Rudzia-Bianca Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='Red Dingo'][FONT=Times New Roman]Rudzia-Bianka przepraszam ze dopiero teraz odpisuje ale nie dostalam powiadomienia z dogo o postach .. cofnęłam się pare stron do tylu czytając co się dzieje na bierzaco i naszczeście wpadlam na Twoja propozycje bazarku[/FONT] [FONT=Times New Roman]Oczywiście ze ja wysle od siebie obróżkę i smycz (na mój koszt) osobie która wygra .. co do ceny to ustal proszę sama czy wystawic licytacje od 1zl czy wiecej od razu ..zupelnie się nie orientuje jakimi prawami rzadza się bazarki na dogo ..[/FONT] [FONT=Times New Roman]Proszę weź opis i zdjęcia ze sklepu [/FONT] [FONT=Times New Roman]http://reddingo.bazarek.pl/opis/129321/smycz-l---12m---lots-a-bones.html[/FONT] [FONT=Times New Roman]http://reddingo.bazarek.pl/opis/129173/obroza-l---lots-a-bones.html[/FONT] Zrobiłam bazarek - dzięki wielkie. Ceny wywoławcze 30 zł chyba ok . a no i link do bazarku http://www.dogomania.pl/threads/186185-Dla-utopc%C3%B3w-z-Krakowa-do-ko%C5%84ca-maja-2010r.-smycz-i-obro%C5%BCa-nowe-rozm.-L?p=14731820#post14731820 Serdecznie zapraszamy do zakupowania :) Quote
weszka Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Cudowny BACA http://www.dogomania.pl/threads/186191-Baca-uratowany-przed-powodzią-piękny-duży-bialy-skarb-nie-wróci-już-do-schroniska?p=14732591#post14732591 Quote
hell_angel Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Utopki, którym szukam domu, proszę spójrzcie chociaż. Jeśli ktoś może pomóc ogłaszać to bardzo proszę o pomoc! http://www.dogomania.pl/threads/1861...%C4%99-dt!-%28 ZUZIA NA DT TYLKO DO WTORKU, CZAS UCIEKA Quote
ach21 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Czesc dziewczyny ja mam dostep do firmy ktora moze oddac w dobre rece duza ilosc smyczy i obrozy! tylko nie wiem czy sa one az tak potrzebne moj nr tel. 502 596 795 - prosze o tel lub sms (oddzwonie) jezeli beda potrzebne! Quote
krakowianka.fr Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='ach21']Czesc dziewczyny ja mam dostep do firmy ktora moze oddac w dobre rece duza ilosc smyczy i obrozy! tylko nie wiem czy sa one az tak potrzebne moj nr tel. 502 596 795 - prosze o tel lub sms (oddzwonie) jezeli beda potrzebne! sa potrzebne! szczegolnie w azylu, panie dzis pisaly, ze duzo rzeczy poszlo z psami do DT i tam juz nie ma teraz prawie nic, a duzo tez nie wroci (w sumie to mamy nadzieje, ze nie wroci, bo to oznacza, ze spieski zostaja na DT lub DS)... takze azyl, chyba ze ktos pare do przewozu potrzebuje... ;-) Quote
krakowianka.fr Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='Soema']Krakowianka, nie wiem jak to jest z opłatami za cegiełki sprzedane. Czy Fundacje nie są zwolnione z opłat? ktos wie? jak nie to ja poszukam.... Quote
krakowianka.fr Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Asior napisał: A TERAZ WAŻNE INFO!!!!! od jutra (jeszcze nie wiemy w jakich godzinach) w biurze KTOZ będzie dyżurował psi psycholog - Zula Przybylińska ze szkoły dla psów AXIO TRAINING. Najprawdopodobniej przez cały tydzień. Będzie udzielać telefonicznych porad, ew. jeździć do ludzi którzy mają problem z adoptowanym / przechowywanym psem Godziny urzedowania KTOZ'u (jak napisala Asior - nie wiemy jeszcze w kt godzinach bedzie Pani psycholog, wiec tzreba dzwonic zanim ktos sie tam wybierze): [FONT=Arial]Biuro KTOZ[/FONT] [FONT=Arial]ul. Floriańska 53, 31- 021 Kraków[/FONT] [FONT=Arial] (wejście przez podwórko)[/FONT][FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]telefony: [/FONT] [FONT=Arial]0 12 421 77 72 0 12 421 26 85[/FONT] [FONT=Arial]telefon/faks: [/FONT] [FONT=Arial]0 12 429 43 61 [/FONT] [FONT=Arial]poczta elektroniczna:[/FONT][FONT=Arial] [email protected] http://www.ktoz.krakow.pl/[/FONT][FONT=Arial] [/FONT] Quote
kangaroo Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Witam wszystkich. śledzę forum od dłuższego czasu, ale dopiero teraz się zarejestrowałam. mam pytanie i prośbę- padł mi samochód, i niestety nie mam jak dojechać do schroniska, żeby sprawdzili mi psiaka, wydali jego książeczkę itd.... jeżeli ktoś z was/ waszych znajomych będzie jechał do schroniska w poniedzialek wieczorem lub środę (tu cały dzień) bardzo proszę o kontakt. niestety w inne dni nie mam jak- studia dzienne plus praca.... bylabym bardzo wdzieczna. ja i Dexter oczywiście:) pozdrawiam. Quote
ewaal1982 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Przyda się w schronisku drapak dla kotów ? U mnie stoi już kolejny rok , a kot ma go w głębokim poważaniu... Quote
j3nny Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='ewaal1982']Przyda się w schronisku drapak dla kotów ? U mnie stoi już kolejny rok , a kot ma go w głębokim poważaniu...[/QUOTE] myślę, że przyda:) kotki będą wdzięczne Quote
Aga-ta Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Dzis rano uciekla z DT suczka Manna. Pani chciala posprzatc po suni i wyleciala jej z rak smycz automatyczna, psica wystraszyla sie huku i uciekla razem z ta smycza. Opiekunowie tymczasowi caly czas jej szukaja jednak jak do tej pory bez skutku. Bardzi prosimy o pomoc w szukaniu. Suczka uciekla na ul. Wisniowej, to osiedle kolo 29Listopada na wysokosci Rolniczej (tylko po drugiej stronie). Jeszcze raz bardzo wszystkich PROSZE aby miec oczy szeroko otwarte. Quote
fizia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='kangaroo']Witam wszystkich. śledzę forum od dłuższego czasu, ale dopiero teraz się zarejestrowałam. mam pytanie i prośbę- padł mi samochód, i niestety nie mam jak dojechać do schroniska, żeby sprawdzili mi psiaka, wydali jego książeczkę itd.... jeżeli ktoś z was/ waszych znajomych będzie jechał do schroniska w poniedzialek wieczorem lub środę (tu cały dzień) bardzo proszę o kontakt. niestety w inne dni nie mam jak- studia dzienne plus praca.... bylabym bardzo wdzieczna. ja i Dexter oczywiście:) pozdrawiam.[/QUOTE] Ja chętnie pomogę, ale dopiero w środę po 19 Quote
ewaal1982 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='j3nny']myślę, że przyda:) kotki będą wdzięczne[/QUOTE] W związku z tym mam taką prośbę, jakby ktoś z wolontariuszy czy pracowników jechał po coś na kurdwanów.Dajcie znać wcześniej, to bym przygotowała drapak i komuś dała.Sama nie dysponuje transportem, więc ciężko by mi było zawozić na rybną.Jeśli o mnie chodzi drapak może postać póki się transport jakiś nie znajdzie :)Myślę ,że nie ma sensu specjalnie po niego jechać, ale właśnie przy okazji go zabrać.Mój numer tel 508 577 643 Quote
irenaka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='debecik']Dokładnie tak jest w moim przypadku. zabrałam w środę Gardena. Według słów kierownika, miał być agresywny w stosunku do innych psów. Teraz już wiem, że agresja dotyczy dużych samców. Małe psy kompletnie ignoruje, do suk natawiony jest przyjaznie. Dla ludzi kompletnie niegrozny, już drugiego dnia odruchowo ( jak idiotka ) wyjęłam mu z pyska makrelę, ktorą mi rąbnął ze stołu. Nawet nie podniósł fafla, tylko próbował odebrać łup, ale machają dooopką. Ja go zatrzymać nie mogę bo sama mam chłopaka goldena, dorosłego samca, ale nawet jeżeli będę musiała odstawić go do schronu, nadal będę się nim opiekować i nadal będę intensywnie szukać mu domku. Niestety, kiedyś będę musiała odebrać mojego psa od mamy, ale czas kiedy Garden jest u mnie staram się wykorzystać po to żeby jak najwięcej się o nim dowiedzieć. I powiem Wam, że jeżeli będę musiała go oddać z powrotem na Rybną to będzie dla mnie osobista klęska. Na razie nie ma pośpiechu, nie oddam go zanim sytuacja nie będzie całkiem stabilna, dam radę opiekować się dwoma psami nawet jeżeli są w dwóch domach ( moja mama może gościć mojego psa ale nie wyjdzie z nim na spacer bo jest osobą niepełnosprawną) ale rozumiem też, że nie powinnam go trzymać zbyt długo bo chłopak się przyzwyczaja, ale szukam domku, szukam naprawdę intensywnie. Debecik, czy możesz napisać do mnie na mail: [email protected] ? W sprawie Gardena właśnie. Quote
fizia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Aga-ta']Dzis rano uciekla z DT suczka Manna. Pani chciala posprzatc po suni i wyleciala jej z rak smycz automatyczna, psica wystraszyla sie huku i uciekla razem z ta smycza. Opiekunowie tymczasowi caly czas jej szukaja jednak jak do tej pory bez skutku. Bardzi prosimy o pomoc w szukaniu. Suczka uciekla na ul. Wisniowej, to osiedle kolo 29Listopada na wysokosci Rolniczej (tylko po drugiej stronie). Jeszcze raz bardzo wszystkich PROSZE aby miec oczy szeroko otwarte. [/QUOTE] Aga-ta - a są jakieś ogłoszenia o zaginięciu, na kogo podać ewantualnie namiary Quote
krakowianka.fr Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Sandomierz: Kolejna smutna wiad nt przytulisk: http://www.dogomania.pl/threads/186165-SANDOMIERZ-przytulisko-po-POWODZI-p%C4%99ka-w-szwach.-Potrzebna-pomoc-dogomaniak%C3%B3w! Quote
Aga-ta Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 fizia napisał(a):Aga-ta - a są jakieś ogłoszenia o zaginięciu, na kogo podać ewantualnie namiary dziekuje za zainteresowanie, ale to juz od dawna:) nieaktualne, ale nie maialm kiedy napisac. Sunia jest juz w swoim domku, w domku, w ktorym zostanie juz na zawsze:):):) Quote
zebra12 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Czy w czasie powodzi nie zwiał komuś z DT welsh terier? Quote
maja30kr Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 jeśli będzie potrzebny transport na terenie Krakowa, proszę dzwonić Renata 606-30-84-64 Quote
Frotka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Dwa dni temu spaniel wrócił do schroniska. Niestety źle to znosi, jest nerwowy, zadziera z innymi psami. Bardzo pilnie szukamy mu domu. W domu tymczasowym wybrał sobie jedną osobę, która mogła z nim robić wszystko natomiast innym domownikom pozwalał na wszystko, jeśli nie było tej wybranej osoby a jeśli była to warczał na nich i próbował ich odgonić. Wyje kiedy zostaje sam. Wyje też kiedy zamyka się przed nim drzwi do pokojów (być może był w stresie i jeśli zamieszka u kogoś na stałe wycie mu przejdzie). O dziwo, poza schroniskiem jest łagodny do innych psów. Tak wyglądał w DT: Quote
zebra12 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Oddam na potzreby KTOZu lub schroniska klatkę kenel do auta. Wymiary: około metr na 120 cm. Jest ciężka, metalowa, nie aluminiowa. Jakby ktoś jechał w oklice Prokocimia, Kozłówka, Bieżanowa, to może uda mu się zabrać. Nie pilne. Quote
krakowianka.fr Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='zebra12']Oddam na potzreby KTOZu lub schroniska klatkę kenel do auta. Wymiary: około metr na 120 cm. Jest ciężka, metalowa, nie aluminiowa. Jakby ktoś jechał w oklice Prokocimia, Kozłówka, Bieżanowa, to może uda mu się zabrać. Nie pilne. fajnie, a podasz adres i telefon? moze w w-end podjade z siora a jak nie to z kims innym. Quote
krakowianka.fr Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='maja30kr']jeśli będzie potrzebny transport na terenie Krakowa, proszę dzwonić Renata 606-30-84-64 dzieki :-) Quote
Soema Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Szukam pilnie DT dla ofiary sandomierskiej powodzi miała miec DT pod Krakowem, przyjechała ze mną... ale DT jej nie wziął. Będę zmuszona ją odwieźć do przytuliska :( Może ktoś jej da szansę, anioł nie pies. Leczoną ma nużyce, kocha wszystko i wszystkich, 100% przytulak. Ma ok. 8 miesięcy... http://www.dogomania.pl/threads/187097-LOLCIA-uratowana-z-powodzi-ma-nu%C5%BCyc%C4%99-i-nie-ma-DT!-Cudna-sunia-prosi-o-pomoc?p=14831289#post14831289 Quote
hell_angel Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 PILNIE POTRZEBNY DT! SUCZKA ZNALEZIONA POD STARYM KIOSKIEM Z 10 SZCZENIAKAMI Z KTÓRYCH 5 JEST MARTWYCH!! Trzeba pomóc... Dostałam dziś informację, że pod starym kioskiem ukrywa się mała suczka ze szczeniakami, z których pięć nie żyje. Uważam, że trzeba pieski stamtąd koniecznie zabrać bo maleństwa wszystkie zdechną, albo przez choroby, albo niedokarmienie. Nie dość, że przebywają cały czas obok zwłok swoich braciszków/siostrzyczek co może być dodatkowym źródłem chorób to są jeszcze narażone na lisy i psy z innych gospodarstw! Niedożywiona, mała sunia nie wykarmi tylu maluszków. Szczeniaczki są naprawdę maleńkie ponoć mają koło tygodnia! Ludzie suczkę dokarmiają. Wychodzi, zjada i wraca do dzieci. Sytuacja na prawdę nie ciekawa. Niestety nie zajmę się sama 6 psami, chociażby dlatego, że mam swoje dwa zwierzaki. O DT też nie mogę myśleć bo rodzina nie byłaby chętna na tyle zwierzaków na raz i to natychmiast Chcemy wraz z koleżanką przywieźć te psiaki(są na wsi koło Nowego Brzeska) i mogę przetrzymać je u siebie na krótko TYLKO jeśli znajdzie się ktoś kto da im dom tymczasowy na kilka tygodni żeby psiaki wyrosły, nabrały sił i nadawały się do adopcji. Nie mam możliwości zostawić ich u siebie. Nie mogę też zostawić piesków na pastwę losu. Apeluję do was o pomoc bo bez niej nie wiele mogę. Może macie jakiś pomysł jak to rozegrać. Czy jest tutaj ktoś kto mógłby zaopiekować się suczką i szczeniakami na czas ich odchowania? Kiedy się usamodzielnią zaczniemy szukać domów. Może się też okazać, że maluchy będą potrzebowały leczenia, a nawet jeśli nie leczenia to podstawowej opieki weterynaryjnej a wiadomo, że to kosztuje. Nie będziemy w stanie wydolić opłat za 5 maluszków. wątek: http://www.dogomania.pl/threads/187186-Suczka-znaleziona-pod-starym-kioskiem-z-du%C5%BCym-miotem!-5-z-10-szczeni%C4%85t-jest-martwych! ZAJRZYJCIE ! Quote
Recommended Posts