Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Charly']Ale była już chyba jaka sprawa w sądzie, którą greven przegrała. Chociaż tam chyba chodziło o znieslawienie (w sprawie koni).[/QUOTE]

Chodziło też o sprawy finansowe.
Łatwo jest odszukać info o Greven i jej fundacji na różnych forach, szczególnie końskich. Bardzo ciekawa lektura...

Posted

Z urzędu jej nikt nie rozwiąże, chyba , że będzie to zawarte w wyroku sądu, ale to wyjątkowa wyjątkowość. Oczywiście musi być dowód wprost na powiązanie istnienia fundacji i przestępstwa, innymi słowy fundacja musi być tu narzędziem. W innym przypadku musi być wniosek do KRS od osoby fizycznej, innej fundacji, instytucji (np.UKS), Starosty jako organu nadzorczego.

Posted

Uwaga na użytkownika [U][B]My[/B][/U][U][B]HeartBeats !![/B][/U]
Gośc dzwoni do potrzebujących pomocy związenej z operacją psa i mówi ze zafunduje operacje itp itd, ma na imię Michał , jest z Poznania ale prawdopodobnie podaje tez ze mieszka w Warszawie!! Bezczelnie kłamie do konca trzyma w nadziei, a na koncu nie przyjezdza, wystawia do wiatru.

Posted

Zgierz, łódzkie - Dawid Groszyk oddał po 3 tyg 10 mies mix amstaffa, bo rzekomo pogryzł jego dziewczynę, pies trafił na obserwację,
podczas wizyty szkoleniowiec, który miał pomóc rozwiązać problemy wychowawcze z psem, nie zauważył żadnych obrażeń, mimo obietnic nie podjęto szkolenia, po prostu pozbyli się psa w perfidny sposób,
jeśli do psa przylgnie łatka agresywny - marny jego los w schronisku
pracownicy, wolontariusze nie zaobserwowali u psa żadnych oznak agresji, jedynie braki w wychowaniu

Posted

Czy kojarzycie może tą bibliotekarkę z Krakowa, która brała kiedyś starsze pieski i usypiała je? Macie może do niej jakiś kontakt? Bo nie mogę znaleźć. Bo do jednej z cioteczek zgłosiła się starsza kobieta i szuka starszego pieska. Chcemy sprawdzić, czy to nie ona.

Posted

[quote name='Paula95']Czy kojarzycie może tą bibliotekarkę z Krakowa, która brała kiedyś starsze pieski i usypiała je? Macie może do niej jakiś kontakt? Bo nie mogę znaleźć. Bo do jednej z cioteczek zgłosiła się starsza kobieta i szuka starszego pieska. Chcemy sprawdzić, czy to nie ona.[/QUOTE]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/187398-malutka-Ninka-zamordowana-w-36godzin-po-adopcji[/url]!!!

:cool1:

Posted

[quote name='Paula95']Czy kojarzycie może tą bibliotekarkę z Krakowa, która brała kiedyś starsze pieski i usypiała je? Macie może do niej jakiś kontakt? Bo nie mogę znaleźć. Bo do jednej z cioteczek zgłosiła się starsza kobieta i szuka starszego pieska. Chcemy sprawdzić, czy to nie ona.[/QUOTE]

Jesli masz jakiekolwiek dane - proszę o pw - zweryfikuję.

Posted

Zgłaszam tak profilaktycznie młodą dziewczynę z Warszawy ( Gocławek) ulica Umińskiego
Iwona, mail : [email][email protected][/email]
Mieszka z narzeczonym i dwoma kolegami
Domek fajny i generalnie wszystko w porządku ale...
wzięła ode mnie mikro sunie, oddała po 2-óch dniach bo dostała alergii, ma kaszel, katar ( szkoda,że w ankiecie przed adopcyjnej było info,że żaden z domowników nie jest uczulony)
Powiedziała,że psa już szukała nie będzie... ale sami wiecie jak to jest

Posted

Pani Anna P -Żory
zainteresowana adopcja szczeniaka-na pytanie o sterylizacji odpowiada
-tak ale po pierwszym miocie
[COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]"Ponieważ po kliku latach zapadają na różnego typu nowotwory i często słyszałam opinię weterynarzy że po pierwszym miocie jest najlepiej wykonać taki zabieg."[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=black]mam maila tylko ale zawiera imie i nazwisko wiec jak cos podam na PW[/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='MartynaP']Pani Anna P -Żory
zainteresowana adopcja szczeniaka-na pytanie o sterylizacji odpowiada
-tak ale po pierwszym miocie
[COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]"Ponieważ po kliku latach zapadają na różnego typu nowotwory i często słyszałam opinię weterynarzy że po pierwszym miocie jest najlepiej wykonać taki zabieg."[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=black]mam maila tylko ale zawiera imie i nazwisko wiec jak cos podam na PW[/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/QUOTE]

A może to chodziło o pierwszą cieczkę, a kobieta się pomyliła? Wyjaśniłaś jej, że plecie bzdury?

Posted

tak napisałam jej małe wyjaśnienie

raczej nie chodziło o pierwsza cieczkę

"[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#000080]co do sterylizacji ja jestem za wykonaniem takiego zabiegu po pierwszym miocie "[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='emily-90']Uwaga na użytkownika [U][B]My[/B][/U][U][B]HeartBeats !![/B][/U]
Gośc dzwoni do potrzebujących pomocy związenej z operacją psa i mówi ze zafunduje operacje itp itd, ma na imię Michał , jest z Poznania ale prawdopodobnie podaje tez ze mieszka w Warszawie!! Bezczelnie kłamie do konca trzyma w nadziei, a na koncu nie przyjezdza, wystawia do wiatru.[/QUOTE]
Dzonil rowniez o nasze spanieli na tymczasie i podawal ta sama spiewke ze pomoze w leczeniu itd itp ze ma kontakty w klijnice...
Uzywa roznych nr telefonu ale ogolnie gadka ta sama...
Trzeba uwazac.

Posted

[COLOR=red][B]UWAGA !!!!!!!!!!!!!!! domowy hotel w oborze u [U][SIZE=3]Arktyki[/SIZE][/U] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/B][/COLOR]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki?p=16563264&posted=1#post16563264"]http://www.dogomania.pl/threads/2047...1#post16563264[/URL]

Posted

Zgłaszam młode małżeństwo z [B]Jabłonnej k. Warszawy[/B]:
Monika i Adrian. Po 6 miesiącach zwracają adoptowanego psa, bo niszczy rzeczy kiedy zostaje sam w domu. Na behawiorystę "nie zamierzają wydawać pieniędzy", nie są zainteresowani pracą z psem. Brak odpowiedzialności.

Posted

Kilka dni temu poprosiłam [B]karusiap[/B] o polecenie kogoś do wizyty przedadopcyjnej dla szczeniaka przebywającego na dt u mnie gdyż zgłosiła się osoba (ogłoszenie na gummtree) ,która proponowała wręcz idealne warunki w [B]Kraków- Skotniki[/B] . Powiedziałam tylko do Karoliny ,że to jest za piękne ,żeby było prawdziwe i mam troche dziwne przeczucie. Ale ja przeważnie jestem przewrażliwiona zwłaszcza jeśli chodzi o adopcje szczeniaków więc bardzo się ucieszyłam ,że [B]Topi[/B] może to sprawdzić. Niestety moja kolejna rozmowa z potencjalną opiekunką ujawniła taki szczegół ,ze pani w dniu ewentualnego odbioru pieska ma 10 h zajęć na uczelni i nie widzi problemu w pozostawieniu 2 kg szczeniaka samego w domu z ...6 miesięczną ON-ką , na moją krytykę takiego rozwiązania stwierdziła,że przesadzam z ingerencją w jej prywatny rozkład zajęć i nie musi sie tłumaczyć bo psów do adopcji jest pełno , a skoro ma psa ,za którego zapłaciła 3 tyś. to czego ja wogóle wymagam w stosunku do bezdomniaka i ona jeszcze musi płacic za telefony do mnie . Nie pisałabym tego wszystkiego gdyby taka rozmowa odbyła się za pierwszym razem , gdyż jakby nie jest nam obce "osobliwe " podejście do adopcji wielu osób dzwoniących z ogłoszeń. Ale to była moja któraś rozmowa z kolei w przeciągu kilku dni ,a wszystkie poprzednie były na tyle idealne ,że zdecydowałam się szukać osoby do kontroli domku ,na którą ta osoba jak najbardziej się zgadzała. Wszystko wprost wydawało się idealne do momentu konkretnych pytań o organizację opieki nad psami w kontekście informacji ,że Pani jest samotną osobą , lat 30 , pracuje i studiuje zaocznie. No i wynika z tego ,że szuka maskotki dla swojej 6 miesięcznej suni ON-ki (za 3 tyś[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] bo pewnie nie ma kobiety całymi dniami i takie wymyśliła sobie rozwiązanie problemu.

Dlatego zapalcie czerwone światełko i dobrze sprawdzajcie (dla mnie takie warunki były nie do przyjęcia) gdyby [B]Pani Marta Kraków- Skotniki[/B] szukała szczeniaka do adopcji ,a na pewno szuka na portalach ogłoszeniowych w Krakowie.
W razie potrzeby dysponuje nazwiskiem i nr. tel . do tej osoby oraz adresem mailowym.

Posted

[quote name='Moriaaa'][B]KUTNO[/B] woj. łódzkie- AGNIESZKA Cz.

Młode małżeństwo z dwójką dzieci (dziewczynki).
Kłamią w ankiecie, doskonale znają już odpowiedzi jakie organizacje chciałyby usłyszeć.

Po głębszym sprawdzeniu okazało się, że poprzedni piesek znudził się i został sprzedany-nota bene jak to zostało ujęte "świetny reproduktor(!) "
Oczywiście nie został uwzględniony w ankiecie- tylko łzawe historie o zapewne nieistniejącym psie, który odszedł mając naście lat.

Piszą z maila:
[email protected]
[email protected]
(zapewne go zmienią)
tel: 7811**102 lub 5019**245

[U][B]Szukają małego pieska.

Edit:
Znalazłam kolejne ogłoszenia tych miłośników zwierząt.

10 grudzień 2010- przyjmę yorka dla bardzo chorej córki.
15 grudzień 2010- sprzedam yorka, świetny reproduktor.

PRZESTRZEGAM !!!!!
[/B][/U]

I kolejne kwiatki.
11.01.2011 sprzedam sznaucerka[/QUOTE]

[B]To użytkowniczka dogomanii o nicku [URL="http://www.dogomania.pl/members/116900-sabinka"]sabinka[/URL] inaczej też [URL="http://www.dogomania.pl/members/116421-agnieszka.cz."]agnieszka.cz.[/URL][/B]

Chciała adoptować [URL="http://www.dogomania.pl/threads/202808-Wroc%C5%82aw-.-Male%C5%84ka-Tosia-mix-jamnika-sznaucera-ma-dom-./page2"]TOSIĘ[/URL], [URL="http://www.dogomania.pl/threads/180916-ELMO-z-ulicy-Sezamkowej-w-%C5%81owiczu%21%21%21-%29w-hotelu-czeka-na-cz%C5%82owieka.../page40"]ELMO[/URL], potem [URL="http://www.dogomania.pl/threads/199999-Cocker-spaniel-JOKI-z-Bia%C5%82ej-Podlaskiej-szcz%C4%99%C5%9Bliwy-w-nowym-domu?p=16209707#post16209707"]spaniela JOKIEGO[/URL] (rzekomy wyjazd za granicę 30 stycznia więc zrezygnowała z adopcji), później kudłaczka [URL="http://www.dogomania.pl/threads/202059"]JOKIEGO[/URL] i naszego FILCAKA.

Ogłoszenia, które znalazłam przez adres mailowy sabinki/agnieszki:

[quote]
Środa, 19 stycznia 09:04

[IMG]http://i641.photobucket.com/albums/uu138/Pineska_92/sabinka.jpg[/IMG]

Witam ! Mam do sprzedania 2-miesięcznego pieska rasy sznaucer miniaturka koloru pieprz i sól za atrakcyjną cenę 200 zł. Piesek jest 2 razy odrobaczony i zaszczepiony oraz posiada własną książeczkę zdrowia. Jest wesoły, skory do zabawy a co najważniejsze bardzo lubi dzieci. Wychowywany w domu i w trakcie nauki załatwiania swych potrzeb na dworzu. Piesek jest po pierwszym strzyżeniu. Jest pieskiem posłusznym i nawet jesli sam zostaje w domu to nie trzeba się martwic że coś zniszczy. Zapraszam ![/quote][quote]
Wtorek, 1 lutego 16:38
Przyjmę nieodpłatnie odchowanego, małego, kudłatego pieska (w podobie sznaucera, yorka lub pekinczyka). Piesek musi lubic dzieci warunek konieczny.
[/quote][quote]
Sobota, 5 lutego 17:41
Poszukuję odchowanego nauczonego czystości i lubiącego dzieci pieska z małych ras. Rasy do zaakceptowania: sznaucer miniatura, york, shih - tzu, pinczer itp. Maksymalna kwota jaką mogę zaoferowac to 200 zł.[/quote][quote]
Środa, 16 lutego 13:29
Witam ma do sprzedania suczkę mix teriera ze sznaucerem. Sunia młoda, odchowana i lubi dzieci. Po sterylizacji. Cena 100 zł [/quote][quote]
Czwartek, 17 lutego 14:38

Sprzedam pilnie psa rasy beagle młody 6 miesiecy ! Cena 180 zł[/quote][quote]
Czwartek, 3 marca 18:20
Sprzedam piękną 7 -miesięczną suczke rasy Cocker Spaniel Angielski koloru jasny biszkopt. Sunia jest zaszczepiona, odrobaczona z ksiązeczka zdrowia. Energiczna i wesoła. Odchowana, nie brudzi w domu i nie niszczy, kocha dzieci. Obecnie jest po wizycie u fryzjera. Cena 350 zł do małej negocjacji.[/quote]

Posted

Niezwykłe zdolności mają ludzie, niestety! Pamiętam dogomaniaczkę o nicku Zalescy, która adoptowała m.in. bokserkę z dogo i potem na allegro sprzedała szczeniaki od niej...........