Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lorcia nie miała łatwego życia. Jej pani, nałogowa alkoholiczka, niezbyt dobrze się z nią obchodziła. Lorcia wie co to głód, zimno, wie kiedy trzeba zejść z drogi zataczającej się właścicielce. Wie że wtedy najlepiej zaszyć się w kąciku i siedzieć cichutko jak myszka w nadziei że "pani" zapomni o swoim psie. Bo lepiej być zapomnianą, niż kopniętą lub uderzoną. Lorcia boi się gwałtownych ruchów, ale nie reaguje agresywnie.
Mimo tych przeżyć Lorcia nie jest dzika, garnie się do ludzi i ktoś bedzie miał w niej wiernego przyjaciela.

Nie nalezy jak pisze shanti stosowac przy Lorci gwaltownych ruchow, i podniesionego glosu.

Lorcia to malutka, okolo 5 - 6 letnia, niesmiala, wysterylizowana sunieczka, ktora ostatnio zostala pogryziona przez inne suczki z boksu.

Jest sliczna, puchata, tylko jak to w schronie, niebardzo jest czas na pielegnowanie wszystkich futer. Dlatego Lorci zaczely juz robic sie dredy.

Lorcia bardzo potrzebuje swojego czlowieka, teskni za przytulaniem, glaskaniem...

A oto nasza ksiezniczka

Lorcia dzisiaj, 20 maj :-(
http://i655.photobucket.com/albums/uu278/izape/DSCN1893.jpg

Nowe wiadomosci:
post 53 str.6
post 69 i 70 str.7
post 86 str.9
post 119 str.12
post 172 i 180 str.18
post 293 str.30

Nowe zdjecia:
str.:
6, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 18, 29

• Replies 678
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jastrzebie Zdroj schronisko- to miejsce, w ktorym ostatnio mieszkala ta malizna. Jakos dawala sobie rade, dzielac betonowy kojec z innymi suczkami. Wiadomo, jak to w stadzie, wieczna walka o byt, i nie ma miejsca dla niesmialych i delikatnych. Lorcia zostala pogryziona, ona jest taka cichutka, nie umie sie bronic.
Ma dwie dziury w pupie i zdartą skórę z sierścią z pośladka. Lorcia jest na antybiotyku i jej rana, ta największa, zdarta skóra będzie wymagała leczenia, może wdać się martwica.

Po tym incydencie szybko zapadla decyzja: Lorcia nie moze duzej zostac w schronie, bo czeka ja tylko jedno - zagryzienie!
W expresowym tempie, dzieki dusje znalazl sie tymczas u Owieczki, w transporcie pomogla Tarzanka. Wszystko potoczylo sie blyskawicznie -moze dlatego, ze nie bylo planowane?
I tak 15 maja Lorcia pojechala.
Ale to tyle z dobrych wiadomosci. Oto pierwsze relacje z DT:

Lorcia to kochana, skromna, przytulasta i zachowujaca czystosc sunia, ale bardzo powaznie chora Oprocz paskudzacej sie rany po pogryzieniu ma potworny katar i kaszel. Na razie nie mozna jej wyciac dredow ani jej wykapac, bo jest bardzo obolala.

No i tu pojawia sie magiczne zdanie:

Blagamy o wsparcie finansowe Lorci.

Pierwsze wplaty juz sa, ale potrzeba stalych deklaracji (mysle, ze nie beda one na dlugo, bo Lorcia u Owieczki wyzdrowieje, wypieknieje i domki beda stac w kolejce), bazarkow, wplat jednorazowych.

Posted

Sytuacja finansowa Lorci.

Wplaty stale: :loveu:
ania z poznania - 20 zl
dusje - 100zl
agrabcia - 20zl (od czerwca)
Niebieska713 - 20zl (od czerwca)

Wplaty jednorazowe: :loveu:
agrabcia - 30zl

Bazarki: :loveu:

Pieniążki wpłynęly od:

Maj:
18-05-2010 - 30,00- AGRABCIA:multi:
19-05-2010 - 70,00 - od dusje :multi:

Razem: 100 zł

Wydatki :
Hotelik od 15 do 31 maja - 136 zł

Leki ( recepta)
- 33,85 zł
razem: 169,85

Czerwiec:
01-06-2010 - 179,67 - od dusje:multi:

04-06-2010 - 20,00 - od Berkano:multi:
07-06-2010 - 80,00 - od dusje:multi:
10-06-2010 -
20,00 - AGRABCIA:multi:
Razem: 299,67

Posted

Sunia potrzebuje pieniazkow na leczenie i dowozenie jej do weta poza kasa na hotelik 300 zl

Potrzebni takze chetni do poprowadzenia bazarkow, na ktore fanty moga przekazac dusje i shanti.

Posted

*Zaba* :lol: - dzieki za zalozenie watku :multi: Moze teraz los usmiechnie sie do Lorci.

Male sprostowanie : psiara nie miala nic wspolnego z pomoca w transporcie, obiecala zalozenie watku Lorci i na obietnicach sie skonczylo.

Moje deklaracje sa stale na pewno nie beda nizsze niz 100 zl miesiecznie :lol: takze spokojnie mozesz wpisac 100 dukacikow przy moim nicku :lol:

Lorcia jest piekna i delikatna ksiezniczka. Trzeba jej tylko odpowiedniej oprawy i domki beda sie bily o panienke Lorcie.

Poki co, potrzeba pieniazkow na leczenie pogryzienia :-( kaszlu i kataru no i na hotelik.

Zapraszamy chetnych do poprowadzenia bazarku dla Lorci - musimy przemienic Lorciowe dobra ruchome w dukaciki :multi:

Ktora dobra dusza zechce zrobic Lorciowy banerek ? Proooooosimy :multi:

PS Owieczce juz wyslalam link do wateczku Lorci.

*Zaba* :lol: - jesli mozesz, przenies prosze watek Lorci na ogolny adopcyjny na cala Polske.
Nie orientuje sie dobrze, ale chyba trzeba w tej sprawie zwrocic sie do moda.

Posted

Przepraszam za offa
PILNE!!! POMOCY!!! SCHRONISKO KRAKOW ZALANE !!! POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE NA JUZ DO MOMENTU OPADNIECIA WODY W SCHRONISKU: prosimy o przesylanie wiadomosci na dogomani !!!

Posted

Blood napisał(a):
hop ona jest sliczna !!!!Zakochana jestem!!!;)

Blood :lol: Witaj na watku Lorci :loveu: No to juz sa nas dwie zakochane i co teraz bedzie ? :oops::evil_lol:

Posted

dusje napisał(a):
Blood :lol: Witaj na watku Lorci :loveu: No to juz sa nas dwie zakochane i co teraz bedzie ? :oops::evil_lol:

A niby dlaczego ja ten watek zalozylam? Jakbym nie byla zakochana, to sie bym byla nie zmobilizowala. Moj TZ nie zgadza sie na drugiego psa, a Lorcia to taki mini Kamczyslaw.

Juz popoprawialam, zaraz bede pisac do moda.
Na 15 ide do pracy, tak wiec zajze tu dopiero jutro rano. Mam nadzieje, ze Owieczka cos nam napisze ;)

Posted

*zaba* napisał(a):
A niby dlaczego ja ten watek zalozylam? Jakbym nie byla zakochana, to sie bym byla nie zmobilizowala. Moj TZ nie zgadza sie na drugiego psa, a Lorcia to taki mini Kamczyslaw.

Juz popoprawialam, zaraz bede pisac do moda.
Na 15 ide do pracy, tak wiec zajze tu dopiero jutro rano. Mam nadzieje, ze Owieczka cos nam napisze ;)

Juhuuuu, to juz sa nas 3 do szarpania sie za kokardki :evil_lol: a to sie bedzie dzialo.... :cool3:

Kamczyslawa sem obejrzala, sliczny chlopak :multi: i taki Lorciowy, ino w spodenkach :evil_lol:

Posted

agrabcia napisał(a):
Oczywiście przyłączam się do grona zakochanych wielbicielek Lorci.
Wpłaciłam 30 zł jednorazowo i od czerwca deklaruje stałe wpłaty 20 zł

agrabciu :lol: witaj w gronie zakochanych w Lorci :multi: Dziekujemy :sweetCyb: Kokardki w powaznym zagrozeniu :evil_lol::cool3:

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Kto jest najbardziej obeznany z ta sytuacja?

Niebieska i Ada-jeje, Dominika :lol: sorki jakos mi umknelyscie, witajcie babeczki :multi::multi::multi:

Owieczka z pewnoscia sie odezwie i dowiemy sie, jak czuje sie ksiezniczka :loveu:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Ciotka dusje okularki na nos prosze zalozyc :crazyeye: umknelysmy :mad: a ja probuje DS dla Lorci nagrywac.

To juz mam przechlapane, buuuuuu :placz: Oczy stare juz i zmeczone, a okularki gdzies sie zapodzialy i bez patrzalkow ich nie znajde, buuuuuu:placz::evil_lol:

Domeczek na widoku ? ;) No to zaciskam mocniutko :cool3:

Spij slodko, mala ksiezniczko :loveu: Spij i o wlasnym domku snij :multi:

Posted

agrabcia napisał(a):
Oczywiście przyłączam się do grona zakochanych wielbicielek Lorci.
Wpłaciłam 30 zł jednorazowo i od czerwca deklaruje stałe wpłaty 20 zł

No, no bedzie siwy dym... :cool3:

Slicznie dziekujemy :multi:

Ada-jeje napisał(a):
Ciotka dusje okularki na nos prosze zalozyc :crazyeye: umknelysmy :mad: a ja probuje DS dla Lorci nagrywac.

Domek sie kroi?? ciiii, nic nie mowie :eviltong:

Dlaczego nie ma wiesci od Owieczki? :roll:

Posted

Jak sie dzis czuje nasza ksiezniczka? :loveu:

Owieczkooooooooooo , hop hop , gdzie jestes? :lol:

Niektore ciotki maja klawe zycie ;) :evil_lol:, no np. *zaba* ;) Przyszla se z pracy i spokoj juz ma, a ja bidula dopiero sie wybieram i wyjsc nie moge. No nic to, wpadne do ksiezniczki za kilka godzin.