Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Soema']ale jak się prosi adminów/,modów o musowe wpisanie wieku pod nickiem to nie, bo po co...[/QUOTE]
Nawet nie musi być dokładnie wiek, ale choćby pełnoletni czy nie, do 18 lat i powyżej 18 lat ...... to jest cholera ważne ! , a ja w kategorii vip-ów ...powyżej setki :evil_lol:

Posted

[quote name='Aleksandra Bytom']przy założeniu że podany wiek można by było w jakikolwiek sposób zweryfikować :)[/QUOTE]
Tak jak na różowych blogach, ale zasada jest zasadą. Nikt mnie nie pozwie za napastowanie ...... psychiczne małolata, a rozum jest do używania zawsze i wszędzie.

Posted

Pani [B]Agnieszka Wit***** Warszawa Sadyba ul. E***** tel. 515*5**2* [/B] chciała adoptować pieska ze Skarżyska, na dzisiaj był umówiony przyjazd pieska i piesek przyjechał ale [b]ta pani już go nie chce bo .... teraz chce adoptować dużego doga i jutro ma mieć wizytę przedadopcyjną!!!![/b]
Nie zawiadomiła nikogo o zmianie decyzji - jest nieodpowiedzialna!!!
Piszę na prośbę Bajk21, bo w tej chwili nie ma dostępu do netu a sprawa jest pilna - jutro ma odbyć się wizyta przedadopcyjna doga!!!! Nie wiemy skąd ten dog :shake:

Pieska trzeba odwieźć do Skarżyska, nie ma szczęścia psiak :-(

Posted

[quote name='paros']Pani [B]Agnieszka Wit***** Warszawa Sadyba ul. E***** tel. 515*5**2* [/B] chciała adoptować pieska ze Skarżyska, na dzisiaj był umówiony przyjazd pieska i piesek przyjechał ale [b]ta pani już go nie chce bo .... teraz chce adoptować dużego doga i jutro ma mieć wizytę przedadopcyjną!!!![/b]
Piszę na prośbę Bajk21, bo w tej chwili nie ma dostępu do netu a sprawa jest pilna - jutro ma odbyć się wizyta przedadopcyjna doga!!!! Nie wiemy skąd ten dog :shake:

Pieska trzeba odwieźć do Skarżyska, nie ma szczęścia psiak :-([/QUOTE]

Trzeba sprawdzić na forum molosów, tam są wszystkie wątku dogów do adopcji. Zaraz poczytam...

Posted

[quote name='Aleksandra Bytom']przy założeniu że podany wiek można by było w jakikolwiek sposób zweryfikować :)[/QUOTE]
Ale nie każdy czyta wszystkie wątki.. a czasem wychodzi, ktoś chodzi do szkoły, studiuję.. etc.. łatwiej zweryfikować. Ktoś kogoś poznał osobiście..
Była Cekinka(?), siostry wyłudzaczki i pewnie ktoś jeszcze..

Posted

[quote name='paros']Pani [B]Agnieszka Wit***** Warszawa Sadyba ul. E***** tel. 515*5**2* [/B] chciała adoptować pieska ze Skarżyska, na dzisiaj był umówiony przyjazd pieska i piesek przyjechał ale [b]ta pani już go nie chce bo .... teraz chce adoptować dużego doga i jutro ma mieć wizytę przedadopcyjną!!!![/b]

podrzuciłam info tu i tam...

Posted

potwierdzam. Dzwoniła też do nas i wywarła na mnie jak najgorsze wrażenie. Usiłowałam jej wytłumaczyć ze starsza suka nie da rady wchodzić po schodach jak zepsuje się winda lub w budynku braknie prądu. Baba zaczęła na mnie krzyczeć że "fundacje są do niej uprzedzone" więc poprosiłam by przestała i spuściła nieco z tonu. Stwierdziła że ona się "tylko dziwi" więc poprosiłam by dziwiła się nieco ciszej i po chwili się wyłączyłam bo nie dało się z nią rozmawiać.

Posted

Najgorszy telefon, jaki kiedykolwiek miałam odnośnie adopcji:

[B]787958***[/B]
Dzwoni facet, w ogóle go prawie nie słyszałam, więc proszę, żeby coś zrobił, bo go nie rozumiem, co mówi.Ale on nic... ciągle gada. Co nieco słyszę: Ile ma lat itp.? No to odpowiadam, ale ledwo co go słyszę... A za chwile gościu wylatuje z tekstem: Dzwonię z zakładu jakiegoś tam(nie usłyszałam)... [B]Ile by się ten pies gotował?[/B] Mnie zamurowało... Chwila ciszy i się rozłączyłam, bo po prostu nie wiedziałam, co ma powiedzieć. Nigdy się czegoś tak strasznego nie spodziewałam... Teraz żałuję, bo mogłam mu coś powiedzieć... Dzwoni drugi raz. Odbieram z nadzieją, że się przesłyszałam, ale gościa znowu nie słyszę, więc mówię mu, że mam mi napisać smsa, albo e-mail, bo na prawdę nie rozumiałam co mówi. Na co on krzyczy(co już doskonale zrozumiałam): "Czy ty k****a głucha jesteś?" i trzasnął słuchawką.

Posted

[quote name='Marycha35']Może zgłoś na Policję?[/QUOTE]

Nie mam na to żadnych dowodów, nagranej rozmowy ani nic... A facet dzwonił jakiś czas temu, ale potem nie miałam czasu i byłam chwilami na dogo, na szybko posprawdzać co nowego, więc dopiero teraz go wpisuję.

Posted

[quote name='Marycha35']No tak, masz rację....Ręce opadają! Co za dureń jakiś, może to miał byc taki dowcip, ha ha jaki śmieszny, poziom wypławka białego![/QUOTE]

Dla mnie to po prostu była jedna z najgorszych rzeczy, jakie kiedykolwiek mnie spotkały...

Posted

Olej to, głupi dowcip. Nie przejmuj się i rób dalej swoje:) W psychologii jest taka ładna kategoria: szumu: informacyjnego, fizycznego, psychicznego. Ten telefon to była triada taka właśnie, nic więcej!

Posted

[quote name='Marycha35']Olej to, głupi dowcip. Nie przejmuj się i rób dalej swoje:) W psychologii jest taka ładna kategoria: szumu: informacyjnego, fizycznego, psychicznego. Ten telefon to była triada taka właśnie, nic więcej![/QUOTE]

Ok, ok. :) Dzięki.

Posted

[quote name='zerduszko']Mozna prosić link?[/QUOTE]

Bardzo proszę, musiałam trochę pogrzebać, bo dawno spadłam z tego wątku:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/195758-SZORSTEK-z-DT-u-AtaK-w-DS...PILNIE-SZUKAMY-KOGO%C5%9A-DO-WIZYTY-KRK-N.S%C4%84CZ-TARN%C3%93W"]http://www.dogomania.pl/threads/195758-SZORSTEK-z-DT-u-AtaK-w-DS...PILNIE-SZUKAMY-KOGOŚ-DO-WIZYTY-KRK-N.SĄCZ-TARNÓW[/URL]!!

[quote name='Soema']ale jak się prosi adminów/,modów o musowe wpisanie wieku pod nickiem to nie, bo po co...[/QUOTE]

Musimy poczekać, aż będzie przewał finansowy:diabloti: w wykonaniu małolata, wtedy będzie larum, gdzie są modzi i przede wszystkim rodzice delikwenta. Szkody jakie wyrządzają psom na tym forum nie są brane pod uwagę, bo po co?
Oczywiście mod, nie jest w stanie na dzień dzisiejszy ocenić wieku delikwenta w momencie rejestracji, ale skoro już sam delikwent przyznaje się do wieku i na dodatek knoci robotę, to reakcja być powinna. Ale komu by się chciało śledzić poczynania małolata na dogo?
Lepiej niech się ktoś podstawi i zacznie trollować na wątkach np. Borówki, wtedy będzie okazja do zbanowania i to zapewne nie małolata.
Dlatego osobiście nie wpłacę nawet złotówki tam, gdzie mam cień podejrzenia, że źle się dzieje i ostrzegam tych darczyńców, którzy powierzają mi swoje pieniądze.
Dzisiaj podstawą jest brak zaufania i ostrożność.

Posted

i tutaj potwierdzam, bo miałam iść do niej na wizytę przedadopcyjną, to jakaś psychopatka :/

Posted

Irenaka i naprawdę uważasz, że ta magiczna granica 18 lat o czymś świadczy?

Tu (i nie tylko tu) się spotyka nastolatki dojrzałe i robiące naprawdę bardzo duzo i bardzo dobrze i [B]bardzo[/B] dorosłe osoby (mające męża, dzieci, a nieraz i wnuki) o mentalności gówniarza, które nie potrafią niczego zrobić porządnie, odpowiedzialnie i do końca. Brak odpowiedzialności i infantylizm niekoniecznie jest związany z wiekiem.

Posted

[quote name='ulvhedinn']Irenaka i naprawdę uważasz, że ta magiczna granica 18 lat o czymś świadczy?

Tu (i nie tylko tu) się spotyka nastolatki dojrzałe i robiące naprawdę bardzo duzo i bardzo dobrze i [B]bardzo[/B] dorosłe osoby (mające męża, dzieci, a nieraz i wnuki) o mentalności gówniarza, które nie potrafią niczego zrobić porządnie, odpowiedzialnie i do końca. Brak odpowiedzialności i infantylizm niekoniecznie jest związany z wiekiem.[/QUOTE]

Ależ oczywiście, że wiek o niczym nie świadczy i nie generalizuję. Problem w tym, że w przypadku dzieci w świecie wirtualnym trudno się na początku zorientować, że nie są dorosłymi ludźmi, zbierają kasę na psy, zakładają wątki i zajmują się adopcjami. Rozumiem z wypowiedzi Borówki, że powinnam się domyślać, że kogoś zawsze podstawia do podpisania umów adopcyjnych a rodzice przychylnym okiem patrzą na zbiórki publiczne pieniędzy swojej małoletniej córki. A co z długami córki za psa w hotelu? Też o tym wiedzą? Powinni zapewne je spłacić, bo za córkę odpowiadają.
Nie tak widzę pomoc dla psów którą niosą dzieci, bo może się fatalnie skończyć dla tych pierwszych. I tak jak Ty znam dzieci, czy młodzież na dogo, która ogranicza swoją pomoc do takich działań, które nie szkodzą a wręcz niebywale pomagają, nie wkraczając przy tym na ścieżkę odpowiedzialności finansowej czy prawnej za psa.
A dorośli? Sama zapewne wiesz, czym skorupka za młodu nasiąknie....;)

Posted

[quote name='ulvhedinn']Irenaka i naprawdę uważasz, że ta magiczna granica 18 lat o czymś świadczy?

Tu (i nie tylko tu) się spotyka nastolatki dojrzałe i robiące naprawdę bardzo duzo i bardzo dobrze i [B]bardzo[/B] dorosłe osoby (mające męża, dzieci, a nieraz i wnuki) o mentalności gówniarza, które nie potrafią niczego zrobić porządnie, odpowiedzialnie i do końca. Brak odpowiedzialności i infantylizm niekoniecznie jest związany z wiekiem.[/QUOTE]

zgadzam się... [B]_ogonek_[/B] z Uciechowa, robiła więcej niż niejeden "dorosły" a miała chyba z 15-16 lat.... Zapraszam na wątek uciechowski, wszyscy mogą zobaczyć jak wiele pomagała, a była jeszcze dzieckiem....
[url]http://www.dogomania.pl/threads/28656-Wygrane-marzenia-po-3-latach-walki-Uciechów-rusza-pełną-parą[/url]

zresztą na zdjęciach widać że to było małe dziecko właściwie...: [url]http://img166.imageshack.us/img166/8961/avateru.jpg[/url]

Rotek i Ona głównie budowały schronisko od podstaw... nie było nic, same ściany i nic... Cała dogomania pomagała.... ale One zrobiły najwięcej (wraz z justynavege )

Posted

Ja się zgadzam, a nawet jestem przeciw - oflagowanie usera pełnoletni lub niepełnoletni powinno być. Nie ma to nic do rzeczy z jego dojrzałością, a tym bardziej sprawnością w podejmowaniu wszelkich działań na rzecz innych.

Posted

[quote name='paros']Pani [B]Agnieszka Wit***** Warszawa Sadyba ul. E***** tel. 515*5**2* [/B] chciała adoptować pieska ze Skarżyska, na dzisiaj był umówiony przyjazd pieska i piesek przyjechał ale [B]ta pani już go nie chce bo .... teraz chce adoptować dużego doga i jutro ma mieć wizytę przedadopcyjną!!!![/B]
Piszę na prośbę Bajk21, bo w tej chwili nie ma dostępu do netu a sprawa jest pilna - jutro ma odbyć się wizyta przedadopcyjna doga!!!! Nie wiemy skąd ten dog :shake:Pieska trzeba odwieźć do Skarżyska, nie ma szczęścia psiak :-([/QUOTE]

Dzisiaj napisała mi ta Pani sms-a, że ja jej podesłałam stronę "pasterze.com.pl" i miał to być Berneńczyk, więc sądzę, że oprócz dzwonienia do mnie w sprawie psa i o Doga, jeszcze próbowała wziąć Berneńczyka i jeszcze jakiego nie wiem, rozsyłajcie gdzie się da. Kobieta ta podaje się za członka TOZ-u i nie wiem jeszcze za kogo, próbowałam dodzwonić się do osób zajmujących się adopcją na pasterze, ale nikt nie odbierał, trzeba ich ostrzec. Dzwoniłam już do TOZ-u aby sprawdzili czy jest u nich taka osoba, jeśli jest, to już nie będzie, a jeśli niema to będzie odpowiadała za podszywanie się za kogoś, kim nie jest.