Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 712
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na dzień dzisiejszy na konto Misi otrzymałam wpłaty od:
Napiórkowska Joanna 20zł
Gibas Janusz 30zł
Musiał Gabriela 100zł
Janina Muzyczyszyn 50zł
Cierpica Anna 50zł
Emirowska Katarzyna(panienkabubu) 40zł
Adamowicz Anna 35zł
Miotk Mirosława(rossa) 50zł
Pękacz Jakub (Tristan) 12zł
Galica-Menke Małgorzata 50zł
Szmit Ewelina(LINEE) 40zł
za wszystkie wpłaty jestem ogromnie wdzięczna, dziękujemy pięknie w imieniu swoim i Misi

Posted

Kochani, wybaczcie, że ja kompletnie nie na temat poruszany w tym wątku ale może zaglądają tu osoby, do których nie dotarła jeszcze informacja o akcji przeprowadzanej na www.molosy.pl . Do 31.03. trzeba zagłosować aby wybrane przez nas schronisko dostało od sponsora 300 kg karmy. Zostało bardzo mało czasu a potrzeba jeszcze kilkudziesięciu głosów. Jeżeli nie uzbiera się ich 300, to zwierzaki stracą swoją szansę. Przecież wszyscy tutaj obecni walczymy o ich lepszy los więc jeżeli jeszcze ktoś może to niech głosuje.
pozdrawiam wszystkich gorąco:multi:

Posted

[quote name='Fifek_Miśki']Na dzień dzisiejszy na konto Misi otrzymałam wpłaty od:
Napiórkowska Joanna 20zł
Gibas Janusz 30zł
Musiał Gabriela 100zł
Janina Muzyczyszyn 50zł
Cierpica Anna 50zł
Emirowska Katarzyna(panienkabubu) 40zł
Adamowicz Anna 35zł
Miotk Mirosława(rossa) 50zł
Pękacz Jakub (Tristan) 12zł
Galica-Menke Małgorzata 50zł
Szmit Ewelina(LINEE) 40zł
za wszystkie wpłaty jestem ogromnie wdzięczna, dziękujemy pięknie w imieniu swoim i Misi
dziś Misia również dostała pieniążki od Cioci ewy_m - Ewa Mitek 40zł
bardzo bardzo dziękujemy!!!!i pozdrawiamy z mokrym noskiem misi wszystkie ciocie i wujków!!! i myślicie o nas intensywnie i pozytywnie o 13.30!!!!

Posted

Nie puszczamy kciuków, "Nic tak nie hamuje rozwoju, witalności człowieka jak życie w ciągłej atmosferze niepokoju" Ona musi żyć, pozdrawiam wszystkich zaangażowanych i poprosze o jeszcze....

Posted

Pozwólcie, że wkleję może akurat się uda:smile:

"No i temat chyba umarł śmiercią naturalną....bo jakoś nie widzę...żeby chociażby tu zaglądano:-(...

W takim razie ja skromnie proponuję moje typy do konieczności pomocy ze strony naszego "alarmowego funduszu":

Aksa http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21954

Misia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23477

Zelda http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21549

Niestety jak narazie funduszy nie ma na tyle piesków, wklejam ten post na te ww linki jeśli ktoś będzie chciał pomóc drobnymi kwotami po 1, 2, czy np. 5 PLN a nie chce ich wysyłać bo mu np. niezręcznie bezpośrednio na konto psiaków to prosimy o wpłaty na nasze konto.

Oczywiście to są moje propozycje Wy podawajcie swoje bo po to jest ten wątek stwoarzony.....i DZIAŁAJMY< DZIAŁAJMY!!!

CZASEM TYLKO 1 PLN RATUJE ŻYCIE!!!!
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23307

Posted

no tak, tylko na wynik sie czeka chyba kilka dni...

Misiulku, juz Kaja Cie ma u siebie?
Wyslalam Ci pieniazki na leczenie, trzymaj sie, piesiulku

Posted

juz jestesmy jestesmy kochani :loveu:
przebadani, mokrusi i szczesliwi a to z dwóch powodów, pierwszy juz znacie, za jakies 20 minut nasza misia trafi do nowego domku w tarnowskich górach, niestety, ja i ewa juz nie dałysmy rady dzisiaj podjechac bo sporo czasu zeszło nam u weta i jeszcze zawoziłysmy krew do badania w inne miejsce :oops:

na wstepie chce powiedziec, ze misia byla bardzo dzielna dziś, nawet nie piskneła kiedy pan doktor wbijał strzykaweczke w guzki :multi:

najpierw zrobilismy badanie kliniczne i usg i tak po kolei...jak narazie wg tego badania nie ma wiekszych obaw o misie, czekamy na wyniki biopsji (5-7dni), zapisze wam wszystko co pan doktor nam powiedział ;)

badanie kliniczne-uszypułownay guz w okolicy odbytu,twardy o nieregularnym kształcie, guz gruczołu mlekowego (pakiet 4 i 5) strona lewa, guz okolica podrzuchwowa, badanie biochemiczne w załączniku:

1
CREA < 0,500 mg/dl
2
GPT 24,2 U/l
3
ALP 39,1 U/l

USG
pęcherz moczowy dobrze wypełniony, bez zmian
nerki długie 4,5-4,9, budowa prawidłowa, śledziona cała jednorodna
wątroba bardzo dobrze widoczna sieć naczyniowa miąższ jednorodny
woreczek zólciowy duży

pobrano (tu sie nie moge doczytac co?) do badan cytologicznych tkanku guza, krew, morfologie

i co wy na to?

Posted

aha i tak
w sumie do tej pory włacznie ze wszystkim poszło ok. 365 złotych (nie wiem czy wszystko podliczone) wiec zostało nam 140zł

za biopcje i wizyte dzisiaj zapłacone 100zł
i za badanie krwi 60zł :crazyeye:
dzisiaj jeszcze ciocia ewa kupiła niunce miseczki do nowego domku, mamy nadzieje ze wyposazenie sie sprawdzi, kaja prosimy o kontakt jak misia u was sie klimatyzuje, czy nie ma jakichs kłopotów i spiec z kociakami (chociaz ona raczej kotki kocha :loveu: )

podrzucam wam zdjątka misi jak jechała z nami w samochodzie juz po badaniach :loveu:

aha i zapomniała dodac ze misia to prawdziwy obronca najpierw oszczekała panią która próbowała wejsc na teren lecznicy a potem pana który chciał nam wytłumaczyc droge do labolatorium :cool3: kaja ale bedziecie miec terrorystke :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: na złodziei jak znalazł :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Posted

****Jesteście wspaniałe dziewczyny, dzisiaj w godz. pracy wskoczyłam na pocztę i zrobiłam przelew bedzie za dwa dni robocze czyli w czwartek, moze coś uciułamy jeszcze, przelew odemnie i imajerskiej, pozdrawiamy Was i trzymamy kciuki, będzie dobrze....****

Posted

Ufff, właśnie zasiadłam przed kompa i rozmawiałam przed chwilką z Kają, będziemy mieć foteczki Miśki z nowego domku :loveu:
Co do jej guzów , jestem pełna nadziei że wszystko będzie wporządku, pan dokotr też jest dobrej myśli :multi:jak już Madzik pisała Misia to siła spokoju... gruba igła do biopsji wbita w guz pod jej brodą nie zrobiła na niej większego wrażenia i nawet nie drgnęła :evil_lol: USG jej się mniej podobało bo trzeba było poleżeć dłużej na pleckach, ale wszystkie narządy wewnętrzne są w jak najlepszym porządku :p
Kochani a to dzięki WAM!!!! Tak!! Właśnie dzięki Wam, waszemu poparciu, pomocy finansowej sunia ma się coraz lepiej, jedzie właśnie do nowego domku i wróże jej dłuuugie życie już bez guzów, smutku i samotności...
Myśle że w przyszłym tygodniu sunia będzie miała operacje na guzy więc prosze trzymajcie kciuki za Misie, choć waleczna i dzielna z niej bestia!!
Kaja Tobie i Twojemu Mężowi również ogromne podziękowania że jednak zdecydowaliście się zabrać pudelke do domku!!!!:multi:
Jeszcze cudowne pieskie życie przed Misią!!!

Posted

Bałam się wejść na wątek Misi- ufff, bardzo się cieszę, teraz to czekanie na wynik biopsji (przeszłam to, nie z psem, ale sama z sobą), ale skoro lekarz jest optymistą- to my też!!! :-)
Dziewczyny- Madzia, Ewa, Kaja inni z tego wątku- tak trzymać.

Posted

Bardzo sie ciesze :multi: , tez sie balam wiesci od weta...
Na zdjeciach Misia juz o niebo lepiej wyglada, taka minka ciekawskiego psa, slicznie

Dziewczyny, pozdrawiam Was serdecznie :loveu:

Posted

teraz tylko czekamy na wiesci z wynikami biopsji i mysllimy dalej nad guzami i jesli fundusze pozwolą, to i sterylka i teraz jak juz ewa wspomniała MUSI być lepiej :loveu:
jeszcze raz dziękujemy pięknie wszystkim naszym ofiarodawcom i mamy nadzieje ze jeszcze nas nie opuscicie i bedziecie sledzic zmagania naszej psinki :loveu: