Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kobieta nie zadzwoniła do dnia dzisiejszego - czyli chyba jestem naiwna. Oj tak....... trudno - był kolejny chętny, ale niestety Wera nie jest typem psiaka, który potrafi zostać w domku 8-9 godzin. Dałam zdjęcia mojemu znajomemu /myśliwemu/ jedzie na wystawe psów /czy cos w tym stylu/ i ma sunie pokazać kolegom. Jemu bardzo sie Wera podoba, ale ma swoją utytułowaną /itd itp/ - stwierdził, że Wery szkoda do domu / tzn. do bloku/ bo to przepiękny pies i na pewno idealnym domem byłby dom mysliwego / itd./.

• Replies 518
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiem Tanitka - ale im więcej tym lepiej- nie wznawiaj - ja dałam na krótki termin, bo mam nadzieję, że w końcu pojawi sie ten jedyny ludź - przecież to cudo niepies

Posted

dwie aukcje na jeden przedmiot są sprzeczne z regulaminem allegro, więc może sie zdarzyć, że z tego powodu nasze obie aukcje zostana zamknięte, chyba ze nikt się nie dopatrzy ;)

Posted

Ojej, a ja juz myslałam, że sunia juz w domu.

A mnie właśnie szkoda by jej było dla myśliwego, przecież pewnie właśnie jakiemus myśliwemu się zgubiła.

Posted

Ewuniu ale ja nie dam do tych d.. - wiesz, że ich nie cierpię - zanim on pokaże, to sunia znajdzie dom. Mam nadzieje, że i miłośnicy psów są wśród tej grupy .Ale tak patrząc z innej strony - to fakt, że Wera to psiak myśliwski.

Posted

Basia moje obserwacje : Wera jest super miziasta do człowieka i do psów płci obojga zgodna, a nawet bym powiedziała lekko uległa (przynajmniej tych co sa u nas). Biega z : Elzą, Uszatkiem, Marsem, Koni, Lennonem, Pręguskiem, Olkiem... z żadnym nie było ścięć dopóki nie ma miski w pobliżu, więc karmienie osobno raczej. Choć z Amorkiem jadła z jednej miski, a nawet mu ustępowała :roll:
Jest psem wyjąco-płaczącym gdy zostaje zamknieta w pomieszczeniu, bez obecności człowieka. Wystarczy że wejdę i może ze mną być cały dzień , a nie piśnie, zamykam ją z Lennonem i koncert się zaczyna :evil_lol:
Przychodzi się miziać i bawić piłeczką, najlepsze rozwiązanie dla Wery, według mnie, (każdy może miec inne zdanie na temat Jej zachowania oczywiście) : domek, gdzie byłaby wewnątrz, ale człowiek na co dzień lub domek, gdzie byłaby cały dzień na zewnątrz, nawet bez człowieka cały czas, a i tak jest spokój wtedy :p
Tyle jestem w stanie podpowiedzieć, jeśli Wam to pomoże w szukaniu domku :p

Posted

dzieki Kasieńko - telefony codziennie o Werunie. Mam jeden obiecujący domek. Nic nie powiem, coby nie zapeszać:loveu:. Bo ostatnio napisałam i kicha - do dzisiaj Pani nie odpowiedziała.:mad:
Dzisiaj dzwoniła Pani od Amorka vel Lucka. On jest faktycznie kochaś, że szok. Jakies wysyła strzały Amora:evil_lol::evil_lol::evil_lol: bo oczywiście sunia Państwa zakochana po uszy w Lucku. Nie odstępują się na krok. Miziają się razem:evil_lol::evil_lol: po prostu miłośc na całego. Państwo śmieją się, że w końcu znaleźli chłopaka dla suni tego jedynego. Jutro Lucek dostanie komplet szczepień.

Posted

Werunia juz po sterylce - była jednak w ciąży. Rozmawiałam z Panem doktorem i okazuje sie, że sunia ma guzki na sutkach. Trzeba to usunąć, nie są to jakieś groźne / na razie małe/ ale jednak trzeba to usunąć i dodatkowo narośl na klatce, ale to widziałam gołym okiem również - Pan dr twierdzi, że może to być po jakimś urazie. Zabieg kolejny może się odbyć dopiero po około dwóch tygodniach.
W weekend zacznę żebrać na dogo na utrzymanie suni, sterylkę.

Posted

jeszcze nie dzwoniłam, bo mam na razie urwanie głowy - załatwiam z dalmatką, próbuję dodzwonic siię do syna, bo ma załatwić sprawę Rysia, załatwiam też Feliksa sprawę - jamniorka - zawrót głowy

Posted

Basia1968 napisał(a):
jeszcze nie dzwoniłam, bo mam na razie urwanie głowy - załatwiam z dalmatką, próbuję dodzwonic siię do syna, bo ma załatwić sprawę Rysia, załatwiam też Feliksa sprawę - jamniorka - zawrót głowy

Syn załatwił sprawę Rysia chyba świetnie:)Czekam na relację Nusi:)