Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia wyjechala dopiero po 10, będa więc troche pozniej.
Malutka grzeczna, w nocy buszowala trochę w koszu na smieci.:cool3:
Czekam na dobre wiesci, to juz niedlugo:loveu:.
Dziękuję bardzo Poker, że dzięki niej sunia ma szansę na nowe życie:loveu:
Mam nadzieję, ze dziewczynka pozostawi po sobie same dobre wspomnienia.

Posted

Już jestem , miałam ciężki dzień.
Sunia jest słodka , bez stresu, nasze psy przywitały ją spokojnie i życzliwie, kota nie zauważa. Popiła i pojadła, polubiła męża i siedzi pod krzesłem przytulona do jego nóg.

Posted

Czy sunia jest sterylizowana? pewnie nie.Na łapce chodzi normalnie.Ma łysawy nosek ,ale skóra jest zdrowa, może tylko wytarła.
A teraz poradźcie co mam zrobić. Dzięki ogłoszeniu Neris mam telefony w sprawie suni.Dziś zadzwonił do mnie chłopak,. student 23 l.syn weterynarza.Chce adoptować sunię do bloku, bo mieszka na stancji.Mówi ,że właściciel się zgadza na psa.
Jutro chce przyjechać ją zobaczyć. Co zrobić gdyby ją chciał?

Posted

właśnie chcę umówić na sterylkę jak najszybciej,ale może najpierw ją trochę przebadać , nerki i wątrobę.
Jak będziemy robić z kasą na medyczne sprawy ?

Posted

jezeli moge sie wtracic. Jestem przeciwna wydawaniu psow na stancje, czy do wynajmowanych mieszkan. Po pierwsze poprosilabym o numer tel do wlasciciela i sama sie go o to spytala. Pamietajcie, ze to mlody czlowiek. Nie ze ja jakas stara ale wiek studencki i to wczesny styudencki to bardzo mlody wiek i wydaje sie, ze wszystko wiem najlpeiej.
Student? stancja? = imprezy, balangi, kac. jezeli nie teraz to za chwile. Czy to jest zycie dla suni po przejsciach?

Przepraszam za moja krytyke odnosnie tego domu, ale ja nigdy nie zdecydowalabym sie na wydanie psiaka takiej osobie. Powiedziec i obiecac mozna wszystko. A Mejsi jest ladna, mala i bardzo adopcjyjna.

poker, jak sie malutka bedzie nazywac? no pisz pisz! (ja tez zmieniam zawsze imiona swoim DT. No, Migotce z Zamoscia nie zmienilam bo ladne bylo :) i tak zostalo...

Posted

Madallena, z ust mi wyjęłaś.. Mam podobne przemyślenia. No i jeszcze do tego dochodzi druga przyszła połowa - co jak nie będzie lubiła psów, co się zdarza, znam z najbliższego otoczenia. Też myślę że ona bardzo adopcyjna, jakaś pani jej się trafi do przytulania i rozpieszczania

Posted

jes jes jes!
a jak polowka powie, wybieraj: albo Mejsi albo ja. wiadomo,ze Mejsi nie da dooopy a pannica da :D no i co? Mejsi out!

Robcie jak uwazacie. Ja swoje zdanie wyrazilam ;)

Posted

jestem podatna na argumenty, ale pozwolę chłopakowi się wykazać, obejrzę go i spytam o nr telefonu do właściciela mieszkania. Zdam relację i powiecie mi co dalej.
Na obronę studentów, powiem tylko ,że nie wszyscy balangują i piją. Na dogo jest sporo studentek z oddaniem pomagającym psom.
Jeszcze imienia nie wybraliśmy,mamy następujące propozycje roślinne: Ruta, Irga, Juka. Która się podoba najbardziej ?
Obejrzała książeczkę zdrowi i nie znalazłam innych szczepień oprócz wścieklizny , ani odrobaczania.Czy dziewczyny z Zamościa wiedzą jak się to dzieje w schronie?

Posted

[quote name='Poker']właśnie chcę umówić na sterylkę jak najszybciej,ale może najpierw ją trochę przebadać , nerki i wątrobę.
Jak będziemy robić z kasą na medyczne sprawy ?[/QUOTE]
Składkować jak zwykle. Ja już się oferowałam z pomocą, jakbyś wiedziała tak pi razy drzwi przynajmniej, jaki koszt wstępnych badań, bo sterylka w W-wie to 200 pewnie niczym nie wyjęte najmniej, to raz dwa pozbieramy. Tylko czy mi się przywidziało, czy gdzieś na jakimś wątku pisałaś, że nie chcesz na swoje konto zbierać ? Z tym, że tu byłyby wpłaty tytułem "zwrot kosztów leczenia psa" (i tylko taki tytuł, Wielki Brat patrzy i czytac też umi), a więc nie żadna zbiórka, więc może byś się zgodziła.
Ewa

Posted

[quote name='Poker'] Jeszcze imienia nie wybraliśmy,mamy następujące propozycje roślinne: Ruta, Irga, Juka. Która się podoba najbardziej ?
Obejrzała książeczkę zdrowi i nie znalazłam innych szczepień oprócz wścieklizny , ani odrobaczania.Czy dziewczyny z Zamościa wiedzą jak się to dzieje w schronie?[/QUOTE]

Ruta nie, źle się kojarzy, co to było z tą rutą, samotna panna rutę sieje, czy jakoś tak, kojarzone z samotnością i staropanieństwem w każdym bądź razie. Irga ładnie. Juka ładnie. Irga lepiej. IRA też.

W Zamościu co się dzieje? Ano psy i paragpony traktowane są różnie w zależności od wielkości miseczki biustonosza adoptującej psa. Szczegóły na wątku zamojskim. Z odsieczą płaskim zamościankom wyrusza Mshume.

Posted

ej, ja paragon tez dostalam! kurde, 3 nawet! Lidka ze dwa, ale ona to wylacznie po znajomosci! :) no i funia! tez paragony ma. I czipa dostalam, i mialam okazje podrozowac z kierownikiem do weta! o! wiec ja to co? moja odsiecz niepotrzebna?? <obrazona>

Posted

[quote name='Poker']jestem podatna na argumenty, ale pozwolę chłopakowi się wykazać, obejrzę go i spytam o nr telefonu do właściciela mieszkania. Zdam relację i powiecie mi co dalej.
Na obronę studentów, powiem tylko ,że nie wszyscy balangują i piją. Na dogo jest sporo studentek z oddaniem pomagającym psom.
Jeszcze imienia nie wybraliśmy,mamy następujące propozycje roślinne: Ruta, Irga, Juka. Która się podoba najbardziej ?
Obejrzała książeczkę zdrowi i nie znalazłam innych szczepień oprócz wścieklizny , ani odrobaczania.Czy dziewczyny z Zamościa wiedzą jak się to dzieje w schronie?

Zgadzam się, studentek sporo, ale też chyba sporo mniej studentów, przynajmniej ja znam dużo, dużo mniej.
Juka i Irga fajnie :)

Posted

Mojemu mężowi się podoba IRGA, sunia jest niskopienna czyli jak płożąca Irga :evil_lol:.To może ta Irga ? Chociaż Juka brzmi cieplej

Pierwsze kroki na ogródku wieczorową porą.

Jemy kolację

A tu pojawił się netoperek ze świecącymi oczami. :evil_lol: