Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja słyszałam o skutecznej metodzie łapania siuśków..... przez chochlę kucharską.
Nie próbowałam nigdy, ale podobno bardzo skuteczny sposób! :-D

Posted

Kapsel napisał(a):
A ja słyszałam o skutecznej metodzie łapania siuśków..... przez chochlę kucharską.
Nie próbowałam nigdy, ale podobno bardzo skuteczny sposób! :-D

Tez o tym slyszalam. Podobno dlatego skuteczny, bo latwiej chochle podstawic niz sie schylac (to moze bardziej irytowac psa)
Ale prosze nie gotowac zupy na obiad:evil_lol:

Posted

[quote name='elmira']Przytył Fifcio, normalnie prawie doberman się z niego zrobił:) A tak na serio to on apetyt ma wspaniały, tylko nie zawsze na to, co powinien.

Pomyślę, się zewrę w sobie i zrobię ten tego;)

No będę próbowała złapać te cenne krople.

Mam fotki w obroży z samochodu i nawet filmik na którym Fifi pokazuje jaki jest dzielny i jak pięknie jeździ samochodem. Niestety mój normalny Internet się obraził, a na nienormalnym na którym obecnie działam to sobie mogę pomarzyć o wstawianiu filmików i zdjęć.

A nad zwieraczem popracujemy farmaceutycznie;)
O kurcze, ja nawet nie wiedzialam ze Fifi ma prawo jazdy;-)

Posted

wasabi81 napisał(a):
O kurcze, ja nawet nie wiedzialam ze Fifi ma prawo jazdy;-)

Nooo;) zobaczysz jaki szpenio fajny. A przy filmikach na których widać jak Fifi awanturuje się o jedzenie to normalnie będziecie mdlały;) Na razie robię Wam smaka, bo i tak nie mogę ich wstawić.:)

Posted

[quote name='elmira']Nooo;) zobaczysz jaki szpenio fajny. A przy filmikach na których widać jak Fifi awanturuje się o jedzenie to normalnie będziecie mdlały;) Na razie robię Wam smaka, bo i tak nie mogę ich wstawić.:)
Musze przyznac, udalo Ci sie:-)

Posted

elmira napisał(a):
Nooo;) zobaczysz jaki szpenio fajny. A przy filmikach na których widać jak Fifi awanturuje się o jedzenie to normalnie będziecie mdlały;) Na razie robię Wam smaka, bo i tak nie mogę ich wstawić.:)

oj udało,udało elmirko:eviltong:

Posted

wasabi81 napisał(a):
Musze przyznac, udalo Ci sie:-)

kinga_kinga7 napisał(a):
oj udało,udało elmirko:eviltong:

:diabloti:

Fifi jest najmądrzejszym z moich psów. W sensie komunikowania się ze światem. Wiem, kiedy jest głodny, kiedy chce na dwór lub z powrotem. Wszystko komunikuje szczekaniem. Ach, on jeszcze pyskuje, jak nikt nie zwraca na niego uwagi.

Wczoraj, po wieczornej aplikacji tego obrzydliwego środka to tak się na mnie sciekł, ze nawet na mnie nie patrzył. Ja do niego podchodziłam, a on odwracał łeb. Nie mógł biedaczek na mnie patrzeć:evil_lol: Dzisiaj jeszcze druga dawka tego paskudztwa została. Ale działa, bo mały trzyma się twardo;) do tej pory.

I mam jeszcze pytanie. Bo na starość zgłupiałam. Otóż;) rozchodzi się mnie o siemię lniane. Zawsze byłam przekonana, ze działa ono osłonowo na żołądek i łagodzi. Teraz znajduję informacje, że przede wszystkim siemię lniane jest dobre na zaparcia. A to wręcz przeciwpołożnie do tego, czego potrzebuje Fifi. Następne informacje znalazłam, że siemię jest remedium na rozwolnienia.

Posted

Moim zdaniem działa osłonowo ale bez ziarenek. Natomiast ziarenka mogą pobudzac pracę jelit. Lekarzem nie jestem ale tak na logikę:razz:

Posted

elmira napisał(a):
O proszę, jaka genialna myśl. Będę mu dawała gluty tylko.:)

trzeba chyba mielone dawać.A za gluty to cie znienawidzi. Ha Ha Ha już widzę jak dziobiesz ziarenka z glutów

Posted

Ja siemie daje do karmy na to by kupsko ładniej wychodziło, z takim pięknym poślizgiem. Napewno nie zastopuje biegunki bo to olejowe. Ale cuda działa na włosy i paznokcie, dla Nas ludzióf. Dla zwierzaczków na futerko.

Mielone siemie:)

Posted

Poślizg Fifi ma!;) Futerko i paznokcie też!:)

Dobrze,że dzisiaj stwardniał;) i miejmy nadzieję,że ten stan potrwa dłużej! Najadł się,czegoś niedozwolonego i taki efekt...
A ja nieustannie tkwię w zachwycie nad jego nową wagą!:)

Posted

[quote name='jostel5']Poślizg Fifi ma!;) Futerko i paznokcie też!:)

Dobrze,że dzisiaj stwardniał;) i miejmy nadzieję,że ten stan potrwa dłużej! Najadł się,czegoś niedozwolonego i taki efekt...
A ja nieustannie tkwię w zachwycie nad jego nową wagą!:)

On o linię dbać nie musi;)

Posted

Aaaaaa..... Już tam idę!

Byłam! :crazyeye: I nic nie rozumiem ...:cool3: W każdym razie niewiele...:oops:
Moniś,mów do mnie w jakimś bardziej ludzkim języku,proszę! :)

Napisz mi tak zwyczajnie,wiesz,łopatologicznie!

Posted

Wpływy: 150 zł – na jedzenie Fifka
50zł- na posłanie (kwota nie wydana)

Wydatki: od 13.06.2010
Prześwietlenie u weterynarza – 70zł (rozliczone),
Leki na zatrzymanie biegunki – 15,85 zł(rozliczone),
Obroża + smycz - 20 zł (rozliczone),
Jedzenie gotowane dla Fifka -195 zł (pozostało do rozliczenie 45 zł)
Wizyta u weterynarza -20
Rumen Tabs -7,9
Wit. B12 -15,99
Siemię lniane -4,65
Laremid -6,09
Nifuroksazyd -8,1

Czyli z moich obliczeń wynika, że do zwrotu dla mnie jest 107,70 zł. W związku z tym, że Fifi najlepiej czuje się (nie ma rozwolnień) po chudym, dobrym jakościowo mięsie nie kupuję mu byle czego. Dlatego też kwota wydana na mięso jest wyższa od zakładanej o ok.45zł. Przyznaję się bez bicia, ze Fifi często wcina samo mięso, bez ryżu, czy makaronu.

Fifi został u mnie dwa razy potraktowany preparatem na kleszcze i pchły. Raz w maju zaraz po przyjeździe, a drugi raz 17.07 br. Tego nie wliczam, ponieważ kupuję w większych opakowaniach dla moich psów. Dodatkowo podaję małemu Artrosan, który pozostał mi z zapasów po nieżyjącym Chaplinie.

Post miał być rozliczeniowy;) ale przemycę info, ze z małym wszystko ok.:)

Posted

Dzieki,Elmirku! Biorę się za rozliczenia...Jak mi to wyjdzie,nie wiem,ale efekt zobaczycie w pierwszym poście...

Już! Bardzo proszę wszystkich darczyńców Fifka o wnikliwą analizę rozliczeń na pierwszej stronie wątku! Kinguś-Ciebie przede wszystkim,bo Ty trzymasz bank-SPRAWDŹ!

Trudność polega na tym,że nie bardzo wiem,co rozliczam,bo nie mam wpłat i wypłat przed nosem-bazuję na postach Kingi i niewątpliwie mogę wiele schrzanić!:oops::shake:

Jeśli o kimś zapomniałam-proszę alarmować,ale się nie złościć:) -wyrównam!

Kinguś,są jakieś nowe wpłaty? Elmirze trzeba przelać wyrównanie+awansem na żarełko...No i kończy się sucha karma-musimy uzupełnić zapasik...

Posted

gameta napisał(a):
no właśnie z tym siemieniem - to się mieli czy parzy czy wcina te pchełki???

I co nam tak Majku ucichł?

z tego co pamiętam to chyba parzy, robi się taka jak by taki kisiel