Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Starocie z jajcami są najbardziej przedsiębiorcze ;) Mam tu jednego takiego. Lata w budzie schroniskowej bez ruchu siedział, na cięcie za stary, a jesienią w te pędy w tango poszedł. Nie za daleko, bo za płotem panna z adoratorami biesiadowała. Tyle, że nie wziął pod uwagę, iż w schronie lat parę zleciało, nie ta kondycja, nie ten image i łapy nie te. Dostał w trąbę od młodszych i siedział nadęty ;) Łapa spuchła, ryjek rozdarty, leczyłam, pryskałam...Biedaczysko.

:roflt::roflt:

Posted

jostel5 napisał(a):
Kochana jesteś! :) Wiedziałam,że właśnie tak się zachowasz...dziękuję!:) Fifi jest tu najważniejszy!

I zasługuje na wszystko,co najlepsze!

Do tej pory życie go nie rozpieszczało,więc niech przynajmniej ten ostatni czas spędzi jak książątko-w brylantach,puchu i innych fanaberiach!:)

My wszyscy chcemy jak najlepiej dla Fifka!!!
Podoba mi sie pomysl z obrozka... Fifcio ma klejnoty w kroku, to niech nosi tez na szyi nasz maly gangsta:evil_lol:

Posted

łolkiee napisał(a):
ładna Qpa :) ładna ładna

:roflt::roflt::roflt: Olka NIGDY, NIGDY nie pisz tak do mnie:lol: Właśnie umarłam ze śmiechu, prawie posikałam się w majtki ze śmiechu. Weź Ty mnie oszczędź!!!

Posted

wasabi81 napisał(a):
My wszyscy chcemy jak najlepiej dla Fifka!!!
Podoba mi sie pomysl z obrozka... Fifcio ma klejnoty w kroku, to niech nosi tez na szyi nasz maly gangsta:evil_lol:

Prześlę fotki, jak pięknie współgra słoneczna żółć obroży z szlachetną czernią naszego królewicza:)

Posted

elmira napisał(a):
Olcia, przede wszystkim dla Ciebie, bo chciałaś. Oraz dla wszystkich fanów Fifowych qp.

Jest coraz lepiej. Rozwolnienie też jest. Tzn. Fifi robi qpę, w miarę zwarta, a potem wydala z siebie resztki rzadkie.

http://img202.imageshack.us/img202/9835/ahahay.jpg

Taką miałam niespodziankę dziś rano. Całkiem to sympatyczne i ważne, że nie na siebie, a trzyma dziadzinka dzielnie.

swietna kupa

Posted

gameta napisał(a):
Trochę jak puchaty kotek w kółku :roll: a może bardziej wiewiórka ?

Gameta, Wy mnie chcecie zabić. Po Twoim wpisie spadłam z fotela. Chcesz mnie zabić! O jeza, dawno tak serdecznie się nie pośmiałam:)

Posted

gameta napisał(a):
Trochę jak puchaty kotek w kółku :roll: a może bardziej wiewiórka ?

Mnie jakoś szczeniaka przypomina takiego nowo urodzonego... Śliczna!

Posted

elmira napisał(a):
Ja już nie mam do Was słów. Skoro Wy takie foty lubicie, to nawet psów nie będę fociła, tylko kupy :P

Masz rację, jesli tyle radości sprwia widok kupki to ja też swoje psy zacznę od tej strony pokazywać. Zawsze to łatwiejsze bo nie ucieka. Leży sobie stabilnie i nie trzeba na tym gonić.

Posted

Witaj,Fifulcu,w sobotę!:)

Elmirka pojechała z psiakiem ( i po psiaka) do Katowic.Pewnie wieczorem napisze ,jak tam dzisiejsze qpy i nastrój dziadunia.

Posted

Ale nie tak na serio
Fifi powinien mieć identyfikator. W szczególności polecam takie:
http://www.allegro.pl/item1077890755_identyfikator_grawerowany_dla_psa_kota_na_obroze.html

dodają do nich takie nity które można wbić młotkiem i jest prawawie 100% pewność że nie zgubi go. Moja Figa ma taki już ze 2 miech i jeszcze nie zgubiła. Do tamtej pory miała "beczułki" to gubiła po 2 dniach;)

Wydaje mi się że taka cena to jak nic.

Posted

Ja już jestem.

Co u nas? Może napiszę coś elektryzującego, bo nie zachcecie nas odwiedzać;) ale niestety nie mogę. U nas wszystko ok. Fifi musiał dzisiaj zostać sam dużo dłużej niż zwykle. Miał tylko jeden spacer, oprócz tego porannego. Ale nie zaliczył żadnej wpadki. W domu czysto. Fifi ładnie zjada swoje jedzenie. Nawet zmęczy suche, jeżeli poleję mu wywarem z indyka i jest to ciepłe. Jak wystygnie, to już nie chce jeść.
Cieszył się, kiedy wróciliśmy. Mały, brzydki i przetrącony piesek wzrusza mnie tak mocno, że nawet najśłitaśniejszny jorczas nie zrobi na mnie wrażenia, kiedy Fifi tak się cieszy i jest takim wdzięcznym psem:)

A ja dzisiaj miałam na prawdę aktywny dzień. Wiozłam dobermana do Katowic. Miałam możliwość odwiedzenia katowickiego schroniska i spotkania dwóch fajnych dogomaniaczek:) Potem zabrałam kolejnego psiaka ze schronu, żeby dowieźć go do DT, który zawiezie go do DS nad morzem.

Jak już byłam w Katowicach, to stwierdziłam, że czemu by nie przejechać się do Wisły lub do Żywca, ale... Zostało mi to wybite z głowy i w końcu byłam w Bielsku Białej. Zamarzyło nam się wjechać kolejką linową na jeden szczyt. Piesio ze schroniska-przewspaniały Maniek pojechał z nami. On mniej się stresował tym wjazdem niż ja;) Poza tym zachowywał się, jak był by naszym psem co najmniej od stu lat:) Przy okazji okazało się, ze pies jest fanem oscypków i kebabów;)

Warto napisać, ze pies wydany ze schroniska w Katowicach był wyczesany, pachnący i w ogóle luksik.

A w ogóle dziękuję za przesłane linki:)

Posted

Elmirka na Szyndzielni byliście? Przeboski widok ale ja do kolejki już nie wsiądę. byłam 2 razy w niej i noje nerwy i inne zwiracze tego nie przeskoczą. Mam lęk wysokości. To dla mnie za trudne. Ale podziwiam i zazdroszczę.

Posted

Nes2009 napisał(a):
Elmirka na Szyndzielni byliście? Przeboski widok ale ja do kolejki już nie wsiądę. byłam 2 razy w niej i noje nerwy i inne zwiracze tego nie przeskoczą. Mam lęk wysokości. To dla mnie za trudne. Ale podziwiam i zazdroszczę.

Dokładnie na Szyndzielni:) Ja tez strasznie się boję wysokości, tak, że nawet jak samochodem stoję w korku na moście to mi niedobrze. Ja nawet nigdy nie weszłam na dach mojego parterowego domu:/

Ale fakt, super widok. Dziecko się cieszyło, bo to jej zamarzyło się tak na prawdę, a nie mi;) Maniek i Mała siedzieli razem w gondolce i wyglądali, a ja starałam się nie myśleć:) W ogóle Bielsko Biała jest ślicznym miastem. Tak, że dzisiaj połączyłam przyjemne z pożytecznym. Dwa psiaki przetargane na swoje miejsca:)