oczywiscie udaje ze wogole go nie widze;) i zajadam sie kanapkami:)
Tylko ostatnio troche mniej bo sie cholercia czyms strulam:(