Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 834
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moim zdaniem, to jest od kołtunów. On w okolicach obroży miał największe filce, tuz przy samej skórze, nożyczki mi tego nie chciały rozciąć. Co zostało wychodziło przy przeczesaniu.... Ale pójdziemy jutro, lepiej dmuchać na zimne.

Gabryś ma ok. 48 cm +/-

A to gula na szyi to chyba od chipa jest. Jutro to jeszcze wybadam :)

Posted

[quote name='zerduszko']Moim zdaniem, to jest od kołtunów. On w okolicach obroży miał największe filce, tuz przy samej skórze, nożyczki mi tego nie chciały rozciąć. Co zostało wychodziło przy przeczesaniu.... Ale pójdziemy jutro, lepiej dmuchać na zimne.

Gabryś ma ok. 48 cm +/-

A to gula na szyi to chyba od chipa jest. Jutro to jeszcze wybadam :)[/QUOTE]

i co??? że dostał zakażenia??? że stan zapalny sięzrobił po wszczepieniu chipa??? a takie to miało być bezpieczne :shock: :mdleje:

Posted

[quote name='malawaszka']i co??? że dostał zakażenia??? że stan zapalny sięzrobił po wszczepieniu chipa??? a takie to miało być bezpieczne :shock: :mdleje:
Zakażenia to raczej nie, może jakiś stan zapalny, ropień?? Wypytam jutro.

W ramach wynagrodzenia psom piątku, byliśmy 3h na spacerze. Na początku Gabryś biegał:

Ale udało się na stojąco złapać głowę ;)

A potem zaczęły się dzikie harce w wodzie :shake:

I ktoś był mokry i chlapał kogoś :angryy:

Posted

[quote name='malawaszka']haaaa ale super!!!!!!!!! my też dizś byliśmy na "wyjazdowym" spacerze, ale inaczej niż Wy - odludzie mamy u nas więc pojechaliśmy między ludzi się uczyć zachowywać :lol:[/QUOTE]
No to całkiem inaczej niż my, bo my w naszym lasku nieopodal bloku, gdzie była masa ludzi :lol: szczególnie małoletnich :p

Gabryś to chyba jest jednak sznup - kocha wszystkie psy, ale jak zapoznawał się z astem, to postanowił go przetasować :-o Głuptas jeden ;)

Posted

[quote name='zerduszko']No to całkiem inaczej niż my, bo my w naszym lasku nieopodal bloku, gdzie była masa ludzi :lol: szczególnie małoletnich :p

Gabryś to chyba jest jednak sznup - kocha wszystkie psy, ale jak zapoznawał się z astem, to postanowił go przetasować :-o Głuptas jeden ;)[/QUOTE]

ooo a nie widać, że tyle ludzi było :lol:

ale sznupy nie kochają wszystkich psów - moje nie kochają :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']ooo a nie widać, że tyle ludzi było :lol: [/QUOTE]
Staramy sie unikac tłumów, zeby ciekawski Gabryś też mógł pobiegać. Akurat nasza łączka jest teraz jeziorkiem i daleko od głównej trasy, więc i ludzi tam nie było.

[quote name='malawaszka']ale sznupy nie kochają wszystkich psów - moje nie kochają :lol:[/QUOTE]
Gabryś ma jeszcze czas na rozkręcenie się. Moja Kluska w tym wieku też lubiła inne psy... ;)

Ten ogon dziwnie wygląda, nic dziwnego, że chłopaka denerwuje ;)

Dziś się jakaś Pani zachwycała chłopakiem :razz: Wprawdzie postanowił Lizkę odgonić od głaszczącej ręki, ale był grzeczny :p

Posted

O żesz! :crazyeye: jaki on jest PIĘKNY!!!! :loveu:

Cudny! Boski! Fantastyczny!

ja nie wiem dlaczego Ty chcesz takiego psa oddać? ja bym nie oddała... serio mówie, wiem, wiem, łatwo "mówić" ale gdybym miała choć o 1 psa mniej, i gdyby Gabcio trafił do mnie to naprawdę...

a co do guli odchipnej... to On miał chipa?! to nie można przez tego chipa dojść do jego historii? a swoją drogą niektóre psy tak mają - reakcja alergiczna na samą ingerencję, nie tyle na materiał...

Posted

[quote name='jambi_']ja nie wiem dlaczego Ty chcesz takiego psa oddać? ja bym nie oddała... serio mówie, wiem, wiem, łatwo "mówić" ale gdybym miała choć o 1 psa mniej, i gdyby Gabcio trafił do mnie to naprawdę...[/QUOTE]
Pisz mi tak jeszcze, pisz... W styczniu miałam przeboskiego tymczasa, mój wyśniony ideał. Wprawdzie tylko mini, ale charakter marzenie. Dodatkowo mój mąż też zakochany i mama moja również, baardzo chciała go zostawić :razz: A to są dwie kluczowe osoby do pomocy przy psach w razie w. Ale jakby on został, to nie pomogłabym Loli, Bimsowi, Romusiowi i Gabrysiowi. Ani żadnemu innemu. Uczucia trzeba schować w kieszeń, a jeśli sobie jakiegoś zostawić, to raczej brzydkiego lub starego.

[quote name='jambi_']a co do guli odchipnej... to On miał chipa?! to nie można przez tego chipa dojść do jego historii? a swoją drogą niektóre psy tak mają - reakcja alergiczna na samą ingerencję, nie tyle na materiał...[/QUOTE]
Zachipowany był w schronie, pewnie przed wyjściem i stąd dopiero teraz reakcja.

Posted

[quote name='zerduszko']Pisz mi tak jeszcze, pisz... .[/QUOTE]

no jeśli sobie życzysz... :p
chociaż rozumiem, Twoje dalsze argumenty do mnie trafiają...

i żeby nie było "CUDNY" napisałam w odniesieniu do morduchny na zdjęciach, ale dalsze zachwyty dotyczyły Twojego opisu :)

[quote name='zerduszko']Zachipowany był w schronie, pewnie przed wyjściem i stąd dopiero teraz reakcja.[/QUOTE]

no to, że tak się wyrażę (_!_) ...:shake:

a te szeleczki na fotce to od Taks???

Posted

[quote name='zerduszko']Pisz mi tak jeszcze, pisz... W styczniu miałam przeboskiego tymczasa, mój wyśniony ideał. Wprawdzie tylko mini, ale charakter marzenie. Dodatkowo mój mąż też zakochany i mama moja również, baardzo chciała go zostawić :razz: A to są dwie kluczowe osoby do pomocy przy psach w razie w. Ale jakby on został, to nie pomogłabym Loli, Bimsowi, Romusiowi i Gabrysiowi. Ani żadnemu innemu. Uczucia trzeba schować w kieszeń, a jeśli sobie jakiegoś zostawić, to raczej brzydkiego lub starego.
[/QUOTE]

NO! :klacz: :calus: ew. można zostawić tymczasa jednocześnie zmieniając zasady, że dalej będzie mógł być stan + 1 obcy :evil_lol:

Posted

[quote name='jambi_']a te szeleczki na fotce to od Taks???[/QUOTE]
Tak, szelki są mojej Liz, więc za małe... ze wzgl. na chudość tylko na grzbiecie ;)

Waszka - jeszcze jeden zwierz w tym domu i sobie palnę w łeb. Chodzenie z 3 psami (takimi jak moje ;) ) po osiedlu nie jest takie proste, a z 4 to już amba ;) Wczoraj zaatakowała nas kotka - same niebezpieczeństwa na biedne psy czyhają :(