Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rzeczywiście śliczny kociak.A szrej kociczki Pani nie chciała...?
Postaram się zrobić ogłoszenia LORI, jeśli Divia nie zrobiła, bo wiem,że miała takie plany. Szczeniakom i kociakom też mogę zrobić,ale to wszystko trochę potrwa...:razz:

Mam pytanie: Czy komuś nie są potrzebne leki LUCETAM, SPIRONOL , LOTENSIN i chyba ENCORTON jeszcze mi został. Wczoraj REX odszedł za TM:-( i mogę przekazać.Jak nikt się nie zgłosi dam do lecznicy, niech komuś posłużą.

I jeszcze jedno. Zupełnie przypadkiem dowiedziałam się wczoraj,że w Niestachowie od dłuższego czasu koczuje sunia.Oszczeniła się. Ma ponoć nawet za podwórkami zrobiona budę, ale ktoś jej w zeszłym roku "zlikwidował"szczeniaki , więc tym razem się wyniosła. Nie wiem czy ludzie nie pozabierali już szczylków, bo jednego na pewno. Zadzwonię i zorientuję się w sytuacji, ale szczerze mówiąc nie bardzo wiem co dalej...Przydałaby się sterylizacja:roll: a szczylki pewnie odrobaczyć...:razz: :shake:

Posted

savahna napisał(a):

Postaram się zrobić ogłoszenia LORI, jeśli Divia nie zrobiła, bo wiem,że miała takie plany.

Savahno zrobilam Lori komplet, wiec nia narazie nie musisz sie martwic.Paaktywowane wczoraj wieczorem, wiec na weekend powinny wystarczyc. A w przyszlym tyg najwyzej odnowie, oby nie oczywiscie ;D

Posted

Ależ cudny ten rudy kociak.:loveu: Ludziom to już się chyba w głowach poprzewracało jak już takiech śliczności nie chą. :shake: Albinka też już tyle czeka.

Posted

Jaaga to czekam na zdjecia Polly i wiecej info o Meli :) Znalazłam też takie info o poszukiwaniu mikropsiaka z Krakowa:

Sayrel napisał(a):
Mam chetna na mikropsa z Krakowa. Nie jest to jakas super psiara, ale babka w porzadku, pracuje u mnie w sklepie pod blokiem, zgadza sie oczywiscie na wizyte przedadopcyjna.
Kontakt prosze na pw, albo tu na watku jesli macie cos z Krk.
Warunek - brak agresji i dobry stosunek do paroletniego dziecka.

Posted

Dziewczyny czy Zuzia nadal szuka domu? Może nadawłaby się tutaj, albo jakaś inna sunia. Jest w Łodzi sprawdzony domek.
http://www.dogomania.pl/threads/194256-Sprawdzony-dom-dla-niewielkich-rozmiarów-psa-suni-do-lat-3.

[quote name='Reno2001']Jak w tytule :p.
Dom w bloku w Łodzi, sprawdzony. Emerytowana pani nauczycielka, przebywająca większośc czasu w domu. Niedawno straciła kota (odszedł w podeszłym wieku) i teraz pani chcąc zapełnic po nim pustkę zdecydowała sie na adopcję psa.
Może byc piesek lub sunia, raczej niewielkie takie do 10 kg. Oczywiście i tak po kastracji bez względu na płec.
Wiek do 3 lat (nie szczeniak). Najlepiej krótsza sierśc.
Psiaczek musi tolerowac dzieci ze względu na wnuki pani. Wskazane by pozostawiony w domu sam nie wył i nie szczekał. Wiadomo, taki warunek zawsze pojawia się, gdy pies ma mieszkac w bloku. Psiaczek powinien byc raczej otwarty na świat - nie lękliwy i nie wycofany. Ot, po prostu, zwykły normalny psiaczek :)

Prosiłabym, aby wklejac psiaki te z DT i z hotelików, gdzie można sprawdzic reakcję psa na pozostawianie w zamknięciu no i fajnie, aby też na dzieci.

Posted

Tylko Mela nadawałaby się, a fundacja dalej nie odzywa się. na jej wątku również nikt mi nie odpowiada.
Lori nie załatwia sie na smyczy, a Polly jest bardzo szczekliwa w stosunku do innych psów. jesli byłyby w bloku jakies, to może być problem.

Posted

[quote name='erka']Savahna , nie wiem, czy jeszcze dasz radę cos ogłosić, ale jeżeli tak, to bardzo Cie proszę o Lori, chyba,że juz ma i szczeniorki Polly, bo jakis słaby odzew jest.
Bardzo też proszę odnów ogłoszenia kociakom, tej popielatej kociczce i kocurkowi rudaskowi, a to jego nowe fotki.

Uploaded with ImageShack.us

tyle prosilam o rudzielca!!!!biore go!!!kiedy i jak moge go odebrac?erko wszystko zostanie w rodzinie,rudasek bedzie mieszkal z Tina/Ira.jak moge to wawet jutro go biore

tyle prosilam o rudaska.erko on zostanie w rodzinie:ppojedzie do tiny:)

Posted

pies,zastraszony,nieufny poczatkowo ale teraz pszytulasny misio

malutka babunia,przywieziona z krowim lancuchem na szyji-JUZ MA DOM STALY

piesek-szkielecik,bardzo wychudzony,kocha dzieci-ulubieniec mojej cory

piekna,niespotykana sunia,na zdjeciach nie widac ale ma kolor platyny

moje "lisie"pieknosci

kolejna platynowa

piesek

sunia

pies-maly,z tych niskopiennych

pies-nie polecam do dzieci

reszte wkleje jutro,to te z konskich,wszystkie szukaja domu,to sa foty z pierwszych dni-jeszcze zastraszone i zdezorientowane,teraz sa przytulaski wszysztkie:)

Posted

wilczka jak masz obfocone te psiaki to bardzo proszę wstaw je wszystkie z opisami.sytuaja jest trudna,one maja tylko 3 m-ce na znalezienie domów,tj.gmina Końskie podpisała i co za tym idzie zapłaciła tylko za 3-ce ich pobytu w hoteliku...co dalej z nimi będzie jak skończy się ten termin i nie znajdą domów?!

trafią zapewne do mordowni-bis:angryy:

Posted

a wiesz moze co z reszta tych psiakow sie stalo?mam nadzieje ze nie zaginely w akcji......bylo ich 30,ale hotelik przyjol tylko 14-a gdzie reszta?

wstawie je wszystkie.tu i gdzie mam je oglaszac?ja sie kompletnie na tym nie znam.psiaki sa wszystkie bardzo zastraszone,niektore nie wychodza z budy niektore ze strachu reaguja zebami,ale wszystkie chetnie sie ucza,razem z cora je oswajamy i uczymy chodzic na smyczy-mam nadzieje ze to da im szanse na szybsze znalezienie domu.nie bede opisywywala kazdego z osobna,podpisze pies czy suka a szczegolowe inf na temat charakteru wysle juz zainteresowanym bo to za duzo pisania

Posted

Tylko nie wiadomo, czy takie zdjęcia zza krat kogoś ujmą na tyle, żeby adoptować psa. Pewnie lepszy efekt byłby, jakby mozna je obfocić poza boksem. Przynajmniej tak robią dziewczyny w schroniskach, jeśli ogłaszaja psy bezpośrednio ze schronu.
To chyba niezbyt mądry pomysł umieszczac bezdomne psy w hoteliku, bo przeciez hotel nie prowadzi adopcji i nikomu do głowy nie przyjdzie przyjść tam po psa. Chyba, że to hotelik, który sam zajmuje się adopcjami swoich bezdomnych podopiecznych i ogłasza psy.

Posted

porobie fotki na spacerach,dlatego je oglaszam bo maja azyl na 3 miesiace,a potem....
chce im pomoc na tyle ile moge,jak znacie jeszcze jakies sposoby to prosze,dzieki jaago za podpowiedz,dzisiaj porobie inne fotki

Posted

Może jakies ogólne ogłoszenia z numerem telefonu w lokalnej prasie, że w tym hotelu sa psy do adopcji? Tylko czy własciciel będzie odbierał telefony i pośredniczył w adopcji? Może w gminie gdzies porozwieszac plakaciki? Trudno tak o szybka adopcję, a jesli hotel wziął pieniadze na utrzymanie tych psów, to przecież nie ma sensu zbierac na DT czy forumowy hotelik dla każdego z nich.
Pewnie, jak gmina umieszczała psy w hotelu, to poczyniła jakies ustalenia z właścicielem hotelu, co z psami, muszą miec umowę. wiadomo, że po 3 mies. właściciel nie wypuści ich z powrotem na ulicę czy sobie nie zostawi. Gdybym ja była właścicielem hotelu, to ta informacja najbardziej interesowałaby mnie.

Posted

Wspominałam wcześniej o suni ze szczeniakami w Niestachowie. skontaktowałam sie z dziewczną, która nie pozostala obojetna na ich los. Sytuacja wygląda tak: zostaly dwa szczeniaczki(sunie) i mama.Potrzebne domy dla maluchów. Zadeklarowałam pomoc w ogloszeniach jak tylko dostane materiały (zdjęcia i info), sunia ma opieke,jest lubiana, dokarmiana ,choć nie ma osobistego człowieka, ponoć niezle sobie radzi. Jest rozważana kwestia sterylki, coby sytuacja sie nie powtarzała.:roll:
Jeśli cos będę bliżej jeszcze wiedziała, napiszę. Bardzo prosze wtedy o jakąś pomoc.Ja oferuję taką jak zwykle tu proponuję , ogłoszenia, bo inaczej nie jestem w stanie zafunkcjonować.:shake:
W tej kwestii w miarę możliwosci zawsze mozecie na mnie liczyc.:razz:

Posted

Poszukiwany dom tymczasowy dla wyżełkowatej suni wywalonej ze schronu.

Suka ma cycorka niczym wymię. Jest wychudzona i ma poranione łapy. To już, któryś z kolei dymiński pies, który ma na łapach takie same charakterystyczne rany.

Posted

Cycor

chipowanie z Dymin

Suka jest odrobaczona, dostała antybiotyk ze sterydem, TZ-zawiózł jej intenstinala. Jak trochę uzupełni siły trzeba jej będzie zrobić prześwietlenie i ew. zabieg.
Niestety znowu mamy problem - potrzebny dom tymczasowy. Tu gdzie jest może być tylko parę dni.

Posted

savahna napisał(a):
Wspominałam wcześniej o suni ze szczeniakami w Niestachowie. skontaktowałam sie z dziewczną, która nie pozostala obojetna na ich los. Sytuacja wygląda tak: zostaly dwa szczeniaczki(sunie) i mama.Potrzebne domy dla maluchów. Zadeklarowałam pomoc w ogloszeniach jak tylko dostane materiały (zdjęcia i info), sunia ma opieke,jest lubiana, dokarmiana ,choć nie ma osobistego człowieka, ponoć niezle sobie radzi. Jest rozważana kwestia sterylki, coby sytuacja sie nie powtarzała.:roll:
Jeśli cos będę bliżej jeszcze wiedziała, napiszę. Bardzo prosze wtedy o jakąś pomoc.Ja oferuję taką jak zwykle tu proponuję , ogłoszenia, bo inaczej nie jestem w stanie zafunkcjonować.:shake:
W tej kwestii w miarę możliwosci zawsze mozecie na mnie liczyc.:razz:

to moze pooglaszasz basie?prosze,ona ma czas do jutra...powysylaj wszedzie gdzie sie da.jutro MUSI opuscic hotelik-tylko gdzie?na ulice?