madzia20sosnowiec Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 za zdróweczko naszej misi :laola: :laola: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: Quote
Fifek_Miśki Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 Na dzień dzisiejszy na konto Misi otrzymałam wpłaty od: Napiórkowska Joanna 20zł Gibas Janusz 30zł Musiał Gabriela 100zł Janina Muzyczyszyn 50zł Cierpica Anna 50zł Emirowska Katarzyna(panienkabubu) 40zł Adamowicz Anna 35zł Miotk Mirosława(rossa) 50zł Pękacz Jakub (Tristan) 12zł Galica-Menke Małgorzata 50zł Szmit Ewelina(LINEE) 40zł za wszystkie wpłaty jestem ogromnie wdzięczna, dziękujemy pięknie w imieniu swoim i Misi Quote
madzia20sosnowiec Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 :multi: :multi: :multi: kochani dziękujemy ślicznie :buzi: Quote
Tweety Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Kochani, wybaczcie, że ja kompletnie nie na temat poruszany w tym wątku ale może zaglądają tu osoby, do których nie dotarła jeszcze informacja o akcji przeprowadzanej na www.molosy.pl . Do 31.03. trzeba zagłosować aby wybrane przez nas schronisko dostało od sponsora 300 kg karmy. Zostało bardzo mało czasu a potrzeba jeszcze kilkudziesięciu głosów. Jeżeli nie uzbiera się ich 300, to zwierzaki stracą swoją szansę. Przecież wszyscy tutaj obecni walczymy o ich lepszy los więc jeżeli jeszcze ktoś może to niech głosuje. pozdrawiam wszystkich gorąco:multi: Quote
iwonamaj Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Misiu, do góry- dziś taki ważny dzień, oby wszystko było dobrze- trzymamy kciuki. Quote
Fifek_Miśki Posted March 28, 2006 Author Posted March 28, 2006 [quote name='Fifek_Miśki']Na dzień dzisiejszy na konto Misi otrzymałam wpłaty od: Napiórkowska Joanna 20zł Gibas Janusz 30zł Musiał Gabriela 100zł Janina Muzyczyszyn 50zł Cierpica Anna 50zł Emirowska Katarzyna(panienkabubu) 40zł Adamowicz Anna 35zł Miotk Mirosława(rossa) 50zł Pękacz Jakub (Tristan) 12zł Galica-Menke Małgorzata 50zł Szmit Ewelina(LINEE) 40zł za wszystkie wpłaty jestem ogromnie wdzięczna, dziękujemy pięknie w imieniu swoim i Misi dziś Misia również dostała pieniążki od Cioci ewy_m - Ewa Mitek 40zł bardzo bardzo dziękujemy!!!!i pozdrawiamy z mokrym noskiem misi wszystkie ciocie i wujków!!! i myślicie o nas intensywnie i pozytywnie o 13.30!!!! Quote
Fifek_Miśki Posted March 28, 2006 Author Posted March 28, 2006 Wysłałam PW Dziękujemy!!!!:loveu: Quote
panienkabubu Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Sprostowanko - moje nazwisko bez tego "e" na początku ;-) Trzymam kciuki za Misię, mam nadzieję, że wszystko będzie ok !:thumbs: :thumbs: :thumbs: :happy1: Quote
malawaszka Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 trzymam :kciuki: za pomyślne wyniki badania Quote
iwonamaj Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Trzymamy- kciuki, łapy... i denerwujemy się bardzo... Quote
ekardas Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Nie puszczamy kciuków, "Nic tak nie hamuje rozwoju, witalności człowieka jak życie w ciągłej atmosferze niepokoju" Ona musi żyć, pozdrawiam wszystkich zaangażowanych i poprosze o jeszcze.... Quote
Aga_Mazury Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Pozwólcie, że wkleję może akurat się uda:smile: "No i temat chyba umarł śmiercią naturalną....bo jakoś nie widzę...żeby chociażby tu zaglądano:-(... W takim razie ja skromnie proponuję moje typy do konieczności pomocy ze strony naszego "alarmowego funduszu": Aksa http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21954 Misia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23477 Zelda http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21549 Niestety jak narazie funduszy nie ma na tyle piesków, wklejam ten post na te ww linki jeśli ktoś będzie chciał pomóc drobnymi kwotami po 1, 2, czy np. 5 PLN a nie chce ich wysyłać bo mu np. niezręcznie bezpośrednio na konto psiaków to prosimy o wpłaty na nasze konto. Oczywiście to są moje propozycje Wy podawajcie swoje bo po to jest ten wątek stwoarzony.....i DZIAŁAJMY< DZIAŁAJMY!!! CZASEM TYLKO 1 PLN RATUJE ŻYCIE!!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23307 Quote
iwonamaj Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Misiu, co u ciebie? Już jesteś chyba po biopsji? Quote
URIA Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 No ciotki co tam u Misi?? :???: My wszyscy jak na szpilkach... Quote
fona Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 no tak, tylko na wynik sie czeka chyba kilka dni... Misiulku, juz Kaja Cie ma u siebie? Wyslalam Ci pieniazki na leczenie, trzymaj sie, piesiulku Quote
madzia20sosnowiec Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 juz jestesmy jestesmy kochani :loveu: przebadani, mokrusi i szczesliwi a to z dwóch powodów, pierwszy juz znacie, za jakies 20 minut nasza misia trafi do nowego domku w tarnowskich górach, niestety, ja i ewa juz nie dałysmy rady dzisiaj podjechac bo sporo czasu zeszło nam u weta i jeszcze zawoziłysmy krew do badania w inne miejsce :oops: na wstepie chce powiedziec, ze misia byla bardzo dzielna dziś, nawet nie piskneła kiedy pan doktor wbijał strzykaweczke w guzki :multi: najpierw zrobilismy badanie kliniczne i usg i tak po kolei...jak narazie wg tego badania nie ma wiekszych obaw o misie, czekamy na wyniki biopsji (5-7dni), zapisze wam wszystko co pan doktor nam powiedział ;) badanie kliniczne-uszypułownay guz w okolicy odbytu,twardy o nieregularnym kształcie, guz gruczołu mlekowego (pakiet 4 i 5) strona lewa, guz okolica podrzuchwowa, badanie biochemiczne w załączniku: 1 CREA < 0,500 mg/dl 2 GPT 24,2 U/l 3 ALP 39,1 U/l USG pęcherz moczowy dobrze wypełniony, bez zmian nerki długie 4,5-4,9, budowa prawidłowa, śledziona cała jednorodna wątroba bardzo dobrze widoczna sieć naczyniowa miąższ jednorodny woreczek zólciowy duży pobrano (tu sie nie moge doczytac co?) do badan cytologicznych tkanku guza, krew, morfologie i co wy na to? Quote
madzia20sosnowiec Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 aha i tak w sumie do tej pory włacznie ze wszystkim poszło ok. 365 złotych (nie wiem czy wszystko podliczone) wiec zostało nam 140zł za biopcje i wizyte dzisiaj zapłacone 100zł i za badanie krwi 60zł :crazyeye: dzisiaj jeszcze ciocia ewa kupiła niunce miseczki do nowego domku, mamy nadzieje ze wyposazenie sie sprawdzi, kaja prosimy o kontakt jak misia u was sie klimatyzuje, czy nie ma jakichs kłopotów i spiec z kociakami (chociaz ona raczej kotki kocha :loveu: ) podrzucam wam zdjątka misi jak jechała z nami w samochodzie juz po badaniach :loveu: aha i zapomniała dodac ze misia to prawdziwy obronca najpierw oszczekała panią która próbowała wejsc na teren lecznicy a potem pana który chciał nam wytłumaczyc droge do labolatorium :cool3: kaja ale bedziecie miec terrorystke :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: na złodziei jak znalazł :eviltong: :eviltong: :eviltong: Quote
ekardas Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 ****Jesteście wspaniałe dziewczyny, dzisiaj w godz. pracy wskoczyłam na pocztę i zrobiłam przelew bedzie za dwa dni robocze czyli w czwartek, moze coś uciułamy jeszcze, przelew odemnie i imajerskiej, pozdrawiamy Was i trzymamy kciuki, będzie dobrze....**** Quote
Fifek_Miśki Posted March 28, 2006 Author Posted March 28, 2006 Ufff, właśnie zasiadłam przed kompa i rozmawiałam przed chwilką z Kają, będziemy mieć foteczki Miśki z nowego domku :loveu: Co do jej guzów , jestem pełna nadziei że wszystko będzie wporządku, pan dokotr też jest dobrej myśli :multi:jak już Madzik pisała Misia to siła spokoju... gruba igła do biopsji wbita w guz pod jej brodą nie zrobiła na niej większego wrażenia i nawet nie drgnęła :evil_lol: USG jej się mniej podobało bo trzeba było poleżeć dłużej na pleckach, ale wszystkie narządy wewnętrzne są w jak najlepszym porządku :p Kochani a to dzięki WAM!!!! Tak!! Właśnie dzięki Wam, waszemu poparciu, pomocy finansowej sunia ma się coraz lepiej, jedzie właśnie do nowego domku i wróże jej dłuuugie życie już bez guzów, smutku i samotności... Myśle że w przyszłym tygodniu sunia będzie miała operacje na guzy więc prosze trzymajcie kciuki za Misie, choć waleczna i dzielna z niej bestia!! Kaja Tobie i Twojemu Mężowi również ogromne podziękowania że jednak zdecydowaliście się zabrać pudelke do domku!!!!:multi: Jeszcze cudowne pieskie życie przed Misią!!! Quote
iwonamaj Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Bałam się wejść na wątek Misi- ufff, bardzo się cieszę, teraz to czekanie na wynik biopsji (przeszłam to, nie z psem, ale sama z sobą), ale skoro lekarz jest optymistą- to my też!!! :-) Dziewczyny- Madzia, Ewa, Kaja inni z tego wątku- tak trzymać. Quote
fona Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Bardzo sie ciesze :multi: , tez sie balam wiesci od weta... Na zdjeciach Misia juz o niebo lepiej wyglada, taka minka ciekawskiego psa, slicznie Dziewczyny, pozdrawiam Was serdecznie :loveu: Quote
madzia20sosnowiec Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 teraz tylko czekamy na wiesci z wynikami biopsji i mysllimy dalej nad guzami i jesli fundusze pozwolą, to i sterylka i teraz jak juz ewa wspomniała MUSI być lepiej :loveu: jeszcze raz dziękujemy pięknie wszystkim naszym ofiarodawcom i mamy nadzieje ze jeszcze nas nie opuscicie i bedziecie sledzic zmagania naszej psinki :loveu: Quote
Recommended Posts