danka1234 Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 ten domek pomijajac inne sprawy ze wzgledu na wspomnianą informacje ze Pani pomyślała o adopcji Karmelka i jednocześnie o oddaniu go gdzieś na wieś nie jest bezpiecznym domkiem. Nie wiadomo co Pani z nim zrobi,czy go gdizes nie odda. Czy Karmelek ma szanse trafic na tymczas po Alpenie?bo chyba nikt nie wspomina o wycofaniu sie z deklaracji by po Alpenie przeszły na Karmelka. Quote
Ingrid44 Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Czekamy na decyzje. osobiscie wolala bym zeby Karmelek pojechal na miejsce Alpusia niz do tego domku. Quote
omi Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Witam.Jestem tu nowa.Czytam Was od 3 dni.Bardzo proszę przemyślcie adopcję Karmelka..."warunki bardzo skromne"...a gdy psiunia zachoruje...czy aby na pewno będą pieniądze na lekarstwa czy może "dobrzy ludzie na wsi" ... Quote
rotek_ Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 do tego domku na wsi miał trafić karmel pierwotnie...pisałam wcześniej, że miał jechać na gospodarstwo do sopotu co pomyliło mi się właśnie ze słupskiem. Po obejrzeniu zdjęć zrobionych przez Wiwi Pani, która znalazła ten domek zaoferowała że sama go zaadoptuje. To cała historia domku na wsi. o karmelku dużo rozmawialiśmy w schronisku przeanalizowaliśmy wszystkie za i przeciw. Quote
Ingrid44 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Czy ktos zna ten domek na wsi w razie czego ? Quote
omi Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 danka1234 napisał(a):Jakie decyzje u Karmelka bo ten domek pomijajac inne sprawy ze wzgledu na wspomnianą informacje ze Pani pomyślała o adopcji Karmelka i jednocześnie o oddaniu go gdzieś na wieś nie jest bezpiecznym domkiem. Czy Karmelek ma szanse trafic na tymczas po Alpenie?bo chyba nikt nie wspomina o wycofaniu sie z deklaracji by po Alpenie przeszły na Karmelka. Bazarkowe 80zł równiez czeka na potrzeby Karmelka. O tym samym myślałam pisząc "dobrzy ludzie na wsi".Kobieta myśli o adopcji, a równocześnie wspomina o domu na wsi. Wyczytałam to z postu po wizycie przed adopcyjnej. Wycofuje się z tego potem...ale rozważa taką możliwość w razie trudności. Żyje w skromnych warunkach, w wynajętym mieszkaniu. Nie wie jaka będzie reakcja właściciela mieszkania na psiego lokatora ze schroniska. Nie chcę się wymądrzać, ale coś jest nie tak...to może być kolejna poniewierka Karmelka. Quote
Ingrid44 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 omi napisał(a):O tym samym myślałam pisząc "dobrzy ludzie na wsi".Kobieta myśli o adopcji, a równocześnie wspomina o domu na wsi. Wyczytałam to z postu po wizycie przed adopcyjnej. Wycofuje się z tego potem...ale rozważa taką możliwość w razie trudności. Żyje w skromnych warunkach, w wynajętym mieszkaniu. Nie wie jaka będzie reakcja właściciela mieszkania na psiego lokatora ze schroniska. Nie chcę się wymądrzać, ale coś jest nie tak...to może być kolejna poniewierka Karmelka. Witamu na watku :) :) :) ja tez bardzo sie obawiam ze moze sie to skonczyc poniewierka Karmelka a on potrzebuje spokoju i milosci ,szczegolnie na starosc. Quote
skatewujo Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Z chęcią przygarnąłbym Karmelka - bardzo mi przypomina mojego psa, który 11 lat temu wyszedł z domu i już nie wrócił... mieszkam we wrocławiu - mam własne mieszkanie - 37m2, studiuję, pracuję, co jakiś czas zjeźdzam do domu na weekedny. W mieszkaniu mieszkam wraz z jedną osobą co u mnie wynajmuje pokój - nie wiem czy warunki odpowiednie dla Niego Quote
Ingrid44 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 skatewujo napisał(a):Z chęcią przygarnąłbym Karmelka - bardzo mi przypomina mojego psa, który 11 lat temu wyszedł z domu i już nie wrócił... mieszkam we wrocławiu - mam własne mieszkanie - 37m2, studiuję, pracuję, co jakiś czas zjeźdzam do domu na weekedny. W mieszkaniu mieszkam wraz z jedną osobą co u mnie wynajmuje pokój - nie wiem czy warunki odpowiednie dla Niego Witamy na watku. Jeszcze jedna nowa osoba na watku Karmelka:multi: Bardzo sie ciesze ze jest zaiteresowanie naszym Psinkiem. Musimy poczekac na Rotke bo ona go zna najlepiej i bedzie wiedziec co jest dla niego dobre :lol::lol::lol: Quote
paulinken Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 No no, w końcu jakiś ruch u Karmelka :) To niech się ktoś szykuje na wizyty przedadopcyjne :) Quote
Mika31 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 u Karmelka pustki ciocie zajrzyjcie do jamniczego koszyczka http://www.dogomania.pl/threads/193265-Jamni%C5%9B-14-letni-staruszek-w-schronie!-I-inne-czekaj%C4%85ce-na-pomoc! Quote
Ingrid44 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Rotek znowu przepadla i sie nie odzywa :( Quote
danka1234 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 kochani ,napiszcie prosze czy zapadły jakies decyzje w sprawie Karmelka. Quote
EVA2406 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 skatewujo napisał(a):Z chęcią przygarnąłbym Karmelka - bardzo mi przypomina mojego psa, który 11 lat temu wyszedł z domu i już nie wrócił... Jak to pies wyszedł z domu i nie wrócił ????????????????????????? Pies sam wychodzi z domu ??????????????????? Quote
_ogonek_ Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 rotek ma urwanie głowy. postaram się dzisiaj z nią skontaktować i się czegoś dowiedzieć. jeżeli macie jakieś pilne pytania co do Karmelka to po prostu dzwońcie do schroniska. Quote
Ingrid44 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Dostalam PW od Rotkowej. Ciagle nie wiedza co robic. Bardzo chcieliby zrobic wizyte przedadopcyjna w domku we Wroclawiu jesli jeszcze jest aktualne. Karmelek nie jest w najlepszej kondycji bo nawet nie chce jesc. :( W Schronisku jest przepelnienie i rotek jest zarobiona po uszy, nie ma nawet czasu zajrzec na watki :( Quote
paulinken Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 W takim razie potrzebny ktoś z Wrocławia? Quote
Recommended Posts