E-S Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Jeszcze coś takiego znalazłam: http://www.dogomania.pl/threads/182757-Dt-Kielce-woj-A-wietokrzyskie-pA 10 zł/ doba ... małe dziecko. Podwórko nieogrodzone - ale ze złamaną łapką ryzyko ucieczki i tak równe zeru. aktualne od po świętach. Bliżej niż mój ukochany Wrocław, ale - miejsce niesprawdzone i w świętokrzyskim zdaje się, że z tym sprawdzaniem kiepsko. ??? Ewa Quote
dineh Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Bardzo przepraszam za offa ale to nagła sprawa Pilnie potrzebna pomoc kogoś z Poznania... Pies zostawiony na balkonie - nie wiadomo jak długo tam siedzi i czy dostaje jedzenie trzeba sprawdzić wątek Psa http://www.dogomania.pl/threads/182737-Pies-zostawiony-na-balkonie-PoznaA Quote
mshume Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Tola, Ty widziałaś Mejzi. Czy ona jest rzeczywiście malutka? Bo może miałabym domek dla niej.W Warszawie, u starszej Pani. Miała w swoim życiu 2 psy, oba żyły u niej do późnej starośći. Oczywiście domek do sprawdzenia. Córka tej Pani dzwoniła do mnie z ogłoszenia o Sisi, która już ma DS, więc może by się udało. Tu aukcja Sisi: http://www.allegro.pl/item977358454_sisi_minisunia_jak_lisek_3_kg_urody_do_adopcji.html Tylko pewnie najpierw trzebaby porządny przegląd suni zrobić. Planujecie ją wyciągnąć na Stefczyka? Ja chętnie wystawię spory bazarek na malutką. Quote
Poker Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 czekam na informację i decyzję, bo Nerska pojechała do DS i mam miejsce od zaraz. Quote
leni356 Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Napisałam do Zadry i Malagos, bo one tez biorą często psiaki z Zamościa. Może coś będą wiedzieć. I czekamy na Tolę Quote
Tola Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Suczkę widzialam zza siatki boksu; wg mnie jest wielkosci szorstkowlosego jamnika. Co do zmian skornych to zaden z ostatnio zabieranych przeze mnie psów nie mial choroby skory, ale oczywiscie nie mozna tego wykluczyc. Jeszcze rok temy mialo ja 9% zabieranych psow. U zadry nie ma szans, bo dopoki jest Lady to nic nie moze brac. Kojce mamy zajete; sunie mozna tam ewentualnie przetrzymac ale nie dluzej jak pare dni. Z tych samych powodow odpada na razie sterylka (dopoki u zadry jest Lady) , bo do kojca po opreacji jej nie damy. Najlepszy bylby bezpłatny tymczas, ewentualnie z niskimi cenami, bo jak dojdzie leczenie suni, to moze byc niewesoło. Moze dzisiaj zadzwonic do weta i zapytac o sunię i o jej łapkę, tylko nie wiem czy to dobry pomysl... Quote
Tola Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Wiem, ze trzeba zawszeo przygotowac się na najgorsze, ale moze z ta łapka nie jest tak zle... Często wyglada to gorzej, nic jest w rzeczywistosci. Przykladem nasza Meliska, która w boksie wygladała tragicznie - złamane biodro i staw skokowy, ciąza, a po zabraniu ze schronu okazalo się, ze operacja nie ma sensu, bo sunia świetnnie sobie radzi, nie moze jedynie wskakiwac na kanapę:cool3: Quote
mshume Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 A może dać ją na szybki przegląd do Stefczyka?Żeby wyelimnować ryzyko rozniesienia tego grzybka na inne psy i ludzi?Gdyby tam nawet tydzień siedziała, to wyjdzie 190 zlotych? Tyle bysmy uzbierali. A potem mogłaby pojechać do DS albo DT u Poker. Ja wtedy wzięłabym Pchełkę na DT. Quote
Poker Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 to działajcie dziewczyny, bo szkoda miejsca u mnie.Tyle jest potrzeb.Martwi mnie tylko transport.Teraz są święta , sporo ludzi jedzie w różne strony kraju, może udałoby się i ją dowieźć do mnie. Quote
Poker Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 i ciszaaaaaaa, nie wiem czy czekać na decyzję o suni czy brać inną biedę. Quote
Tola Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='Poker']i ciszaaaaaaa, nie wiem czy czekać na decyzję o suni czy brać inną biedę.[/QUOTE] Czyli sunia moze jechac do Ciebie bez wstępnych badan? Quote
E-S Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='Poker']i ciszaaaaaaa, nie wiem czy czekać na decyzję o suni czy brać inną biedę.[/QUOTE] Kurcze większej biedy od tej Mejzi w Zamościu chyba nie ma ... ale ja nie mogę decydować ani działać bo do piątku pracuję, a potem jadę do Sandomierza, w poniedziałek będę w Zamościu - ale to też jeszcze święto i nic nie zrobię, schron będzie zamknięty, muszą dziewczyny z Zamościa zdecydować, bo tylko one byłyby w stanie ją wyciągnąć ze schroniska. Ewa Quote
Tola Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Z wyciągnieciem Mejzi ze schronu nie będzie problemu; gorzej z transportem do Wrocławia... Z naszych stron trudno cos znalezc w tamte strony. Moze probowac łączony... Quote
Poker Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 łapki nie musicie diagnozować , pod bokiem mam bardzo dobrego ortopedę. Dobrze by było chociaż na oko ocenić czy coś w ogóle się dzieje ze skórą. Jak pisałam mam 2 psy i kota i wnuki dochodzące. Przyjechać może w każdej chwili. I dla przypomnienia : DT bezpłatne, tylko na leczenie zbiórka.Do 26 - 27 czerwca zapewniam DT, bo potem wyjeżdżam na ok.6 tygodni. Przecież może być transport łączony. Quote
Tola Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 To szukamy transportu? Leni356 - zgadzasz się jako zalozycielka wątku:cool3: Quote
leni356 Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Pewnie że się zgadzam :) I cieszę bardzo :) Na leczenie będzie zbiórka Bajka była zdrowa jak rydz to miejmy nadzieję że i Mejsi będzie. Ta łapka tylko biedna Transport łączony szukajcie - napiszcie na transportowym różne opcje np Zamość-Wwa i Wwa-Wrocław. Teraz sporo ludzi jedzie na święta, może ktoś się znajdzie edit: Ewentualnie może Pati-c będzie wiozła jakieś psiaki? Albo Ajlii. Można zapytać Ja od jutra nie mam dostępu do netu, do poniedziałku Quote
Poker Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 może być Zamość - Lublin -Wrocław , Zamość - Kielce- Wrocław, Zamość - Bełchatów-Wrocław, Zamość - Śląsk Wrocław Quote
agada Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Zanim tu trafiłam już się tyle zadziało:roll:, ale to tylko dobrze dla suni:p Quote
leni356 Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Znalazłam coś takiego: http://www.dogomania.pl/threads/176436-OferujAE-transport-za-zwrot-kosztA-w-Warszawa-dowolne-miejsce-w-Polsce-Warszawa Quote
Poker Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 agada , możesz być potrzebna suni :evil_lol: Na jedno ważne pytanie nie uzyskałam odpowiedzi : co będzie z sunią,jeżeli do końca czerwca, czyli mojego wyjazdu , nie znajdzie DS ? Quote
mshume Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Wtedy ja ją wezmę, myślę,że Pchła szybko dom znajdzie. Quote
agada Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Ot i masz Poker rozwiązanie;), ale myślę, że ładniutka, nieduża to szybko pójdzie :p Quote
kizimizi Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 DZiewczyny ja szukam transportu Wrocław-Warzsawa (im szybciej tym lepiej), dowiedzcie sie co i jak i moze sie jakoś zgadamy z transportem Mejsi i mojego Astiego. Jakby co piszcie tu: http://www.dogomania.pl/threads/182925-WrocA-aw-Warszawa Quote
Recommended Posts