Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mshume napisał(a):
To sytuacja patowa :(

Mshume, takie jest schronisko w Zamościu, niczego się nie dowiesz i nic nie zrobisz póki nie zabierzesz psa - a jak zabrać, to trzeba mieć dokąd ... niestety. Poza tym tam panuje słynny "zamojski grzybek", przy którym połamana łapka może okazać się małym miki. A Ty masz dzieci.
Ewa

Posted

leni356 napisał(a):
Czyli cała nadzieja w miejscu u Funi?

Tak, a właśnie się kapnęłam, że nie zabrałam plejaka z domu bo się ładował i go zapomniałam, zadzwonię z ery do Funi i spytam czy coś logistycznie zdołała poukładać.
Edit - lipa, w służbowej komórze nie mam wpisanego nr do Funi, ****!
Edit nr 2 Patrzcie jaki mądry program, wykropkował f-u-c-k-a :)

Posted

No pod górkę ... nie da się bezpiecznie ulokować Mejsi, panują cieczki, dla uszu Mani już się to źle skończyło. Mańka musi wrócić do Maniusia bo byli oddzielnie przez cieczkę Mani, a na Mani miejsce czeka bezdomna sunia jakaś, z wcześniejszej rezerwacji ... za duże ryzyko je razem pakować. Funia powiedziała, że jak tej suni z ulicy nie przywiozą jednak do niej - to napisze na wątku tutaj.
Czyli opcja poszukiwawcza DT na CITO !!!

Posted

Ja mysle, ze kilka dni to nie dosc na podleczenie Mejzi. Poza tym okaze się,czy sunia jest łagodna, no i w jakim jest wieku.Nie wycofuję się,ale muszę to wziąć pod uwagę.

Posted

Madallena napisał(a):
Czy nie mozna jej gdzies wpakowac kolo Zamoscia u kogos na kilka dni? na diagnoze?
bierzmy pod uwage mshume.

Złamana chyba łapka - rtg, składanie, pewnie usztywnienie, zeskrobiny (bo ten nużeńco-grzyb zamojski), czekanie na wyniki, ustawianie leczenia (maści, zastrzyki), opatrzenie pogryzień, to parę tygodni. Aktywnego opiekowania się psem i leczenia go. Coś to czarno widzę. Tym czarniej, że przed świętami ... u nas nie świętuje się czynieniem dobra. Tylko trzepaniem dywanów, myciem okien i kucharzeniem a następnie świętowaniem i całą tą celebrą.
Ewa

Posted

Poker napisał(a):
a czy ona ma zmiany na skórze, czy tylko tak sądzicie?

Sądzimy tak, tzn. ja tak sądzę, bo inne psy z zamojskiego schronu to mają. Muminek, Fabian, Henio, Frodo. Nie wiem jak Elizka z Lilką, ale one krótkowłose, ta kudłata, więc coś może mieć. Jak nie na skórze to w uszach, ona ponoć długo siedzi, mogła coś złapać.

Posted

[quote name='leni356']Tola ją widziała, więc może jeszcze coś napisze.

Ewa, a na Stefczyka ile kosztuje doba dla psa i badania?

Zależy czy musi być w izolatce w szpitalu czy może być w hoteliku, mały pies w hoteliku - do 10 kg to o ile dobrze pamiętam 17 zł doba. Ale wlize tam do nich na stronę i sprawdzę.
W szpitaliku drożej wychodzi, bo zliczają od razu koszty leczenia.

Edit: mały pies do 10 kg w hoteliku - 19 zł, tu stawki: http://www.lcmz.pl/pokaz.php?co=hotel.txt

Posted

leni356 napisał(a):
Drogo :( No i poza tym - co dalej z sunią? :(

Leni, nie mam pojęcia, ja w święta kurde jeżdżę po Polsce "D", psy zabieram, ale niańkę do papug muszę znaleźć i opłacić :(
Zamojski oddział Emir ma pewnie kojce zapchane?
Ewa

Posted

Madallena napisał(a):
a to tak bez znizek ten Stefczyk? no nie ;)

Tola, macie jakies znizki? Jak nie to z FAA trzeba pogadac, zeby pozyczyly ;)

Wiesz, to chyba z Bugową zniżką 17 zl - bo tak mi to 17 utkwiło, czekaj mam pochowane jego rachunki za hotelik i szpitalik w ksiazeczce zdrowia, momento ....
nie, sory, nie dojdę, są policzone dniówki hotelowe razem z usługami weterynaryjnymi i leczeniem i nie jest to porozbijane ile za co ...

Posted

myślę nad nią.Jaka ona jest duża? ile może ważyć na oko? Pytam , bo ja nie mogę dźwigać, a nie wiem czy po operacji łapki nie będzie to konieczne .
Mam 2 psy i kota, przychodzą do mnie tez wnuki.Jeżeli choroba skóry może zarażać , to kiepsko, bo nie mogę izolować.
I jeszcze jedna sprawa - sunię mogłabym trzymać do końca czerwca, bo potem wyjeżdżam na ok.6 tygodni.
Jeżeli moje wątpliwości zostaną rozwiane i ktoś przejmie opiekę nad nią podczas mojego wyjazdu,jeżeli się nie wyadoptuje do tego czasu, to mogę ją wziąć na DT, bezpłatne , z pokryciem kosztów tylko leczenia.

Posted

Poker ... wroclove ... trza by ją od razu po wyjęciu zdiagnozować pod kątem grzyba i nużycy.
Jaka ona mała i ile na oko może ważyć to chyba Tola by mogła powiedzieć.
Ewa