leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 E-S napisał(a):Jest tak: doszła jeszcze jakaś sunia w potrzebie nagłej, Mania jak skończy cieczkę idzie do 1 boksu z Mańkiem, Funia kombinuje jak porozlokowywać teraz psy i zmieścić Meisy czy się da, musimy zaczekać. No to czekamy. Kiedy Funia da znać? Igiełka, dzięki za propozycję tymczasu, kawałek drogi to jest, może być ciężko przed Świętami z transportem Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 leni356 napisał(a):No to czekamy. Kiedy Funia da znać? Igiełka, dzięki za propozycję tymczasu, kawałek drogi to jest, może być ciężko przed Świętami z transportem Leni, o 12 w nocy ma do mnie zadzwonić. Igiełko, gdyby sunia nie wymagała wożenia, diagnostyki, leczenia i generalnie była w lepszym stanie - to jak najbardziej, ale tak ??? Nas w woj. lubelskim jest sporo, zmotoryzowane, jak jedna nie da z czymś rady to druga czy trzecia pomoże, jest łatwiej. Ewa Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Funia mi napisała esa, że pada bo robi jeszcze rozliczenia, jutro pokombinuje jakby ją tu jeszcze tą małą kudłatą łamagę upakować i da mi znać jutro po południu. To napiszę tu co i jak. Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 kurcze, tylko dlaczego od razu szukac DT platnego. za duzo macie pieniedzy?? dajcie troche na nasze benie bo toniemy w kilkutysiecznych dlugach :D Moe warto by bylo poszukac czegos bezplatnego. Igielka cene zasadzila...no taka dogomaniacka. A moze sprobowac szukac czlowieka, ktory zechce pomoc psince za karme i ew koszty leczenia.? To mala sunia, moze znajdzie sie dla niej kawaleczek koldry? Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Madallena napisał(a):kurcze, tylko dlaczego od razu szukac DT platnego. za duzo macie pieniedzy?? dajcie troche na nasze benie bo toniemy w kilkutysiecznych dlugach :D A moze sprobowac szukac czlowieka, ktory zechce pomoc psince za karme i ew koszty leczenia.? To mala sunia, moze znajdzie sie dla niej kawaleczek koldry? Tak byłoby najlepiej, ale .... jej trzeba będzie trochę czasu poświęcić na początku. Jeździć, prześwietlać, leczyć, być może czeka ją operacja tej łapki. Czyli ktoś o uregulowanym czasie pracy i dysponujący codziennie wolnym czasem dla psów po pracy i autem, ciężko. Jasne, że byłoby lepiej - a z drugiej strony - CZAS. Ona nie ma czasu siedzieć w schronie z tą łapą i pogryziona i szukać bezpłatnego DT. Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Madallena napisał(a):a funia sie tego podejmie? Tak. Zawsze się podejmuje i wywiązuje. Leczy te psy z różnych rzeczy, w tym z grzybicy jednego leczyła i też nóżkę mu diagnozowała i leczyła (Henio). Dzielna kobieta jest. Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 aaa. no to szacun. I Funia chyba jeszcze ma przystepne ceny, co? Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 E-S napisał(a):Tak. Zawsze się podejmuje i wywiązuje. Leczy te psy z różnych rzeczy, w tym z grzybicy jednego leczyła i też nóżkę mu diagnozowała i leczyła (Henio). Dzielna kobieta jest. zaraz zaraz. Nie podpisalas sie!!!! Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Ale my nie mamy żadnych bezpłatnych dt tak czy siak :( Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Madallena napisał(a):zaraz zaraz. Nie podpisalas sie!!!! Aaaa, taka jestem występna i zła. teraz się ładnie podpiszę: Ewa S. Przez Bugiego ... implant jeszcze nie działa, bo to parę dni dopiero a ta ruda z góry taka chętna ... że już nie piszczą do siebie tacy zachrypnięci - a skrzypią ... odkąd z roboty wróciłam od 19 tak. Dostał tabletkę psią uspokajającą. Pójdę drugą tym na górze zanieść ... Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Tola napisał(a):Czyli trzeba zacząć zbierac deklaracje.... Trzeba. W dodatku nie wiemy do jutra na co te deklaracje będziemy zbierać i ile potrzeba ... Funia da odpowiedź po południu. Ewa Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 leni356 napisał(a):Ale my nie mamy żadnych bezpłatnych dt tak czy siak :( bezplatne DT sa, tylko malo ich na dogo, ale jeszcze sa. trzeba sie brac za ogloszenia, trzeba tlumaczyc ludziom nie zepsutym jeszcze przez dogomanie, co to DT i jak on moze pomoc psiakowi. znajda sie, mowie Wam. Dobry edukacyjny tekst i zaspamwac ogloszeniami calusienki Internet. Ja tez myslalam ze bezplatnych Dt nie ma. A jednak sie znalazlo kilka ;) zamiast ladowac komus do kieszeni wole ladowac bezposrednio w pomoc psu. Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Madallena napisał(a):bezplatne DT sa, tylko malo ich na dogo, ale jeszcze sa. trzeba sie brac za ogloszenia, trzeba tlumaczyc ludziom nie zepsutym jeszcze przez dogomanie, co to DT i jak on moze pomoc psiakowi. znajda sie, mowie Wam. Dobry edukacyjny tekst i zaspamwac ogloszeniami calusienki Internet. Ja tez myslalam ze bezplatnych Dt nie ma. A jednak sie znalazlo kilka ;) zamiast ladowac komus do kieszeni wole ladowac bezposrednio w pomoc psu. Mnie niestety czasu brakuje na wszystko, jeśli doba będzie miała 48 h to tak, niestety ta sunia czasu nie ma na poszukiwania. Chyba że ktoś od razu oferuje bezpłatny tymczas. No i niestety takich potrzebujących psiaków jest cała masa :( Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 No wiem leni. Ale nie ejstes tu sama, ja tez nie jestem sama. jestesmy tu wszystkie po to, zeby pomoc temu psiakowi ;) dlatego: kto potrafi pisac dobre teksty? no zglaszac sie zglaszac :D:D Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Ja niestety nie, zawsze mam problem z tekstami Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 leni356 napisał(a):Ja niestety nie, zawsze mam problem z tekstami Ja nie, ale teraz padam ... Bugi przestał skrzypieć - mam szansę zasnąć i pędzę spróbować z tej szansy skorzystać, jutro rano do roboty ... Ewa Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 marysie zaporsze na watek. ona pisze ostro tkliwe teksty :D do ogloszen kogo mamy?cioteczka kana i Akrum,. kochane niewiasty! o! albo moze ktos zamowi na bazarku beniowo ogloseniowym 57 sztuk. :D damy rade! na razie czekajmy na odpowiedz funi. Nawet jak Mejsi bedzie miala sanse wydostac sie z tego cholerstwa, to i tak proponuje jej szukac DT bezplatnego. Quote
mshume Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Widzę,że umknął wam mój post ;) Jeśli sunia będzie do 3 lat i podleczycie jej tą łapkę plus wysterylizujecie, mogę ją przygarnąć na BEZPŁATNY DT. Poczułam się jak dinozaur z tym bezpłatnym tymczasem ;) mshume napisał(a):Strasznie mi tej malizny żal :( Niech mi Tola powie, ile ona na oko ma lat i czy jest łagodna (mam małe dzieci w domu). To może się przymierzę.I jeszcze jedno: ja zawszę daję bezpłatne DT, ale nie stać mnie na weta. Piesio, który do mnie przyjeżdża musi być po przeglądzie, bez chorób skórnych i zakaźnych. Martwi mnie też ta jej łapka, to coś poważnego? Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 mshume napisał(a):Widzę,że umknął wam mój post ;) Jeśli sunia będzie do 3 lat i podleczycie jej tą łapkę plus wysterylizujecie, mogę ją przygarnąć na BEZPŁATNY DT. Poczułam się jak dinozaur z tym bezpłatnym tymczasem ;) az zacytuje. Decyzja musi byc szybka. bo jak jie wsadamy pchelke z Glowna :D:D Quote
carolinascotties Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 juz w trzecim wątku to pisze - w jednym Amiś [*] odszedl za TM, w drugim Foksik ma DOM :) i moze teraz sie przyda - wygralam niedawno - miedzy innymi dzieki pomocy dogomaniakow - zestaw kosmetykow VICHY Aqualia AntiOX - krem i sztyft pod oczy - zgodnie z moja deklaracja chce wystawic je na bazarek. Mialam to zrobic wczorej - ale Foksik ma juz dom... wiec mysle, ze moze dziewczynce sie przyda pare zlotych ;) na sterylke, czy na lapeczke.... poczekam z bazarkiem az zapadna decyzje i sunia opusci schron :) Quote
E-S Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Madallena napisał(a):az zacytuje. Decyzja musi byc szybka. bo jak jie wsadamy pchelke z Glowna :D:D Decyzja nie może być szybka i nie będzie - bo nie mamy dla niej miejsca na czas leczenia łapki, ani na czas operacji (sterylka), nie wiemy nawet czy ona teraz nie cieczkuje, a ponadto nie wiemy ile sunia ma lat ani jaki ma stosunek do dzieci ... Ewa Quote
E-S Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='carolinascotties']juz w trzecim wątku to pisze - w jednym Amiś odszedl za TM, w drugim Foksik ma DOM :) i moze teraz sie przyda - wygralam niedawno - miedzy innymi dzieki pomocy dogomaniakow - zestaw kosmetykow VICHY Aqualia AntiOX - krem i sztyft pod oczy - zgodnie z moja deklaracja chce wystawic je na bazarek. Mialam to zrobic wczorej - ale Foksik ma juz dom... wiec mysle, ze moze dziewczynce sie przyda pare zlotych ;) na sterylke, czy na lapeczke.... poczekam z bazarkiem az zapadna decyzje i sunia opusci schron :) Carolina dzięki wielkie :) A mnie zostały fanty psie z bazarku dla Bico: http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/BAZAREKDlaBico# - też je mogę przeznaczyć na Meisi. Quote
Recommended Posts