Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj mam nadzieję, że popada. Wczoraj mieliśmy burzę na sucho. Pogrzmiało, pobłyskało i poszło dalej. Bez jednej kropelki. Psy wykopały sobie doły pod świerkami i tam się chowają. Ale widzę, że są umęczone temperaturą.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u mnie się całkiem nie żle zapowiadało. fajnie błyskało i grzmiało, ale chyba mnie zobaczyła i uciekła w bok.

Ps. w przeciwieństwie do moich psów ja uwielbiam burze:)

Posted

Olcia, ja też lubię:) Chociaż tak się zastanawiam, czy na pewno;)? Bo jak mi chałupę demolował mi deszcz nawalny, to marzyłam o słońcu. A teraz wprost przeciwnie:)

Posted

elmira napisał(a):
Olcia, ja też lubię:) Chociaż tak się zastanawiam, czy na pewno;)? Bo jak mi chałupę demolował mi deszcz nawalny, to marzyłam o słońcu. A teraz wprost przeciwnie:)

Bo Ty baba jesteś - nie dogodzisz :) :)

Posted

Tak Tak! ja wiem wszyscy mnie kochacie :evil_lol:
No bo jak tu mnie nie kochać jak ja taka pinkna jestem :roflt:

A bo ja człowiek ziemnioka i buroka i ino prosta jestem :roflt:

Posted

łolkiee napisał(a):
Tak Tak! ja wiem wszyscy mnie kochacie :evil_lol:
No bo jak tu mnie nie kochać jak ja taka pinkna jestem :roflt:

A bo ja człowiek ziemnioka i buroka i ino prosta jestem :roflt:

Ja też jestem człowiek od burakówi ziemniaków, ino bez dokumentów. Ale nigdy nie ukrywam, że moim marzeniem jest życie na wsi. I nie tam sielsko, anielsko, ale zwykła orka na ugorze. Niestety w tej chili liczy się chów towarowy i produkcja wyspecjalizowana, a nie jeden konik, krówka plus kilka kurek. Moje myślenie zatrzymało się na etapie "Znachora" i "Nad Niemnem".

A, że Ty pikna, to nie ma dyskusji:)

Posted

[quote name='elmira']Ja też jestem człowiek od burakówi ziemniaków, ino bez dokumentów. Ale nigdy nie ukrywam, że moim marzeniem jest życie na wsi. I nie tam sielsko, anielsko, ale zwykła orka na ugorze. Niestety w tej chili liczy się chów towarowy i produkcja wyspecjalizowana, a nie jeden konik, krówka plus kilka kurek. Moje myślenie zatrzymało się na etapie "Znachora" i "Nad Niemnem".

A, że Ty pikna, to nie ma dyskusji:)

a no widzisz ja na działce moge siano siać...
i stracha nie potrzebuję

Posted

znajomy koniecznie chciał z miasta na wieś. Kupił spore gospodarstwo, kilka książek o hodowli i uprawie i pojechał. Owce nakupił, wmyśl książek postępował. Po roku te co nie zdechy sprzedał za grosze, przerzucił się na króliki. Po pół roku te co nie zdechły i ta część, która nie uciekła, została sprzedana. Chciał obsiać kukurydzą ale się okazało, że nie ta gleba. Obsadził porzeczkami. Przyszła klęska urodzaju - owoce zgniły na krzewach, bo cena skupu była niższa niż koszt wyzbierania. Po trzech latach sprzedał ranczo i wrócił do miasta. Otworzył kiosk ruchu. Chwali sobie :)

Posted

Moi dziadkowie pochodzą ze wsi. Ja robiłam szkołę rolniczą i mam ciąg do takiego życia:) Jeśli nie teraz, to na emeryturze będę miała swoje ekstensywne gospodarstwo:)

Posted

elmira napisał(a):
Ja też jestem człowiek od burakówi ziemniaków, ino bez dokumentów. Ale nigdy nie ukrywam, że moim marzeniem jest życie na wsi. I nie tam sielsko, anielsko, ale zwykła orka na ugorze. Niestety w tej chili liczy się chów towarowy i produkcja wyspecjalizowana, a nie jeden konik, krówka plus kilka kurek. Moje myślenie zatrzymało się na etapie "Znachora" i "Nad Niemnem".

Rodzice mojego narzeczonego od 30 lat utrzymują się z kilku krówek i orki na ugorze i jeszcze żyją :D

Posted

Izzie:buzi:

Noc przeszła burzliwie:) I dosłownie i w przenośni. Popadało...w końcu.

Fifi wczoraj padł. Ok. 23 położył się i tak spał do rana. Rano wszystkie psy podniosły larum z racji burzy. Grzmiało strasznie, Kazik schował się w szafie, psy wepchnęły się do łóżka:cool3: