Tola Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 [quote name='mshume']Trzymam kciuki,żeby się udało.[/QUOTE] Kciuki bardzo potrzebne. Quote
Poker Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 [quote name='Tola']Przed chwilą rozmawialam z zadrą; w srodę do wroclawia wybiera się Tz jej kolezanki, ma dac znac w poniedzialek wieczorem - wtedy we wtorek pojechalabym po sunię do schronu, a zadra przygotowalaby ją do podrózy[/QUOTE] to by było świetnie, czekamy na niunię. Ale imię chyba zmienimy jak się nie pogniewacie. Quote
mshume Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 O, dlaczego ?;) Tu ukochana Mysz wszystkich maluszków: Maisy Mouse (serial BBC). Quote
Poker Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 ja tam nie oglądam już seriali dla maluszków, więc nie znam siem My lubimy dźwięczne imiona , a to jak wymawiać - Mejsi, Mejzi , takie nie wiadomo co. A tak naprawdę licho mnie bierze,ze teraz dzieci się wychowują na głównie amerykanizmach ,a język polski jest taki bogaty. Quote
mshume Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 To imię wygrało w konkursie. Wymawia się Mejzi. Jeśli się dziewczyny zgodzą na nowy konkurs, to można rozpisać.:) Quote
leni356 Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Ja też trzymam kciuki. Poker zawsze daje nowe imiona swoim tymczasowiczkom. Ja nie mam nic przeciwko, możesz zmieniać :) Quote
Poker Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 i te imiona chyba są szczęśliwe, jedno tylko zostało zmienione z Czaczy na Adę. Próbuję załatwić transport z Rzeszowa do Wrocławia, ale ktoś musiałby podwieźć sunię te 150 km. Szukam awaryjnego wyjścia, w razie gdyby inne zawiodły. Wyjazd byłby w środę. Czy da się ustalić do tego czasu czy Tz koleżanki zadry będzie mógł zabrać sunię? Quote
Tola Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 [quote name='Poker']i te imiona chyba są szczęśliwe, jedno tylko zostało zmienione z Czaczy na Adę. Próbuję załatwić transport z Rzeszowa do Wrocławia, ale ktoś musiałby podwieźć sunię te 150 km. Szukam awaryjnego wyjścia, w razie gdyby inne zawiodły. Wyjazd byłby w środę. Czy da się ustalić do tego czasu czy Tz koleżanki zadry będzie mógł zabrać sunię?[/QUOTE] Tak, znajomy zadry bedzie dzwonil w poniedzialek wieczorem Quote
mshume Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Poker, to napisz, że lubisz nadawać nowe, własne imiona tymczaskom :) A nie, zarzucasz ludziom umiłowanie do jakis, tfu amerykanizmów a sama nadawałaś imiona Czacza, Neris, Tami ;) Quote
E-S Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 [quote name='Poker']i te imiona chyba są szczęśliwe, jedno tylko zostało zmienione z Czaczy na Adę. [/QUOTE] Zmieniaj imię. Ja ciągle nie wiem jak to się pisze: Meisi, Mejzi, Maisy, ona taka bardziej słowiańska Jagna niż amerykańska Maisy. Z transportem nie pomogę. Inne rejony będę służbowo zwiedzać. I z całym samochodem pełnym ludzi + 2 psy własne muszą ze mną peregrynować, więc nawet jakby przyszło myszoskoczka zabrać to już nie zabiorę. Ale popytam. Ewa Quote
Poker Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 dzięki za poparcie w sprawie imienia, dobrze,że sunia nie zna tego imienia, nie będzie problemu ze zmianą :evil_lol: Quote
agada Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Imię to nie problem, jak ładny pies to i imię od razu wydaje piękniejsze;) Quote
Poker Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 nadajemy imiona tym , które nie miały ich , a niektórym zmieniamy jak np.Tamara na Tami albo Nela na Neris, bo również nie chcę nadawać psom ludzkich imion.Te imiona jak również Czacza nie mają nic wspólnego z bratem zza wielkiej wody. A amerykanizmów nie znoszę , bo język polski jest bogatszy.Po co pisać Caroline jak jest Karolina albo Simon kiedy jest Szymon ? Quote
mshume Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Ja nie jestem fanką kultury amerykańskiej, wręcz przeciwnie. Za to kocham ojczyznę Szekspira, Bronte, Coldplay i The Beatles, no Hugh Laurie'go ;) Tak się składa,że i tam mówią po angielsku ;) A psa nazwałabym Simon,a nigdy Szymon, Ali a nigdy Alicja itd itp. Quote
sacred PIRANHA Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 przepraszam ze ja tak z innej beczki ale szukamy transportu dla szczeniaczka z zamoscia do warszawy i dla drugiego z zamoscia do lublina:-) Quote
Tola Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 :multi:Jest transport na jutro do Wrocławia, sunia jedzie jutro o 9, zaraz jedziemy z TZ do schroniska. Trzymajcie kciuki. Quote
agada Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Jasne, że trzymamy:p i czekamy niecierpliwie na relacje:cool3: Quote
mshume Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Suuuper :) U Poker na pewno wydobrzeje malizna :) Quote
Poker Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 to czekamy na maliznę , ciekawe ile godzin będzie trwała podróż i gdzie mam odebrać małą? Suńka wydobrzeje na tyle, na ile jej łapinka pozwoli. Właśnie dzwoniła Tola ,że wyciągają małą ze schronu i że jest bardzo spokojna. Będzie wykąpana i dostanie coś przeciw pchłom. Dobrze, bo pan jedzie z małym dzieckiem. Quote
Recommended Posts