Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amico, błagam, zrób coś dla mnie, idź spać. Byłam przy tym, widziałam, nie obwiniaj się, pozwól wypocząć głowie... Bezsennością i łzami nie pomożesz Maxowi, dziś mogłabyś nimi obdzielić całe zastępy ludzi. Już dość. Trzeba myśleć ze świeżą głową... Przytulam Cię mocno...

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
Plakaty, jest info o nagrodzie (podana kwota), rozlepienie na jakimś miejscowym ośrodku zdrowia (najbliższym), sklepach, w pobliskich lecznicach, na drzewach przy głównej drodze, powiadomienie najbliższych schronów, danie ogłoszeń w lokalnej prasie. Co pominęłam?

Jeżeli las jest na kilometr, to nadleśnictwo trzeba zawiadomić, szukać znajomych leśników w okolicy( koło łowieckie?), sołtys, przystanki autobusowe, może stacja PKP? Trzeba szukać ludzi przez NK jeździć po wsiach i rozdawać ulotki. Ludzie często nie czytają ogłoszeń i dopiero hasło: nagroda działa.
Poszukam na dogo ludzi z tamtych okolic.

majqa napisał(a):
Amico, błagam, zrób coś dla mnie, idź spać. Byłam przy tym, widziałam, nie obwiniaj się, pozwól wypocząć głowie... Bezsennością i łzami nie pomożesz Maxowi, dziś mogłabyś nimi obdzielić całe zastępy ludzi. Już dość. Trzeba myśleć ze świeżą głową... Przytulam Cię mocno...

A ja przytulam Amicę:loveu: i Ciebie Izuniu:loveu:. Obie pewnie jesteście wykończone sytuacją a w takim stanie wiele nie zdziałacie.

Posted

irenaka napisał(a):
Jeżeli las jest na kilometr, to nadleśnictwo trzeba zawiadomić, szukać znajomych leśników w okolicy( koło łowieckie?), sołtys, przystanki autobusowe, może stacja PKP? Trzeba szukać ludzi przez NK jeździć po wsiach i rozdawać ulotki. Ludzie często nie czytają ogłoszeń i dopiero hasło: nagroda działa.
Poszukam na dogo ludzi z tamtych okolic.

A ja przytulam Amicę:loveu: i Ciebie Izuniu:loveu:. Obie pewnie jesteście wykończone sytuacją a w takim stanie wiele nie zdziałacie.

Byłam wykończona ale dziś znów odradzam w sobie pozytywne myślenie. Max od 10 dni był dobrze karmiony, jest zaszczepiony i porządnie odrobaczony. Miał dobra morfologie i zdrowe serducho, więc w tej chwili zdrowotnie jedynie problemy ze skórą mogą mu dokuczać. Wszędzie w okolicy są oczka wodne i w pobliżu jest Bzura, marne to pocieszenie, ale wodę znajdzie nawet jeśli ludzie mu nie dadzą. On jest taki sprytny - WIERZĘ W NIEGO! Przez te kilka dni nabrał sił i muszę wierzyć i liczyć na jego wolę przetrwania oraz mądrość. Będzie unikał ludzi, na pewno nie podejdzie do obcego blisko, więc liczę że nikt nie da rady go skrzywdzić. Jak go na początku łapaliśmy na kiełbaskę to doskonale pamiętam jak potrafił czaić się i znienacka wyrwać kiełbasę mi z ręki i ucieć na bezpieczną odległość. Wszyscy pamiętamy jak długo trwało łapanie Maxia - spryciarz z niego!
Maxiu uważaj na siebie, a my bierzemy się do roboty!
Majqa, malibo57, irenaka i wszyscy którzy powyżej podali pomysły- wielkie dzięki. To są bardzo dobre rady. Zrobimy co w naszej mocy, by go zaleźć, niech tylko nic mu się nie stanie!

Posted

Amica:loveu: nie wolno teraz się załamywać.
Popłaczemy z radości jak Max się znajdzie. Poszukam ludzi na dogo, popytam dziewczyn bardziej doświadczonych w szukaniu co jeszcze można zrobić.
Może suczkę z cieczką da się skombinować, jeżeli Max jest tak nieufny, to może to podziała.Trzeba szybko kombinować ekipę do chodzenia w terenie.
Wrzuć mi na pw swój telefon, zadzwonię później.

Posted

irenaka napisał(a):
Amica:loveu: nie wolno teraz się załamywać.
Popłaczemy z radości jak Max się znajdzie. Poszukam ludzi na dogo, popytam dziewczyn bardziej doświadczonych w szukaniu co jeszcze można zrobić.
Może suczkę z cieczką da się skombinować, jeżeli Max jest tak nieufny, to może to podziała.Trzeba szybko kombinować ekipę do chodzenia w terenie.
Wrzuć mi na pw swój telefon, zadzwonię później.

Napisałam juz do dziewczyn z Łowicza i okolic które znalazłam na wątku http://www.dogomania.pl/threads/171870-%C5%81owicz-Schronisko-dla-Zwierz%C4%85t?p=15012143#post15012143
Teraz jeszcze chwile się kładę, bo pól nocy nie spałam.
Nie załamuje się, bo Max na pewno poradzi sobie dopóki go znajdziemy!

Posted

Czyli jeszcze raz:
1. plakaty, jest info o nagrodzie (podana kwota), rozlepienie:
- na jakimś miejscowym ośrodku zdrowia (najbliższym),
- na sklepach,
- w pobliskich lecznicach wet,
- na drzewach przy głównej drodze,
- na przystankach autobusowych, stacji PK,
- w okolica kościoła,
2. powiadomienie najbliższych schronów,
3. danie ogłoszeń w lokalnej prasie,
4. zawiadomienie nadleśnictwa, znajomych leśników w okolicy (koło łowieckie?), sołtysa,
5. zwrócenie się o pomoc do ludzi przez NK, ludzi z dogo z tego rejonu,
6. objazd przyległych wiosek i rozdawanie ulotek.

Posted

majqa napisał(a):
Czyli jeszcze raz:
Plakaty, jest info o nagrodzie (podana kwota), rozlepienie na jakimś miejscowym ośrodku zdrowia (najbliższym), sklepach, w pobliskich lecznicach, na drzewach przy głównej drodze, powiadomienie najbliższych schronów, danie ogłoszeń w lokalnej prasie. zawiadomienie nadleśnictwa, znajomi leśnicy w okolicy (koło łowieckie?), sołtys, przystanki autobusowe, stacja PKP, ludzie przez NK, objazd przyległych wiosek, rozdawanie ulotek, ludzie z dogo z tego rejonu.

Jutro niedziela, nie zapomnijcie o plakatach w pobliżu kościołów.

Posted

malibo57 napisał(a):
Jutro niedziela, nie zapomnijcie o plakatach w pobliżu kościołów

Nie podnoś mi adrenaliny;). Wszyscy dobrzy ludzie:diabloti: zmierzają w niedzielę w jednym kierunku i faktycznie to dobry punkt informacyjny.

Majqa- plakat dotarł. Może zmienimy wysokość nagrody, jest zbyt wysoka:shake:

Posted

irenaka napisał(a):
Nie podnoś mi adrenaliny;). Wszyscy dobrzy ludzie:diabloti: zmierzają w niedzielę w jednym kierunku i faktycznie to dobry punkt informacyjny.

Majqa- plakat dotarł. Może zmienimy wysokość nagrody, jest zbyt wysoka:shake:

Rozmawiałyśmyo tym z Majqą. Może faktycznie nieco obniżymy. Tak naprawde to na mniejsza kwote tez się na pewno znajdą chętni.
Pomysł z kościołem SUPER dobry, w małych miejscowościach jest jeden kościół i duża szansa że mnóstwo osób zobaczy Maxa na plakacie!

sylwiaso od wczesnego rana szukała Maxia, na razie nic. Rozmawiałyśmy i wiem, że możemy liczyć na jej wielkie serce i pomoc w szukaniu Maxia. Plakaty będa rozwieszone, również koło kościoła.
Sylwia już od rana dużo zrobiła, jej syn zawiesi plakat w tamtejszej lecznicy.
Gdyby tylko Maxiu nie uciekł małby jak w niebie u sylwi. Polecam gorąco z czystym sumieniem hotelik Sylwi!!!! To jest właśnie to co zawdzięczamy MAxowi, osobiście przekonałyśmy się z Majqą, że są między nami kolejni przyjaciele zwierząt, którym możemy powierzyć nasze psiaki!
Maxiu nasz kochany, przetarłeś szlak innym psiakom. Teraz prosze wróć!!!

Posted

amica napisał(a):
Rozmawiałyśmyo tym z Majqą. Może faktycznie nieco obniżymy. Tak naprawde to mniejsza kwote tez się na pewno znajdą chętni.
Pomysł z kościołem SUPER dobry, w małych miejscowościach jest jeden kościół i duża szansa że mnóstwo osób zobaczy Maxa na plakacie!

To jaką kwotę proponujesz?
Poprawię plakat.

Posted

Maxiu wracaj do nas, uważaj na siebie!!! Plakaty poszły w teren!

Wszystkich z okolic Łowicza ( wszystkie okoliczne wsie), Strykowa, Głowna, Zgierza proszeni są o pomoc w rozwieszaniu plakatów z ogłoszenie. Jest wyznaczona nagroda za znalezienie Maxia!

Może nowy banerek by pomógł rozgłosić sprawę na wątkach?
[SIZE=2]
Napisałam na facebooku, podobno podbija internet, może, może...

Posted

Isadora7 napisał(a):
Jestem zaraz robie banerek

:) Dziękuję, banerek na pewno też się przyda.

Pan Zbyszek zaleca poczekać na jakiś znak od tamtejszych ludzi. Uważa, że ogłoszenia to raczej jedyna metoda, bo w przypadku MAxa to nie da się powiedzieć gdzie pójdzie. Na pewno nie zbliży sie do ludzi na małą odległość, więc jest tylko szansa że ktoś go rozpozna z plakatu i będziemy wiedzieli w jakiej okolicy jest i czy zmierza do Aleksandrowa, czy nie wie jak trafić i błądzi na oślep.