Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beatkaa napisał(a):
Sabinko,nie mam pojęcia szczerze mówiąc jak tam wygląda sprawa z miejscem za Kajtusia
  • .Ale z tego co widzę w rozliczeniu to jednak niektorzy swoich deklaracji nie płacą regularnie..:(

• A moglby ktos zapytac o to miejsce po Kajtusiu?

A ile brakowalo miesiecznie deklaracji jak Kajtulek jeszcze zyl?

• Replies 1.6k
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Naklejka napisał(a):
    stary jest aktualny ;)

to ok ;)

Sabina02 napisał(a):
    A moglby ktos zapytac o to miejsce po Kajtusiu?

A ile brakowalo miesiecznie deklaracji jak Kajtulek jeszcze zyl?

oj kochana nie mam pojęcia :oops: ja tylko patrzyłam na pierwszą stronę,że niektorzy nie płacą...

Nie wiem nawet czy jest miejsce teraz w Przebieczanach..

Posted

Beatkaa napisał(a):
    Z tego co widziałam na wątku,to zostało tam ustalone,że z całości deklaracji każdy placi 2/3...więc chyba to odpada:roll:

No tak, ale mozna by bylo dogomaniakow poprosic o odwrocenie tego i zobaczyc ile sie uzbiera. Trzeba probowac, Ona juz za dlugo tam siedzi... biedniutka. :-( Moja poprzednia deklaracja to bylo 35 zl miesiecznie na Dino i Kajtka. Teraz place 25 zl za samego Dina. Jesli Warka pojedzie za Kajtusia, to deklaruje na nia 25 zl (oprocz mojej deklaracji za Dina oczywiscie).

Posted

Sabina02 napisał(a):
    No tak, ale mozna by bylo dogomaniakow poprosic o odwrocenie tego i zobaczyc ile sie uzbiera. Trzeba probowac, Ona juz za dlugo tam siedzi... biedniutka. :-( Moja poprzednia deklaracja to bylo 35 zl miesiecznie na Dino i Kajtka. Teraz place 25 zl za samego Dina. Jesli Warka pojedzie za Kajtusia, to deklaruje na nia 25 zl (oprocz mojej deklaracji za Dina oczywiscie).

ok Sabinko,napisałam informację na wątku Dinusia i Kajtusia.. :)

Posted

Tekst do ogloszeń:

Szlachetność i siła spokoju. Tak można opisać charakter tej suczki.
    Uroda Warki wskazuje, że może być mieszańcem Owczarka Niemieckiego i czarnego Owczarka Belgijskiego. Spokojny wyraz ciemnych oczu też to potwierdza.
    Warka ma bardzo ciekawie umaszczone przednie łapy, zupełnie jakby czarny barwnik spłynął na nie z tułowia.
    To nie jest pies dla każdego.
    To pies dla kogoś, kto potrafi docenić głębokie spojrzenie tego rozumnego zwierzęcia,
    kto wie, co jest w życiu ważne i będzie czerpać radość
    z tego łagodnego, kochającego serca u swoich stóp.

Suczka jest średniej wielkości. Przebywa w woj. śląskim.
    Dla dobra psa wymagamy wizyty przed- i poadopcyjnej oraz podpisania umowy adopcyjnej.
    Kontakt: ... ... ...

To tzw. tekst "strategiczny" :-) Przedstawiam sunie jako psa dla wybranych, a nie jako psa, ktorego nikt nie chce. To zwykle przynosi najlepsze efekty.

Posted

[quote name='Beatkaa']ok Sabinko,napisałam informację na wątku Dinusia i Kajtusia.. :)

Super, dzieki! :lol:

[quote name='asikowska']ja też dorzucę 20 zł na kochaną Wareczkę:)

Dziekujemy slicznie! :loveu:

[quote name='__Lara']Zapisuję. Ile brakuje deklaracji? Ten wątek jest taki stary już, początek w 2006 :o

Mamy dopiero 45 zl. Hotel chyba jeszcze nie jest zalatwiony, wiec nie wiadomo jaki bedzie miesieczny koszt, ale z pewnoscia bedzie to sporo wiecej niz 45 zl. :sad: Tak ze, prosimy wszystkich o pomoc dla suni! :modla::help1:

Posted

hmmm kochana,beta ata,wiesz powiem Ci,że ten tekst jakoś nie przypadł mi do gustu ,bardzo wysublimowany:roll:
    Jakoś na mnie nie działa....:-(

Co do deklaracji kochani to super,że już coś mamy :loveu:
    jakby było miejsce to wtedy zaczynamy szukać kolejnych,będziemy jeszcze próbowac z ogłoszeniami i allegro ;)

ps.Tak jak mówiłam napisałam na wątku Dinusia i Kajtusia wzmiankę o Warce i czekamy na odzew...

Posted

napisałam coś takiego...zamówię jej dziś pakiet 130 ogłoszeń - 20zł...

[SIZE="3"][FONT="Microsoft Sans Serif"]"Historia Warki -suni o zdumiewiającej wierze w człowieka mimo tego co przeszła - jest krótka. 9 lat temu Warka trafiła do schroniska,z którego szybko została adoptowana.Każdy przecież chce szczeniaka,a starszego,schorowanego psiaka już nie.Warka trafiła do domu z wiarą,że będzie tam kochana,niestety niedługo po adopcji wróciła do schroniska spowrotem,nie tylko ze smutkiem i tęsknotą lecz z ranami...Człowiek okazał się okrutny.Od tamtej pory minęło kilka lat,Warka zrobiła się starsza,smutniejsza,jednak mimo to kiedy widzi człowieka garnie się do niego i prosi o chwilkę uwagi.Wareczka jest średniej wielkości,ślicznie chodzi na smyczy,trzyma się człowieka i patrzy swoimi oczkami chcąc wybłagać dla siebie domek.Czy jest tam człowiek,który podaruje Wareczce odrobinkę miłości na resztę życia?"

Jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana.

Jeśli mieszkasz daleko od Zabrza – nie zniechęcaj się,
    być może będziemy mogli pomóc w transporcie.

[SIZE="4"]Kontakt w sprawie adopcji:

* z Gosią (pracownikiem schroniska)
    e-mail: [email protected]
    tel.: 692-581-343
    lub:
    * z wolontariuszką ( Beatą)
    tel. 507-735-887
    e-mail : [email protected][/FONT]

Posted

__Lara napisał(a):
    Beatkaaa :loveu:

Ja się nie mogę dorzucić, za dużo mam już deklaracji :-(

Kochana Twoja obecność na wątku jest równie ważna...przecież gdyby nie pomoc dobrych cioteczek to ten wątek zamiast kwitnąć to upadałby ;)

Posted

Bjuta napisał(a):
    No proszę ile zmian!!! A jak się udało Warkę wziąć na spacer?

było nas trochę,więc część osób wzięła cały pierwszy wybieg(teraz są tam 4 psiaki)i wyszła pierwsza,a potem wyszedł drugi wybieg.Warka i Tarzan,bo Keni nie chciał za żadne skarby iść....

Posted

Rozumiem i przyjmuje do wiadomości. Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem tekstów "błagalnych", moim zdaniem szkodzą psu zamiast pomagać. Nie "trawie" też wszelkiego infantylizmu w ogloszeniach. Myśle, że Warke zechce adoptowac własnie osoba troche wysublimowana, infantylne panie szukaja piesków w typie yorka... (Oczywiście yorki miewaja też zdrowi ludzie)
    Pomyślałam, że własnie taki tekst może trafic do człowieka czekajacego na takiego psa, jak Warka. Może sie mylę, nie chodzi tu o moje "dzieło", tylko o dom dla psiny. Róbcie tak, żeby pies znalazł dom.

Posted

beta ata napisał(a):
    Rozumiem i przyjmuje do wiadomości. Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem tekstów "błagalnych", moim zdaniem szkodzą psu zamiast pomagać. Nie "trawie" też wszelkiego infantylizmu w ogloszeniach. Myśle, że Warke zechce adoptowac własnie osoba troche wysublimowana, infantylne panie szukaja piesków w typie yorka... (Oczywiście yorki miewaja też zdrowi ludzie)
    Pomyślałam, że własnie taki tekst może trafic do człowieka czekajacego na takiego psa, jak Warka. Może sie mylę, nie chodzi tu o moje "dzieło", tylko o dom dla psiny. Róbcie tak, żeby pies znalazł dom.

ok,w każdym razie dzięki,że chciałaś pomóc ;)