Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zamówiłam Fifkowi taką karmę w Krakvecie:

http://www.krakvet.pl/trovet-highly-digestible-liverprotecting-diet-psow-p-2334.html,

policzyłam, że przy wadze Fifiego wystarczy mu to na miesiąc. No prawie:) Dzisiaj po nocy było czysto. Wyniosłam Fifka rano na dwór.

Chciałam się również poskarżyć na Fifka. Wczoraj wydało się, że Fifi to cwany pies. Rozerwał torebkę z karmą dla dużych psów i najadł się jej (karmy, a nie folii). Podczas jazdy samochodem wszystko zwrócił, więc miałam namacalny dowód rzeczowy. Wczoraj też, po przyjeździe od weterynarza wypuściłam go prosto z samochodu na trawę. Za chwilę patrzę, a Fifi tarmosi kość, która zostawiły duże psy. Kość poleciała do śmieci, Fifek usłyszał, jakim niegrzecznym jest dziadkiem:) Kości by nie nadgryzł, bo ma za słabe ząbki i za mały pyszczek, ale jednak przystawiał się do niej.

Muszę się przestawić, bo o ile Chaplin był sierotką i takich numerów nie robił, to Fifi jest spryciarz i weźmie sobie sam.

Po południu wkleję skany paragonów za lekarstwa i rachunek od weterynarza. Leki wyniosły ok. 40-50 złotych (muszę sprawdzi ć, bo nie pamiętam), a wizyta 20 złotych.

Za poprzednią wizytę w końcu nie wzięłam rachunku. Więc nie wiem, jak to traktujemy. Rozliczę to chyba z deklaracji mojej i mojej mamy, bo dowodu, że ona była nie mam.

Posted

[quote name='elmira']Zamówiłam Fifkowi taką karmę w Krakvecie:

http://www.krakvet.pl/trovet-highly-digestible-liverprotecting-diet-psow-p-2334.html,

policzyłam, że przy wadze Fifiego wystarczy mu to na miesiąc. No prawie:) Dzisiaj po nocy było czysto. Wyniosłam Fifka rano na dwór.

Chciałam się również poskarżyć na Fifka. Wczoraj wydało się, że Fifi to cwany pies. Rozerwał torebkę z karmą dla dużych psów i najadł się jej (karmy, a nie folii). Podczas jazdy samochodem wszystko zwrócił, więc miałam namacalny dowód rzeczowy. Wczoraj też, po przyjeździe od weterynarza wypuściłam go prosto z samochodu na trawę. Za chwilę patrzę, a Fifi tarmosi kość, która zostawiły duże psy. Kość poleciała do śmieci, Fifek usłyszał, jakim niegrzecznym jest dziadkiem:) Kości by nie nadgryzł, bo ma za słabe ząbki i za mały pyszczek, ale jednak przystawiał się do niej.

Muszę się przestawić, bo o ile Chaplin był sierotką i takich numerów nie robił, to Fifi jest spryciarz i weźmie sobie sam.

Po południu wkleję skany paragonów za lekarstwa i rachunek od weterynarza. Leki wyniosły ok. 40-50 złotych (muszę sprawdzi ć, bo nie pamiętam), a wizyta 20 złotych.

Za poprzednią wizytę w końcu nie wzięłam rachunku. Więc nie wiem, jak to traktujemy. Rozliczę to chyba z deklaracji mojej i mojej mamy, bo dowodu, że ona była nie mam.

A ja się cieszę jak cholera,że z Fifka jest taki łobuz! :) Draniuje=chce żyć i nie najgorzej się czuje! Nie napisałaś jeszcze,Elmirko,o tym,że Fifol w samochodzie musi być na kolankach,bo inaczej drze japkę...:) Tetryczek-terrorysta!

Posted

Dzwoniłam dzisiaj do Krakvetu. Prosiłam o sprawne wysłanie karmy. Mam nadzieję, że wyjątkowo płaczliwie brzmiałam i karma przyjdzie szybko;)

A jak nie przyjdzie szybko, to Fifek będzie zły i będzie szczekał!!! Jostel słyszała jak on rozrabia. Można się przestraszyć.

Dzisiaj lepiej z małym, widać, że nic go nie boli. Dałam mu wczoraj jeszcze No-spę, bo wyraźnie cierpiał. Z reszta po Fifku błyskawicznie widać, jeśli coś mu dolega.

Posted

:evil_lol::evil_lol: Przeczytałam :"mięso gotowane plus zestaw...:crazyeye: surówek":evil_lol::evil_lol:
Knajpiane nawyki utrudniają mi jednak życie..;).Przez chwilę pomyślałam,że Elmirka zwariowała...A to ja mam małego świrka...:evil_lol:

Posted

No to znów wszytko wraca do normy. Fifi nie ma rozwolnienia, jest wesoły. Tzn. wykazuje bardzo roszczeniową postawę i na mnie szczeka:) Ale to dobry objaw.

Posted

Przelałam właśnie deklarację Cioci Wasabi - 64,67zł :)

Przelałam również osobnym przelewem te 10zł, które otrzymałam na pakiet ogłoszeń. Nie chcę trzymać niepotrzebnie pieniędzy, które należą do Fifiego :)

Mizianko dla Fifka :loveu: