Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kapsel']Jeszcze parę Kochanych duszyczek i chłopczyk pojedzie do hoteliku! Życzę mu tego z całego serca. Dużo jest aniołków na dogo! Dacie radę! Ja też zbieram na ślepaczka i mam nadzieję, że wszystko się ułoży![/QUOTE]
Kapselku zaglądam do twojego ślepaczka i życzę powodzenia. Dacie radę. Dobrze że są dobre duszyczki na Dogo.
Wszystkim dobrym duszyczkom bardzo dziękujemy

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mysza2']Kapselku zaglądam do twojego ślepaczka i życzę powodzenia. Dacie radę. Dobrze że są dobre duszyczki na Dogo.
Wszystkim dobrym duszyczkom bardzo dziękujemy[/QUOTE]
Bardzo dziękujemy wszystkim wspaniałym dogomaniakom za wielkie serca!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Hawanko bardzo dziękujemy. :loveu:
Z uwagi na to że martwi mnie ta łapa Volwerina poczytałam trochę i poszperałam w internecie , znalazłam coś takiego .

[QUOTE]Po rozmowach z kilkoma weterynarzami, dowiedziałam sie, że:
1. wiązadło często się zrywa
2. implant wcześniej czy później również się zrywa
3. podawanie środków np. Canivitonu znacznie polepsza działanie stawu bez wiązadła
4. operacja, to na 2 babka wróżyła, o ile się uda, to i tak nikt mi gwarancji nie da, że wszytko będzie dobrze
5. pies może żyć, bez tego wiązadła, bo mięśnie po jakimś czasie usztywnią staw i będzie on działał w miarę sprawnie
6. pies może kuleć zwaszcza na zmiane pogody, czy z implanetem czy bez niego, czyli z zerwanym wiązadłem
7. sprawność stawu bez wiązadła liczona jest na około 80-90% w stosunku do tego, jak działa z wiązadłem

tylko......

Dlaczego do nikt mi o tym wczesniej nie powiedział, tylko straszono mnie bóg wie jakimi konsekwencjami, z amputacją nogi włącznie. Po co operować coś, co i tak nic nie da, po co zmuszać psa do cierpienia, po co zmuszac ludzi do kolosalnych wydatków i stresów.
Teraz jak dzwoniłam i mówiłam, że pies zerwał, to słyszałam, że nie warto robić kolejnej operacji, bo i tak zerwie następny.

Teraz z perspektywy tych 7 miesięcy rehabilitacji, kiedy jeszcze kilka dni temu byłam szczęśliwa i dałabym sobie rękę obciąć, że to była dobra i trafna decyzja, mam zupełnie inne zdanie. Uważam, że nie należy ingerować chirurgicznie w organizm do momentu, kiedy nie jest to niezbędnie konieczne. Jakbym nie operowała, to do tego czasu, Dor już miałby w pełni obrośniętą mięśniami nogę i nie odczuwał by tyle bólu co teraz. [/QUOTE]

Nasz weterynarz jednak się nie mylił co do tego aby dać szanse naturze ;)

Posted

W cytowanym przeze mnie tekście powyżej jest mowa o preparacie Caniviton , to jeden z dużej gamy preparatów stosowany przy schorzeniach kostno- stawowych oraz wspomagających narząd ruchu np. w rehabilitacji . Zastanawiam się czy nie porozmawiać z weterynarzem o zastosowaniu takiego preparatu u Volwerina . Niektóre preparaty mają również działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe oraz są stosowane w uszkodzeniach i chorobach wiązadeł. To większość z używanych preparatów.

[U][URL]http://www.**********/preparaty_chondroterapeutyczne_psy_molosy.htm[/URL][/U]

Jest też lek homeopatyczny w postaci zastrzyków , maści, tabletek, kropli , stosowany w weterynarii po różnych urazach , który wydaje mi się, że w tym wypadku mógł by pomóc, wrócić sprawność łapy Volwerina.

[URL]http://www.fretka.com.pl/viewtopic.php?f=8&t=204[/URL]

Bo jeśli nie operacja, to alternatywą powinno być zrobienie wszystkiego żeby jak najlepiej mu pomóc, aby jak to tylko możliwie wróciła mu sprawność , chociaż w tych wspomnianych 80 % .

Link działa po wpisaniu w miejsce gwiazdek molosy . potem pl ( bez potem ) , ciężko mi napisać tak żeby mi nie wygwiazdkowało.

Posted

[quote name='kaa']W cytowanym przeze mnie tekście powyżej jest mowa o preparacie Caniviton , to jeden z dużej gamy preparatów stosowany przy schorzeniach kostno- stawowych oraz wspomagających narząd ruchu np. w rehabilitacji . Zastanawiam się czy nie porozmawiać z weterynarzem o zastosowaniu takiego preparatu u Volwerina . Niektóre preparaty mają również działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe oraz są stosowane w uszkodzeniach i chorobach wiązadeł. To większość z używanych preparatów.

[U][URL]http://www.**********/preparaty_chondroterapeutyczne_psy_molosy.htm[/URL][/U]

Jest też lek homeopatyczny w postaci zastrzyków , maści, tabletek, kropli , stosowany w weterynarii po różnych urazach , który wydaje mi się, że w tym wypadku mógł by pomóc, wrócić sprawność łapy Volwerina.

[URL]http://www.fretka.com.pl/viewtopic.php?f=8&t=204[/URL]

Bo jeśli nie operacja, to alternatywą powinno być zrobienie wszystkiego żeby jak najlepiej mu pomóc, aby jak to tylko możliwie wróciła mu sprawność , chociaż w tych wspomnianych 80 % .

Link działa po wpisaniu w miejsce gwiazdek molosy . potem pl ( bez potem ) , ciężko mi napisać tak żeby mi nie wygwiazdkowało.[/QUOTE]
[B]
bardzo ciekawy artykul - [/B]
ja ten wykropkowany adres rozbije na drobne :)

[url]http://www[/url]. molosy . pl
preparaty_chondroterapeutyczne_psy_molosy.htm

Posted

Niestety twój link też nie działa, ale kto chce to wpisze sobie w przegladarkę i znajdzie :) , tak, są dobrze opisane preparaty, skład i ich zastosowanie. Porozmawiam z weterynarzem czy w przypadku Volwerina przyniosły by jakąś poprawe i jaki był by najlepszy, tyle że schronisko ich niestety nie zasponsoruje. Jeśli będą dość drogie, to raczej mnie na taki wydatek też nie będzie stać , balsam Szostakowskiego nie był taki drogi , a te preparaty raczej będa droższe.

Posted

Pogadaj z weterynarzem. Jakby tylko dało się bez operacji to pewnie że to lepsze wyjście. Ja dzisiaj i jutro niestety muszę odpuścić gonienie za kasą ba mam sajgon w pracy, ale w środę dalej się intensywnie biorę. Musimy koniecznie dozbierać te stałe deklaracje, znacznie łatwiej dozbierać potem jednorazowych gdyby było potrzeba na ten lek.

Posted

[B] [/B]

[INDENT] przepraszam za offa ale bardzo potrzebny transport ze śląska do Warszawy na konsultacje niewidomego boxerka
[URL="http://www.dogomania.184992-Totik-niewidomy-uratowany-od-uspienia-boksio-zbiera-na-utrzymanie/page14?p=14641727#post14641727"]http://www.dogomania.pl/threads/1849...7#post14641727[/URL] [/INDENT]

Posted

Wpłaty
- Kmurdz i Tz ( Bruce Lee) - 30 zł - stała
- Ainez_ moi - 25 zł - jednorazowa
- Havanka - 10 zł - stała
------------------------------
65 zł

464 zł + 65 zł = 529 zł

Posted

[quote name='bela51']Dużo jeszcze chłopakowi brakuje do hoteliku? Czy juz może się powoli pakowac? Bo chyba mniej niz jest napisane
w tytule wątku.[/QUOTE]

Brakuje ( pominąwszy deklaracje okresowe) 205 zł stałych.