Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tola']Przed chwilą rozmawialam z zadrą; w srodę do wroclawia wybiera się Tz jej kolezanki, ma dac znac w poniedzialek wieczorem - wtedy we wtorek pojechalabym po sunię do schronu, a zadra przygotowalaby ją do podrózy[/QUOTE]
to by było świetnie, czekamy na niunię.
Ale imię chyba zmienimy jak się nie pogniewacie.

Posted

ja tam nie oglądam już seriali dla maluszków, więc nie znam siem
My lubimy dźwięczne imiona , a to jak wymawiać - Mejsi, Mejzi , takie nie wiadomo co.
A tak naprawdę licho mnie bierze,ze teraz dzieci się wychowują na głównie amerykanizmach ,a język polski jest taki bogaty.

Posted

i te imiona chyba są szczęśliwe, jedno tylko zostało zmienione z Czaczy na Adę.
Próbuję załatwić transport z Rzeszowa do Wrocławia, ale ktoś musiałby podwieźć sunię te 150 km. Szukam awaryjnego wyjścia, w razie gdyby inne zawiodły. Wyjazd byłby w środę.
Czy da się ustalić do tego czasu czy Tz koleżanki zadry będzie mógł zabrać sunię?

Posted

[quote name='Poker']i te imiona chyba są szczęśliwe, jedno tylko zostało zmienione z Czaczy na Adę.
Próbuję załatwić transport z Rzeszowa do Wrocławia, ale ktoś musiałby podwieźć sunię te 150 km. Szukam awaryjnego wyjścia, w razie gdyby inne zawiodły. Wyjazd byłby w środę.
Czy da się ustalić do tego czasu czy Tz koleżanki zadry będzie mógł zabrać sunię?[/QUOTE]
Tak, znajomy zadry bedzie dzwonil w poniedzialek wieczorem

Posted

Poker, to napisz, że lubisz nadawać nowe, własne imiona tymczaskom :) A nie, zarzucasz ludziom umiłowanie do jakis, tfu amerykanizmów a sama nadawałaś imiona Czacza, Neris, Tami ;)

Posted

[quote name='Poker']i te imiona chyba są szczęśliwe, jedno tylko zostało zmienione z Czaczy na Adę.
[/QUOTE]

Zmieniaj imię. Ja ciągle nie wiem jak to się pisze: Meisi, Mejzi, Maisy, ona taka bardziej słowiańska Jagna niż amerykańska Maisy.
Z transportem nie pomogę. Inne rejony będę służbowo zwiedzać. I z całym samochodem pełnym ludzi + 2 psy własne muszą ze mną peregrynować, więc nawet jakby przyszło myszoskoczka zabrać to już nie zabiorę. Ale popytam.
Ewa

Posted

nadajemy imiona tym , które nie miały ich , a niektórym zmieniamy jak np.Tamara na Tami albo Nela na Neris, bo również nie chcę nadawać psom ludzkich imion.Te imiona jak również Czacza nie mają nic wspólnego z bratem zza wielkiej wody.
A amerykanizmów nie znoszę , bo język polski jest bogatszy.Po co pisać Caroline jak jest Karolina albo Simon kiedy jest Szymon ?

Posted

Ja nie jestem fanką kultury amerykańskiej, wręcz przeciwnie. Za to kocham ojczyznę Szekspira, Bronte, Coldplay i The Beatles, no Hugh Laurie'go ;) Tak się składa,że i tam mówią po angielsku ;) A psa nazwałabym Simon,a nigdy Szymon, Ali a nigdy Alicja itd itp.

Posted

to czekamy na maliznę , ciekawe ile godzin będzie trwała podróż i gdzie mam odebrać małą?
Suńka wydobrzeje na tyle, na ile jej łapinka pozwoli.
Właśnie dzwoniła Tola ,że wyciągają małą ze schronu i że jest bardzo spokojna. Będzie wykąpana i dostanie coś przeciw pchłom. Dobrze, bo pan jedzie z małym dzieckiem.