Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tola, Ty widziałaś Mejzi. Czy ona jest rzeczywiście malutka? Bo może miałabym domek dla niej.W Warszawie, u starszej Pani. Miała w swoim życiu 2 psy, oba żyły u niej do późnej starośći. Oczywiście domek do sprawdzenia. Córka tej Pani dzwoniła do mnie z ogłoszenia o Sisi, która już ma DS, więc może by się udało. Tu aukcja Sisi:
http://www.allegro.pl/item977358454_sisi_minisunia_jak_lisek_3_kg_urody_do_adopcji.html
Tylko pewnie najpierw trzebaby porządny przegląd suni zrobić. Planujecie ją wyciągnąć na Stefczyka?
Ja chętnie wystawię spory bazarek na malutką.

Posted

Suczkę widzialam zza siatki boksu; wg mnie jest wielkosci szorstkowlosego jamnika.
Co do zmian skornych to zaden z ostatnio zabieranych przeze mnie psów nie mial choroby skory, ale oczywiscie nie mozna tego wykluczyc.
Jeszcze rok temy mialo ja 9% zabieranych psow.
U zadry nie ma szans, bo dopoki jest Lady to nic nie moze brac.
Kojce mamy zajete; sunie mozna tam ewentualnie przetrzymac ale nie dluzej jak pare dni.
Z tych samych powodow odpada na razie sterylka (dopoki u zadry jest Lady) , bo do kojca po opreacji jej nie damy.
Najlepszy bylby bezpłatny tymczas, ewentualnie z niskimi cenami, bo jak dojdzie leczenie suni, to moze byc niewesoło.
Moze dzisiaj zadzwonic do weta i zapytac o sunię i o jej łapkę, tylko nie wiem czy to dobry pomysl...

Posted

Wiem, ze trzeba zawszeo przygotowac się na najgorsze, ale moze z ta łapka nie jest tak zle...
Często wyglada to gorzej, nic jest w rzeczywistosci. Przykladem nasza Meliska, która w boksie wygladała tragicznie - złamane biodro i staw skokowy, ciąza, a po zabraniu ze schronu okazalo się, ze operacja nie ma sensu, bo sunia świetnnie sobie radzi, nie moze jedynie wskakiwac na kanapę:cool3:

Posted

A może dać ją na szybki przegląd do Stefczyka?Żeby wyelimnować ryzyko rozniesienia tego grzybka na inne psy i ludzi?Gdyby tam nawet tydzień siedziała, to wyjdzie 190 zlotych? Tyle bysmy uzbierali. A potem mogłaby pojechać do DS albo DT u Poker. Ja wtedy wzięłabym Pchełkę na DT.

Posted

to działajcie dziewczyny, bo szkoda miejsca u mnie.Tyle jest potrzeb.Martwi mnie tylko transport.Teraz są święta , sporo ludzi jedzie w różne strony kraju, może udałoby się i ją dowieźć do mnie.

Posted

[quote name='Poker']i ciszaaaaaaa, nie wiem czy czekać na decyzję o suni czy brać inną biedę.[/QUOTE]
Czyli sunia moze jechac do Ciebie bez wstępnych badan?

Posted

[quote name='Poker']i ciszaaaaaaa, nie wiem czy czekać na decyzję o suni czy brać inną biedę.[/QUOTE]
Kurcze większej biedy od tej Mejzi w Zamościu chyba nie ma ... ale ja nie mogę decydować ani działać bo do piątku pracuję, a potem jadę do Sandomierza, w poniedziałek będę w Zamościu - ale to też jeszcze święto i nic nie zrobię, schron będzie zamknięty, muszą dziewczyny z Zamościa zdecydować, bo tylko one byłyby w stanie ją wyciągnąć ze schroniska.
Ewa

Posted

Z wyciągnieciem Mejzi ze schronu nie będzie problemu; gorzej z transportem do Wrocławia...
Z naszych stron trudno cos znalezc w tamte strony.
Moze probowac łączony...

Posted

łapki nie musicie diagnozować , pod bokiem mam bardzo dobrego ortopedę.
Dobrze by było chociaż na oko ocenić czy coś w ogóle się dzieje ze skórą. Jak pisałam mam 2 psy i kota i wnuki dochodzące.
Przyjechać może w każdej chwili. I dla przypomnienia : DT bezpłatne, tylko na leczenie zbiórka.Do 26 - 27 czerwca zapewniam DT, bo potem wyjeżdżam na ok.6 tygodni.
Przecież może być transport łączony.

Posted

Pewnie że się zgadzam :) I cieszę bardzo :) Na leczenie będzie zbiórka
Bajka była zdrowa jak rydz to miejmy nadzieję że i Mejsi będzie. Ta łapka tylko biedna

Transport łączony szukajcie - napiszcie na transportowym różne opcje np Zamość-Wwa i Wwa-Wrocław. Teraz sporo ludzi jedzie na święta, może ktoś się znajdzie

edit: Ewentualnie może Pati-c będzie wiozła jakieś psiaki? Albo Ajlii. Można zapytać

Ja od jutra nie mam dostępu do netu, do poniedziałku

Posted

agada , możesz być potrzebna suni :evil_lol:
Na jedno ważne pytanie nie uzyskałam odpowiedzi : co będzie z sunią,jeżeli do końca czerwca, czyli mojego wyjazdu , nie znajdzie DS ?