Nes2009 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Słuchajcie, teraz probiotyki są w cenie. To najlepsza ochrona jelit. Tylko producenci inni a i cena też inna. Diego dostał wczoraj od weta Metronidazol. Dziś się okazało że mam go w domu. Ale mam nabitą cene 2 razy mniejsza. Lepiej się zorientować jaki skład i poszukać tanszego odpowiednika. Za Dicoflor chcial mi wczoraj policzyc 50 zł, podziekowałam ślicznie. Mam swój Natkowy. Teraz i dziecko i psiak przyjmują to samo. Mogę odstąpić pare kapsułek Kreonu bo Natek też przyjmuje a kupiłam duże opakowanie. Mogę się podzielić. A Kreon mam 10000 jednostek Quote
elmira Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Dziękuję, otrzymałam wpłatę na konto za USG Fifka, oraz za leki. Ukłony dziewczyny i chłopaki (to była edycja), z Wami człowiek nie ma czasu na wątpliwości. Mam pytanie. Czy możemy kupić Fifiemu takie posłanko-budkę? Fifi spada mi z poduszki i potem ma problemy ze wstaniem z podłogi. To posłanko, gdy Fifi odejdzie, oczywiście oddam, wg Waszych ustaleń. Co Wy na to? Jostel mi podpowiedziała, że jemu będzie fajnie w takiej budce. Ale to do Was należy decyzja. Quote
wasabi81 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 elmira napisał(a):Dziękuję, otrzymałam wpłatę na konto za USG Fifka, oraz za leki. Ukłony dziewczyny i chłopaki (to była edycja), z Wami człowiek nie ma czasu na wątpliwości. Mam pytanie. Czy możemy kupić Fifiemu takie posłanko-budkę? Fifi spada mi z poduszki i potem ma problemy ze wstaniem z podłogi. To posłanko, gdy Fifi odejdzie, oczywiście oddam, wg Waszych ustaleń. Co Wy na to? Jostel mi podpowiedziała, że jemu będzie fajnie w takiej budce. Ale to do Was należy decyzja. Ja jestem jak najbardziej za zakupem tej budki dla Fifiego. Mysle ze jego stan konta nam na to pozwoli (w jakiej cenie mniej wiecej takie poslanka sa?) A niedlugo i tak robie przelew na nastepny miesiac;-) Quote
elmira Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Olka nie prowokuj mnie:) Bo Ci taką fotę strzelę, że zemdlejesz:D Fifi teraz je. Mięso podziabałam mu na setne mikrona. Nawet jak chce wybrzydzać to nie da rady. Musi ryżyk mordką trącić.;) Rozwalilam sobie kciuk ampułką od Lakcidu, au! Quote
elmira Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 wasabi81 napisał(a):Ja jestem jak najbardziej za zakupem tej budki dla Fifiego. Mysle ze jego stan konta nam na to pozwoli (w jakiej cenie mniej wiecej takie poslanka sa?) A niedlugo i tak robie przelew na nastepny miesiac;-) Pewnie to będzie ze 40 złotych! Quote
wasabi81 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 elmira napisał(a):Pewnie to będzie ze 40 złotych! To ja mysle, ze nie ma sie nad czym zastanawiac:-) No ale poczekamy az inni tez sie wypowiedza!! Quote
kinga_kinga7 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 ja też jestem za zakupem takiej budki dla Fifusia:) Elmirko moja siostra ma do oddania używane posłanko,nie jest malutkie..po spanielku Quote
elmira Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 I tak mu kupię tę budkę:) Jostel mnie natchnęła tym pomysłem. Teraz zjadł i padł. Miseczka wyczyszczona prawie do zera.:) Pojadł też ryżu wybrednik jeden! Quote
elmira Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 majku33krakow napisał(a):do kojca ma isc,czy w domu ma miec taką budke materiałową? Majku, ja nie mam kojca. Fifi, ani żaden z moich psów nie bytuje w kojcu:) Rujnują mi dziady działkę, ale z tym się liczę. Bliska mi osoba mawiała, że albo mam zadbaną działkę, albo psy-a w końcu jak będę ją miała, to nie będzie psów. Tak, że się nie martwię:) Quote
jostel5 Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Jestem i ja! Czytam o tej budce i już się cieszę,że Fifiakowi będzie miękko,ciepło,bezpiecznie :) Ta psina zasługuje na wszystko,co najlepsze,bo została ze schronu wyciągnięta po to,by choć w tym ostatnim okresie swojego niefajnego życia poczuła,że być z człowiekiem to najlepsze,co może przydarzyć się psu :) Podzielacie-oczywiście-moje zdanie?;) A teraz do rzeczy.Oprócz rozmów o budce (materiałowej!) odbyłyśmy dzisiaj z Elmirką dyskusję na temat finansów Fifiego.Sprawa ma się następująco: Elmira nie chce czynszu za dt Fifego,a co za tym idzie nie chce też pieniędzy za "obsługę" psiaka,środki czystości i tak dalej.Mówi przy tym ,że Fifiak to bezproblemowy facecik ,a przy tym baaaaaaaardzo miły i wdzięczny. Ustaliłyśmy,że będziemy sypać groszem za ew.leczenie dziadunia,badania,karmę (tę drogą!),którą Fifi powinien jeść.W związku z tym,że Mały chętnie jada teraz również indycze mięsko,wołowinkę,ryżyk i inne takie frymuśne dania,udało mi się na Elmirze WYMUSIĆ ,że będziemy jej wysyłać miesięcznie tak ok.150 zł na te ekskluzywne potrzeby dziadunia-w tym właśnie budkę. Jeżeli Fifi kiedyś odejdzie,a w jego skarpecie będą pieniądze,przekażemy je na potrzeby innego biedaka,a takich,jak wszyscy wiemy,jest na dogo full! Proponuję,byśmy odnowili deklaracje,bo w tej chwili nie do końca wiem,jak z tym jest aktualnie .Zaczynam: jostel5- 30 zł -deklaracja stała wasabi81-60 zł-deklaracja stała:) ? ?....... Na razie Fifi jest po wizycie u weta,ma aktualne badania krwi,leki i karmę.Elmirka zrobi mu jeszcze badanie moczu. Nową karmę trzeba będzie kupić,aż wyje tę,którą ma,czyli za czas spory... I co Wy na to? Quote
kinga_kinga7 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 No to teraz głos ma księgowa Fifeczka. Otóż stan konta na dzień 07.06.br. wyniósł 369,96 WPŁATY: 07.06.br. - p. Kamila - 20,- zł. 07.06.br. - p. Dorota - 10,- zł. 07.06.br. - p. Małgosia - 90,- zł. 15.06.br. - Renata5 - 200,- zł. zwrot za hotelik m-c VI 16.06.br. - Renata5 - 100,- zł. zwrot za środki czystości RAZEM przychód - 789,96 WYDATKI: 01.06.br. - Renata - 120,- zł. za leki i badania 11.06.br. - Renata - 100,- zł. za środki czystości ( oba zwroty wykazałam w przychodach wyżej ) 15.06.br. - Elmira - 85,85 za leki i badanie USG 17.06.br. - Elmira - 150,- zł. jedzenie Fifka 17.06.br. - Emira - 50,- zł. budka dla maleństwa RAZEM wydatki -505,85 Reasumując ogólne przychody 789,96 - (wydatki razem) 505,85 = 284,11 czyli na dzień 17.06.br. mamy na koncie 284,11 myślę, że mnie nie zlinczujecie, że przelałam też na budkę. Quote
luka1 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 http://www.allegro.pl/item1073096091_legowisko_budka_dla_psa_lub_kota_57x43_nr4.html to chyba najtańsze budki a tu jeszcze trochę http://www.allegro.pl/listing.php/search?string=budka+dla+psa&from_showcat=1&category=1528&from_showcat=1&change_view=1 Quote
łolkiee Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 :multi::multi: Cioteczki Zdaję do 3 klasy:multi::multi: udało się!!!:multi::multi: Quote
jostel5 Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 [quote name='łolkiee']:multi::multi: Cioteczki Zdaję do 3 klasy:multi::multi: udało się!!!:multi::multi:[/QUOT A mogłaś nie zdać???:-o Więcej wiary w siebie,a będzie :cool2: Gratulacje!:) Quote
kinga_kinga7 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 łolkiee napisał(a)::multi::multi: Cioteczki Zdaję do 3 klasy:multi::multi: udało się!!!:multi::multi: to gratulacje:) Quote
wasabi81 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 łolkiee napisał(a)::multi::multi: Cioteczki Zdaję do 3 klasy:multi::multi: udało się!!!:multi::multi: No to ja tez dolacze sie do gratulacji:-) A na temat deklaracji: niech moja zostanie tak jak do tej pory, t.zn. 60 zl!! Quote
elmira Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Ja też gratuluję Olcia:) Dziękuję za oficjalną zgodę na tę budkę:) Dopadła mnie bezsenność, więc pomyślałam, że zrobię frajdę Fifiemu i wyjdę z nim w nocy. Fifi postawiony na dworze, przeszedł dwa kroczki. Powąchał gałązkę świerku, po czym podszedł do mnie trącił mnie w nogę i stwierdził, że jestem głupia;) Po czym zaczął wchodzić na schody. Już więcej mi nie było potrzeba. Pojęłam subtelną aluzję. Zabrałam małego i wróciliśmy. W sumie to miał rację, bo w nocy, to się śpi, a nie łazi i szuka nie wiadomo czego. Dobranoc:) Edit: Kinga_kinga7, a to legowisko po spanielce to taka budka właśnie? Jeśli tak, to może lepiej wziąć je, a nie wydawać na nowe? Ja bym odesłała te 50 złotych na konto Fifcia. Co proponujecie? Edit: Otrzymałam pieniądze w kwocie 200 złotych od kinga_kinga7. Dziękuję. U nas po nocy czyściutko. Fifi już po spacerze. Miłego dnia:) Quote
elmira Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 łolkiee napisał(a):g d z i e j e s t k u p a? Jest:) Dzisiaj zrobiłam fotę. Spieszyłam się do pracy, ale uwieczniłam, specjalnie dla Ciebie;) Quote
luka1 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 elmira napisał(a):Jest:) Dzisiaj zrobiłam fotę. Spieszyłam się do pracy, ale uwieczniłam, specjalnie dla Ciebie;) Ty zapakuj tą kupę w kartonik i jej dostarcz - niech MA :evil_lol: Quote
elmira Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 luka1 napisał(a):Ty zapakuj tą kupę w kartonik i jej dostarcz - niech MA :evil_lol: Ahaha, wyobraziłam sobie, jak R. to wiezie do Was, albo nadaję na poczcie:lol: Quote
Czarodziejka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Lepiej wysłać kurierem. Dojedzie w stanie nienaruszonym i w pozycji zrobionej. Na poczcie rzucają, gniotą...Straci swój wyraz ;) Quote
Recommended Posts