Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

boksio zamieszkal u siostry, bo ona siedzi w domu. a oni pracuja. a pies gdy jest sam w domu to niszczy, wyciaga rzeczy z szafek. wiec ma lek. nie wyleczyli tego, tylko pozbyli sie klopotu...

mieszkanie pewnie kiedys zmienia, zgadzam sie. ale chyba akuat ten pies musi miec troche miejsca, bo jest energiczny i ruchliwy.

maja sie namyslic. jesli oddzwonia to oczywiscscie wizyte ozna zrobic, po dopytaniu sie jeszcze szczegolow.

na koniec pytal jeszcze, czy mamy jeszcze inne psy. inne rasy......

sam nie wie, czego chce.

pisalam,ze dla mnie odpadaja nie tylko pod katem 20m, ale caloksztaltu.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kora78']boksio zamieszkal u siostry, bo ona siedzi w domu. a oni pracuja. a pies gdy jest sam w domu to niszczy, wyciaga rzeczy z szafek. wiec ma lek. nie wyleczyli tego, tylko pozbyli sie klopotu...

mieszkanie pewnie kiedys zmienia, zgadzam sie. ale chyba akuat ten pies musi miec troche miejsca, bo jest energiczny i ruchliwy.

maja sie namyslic. jesli oddzwonia to oczywiscscie wizyte ozna zrobic, po dopytaniu sie jeszcze szczegolow.

na koniec pytal jeszcze, czy mamy jeszcze inne psy. inne rasy......

sam nie wie, czego chce.

pisalam,ze dla mnie odpadaja nie tylko pod katem 20m, ale caloksztaltu.

Nie pisałaś Kora wcześniej tego wszystkiego
Nawet nie będąc wybredną - dla mnie odpadają
Z problemem lęku (czy nawet nie lęku - tym bardziej) sobie nie poradzili tylko oddali
I pytają się o inne psy czy mamy... Nie zakochali się w Brego, co mogłoby pomóc nawet w razie problemów... Jakby pokochali to by nie patrzyli na problemy ty;ko z nimi sobie radzili
Bez komentarza

Posted

a ja dostalam meila z zapytaniem o spaniela do adopcji.
Napisalam o bregu i czekam na odp. tych Państwa.

Nic o nich nie wiem jeszcze wiec sie mnie nie pytajcie. Przeslali mi w zalaczniku ankiete ale ja jej otworzyc nie moge. Przeslalam wiec Korze zeby gdy znajdzie zcas otworzyla, przeczytala i dodala tutaj.

Posted

[FONT=Verdana]Ankieta przedadopcyjna[/FONT]

[FONT=Verdana]1.Czy fakt adopcji psa akceptują i godzą się na nowego domownika wszyscy członkowie rodziny? [/FONT]
[FONT=Verdana]Tak oczywiście jest to zarówno moja decyzja jak i mojego narzeczonego czekaliśmy tylko do momentu znalezienia większego mieszkania:-) żeby pieski miały więcej miejsca, wolnej przestrzeni.[/FONT]

[FONT=Verdana]2.Czemu akurat teraz zdecydowali się Państwo na adopcję psa? [/FONT]
[FONT=Verdana]Czekaliśmy na znalezienia większego mieszkania.[/FONT]

[FONT=Verdana]3. Czemu chcą państwo zaadaptować tego konkretnego psa? [/FONT]
[FONT=Verdana]Ponieważ kochamy spaniele mamy juz jednego :-) znamy te rase wiemy jak z nimi postępować jak pielęgnować sierść jak czyścić uszy czy przemywać oczka, jak należy spanielka strzyć i jak karmić go :-)[/FONT]

[FONT=Verdana]4.Czy w Państwa rodzinie są dzieci (jeśli tak to w jakim są wieku)? [/FONT]
[FONT=Verdana]Nie nie mamy dzieci:-) bierzemy ślub w czerwcu:-)[/FONT]

[FONT=Verdana]5.Czy w Państwa domu są osoby z alergią (na sierść lub ślinę psa)? [/FONT]
[FONT=Verdana]Nie nie amy żadnej alergii na sierść.[/FONT]

[FONT=Verdana]6.Czy obecnie mieszkają z Państwem jakieś zwierzęta, jeśli tak to jakie? [/FONT]
[FONT=Verdana]mieszka jak już wspomniałam Cocker spaniel - pies umaszczenie bezowo/rudy wiek 2 lata.[/FONT]

[FONT=Verdana]7.Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta i jakie były ich losy? (prosimy krótko opisać ich historię). Tak jeśli chodzi o mnie to zawsz emieliśmy pieski ponieważ zarówno ja jak i moja rodzina kochamy zwierzęta ale od kiedy wyprowadziłąm się od rodziców chciałam mieć swojego dlatego moj narzeczony kupił mi cocker spaniela :-) A mamy jeszcze pieski w domu moich rodziców - chihuahua, terier walijski, owczarek niebieski ale to już psiaki moich rodziców :-)[/FONT]

[FONT=Verdana]8.Jakie są Państwa warunki mieszkaniowe (czy mieszkają Państwo w domu jednorodzinnym, kamienicy, bloku, na którym piętrze, czy jest winda)? [/FONT]
[FONT=Verdana]W tej chwilii mieszkamy na zamknietym osiedlu w meiszkaniu 2 pokojowym, nie ma windy ponieważ jest to osiedle niskie 2 piętrowe:-) ale bardzo fajnie dopasowane do psiaków ponieważ jak wychodzimy z osiedla to jest teren ogromny tylko dla psów na wybieganie i spacery pozatym mieszkamy pod lasem kabackim także chodzimy na długie spacery :-) ale ze względu na to że jest nam już trochę ciasno zmieniamy mieszkanie na większe 4 pokojowe.[/FONT]

[FONT=Verdana]9.Gdzie będzie mieszkał pies (na zewnątrz: w kojcu, w budzie; w mieszkaniu)? [/FONT]
[FONT=Verdana]oczywiście w mieszkani razem z nami i przy nas :-)[/FONT]

[FONT=Verdana]10. Jak często i na jak długo pies będzie chodził na spacery? [/FONT]
[FONT=Verdana]od 3 razy dziennie w tym raz dziennie na długi spacer na wyybieganie.[/FONT]

[FONT=Verdana]11. Czy pies będzie miał możliwość wychodzenia na zewnątrz bez opieki w terenie otwartym (czyli nie na dobrze ogrodzonym terenie przy domku jednorodzinnym)? [/FONT]
[FONT=Verdana]u moich rodziców jak jesteśmy to tylko nas zpiesek biega po podwórku ale zamknietym zabezpieczonym przy dużym domu z pieknym wielkim ogrodem.[/FONT]

[FONT=Verdana]12. Ile czasu pies będzie spędzał w domu sam?[/FONT]
[FONT=Verdana]W zależności od naszej pracy ja studiuje zaocznie także jestem w domu prawie cały dzien poza paroma godzinami w których pracuje do 5h[/FONT]

[FONT=Verdana]13.Co się będzie działo z psem w czasie Państwa wyjazdów, wakacji, itp.? [/FONT]
[FONT=Verdana]Zabieramy psa ze soba i suzkamy lokum gdzie mozna przebywac z anszymi milusinskimi, lub zostawiamy u moich rodziców.[/FONT]

[FONT=Verdana]14. Czy przewidziane jest miejsce dla psa w życiu Państwa rodziny na okres kilkunastu lat? [/FONT]

[FONT=Verdana]oczywiście ze tak[/FONT]
[FONT=Verdana]15. Psy szukające domu są często po przejściach, mogą odczuwać lęk, w nowym miejscu być zestresowane nawet przez dłuższy czas. Czy jesteście Państwo na to przygotowani? Oczywiście to zrozumiałe [/FONT]

[FONT=Verdana]16. Jakie jest Państwa zdanie na temat miesięcznych kosztów utrzymania psa? My anszemu psiakowi nie szkodujemy pieniazkow zawsze w meisiacu w miare mozliwosci dostaje zabawke nowa, chodzimy regularnie do weterynarza kupujemy dobre karmy oraz przysmaki a także suplemienty diety zey mial zdrowe kości i na ładną sierc dajemy jajeczko raz na tydzien:-) no i kostki na eliminowanie soadu z royala [/FONT]

[FONT=Verdana]17. Psy chorują - tak jak ludzie - i leczenie czasem jest kosztowne. Posiadanie psa wiąże się także z koniecznością szczepień, odrobaczeń, profilaktyki przeciw kleszczowej, itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki? Oczywiście ze tak./[/FONT]

[FONT=Verdana]18. Czym zamierzacie Państwo żywić psa ( sucha karma, puszki, jedzenie gotowane ( z czego będzie się składać))? Głownie suchą karme royal darling w zależności nasz np nie lubi royala dodatkowo dostaje misieczke karmy mokrej raz na jakis czas z witaminami i oczywiscie jakies miesko gotowane.[/FONT]

[FONT=Verdana]19. Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę ani do schroniska, a w razie, gdybyście Państwo nie mogli go zatrzymać, to w pierwszej kolejności skontaktujecie się z Nami? [/FONT]
[FONT=Verdana]Oczywiście ze tak .[/FONT]

[FONT=Verdana]20. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt? [/FONT]
[FONT=Verdana]To zależy nieraz pies sprawia bardoz duze klopoty wychowawcze i weterynarz radszi wykastrowac psa w celu zlagodzenia zachowania psiaka ale to sa szczególne sytuacje.[/FONT]

[FONT=Verdana]21. Czy zgodzą się Państwo na krótką wizytę przedadopcyjną w Państwa domu? [/FONT]

[FONT=Verdana]oczywiście zapraszamy :-)[/FONT]
[FONT=Verdana]22. Czy zgodzą się Państwo na wizytę w Państwa domu po adopcji? [/FONT]
[FONT=Verdana]Również zapraszamy :-)[/FONT]

[FONT=Verdana]23. W jakim mieście Państwo mieszkają i czy odbiorą Państwo psa osobiście?[/FONT]
[FONT=Verdana]Mieszkamy w Józefosławiu pod Piasecznem koło Warszawy. Ale pochodzimy z Białej Podlaskiej woj.lubelskie :-)[/FONT]

Posted

kora78 napisał(a):
super!!

ale czy wiedza o agresji?????

moze nie napisalam wprost, ze Brego jest agresywny tylko wspomnialam, ze musza sie liczyc z tym, ze pewnego dnai zechce ich ugryzc i czy sie boja tego. czekam na odp. jesli okarza sie nadal zainteresowani to przekaze sprawe Tomkowi, niech sie znim dogaduja jak on to widzi.

szkoda ze mi sie ta ankieta nie otworzyla bo sporo nie wiedzialam o nich gdy im odp.

Posted

Rozmawiałam z Asią (za granicą jest) ;)
Z Asią jesteśmy rozliczone za jej deklarację i wydatki za plakaty (ja jej wiszę 22,50zł a ona mi 30zł, ale to w następnym miesiącu sobie rozliczymy)

Asia ma kontakt tel. z Majku, pisał, że wpłaci 200zł 22ego
Majku ma bana, ale może zaglądać, także jakby chciał mi coś przekazać lub spytać, to mój nr 793 152 189 :)

Tomek poczeka troszkę na wpłatę...?

Posted

Ci Państwo kontaktowli sie ze mną również w sprawie innego spaniela... widać jeszcze szukają.. i pisza na wszystkie ogłoszenia jakie znajdą... ale ogólnie miałam pozytywne wrażenia

Posted

zeby zadzwonili na wskazany numer telefonu.

ja dzis mialam smsy od jakiegos debila. pytal,czy pis, czy suka, ile ma lat ten cockeL spaniel.
pozniej,zeby fotke wyslac smsem. odpisalam- moze jeszcze giwazdke z nieba? odpisal, nie, tylk ofotke pieska.
kolejne 2 olalam z gory na dol.

Posted

kora78 napisał(a):

pozniej,zeby fotke wyslac smsem. odpisalam- moze jeszcze giwazdke z nieba? odpisal, nie, tylk ofotke pieska.
kolejne 2 olalam z gory na dol.

No to mało wymagający ten ktoś... nie chcieć gwiazdki z nieba... ;)

A co było w tych, co olałaś?

Posted

marta0731 napisał(a):
Racja Kora racja:roll:
Albo małolat, albo po prostu ktoś mało rozgarniety

Czekamy na ten właściwy telefon.......................

Słusznie. Pies nie może znowu wrócić.

Zapraszam do zajrzenia i podniesienia piesków z moich banerków. Mało kto tam czasami zajrzy a one też czekają na szansę i nowe lepsze życie

Posted

Doszła wpłata od Majku 50zł
Narazie tyle tylko mógł, nie wiem kiedy reszta

Mam wpłaty:
50zł Majku, 20zł ja, 30zł Asia, poczekam jeszcze na Monikę 20zł, bo pisała niedawno że wysyła
I jak myślisz Kora? Wysyłać to co jest narazie Tomkowi?

Posted

marta0731 napisał(a):
Doszła wpłata od Majku 50zł
Narazie tyle tylko mógł, nie wiem kiedy reszta

Mam wpłaty:
50zł Majku, 20zł ja, 30zł Asia, poczekam jeszcze na Monikę 20zł, bo pisała niedawno że wysyła
I jak myślisz Kora? Wysyłać to co jest narazie Tomkowi?

Doszła wpłata od Moniki, dziękuję :)
Majku wczoraj wysłał mi smsa o następnej wpłacie 50zł
Jak dojdzie - wysyłam Tomkowi to co mam, czyli będzie 170zł narazie

Kora daj mi gg Tomka, bo bez sensu takie przekazywanie sobie ciągle informacji

Posted

tomek na gg nie odpowiada. dalej ma komp nieczynny zapewne.

ale podam, ok probuj. choc pewnie skuteczniej bedzie na komorke

kizimizi, jak z ta wizyta u tomka? zalatwilas???????????????????

Posted

kora78 napisał(a):
tomek na gg nie odpowiada. dalej ma komp nieczynny zapewne.

ale podam, ok probuj. choc pewnie skuteczniej bedzie na komorke

Wysłałaś mi gg, a skąd mam wytrzasnąć komórkę?