Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amstaffka z Dymin młoda, może po jednym miocie, tydzień temu cycorki były większe. Z ranami na łapach:(

Tu widać rany na łapkach. Podnosiła łapiny jakby chciała je pokazać i powiedzieć, że bolą:(

Posted

Petra super, że napisałaś bo dziś miałam do Ciebie dzwonic jak tam się nasza trójłapka sprawuję...jakieś imię udało się małej nadać? chciałabym ją zacząć ogłaszać już ;)

siadam również do aktualizacji postu ogłoszeniowego, więc jak skończę czekajcie na przydziały:evil_lol:

Posted

Czekoladka jest sunią, niestety nic więcej nie byłam w stanie się dowiedzieć. Stara raczej nie jest, bo w schronisku starych psów raczej nie ma:(.
Jak wyjdzie ze schronu będzie super materiałem na metamorfozy. Zastanawiam się tylko, czy te okularki to efekt skołtunienia, czy coś innego.

Jamniczek, wygląda jakby niedawno trafił do schronu, bo sierść ma błyszczącą, wygląda zdrowo. Jest w boksie, które nie są opisane jako kwarantanna.

I jeszcze jeden jamnikowy

Posted

Ewab- :-( matko jaka biedna ta amstaffka :-(

wracając do ogłoszeń: gotowe do adopcji i bez ogłoszeń są:
Zuzia, trójłapka, Terri, Albinka, Morel, Kala, Szarka, czarna szczeniorka- Nutką zwaną bodajże :roll:, Fuks, Pakoszka, Koni, Mocca, Misza,Mozart ...

ja na siebie biorę : trójłapkę, Albinkę, Morela i szczenięta w ilości sztuk 4, które ostatnio łapałam..
Savahna miała ogłosić Terri oraz Zuzię /dane podeślę wieczorkiem późnym!/

ktoś jeszcze chętny do pomocy? :cool3::cool3:

nie wiem natomiast co z Dyzią, psiakiem z barwinka i Opatką? dawno o nich żadnych nowych wieści nie było... :roll:

Posted

[quote name='ewelinka_m']Ewab- :-( matko jaka biedna ta amstaffka :-(

wracając do ogłoszeń: gotowe do adopcji i bez ogłoszeń są:
Zuzia, trójłapka, Terri, Albinka, Morel, Kala, Szarka, czarna szczeniorka- Nutką zwaną bodajże :roll:, Fuks, Pakoszka, Koni, Mocca, Misza,Mozart ...

ja na siebie biorę : trójłapkę, Albinkę, Morela i szczenięta w ilości sztuk 4, które ostatnio łapałam..
Savahna miała ogłosić Terri oraz Zuzię /dane podeślę wieczorkiem późnym!/

ktoś jeszcze chętny do pomocy? :cool3::cool3:

nie wiem natomiast co z Dyzią, psiakiem z barwinka i Opatką? dawno o nich żadnych nowych wieści nie było... :roll:
Mam wykupione 4 komplety ogłoszeń. Przeznaczę je dla Pakosi, Mozarta, Fuksa i Miszy. Opatka nadal czeka na DS. Do psiaka z Barwinka dawno nie dzwoniłam.

Malwi wypełnię metryczkę Bolmina. On jest na DT bez kompa.

A teraz jeszcze jeden psiak z Dymin, tym razem samczyk, bardzo potrzebujący pomocy. Gdy podchodziłam do klatki był wciśnięty w kąt i drżał jak przysłowiowa osika. Potem odważył się podejść. Żebra można mu było policzyć, a na nos miał poraniony - kolejny kandydat do zwiększenia niechlubnej statystyki:(

Tu trochę widoczne skaleczenia na nosie, przeszkadzają pręty

Posted

ewelinka_m napisał(a):

o to pytałam już wcześniej...Opatka dalej bez domu - tyle wiem:(
a czy Misiek dalej koczuje na osiedlu?

co do astki...powysyłałam prośby o pomoc...zobaczymy czy cos się uda:( przy tym bullowatym zapsieniu w każdym zakątku kraju to nie wiem czy się uda:(

a teraz ciutkę optymistycznie - Kajtuś już w nowym domku!:p:p:p

Posted

andzia69 napisał(a):

co do astki...powysyłałam prośby o pomoc...zobaczymy czy cos się uda:( przy tym bullowatym zapsieniu w każdym zakątku kraju to nie wiem czy się uda:(

Nasze bidy wypadałoby objąć programem szczególnej ochrony. Oby się suczynce udało.

Posted

[quote name='Malwi']dziewczyny - u Kogo w tej chwili jest Bolmin ? jest jakiś namiar na ten DT ? czy ten DT mógłby wypełnić metryczkę chłopaka ?

1. Imię -
Bolmin
2. Płeć - samiec, moskiewski stróżujący
3. Wiek - 3-4 lata
4. Sierść - półdługa
5. Sterylizacja - wkrótce
6. Wielkość - XL

7. Miejscowość -
okolice Kielc
8. Województwo - świętokrzyskie
9. Miejsce Pobytu - DT (tylko 2 tygodnie)
10. Zachowanie - zrównoważony, wymaga zdecydowanego przewodnika, wobec obcych zachowuje się ostrzegawczo
11. Zachowanie względem Dzieci - nie znane
12. Zachowanie względem Zwierząt -
nadaje się wyłącznie do domu bez innych zwierząt
13. Dla Kogo - dom z ogrodem, właściciel mający doświadczenie z dominującymi psami
14. Historia - pies błąkał się w jednej z podkieleckich miejscowości
15. Kontakt - [email protected], 600 047392
16. Krótki Opis -doskonały pies stróżujący

Metryczkę ze zdjęciami wrzuciłam też na bernardynkowy wątek.

Posted

[quote name='erka']Myślicie,że to ta sama psinka?

To ta sama sunia - tylko z nużeńcem .... trzeba jej wątek indywidualny zakładać ...

Posted

[quote name='erka']Myślicie,że to ta sama psinka?

Ta sama Erko. Na 100%. Trzeba ją wyciągać, bo znowu zostanie wyleczona:(

A jeśli chodzi o tego wystraszonego psiaka, to ja też jestem załamana. On jest pokaleczony, odganiany od miski (dlatego jest taki chudy, na zdjęciach tego nie widać). A jak jest gryziony to nigdy nie wiadomo, kiedy i co może się zdarzyć.

Posted

http://img716.imageshack.us/img716/1326/1002153v.jpg

matko boska. co sie z nia stalo!
Czy inne psy w boksie maja wylysienia? Jezeli tak, to nuzeniec. Jezeli nie to grzyb, swierzb a moze depresja.
Trzeba jej od razu zeskrobiny pobrac. Dom, ktory ma inne zwierzaki musi je zabezpieczyc. Sunia na starcie musi dostac advocate'a i dobra obrozke np. Kiltix. To samo z innymi psami, ktore sa w domu. Zaczynaja sie koszta, dosc spore jak na dzien dobry. Sunia musi miec zalozony watek, trzeba kudlacze poporosic o pomoc.