dusje Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='monika55']Wreszcie sie dostalam na Dogo. Pozwolicie ze wyjasnie pare rzeczy. Brazia nie ma swojego watku, wszystkie Depozytki mialy jeden, wspolny.I znalazly domy. Szukamy tych domow takze poza Dogo. Ja jestem jedyna bardzo "pelnoletnia" a watkow jest duzo. Duzo to nie znaczy dobrze. Nie jest mozliwe zeby kazdy psiak ze schroniska mial watek, co nie znaczy, ze nie znajduja domow. Ja nie jestem w stanie nadzorowac wszystkich watkow, w tym takze opuszczonych przez zalozycieli. Takze z Agrabcia robimy ogloszenia. Agrabcia pomaga jak moze tylko z dobrego serducha i pewnie z sentymentu bo adoptowala od nas sunie. Poza tym mam inne psie sprawy i nie moge siedziec na Dogo tyle ile by nalezalo. W schronisku ciagle cos sie dzieje, wiele psow potrzebuje pomocy na juz. Wolontariuszki to mlodziutkie dziewczyny i maja szkole na glowie. A jesli chodzi o adopcje zagraniczne - nie jestem przekonana. To moje zdanie i wolno mi je wyrazic. Ponadto wypadalo by zapytac shanti co o tym sadzi. Ufam Owieczce, ze postapi jak trzeba dla dobra suni. A w ogole to dziekujemy Wam za pomoc w zalozeniu watku i w adorowaniu Lorci. Oczywiscie Owieczce za dobra opieke. Znow nie tutaj, gdzie trzeba, ale to dogo :diabloti: Oto cudna fotka Brazi Slicznosciowa dama, oprawy jej brak i tyle :lol::multi: Psiara, moglas wyjasnic na watku suniek, ze nie dasz rady zalozyc watku Lorci. Nieladnie postapilas. Nie trzyma sie ludzi w oczekiwaniu, zwlaszcza, gdy idzie o potrzebna szybka pomoc. 2 slowa - Nie moge - wystarcza. Niemniej jednak, dzieki za wyjasnienia, z watkiem Brazi wstrzymaj sie, moze ciotki podebatuja i watek zalozy ktos, kto bedzie pilnowal non stop. Chyba ze, wolisz jej zalozyc sama, dolaczymy sie ewentualnie Quote
dusje Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 No wreszcie cos ruszylo na dogo !!!!! Monika, mnie sie wydaje, ze w momencie gdy pies opuszcza Wasz schron i jedzie do hoteliku/DT - konieczne jest wirtualne sprawowanie opieki nad jego watkiem. Nie rozumiem wytlumaczenia, ze sa inne sprawy itd.. Kazdy z nas ma prace i tysiace innych zajec i stara sie wirtualnie pomoc psu, czym wiec roznimy sie????? Witanie psa o poranku i zegnanie go na dobranoc wnosi niewiele do meritum. Moze dlatego te psiaki zalegaja w schronie, bo nie ma komu zajac sie ich zyciem, a ich zycie jest krotkie w przeciwienstwie do naszego ludzkiego. Owszem, mozemy sobie psa zaanonsowac i hopac o kazdej porze dnia, czy jednak taka metoda przyniesie oczekiwane rezultaty? Nie czepiam sie, gwoli wyjasnienia.......na tym watku nie ma nikogo z JZ............... poza Dominika............................... Prosze przy okazji o.............. przekazanie na konto Owieczki 25 zl od BERKANO z JZ skarpety / mail z danymi Owieczki zostal wyslany kilka godzin temu do shanti/ i z gory dziekuje. Quote
Ada-jeje Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 dusje pochamuj troche swoje emocje, faktem jest ze na watku nie ma duzo osob z JZ, tylko ze tam wolontariat to nieletni, bez doswiadczenia, ale sa jeszcze takie anomalia, jak brak dostepu do netu, brak zasiegu na komorke itp. Sama o to mialam pretensje ale jak sie dowiedzialam, jest to dla mnie wytlumaczenie nie do podwazenia. Oprocz tego pamietaj o tym ze Monika jest jedyna osoba w JZ ktora musi zalatwiac sprawy w urzedach. Wiesz ze mialy zamiar kwestowac, ale bez zezwolenia organizatora, kwesta jest niemozliwa, a kto niby mial to zalatwic. Sahnti ma dosc obfity dzien, wiec nie zostaje jej juz czasu na wchodzenie na watki. Sama wiesz ze w schronie nie ma netu, nia ma dobrego zasiegu, wiec czy to tak trudno zrozumiec? Quote
shanti Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='shanti']Na skarpetce jastrzębskiej Lorcia ma na razie 20 zł od Berkano. Kto właściwie prowadzi jej finanse, bo ja dopiero powróciłam po odcięciu od netu i nie bardzo jestem na bieżąco? Jak widać już 24 maja pisałam o wpłacie Berkano i pytałam o finanse Lorci, ale odpowiedzi żadnej nie otrzymałam, więc jednak JZ na watku się pojawia. Wpłata od Berkano to było 40 zł po połowie dla Lorci i Misi, więc nie wiem skąd informacja o 25 zł. Quote
monika55 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 ........................................................... Quote
laikinia Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Ja likwiduje w takim razie ogloszenie Lorci- ludzie mi tu wydzwaniaja, wiec nie ma to dalej sensu... Ade-jeje- ta dziewczyne poinformowalam juz, ze sunia ma domek w Polsce- jest b. smutna, ale mysle, ze przezyje... ;-) Ja juz nie bede oglaszala psow- poslucham w koncu mojego meza (uwaza, ze robie z siebie pajaca tym ciaglym oglaszaniem i odwolywaniem) pokoncze swoje deklaracje i wycofam sie... Zycze wszystkim duzo powodzenia w szukaniu domkow. :) Quote
dusje Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Monika, dziekuje za podsumowanie. Faktycznie, uzasadnienie powala! Nie wiem co/kogo masz na mysli, piszac o obiecywanej pomocy - ja sie wywiazalamz obietnic i czekam z tym zalegajacym towarem. JZ milczy, juz nie potrzebne? Prosze napisac jasno, skladu nie mam i trzymac wieki nie bede, bo sie rozleci ze starosci :evil_lol: Ada-jeje, nie naleze do soob kierujacych sie emocjami, gdyby tak bylo, juz dawno zrezygnowalabym z tego co robie. Teraz jednak, po tych przemilych postach - rezygnuje definitywnie, dziekuje za wszystko i zycze wszystkim powodzenia. shanti - w watku malenkich suniek jest post BERKANo, bodajze nr 901 i tam jest deklaracja, wiem ze ta osoba zrezygnowala z powodow osobistych, ale przekazala zadeklarowana kwote na Lorcie. Tak naprawde chyba nie ma potrzeby liczenia czy to 20 zl czy 25 - do 15 czerwca Lorcia ma zapewniony dach nad glowa i wyzywienie, jesli bedzie za malo pieniazkow - doloze po uzgodnieniu z Owieczka. Gorzej, ze te pieniadze nie dotarly jeszcze do Owieczki, moze zabraklo czasu na przekazanie i niewazne, ze Lorcia nie ma swojej karmy, ma przeciez zapewniony byt! Przepraszam, nie wyobrazam sobie wspolnego porozumienia i wspolpracy w taki sposob, panie racza traktowac ludzi w malo elegancki sposob, jam do tego niezwyczajna. Prosta kobieta ze mnie, moze nawet prostaczka. Lorciu, bede sledzic twoje losy, spij dobrze ksiezniczko. Quote
Ada-jeje Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Kazdy z nas robi wiele, ale kazdy tez chce pomagac w sposob jaki jemu pasuje, tak ja to widze, i takie jest moje marzenie. Quote
*zaba* Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 i nastal nowy dzien i moze emocje ciut opadly... Ciotki, tu chodzi o Lorcie. Staram sie Was zrozumiec, kazdy z nas ma na glowie mase spraw i czasem trudno zwiazac koniec z koncem. Skupmy sie moze na Lorci. Ja niestety narazie finansowo nie moge pomoc, jedyne co moglam, to zalozenie watku, bo zapadla mi w serducho ta mala. Oferowalam rowniez swoja pomoc w poprowadzeniu bazarka, rozumiem, ze jest on nadal aktualny? Kochane, mam nadzieje, ze ksiezniczka szybko domek znajdzie, moze Owieczka choc troszke uchyli rabka tajemnicy? Kazdy z nas jest inny, i to normalne, ze kazdy miec moze inne spojzenie na dana sprawe, a tu nie chodzi o przyznawanie sobie racji, tylko o dom dla Lorci. Oczywiscie w milej atmosferze dziala sie lepiej, wiec moze niech ona tu powroci. dusje, mam nadzieje, ze nadal bedziesz. :cool3: Quote
Owieczka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 *zaba* napisał(a):i nastal nowy dzien i moze emocje ciut opadly... Ciotki, tu chodzi o Lorcie. Staram sie Was zrozumiec, kazdy z nas ma na glowie mase spraw i czasem trudno zwiazac koniec z koncem. Skupmy sie moze na Lorci. Ja niestety narazie finansowo nie moge pomoc, jedyne co moglam, to zalozenie watku, bo zapadla mi w serducho ta mala. Oferowalam rowniez swoja pomoc w poprowadzeniu bazarka, rozumiem, ze jest on nadal aktualny? Kochane, mam nadzieje, ze ksiezniczka szybko domek znajdzie, moze Owieczka choc troszke uchyli rabka tajemnicy? Kazdy z nas jest inny, i to normalne, ze kazdy miec moze inne spojzenie na dana sprawe, a tu nie chodzi o przyznawanie sobie racji, tylko o dom dla Lorci. Oczywiscie w milej atmosferze dziala sie lepiej, wiec moze niech ona tu powroci. dusje, mam nadzieje, ze nadal bedziesz. :cool3: Podpisuje się pod wypowiedzią *zaby* i prosze żebyście pousuwały cześć postów bo czytac sie tego nie da... a to wątek Lorci i o Lorci a nie kto komu ile i za co :shake: Każdy kto to przeczyta to ucieknie gdzie pieprz rosnie... Wierzę że każda z nas chce dojsć do ładu więc apeluje o porozumienie bo czasem słowa bolą bardziej niż czyny. Przez takie wypowiedzi i nie zawsze trafną ich interpretacje krzywdzi przede wszystkim psa, który i tak wycierpiał wystarczająco. :mad: Bądźmy bardziej dla siebie wyrozumiali... skorzystają na tym i te biedulki i MY :oops: Quote
Ada-jeje Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Zaba kochana ja wiem ze chcesz zrobic bazarek, fanty sa u mnie, nie bede pisac jak wyglada moj dzien. Dzis jest u mnie spotkanie kilku osob, poprosze kogos o pomoc. Mam tez kilka gotowych fotek ale te fanty byly juz wystawiane. Dusje napisz prosze ktore fanty powinnam przeznaczyc na Lorcie. Quote
Owieczka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Dotarła do mnie kolejna wpłata dn. 01-06-2010 PRZELEW WALUTOWY PRZYCHODZĄCY 179,67 PLN Bardzo dziękuje :) Quote
dusje Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Ada-jeje, zaczekaj prosze z tym bazarkiem - dla Lorci zrobilam caly karton wybranych rzeczy i podobno ma dotrzec do Ciebie jeszcze w tym tygodniu. Na kartonie napisalam - Bazarek - dla Lorci. Moze te beda mialy lepsze wziecie. Quote
*zaba* Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 [quote name='Owieczka']Dotarła do mnie kolejna wpłata dn. 01-06-2010 PRZELEW WALUTOWY PRZYCHODZĄCY 179,67 PLN Bardzo dziękuje :) Jak mam to ujac w rozliczniach na pierwszej stronie? Tzn od kogo mam to wpisac? Quote
dusje Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Owieczka']Dotarła do mnie kolejna wpłata dn. 01-06-2010 PRZELEW WALUTOWY PRZYCHODZĄCY 179,67 PLN Bardzo dziękuje :) Owieczko, dziekuje za potwierdzenie, szybko doszly te dukaty:evil_lol: Quote
Dominika 0_0 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Witam Lorcie i zakochane w księżniczce cioteczki ;) Quote
Owieczka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 *zaba* napisał(a):Jak mam to ujac w rozliczniach na pierwszej stronie? Tzn od kogo mam to wpisac? Od Ciotki dusje :P Quote
Niebieska713 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Cioteczka Niebieska bije poklony dla ksiezniczki LORCI...:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Niebieska713 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Co tu sie tak pusto zrobilo na dworze ksiezniczki Lorci...????? Cioteczki sie na siebie poobrazaly..??? Niepotrzebnie,bo duzo innych psiakow szuka DS czy w Polsce czy zagranica... Quote
Ada-jeje Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Ja osobiscie sie na nikogo nie obrazilam,:shake: a ze czasu jak na lekarstwo, to kazdy ma tak samo i tym bardziej powinnismy siebie wzajemnie rozumiec. Quote
Niebieska713 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Cioteczki chyba poszly juz spac,wiec i my tez Lorciu pojdziemy spac.... Quote
*zaba* Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 no to ja bedze dzis pierwsza u Jasnie Pani :) Quote
Recommended Posts